Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Én is így vagyok vele..

(#37298) Alexios
Én is szemezgetek azzal már egy ideje... Nagyon tetszik az a design. -
brickm
őstag
ErnieBall 11-54 Beefy slinky string (Y) Olyan hangja van, hogy beszarsz. És végre nem ilyen kis puha lányhúrok a véknyak se, mint a sima 11-48-on.
-
Alexios
veterán
Elvileg behúztam egy ilyen hbz2004 deko-t 51 euróért, véletlenül a banki átutalás fizetést választottam, aminél kb azonnal jött a tételes visszaigazoló is, szóval picit várok hogy biztos nem törlik-e mielőtt utalok

-
bigrob
őstag
válasz
bigrob
üzenetére
Ma lehetett kérni eBay-t hogy tegyen igazságot.
2,5 órán belül jött az emil, hogy jön a full refund és vissza se kell küldenem!

Szóval van egy kicsit rozsdás Duncanem (ami amúgy nagyon dög) meg egy ütött kopott, szakadt, felújítandó kemény tokom V-hez!

Akár lehet próbálkozni a javítással is.

Asztalos haverommal azt beszéltük, hogy elvileg ha be tudunk csurgatni a repedésbe ragasztót akkor azt ki is pipálhatjuk.
Bundok lehet komplett cserések, bár majd megpróbálom síkolni.
Nyak hátulját kb 0-ra le kell csiszolni mert valami takonnyal összekente és pattogzik le róla... -
Eastman
addikt
Zsír kezdő gitár:
-
Eastman
addikt
"Szerdán GARÁZSVÁSÁR a HANGMESTER.HU Hangszerboltban!
Kedves Zenész Barátunk!
Sokan kértétek, így 2 év kihagyás után ismét hangszeres GARÁZSVÁSÁRT
rendezünk hangszerboltunk "lezárt emeleti" részén.Időpont: 2019.03.20. 12:00-18:00
Helyszín: 1088 Bp., BAROSS u. 77. HANGMESTER.HUMinden törzsvásárlónkat és fórumozónkat üdítővel és ropogtatnivalóval
várjuk. Az akcióban többek között raktárunkban "felejtett" ROLAND,
MARSHALL, RODE, BOSS, NORD, CASIO termékek vesznek részt, valamint
általános akciót hirdetünk ERNIE BALL, ELIXIR és GHS húrokra, kábelekre,
pengetőkre.Ha eladó használt hangszered van, hirdest meg ingyenesen
www.hasznalthangszer.hu oldalunkon (99
999 hangszert hirdethetsz egy időben!), vagy ha behoznád bizományos
értékestésre, akkor válaszolj erre a levélre!Képeket fórumunkon osztunk majd meg:
www.hangszerforum.hu
Várom szeretettel:Kiss Barna és a HANGMESTER.HU Csapat"
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Nézd meg ezt a hirdetésemet (már inaktív), egy nap alatt elvitték. Irányadónak jó lehet.
-
bot1978
senior tag
Az ördög tudja, lehet a kutyát nem érdekli, mert 55-ért tettem ki. Itthon 80k a hangszerboltokban, ahhoz képest jó, de kintről rendelve ennyiből az új is megvan. Nem tudom, de ha meg olcsó akkor meg azt hiszik hogy kehes. Az se jobb. Na, majd meglátjuk... a vak is aszonta.
-
bot1978
senior tag
Eladóként mennyire vagytok rutinosak? Most lettem kész Tobykával, körbefotóztam és ahogy tölteném fel a hirdetést jutott az eszembe, hogy az első kérdés az lesz, van e posta.
BP-n van valami csomagátvételi pont ahol gitárt korrekten be tudnak dobozolni? Vagy írjam oda, hogy posta off aztán ennyi?
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Nekünk meg azt mondta a híres Király Tibi, hogy beszáll hozzánk énekelgetni ideiglenes jelleggel.
Nyárra pedig be akarok szervezni pár bandát a Napirajz-fesztiválra, ha érdekel titeket. Ha addig még/már lesz énekesünk, akkor lesz sok koncert is ott, van még pár banda az ismeretségi körömben, akiket elhívnék. -
arnyekxxx
veterán
Holnap este Szegeden hangoskodunk, ha valaki arrafelé szeretné felvágni az ereit vagy kiröhögni az ebayes "emg"-t.
-
bot1978
senior tag
válasz
Alexios
üzenetére
Az a szerencsém, hogy csak a délelőttire van valamennyi esélyem, mert itt a melóban vagyok csak gép előtt folyamatosan többé kevésbé, de azért van, hogy itt is elmászkálok fél órákra épületen belül. A délutáni levelet csak órákra rá szoktam észrevenni, az tök esélytelen. Meg nekem nem is fütyül, szóval, ha nem nézem éppen a monitort akkor szintén buktam… Telefonnal totál béna vagyok, hogy állandóan rossz helyre „kattintok” a batár ujjaimmal, az felejtős. Szóval a délelőttire van olyan 20% sanszom, de azért még így is para, mert láttam náluk a kínálatban 70k-ért 4 húros éger SQ JB-t, ha ez a B-550 frankó lesz és bedobják azt az SQ-t decorba elég valószínű, hogy arra is rászaladok. Otthon már tuti kivágnak vele, de hát az is kell, mert a J set-et eladni nem tudom. Úgy gányoltam műanyagos ragasztóval össze az alját, szal nem piacképes, de a hangja ok, szóval kell hozzá majd egy JB. Nem maradhat a fiókban, ha kiszedtem a Toby-ból...
(#37277) Berreh
Azt nagyon ne bánd. A hangmintája nem valami meggyőző. Hova tovább elég vacak hangja van, cserélni kellene benne a hangszedőket. Ehhez képest a lesajnált Jolana Jantarnak beszarásos hangja van, akartam is felvenni egy mintát, de be kellett látnom, hogy di box nélkül ez teljes esélytelen. Fejhallgatón tisztán szól, de ha bármivel összedugom a multit itthon olyan zajos, hogy horror. Lehet valami földhurok, de konnektorba pedig nem földelt a lengődugó ami belemegy. Nem vágom. Csak ez a Jantar csinálja, lehet a pickup szed össze valamit. Talán majd megfordítom a hídnál hátha kioltják egymást a nyak meg a híd... csak annyi mindennel kéne így játszogatni, hogy minden a helyére kerüljön... majd nyáron szabin...
-
Berreh
tag
Pavlov kutyája ... dél körül fütyül az email, nyúlok a kártyám után

A mai PJ basszgitárt 2x is megrendeltem, először az ellenőrző kódot rontottam el, másodszor jó volt, de nem került a megrendelt termékek közé
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Használni vettem nem nézegetni és közben egy díszről beszélünk. Ez mekkora.
Most kaptam levelet, hogy megkezdte felém az útját a cucc. Remélem nincs akkora pechem, hogy nekem a pálca menet lesz megszakadva vagy ilyesmi.
Egyébként megértelek, igazából ha már be lenne minden állítva én sem szedném szét amiatt a lepkefingnyi élsérülés miatt, hogy aztán kezdhessek mindent újra beállítani. Elfér az ott. Látom tegnap délután is volt egy fekete, nem lőttél rá? Úgy látszik, most a feketéket kezdték el adogatni.
ő még pályázik egyre, ha jól értem. Nem adod el neki a fehéret?
Para azért kicsit, hogy addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik a pálca mi? Na, igen. Benne van. -
Goose-T
veterán
-
sutyesz96
addikt
válasz
brickm
üzenetére
Ugyanez volt előző héten 3 csomagommal. Szintén DPD, három különböző munkanap 3 különböző helyről rendelt csomag. Első nap kapom az sms-t, hogy ma 12-14 között hozzák -> felhívtam volna a futárt hogy ne jöjjön mert nem leszek otthon, de nem vette fel.
Második nap már 11-12 közötti intervallum megadva, ismét elérhetetlenek. A harmadik csomagomnál már megunhatták a dolgot, mert szó nélkül otthagyták a 30k körüli értékű csomagot a szembe szomszédnál. Akivel még életemben nem beszéltem, azt se tudom ki lakik ott. És egy rohadt sms vagy hívás nem érkezett, de még csak értesítőt se hagytak a postaládámban.. Én mentem be a depójukba, kérdeztem rá hogy sup'?, megadtam a csomagszámot, aztán mondják hogy ja, a szembe szomszédnál hagyták, nála keressem. Mondom ká. -
bot1978
senior tag
válasz
brickm
üzenetére
Ú az méreg. Én eddig (lekopogom) megtaláltam a számításom a kínai cuccokkal. Mondjuk gitárhoz nem sok mindent vettem, [ezt a matricát] a nyakra (zavart, hogy nincs rajta semmi és így matricával nem kellett a fogólap gyári állapotát megváltoztatni ) már van amelyiknek lejött a sarka, de most eladás előtt úgy is leszedem, szóval kiszolgált, az opamp-ot vettem Kínából az elektronikához, az is bevált meg potikat. Na, az király volt.
Nem találtam itthon logaritmikus 25K-s potit sehol csak ilyen ezer/darab vagy drágábban. Fogtam rendeltem 10db kínait ezerkettőért, de nem volt csak 20K á mondom nagy az a tűrés nézzük meg.
Megjött végigmértem multival, volt benne egy 25,1 egy 25,2 meg egy 24,3, az összes többi 22 egész valamennyi.
Azt röhögtem 20K egy darab sem volt közte, de nekem bejött ami kellett. Király volt, mint a sorsolás, ott fújkáltam őket mérés előtt. "25 leszel, na most 25 lesz", nem adta be
na majd a következő, de nem lett meg a három tízből, de volt az a 24-es hol van, melyik volt. Kezdtem elölről 
-
brickm
őstag
válasz
bot1978
üzenetére
A MBP-hoz rendeltem ebax-ről egy lábszettet. Ilyen kis fekete genyó. Van 2ezer forintért 4db, meg 400-ért. Megvettem a 400-ast... Természetesen nem jó rá, mert a furat a gép hátán kisebb(jóval), mint amit a lábra sikerült tenni pöckök(mindegyik)
Gondolom ez is lebegni fog minden irányba, ha egyáltalán rámegy a tengelyre. De majd kiderül, hátha nem lesz igazam
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Na [így néz ki] az alpine fehér mellett a radzománc. Picit fehérebb, de szerintem ez gyakorlatilag a lakk hiánya miatt van.
(#37267) brickm
Rendeltem egyet, megnézem. Kéne valami a Jantarhoz, mert annak meg ilyen lecsapott tengelyű a potija emiatt ha cserélem nem lesz jó az eredeti gomb.
-
brickm
őstag
x>15 év után le kellett cserélnem a fő gitárkábelemet, mert több helyen is megtört az árnyékolás, így elkezdett zajosodni

Lerendeltem az újat, meg néhány cuccot még, "dpd hozta ma"(==én hoztam ma). Regel 9kor jött az sms, hogy 8 és 18 között hozzák
Nagyon jó végülis tehát egész nap várható bármikor. Hív 11körül a futár, hogy itt van(közleménybe beírtam, h előre hívjon fel, sebaj) mondom nem jó, nem vagyok épp otthon... "úúúú" "akkor mi legyen?" Mondom délután vissza tudsz jönni? 2-3 körül? vagy 4? "nem...." Akkor holnap délután? "holnap is csak ekkor tud jönni....." Mondjuk 11kor a nyugdíjasokon, meg a betegeken kívül senki sincs otthon kb...
végülis kitaláltam, hogy elmegyek a város másik végére, megvárom míg odaér, és átveszem tőle a benzinkúton. Fél órát vártam rá
(jó ez a házhoz szállítás) -
Alexios
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Vagy csak simán szr a 3.5->6.3mm jack átalakító
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
fecaga21
üzenetére
Hát, Winamp-ot ezer éve nem láttam, de ez a probléma akkor szokott előjönni, amikor a hangkártya és a szoftver nem ugyanazon a mintavételezési frekin akar üzemelni. Esetleg a hangkártya buffer túl kicsi, és azért. Meg kellene nézni a beállításokat, néhány screenshot amúgy sokat segítene, mert ezekkel a nem túl sokatmondó posztokkal nehéz mit kezdeni, csak vaktában ötletelünk.
-
fecaga21
senior tag
Na de fantasztikus, ha a Focusrite-ra van kötve a hangcucc, már Winamp alatt is, recseg, pattog ha mp3-at hallgatok.

-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Egyébként arról tudsz, hogy rengeteg gitárfólia van? Ha görgeted lefelé láthatod, hogy fehéren bármilyet tudsz használni. A többin inkább csak olyat, aminek nincs átlátszó része, de fehéren mind jó. Bár ez a carbon a metálos kedvenc, ezalatt meg éppen tökmindegy mi van.

-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ne viccelj, ez patika. És hová ütik a billogot? Én nem is látom.
Azt a hibát simán tudod házilag javítani. Én a Toby-ra (az is ilyen alpine fehér) fém lemezből vágtam fedlapot, hogy ne az eredeti műanyagot barmoljam szét. (Tudod a fedlapba vágtam be az elemtartót, mert passzív a gyári hangszedője.)
Radiátorzománc vált be, az elég hasonló fehér ehhez az alpine fehérhez és nem is sárgul be, majd küldök képet a Toby hátáról, hogy mennyire üt el, de ilyen fél milliméteren szerintem nem lehet majd kiszúrni a javítást.
Van még itthon a dobozban, ha van asszonyodnak egy körömlakkos üvege töltök bele neked, hogy ne kelljen venni egy dobozzal. A körömlakkos ecsettel pont javítható is.
Ha kiszerelt pickup mellett hozzányomod az ecsetet a pickup üreg belső falához annyi pont megy majd az élére, hogy el fog tűnni a hiba és mivel zománc ki is rugja magát.
Tök felesleges emiatt lakkozni. Icipicit fehérebb lesz, mert a lakk opálos, de ember ki nem szúrja majd, ha nem mondod, hogy az ott javítva van. A felületet így biztos nem fogod összemaszatolni, ha belülről támadsz.
Visszaigazolást megkaptam igen. Egy magyar nevű fickó az ügyintéző, szerintem beszél is magyarul.
Csere nem tudom, most egy másik monitoron meg barnának látszik a paca. Dió színű a bőrkanapé, szóval ha barna akkor elalélok a gyönyörtől.
Ha piros az viszont lehet gáz, na várjuk ki, hogy egyáltalán használható e… -
Goose-T
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Gratula a B-550 QTB-hez! Nekem is megakadt a szemem rajta. Ha nem tetszik a színe, elcserélheted velem egy fehér B-550-re. Bár a bandánk basszusgitárosáé lesz, de nálam lesz tartva, azon fog játszani a budapesti próbákon. Annyi hibája van, hogy az egyik pickup körül lepattogzott a festék:
Amikor mutattam neki a B-550 QTB-t, akkor teljesen beleszerelmesedett, de aztán fehéret sikerült lőnöm.
Tegnapelőtt este már be is állítottam az oktávokat, nem is kellett sokat állítgatni a húrlábakat, frankón be lehetett lőni. Szól is természetesen.
Amúgy a Thomann visszaigazolta már a rendelésedet? Először csak küldenek egy levelet, hogy megkapták a rendelésedet, később pedig visszaigazolják tételesen még egy levélben, hogy mik vannak benne. Paypalról meg akkor vonják le, amikor fel is dolgozták a rendelést.
Szerk.: általában csak egy-egy darab szokott lenni a deko gitárokból, szóval ha te megvetted, utána már valószínűleg nem jutott másnak.
-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szerintem tegyél rá ilyen Les Pault 300Ft-ot megér.
Amúgy királyul néz ki. Nagyon adja."A húr is tiszta rozsda volt."
Ajajj, akkor az pince lesz, persze ha szerencséd van jó a lakk mindenhol és a fába nem került nedvesség.Nagyon köszönöm a hírlevelet. Tényleg működik. A mai B550-et sikerült megcsípnem. Egy szebb váza is kerül ennyibe, állati. Én örülök neki akkor is, ha teljes KO. mert eladom a Toby-t így most egy állvány felszabadul, szóval lesz mibe tenni. Amint lesz időm visszaszerelni Tóbiásba az eredeti hangszedőket meg is hirdetem.
Ha megérkezett a B550 írok majd, hogy mi van vele. Izgi. Ez a szín elég szokatlan. A feketében az a piros paca élőben remélem nem dominál nagyon, mert piros nem igazán van a szobában.Állati mákom volt. Éppen a gép előtt ültem megnyitott gmail, amikor megjött a leveled és azonnal kattintottam. Na, mondom most nyakon csípem. 2 másodperc volt és mivel paypal semmi űrlapot nem kellett töltögetni katt-katt-katt, aki 20mp-el utánam kezdte már lekéste 1 perc nem volt mindösszesen. Visszakattintottam a leveled linkjére a végén és már minden darab elkelt felirat fogadott, szóval vagy egyesével adogatják, vagy a többiek is résen vannak.
Érdekes, hogy bass mindig csak egy van solo meg több... -
Goose-T
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Az alumíniumoxid is korrózió, ezért is nem írtam rozsdát, ami ugye a vasoxid. Egyébként meg valószínűleg spiáterből van, a tiszta alumínium az túl drága lenne, és az is tud korrodálódni. Egyébként az rögzítőalátétek konkrétan rozsdásak voltak, csak arról nem tettem fel képet. Amikor még az eredeti hidat állítgattam, abban is rozsdásak voltak a hernyócsavarok. A húr is tiszta rozsda volt.
-
bot1978
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Veszik a nicket, van aki eladja, talán adózás miatt, hogy ne legyen egyértelmű mennyit adott el vagy csak jó pénzt fizetnek érte nem tudom miért. Ezért is kell a paypal-nál refundot kérni, mert általában nem egy embert vernek át a csalók és tökmindegy hány becenévvel, hány webes felületen keresztül a végén a paypal számlánál már ott van milyen bankszámla van hozzákapcsolva, rákeresnek és ha sok a zűrös ügy, már "nem is kérdezünk semmit" kategória, és visszaadják a pénzt. Én SD kártyánál kaptam olyat, hogy a ráfestett kapacitás felénél kiírta, hogy megtelt a lemez. Hamis volt. Simán "nem kaptam meg" vonalon intéztem. Mondjuk az sima borítékban jött, nem kellett aláírnom semmit átvételkor, csak bedobták, mint a levelet...
-
bot1978
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
"a gitár vásárlást tényleg befejeztem"
Erre mondja az addiktológus, hogy a függőség csak egyszer alakul ki. Utána már csak a halál számít gyógyulásnak, addig viszont csak visszaesés van.
Ebay-es téma:
Amikor biztos átverés (pl. a rossz ram szerintem ilyen) volt amit kaptam én hagytam az ebay-t és egyből a paypal-nál kértem refundot "nem kaptam meg a csomagot" indoklással. Érdekes módón egy csaló sem reklamált, hogy pedig ő elküldte. Nem tudom, hogy a paypal hogy intézi a behajtást, de nagyon gyorsan megkaptam a pénzem, amikor náluk kértem refundot. Mondjuk nem tegnap volt, nem tudom mennyit változott azóta... szerintem van valami biztosítás erre.
(#37250) Goose-T
Ez hol korrodált? Az alu oxidra gondolsz a meneten vagy vaksi vagyok?
-
válasz
bigrob
üzenetére
Mindenképp rakj fel sok fotót a hibákról. Van sok olyan eladó akik egy jó ideig nyomatják a jó eladásokat majd mikor már van elég akkor beindulnak az átbaszások. Aztán mikor még kampó a reg, akkor csinálnak egy újat, amit felfuttatnak pár aprósággal, aztán megint drága motyókat tesznek fel kicsit nem igaz leírással.
-
bigrob
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Itt is hasonló a helyzet, return item-nél kiválasztottam hogy defective item, leírtam mi a szitu és 3 nappal később lehet kérni, hogy szálljon be az ebay a vitába és döntsön. Ha az én javamra akkor úgy lesz ahogy írtad, full refund és még a visszapostát is neki kell kifizetni. Csak attól fosok, hogy kb 100 eladása van és mindegyik full pozitív...
Reméljük tényleg igazságot fog szolgáltatni az ebay...Köszi!
(#37246) Goose-T

-
Goose-T
veterán
Kész van az upgrade. Az invader pickupok hangját még szoknom kell, de lehet, hogy nem marad benne. Majd meglátom, hogy a nagycuccon hogy szól, a Zoom G5n-en elégge basszusban gazdag volt, de hát ez ilyen. Amúgy koreai elektronika került bele (a gyári kőgagyi volt és még korrodált is), pigtail híd és Donlis DH09 zebra pickupok. Az biztos, hogy nagyon disznón néz ki ezekkel a pickupokkal.

-
törölt tag
válasz
fecaga21
üzenetére
Nekem egy osregi 2.1-es szettem van a PChez, lassan 20 eves. A melynyomojan van a bemenet, abbol is ketto. Az egyikre ra van kotve a PC hangkartya, a masikra meg a kulso, ha azt hasznalom.
Pont az lenne a kulso hangkartya lenyege hogy ne kuldjuk vissza a PC-be a hangot...
-
válasz
bigrob
üzenetére
Az cumi. Most vettem 16gb ramot, pont így jártam, 4 gépben próbáltam ki, sehol semmi, se kép se hang. Erre mondja a tag, hogy ő nem fogad el returnt, próbáltam megbeszélni hogy szart adott el nekem. Semmi.
Na akkor berágtam és az ebay-en keresztól kértem egy "refund"-ot. Nem tudom te honnan s kitől vetted a motyót, de elvileg van egy ilyen lehetőség (legalábbis az angol ebayen), hogy pénzvisszafizetést kérsz.
Ezzel elindítasz egy eljárást és ha szemetet küldött vagy nem olyat ami a hirdetésnek megfelelt, akkor az ebay kötelezi a pénz visszafizetésére, illetve ilyen esetben a posta költségét is állnia kell.
Így sikerült csak kicsikarni a srácból a pénzemet.re: (#37242) fecaga21
A kolléga a cigit a függőségre hozta fel példának. Mert fattyú hisz benne hogy leszokott a gitár gyűjtésről pedig közben lehet hogy nem is. hahaha! -
bigrob
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
Én is próbálkoztam anno Genius 20W-os 2.0-val de nagyon gagyi volt, pedig a hangkártyám tudott volna jobbat...
Haverom vett egy Scarlett Solo-t, rendeltünk 2 normális pár stúdió monitort (JBL LSR305 neki) és annyira gerjedt/zajos volt neki minden egyik (kábel egyik végén RCA másik nagy jack), hogy a hangkártyát is lecserélte egy Scarlett 2i2-re mert azon volt balanszolt (nagy jack) kimenet.
Én tanulva a hibáiból rögtön egy 2i2-t vettem 2db JBL LSR308-al.
Monitor alatt tárolom a hangkártyát, ebbe van a fülesem is dugva, nekem ennél nem kell több és jobb, ennél egyserűbb meg nem létezik...
Elvileg ha KRK Rokitot veszel azon van RCA bemenet is, de én nem próbáltam még. -
bigrob
őstag
válasz
fattyu
üzenetére

MÁS:
Megjött a britektől rendelt Washburn Flying V-m.
Nem vagyok boldog...
Test repedt a nyak csatlakozásnál, bundok szarrá vannak használva.
Ebayen már kértem egy ilyen return item-et, de most visszaírt az eladó, hogy nála be volt jelölve hogy nem fogad visszárut.Lefényképezgettem és leírtam a problémám, szerintetek mit írjak még bele?
-
NeoPampalini
senior tag
Én az egyszerűség miatt csinálom így, mert nem kavar be még egy eszköz a rendszerbe, és nem fordul elő az sem, hogy esetleg valamelyik szoftver nem képes a két kártyát lekezelni. Meg így megszabadultam az alaplapi hangkártya zajosságától is.
-
fecaga21
senior tag
Fura ez az egész külső hangkártyás zenélés. Nehéz elhinni, hogy itt az egész fórumon senki nem használja úgy a hangkártyáját, hogy a kimeneti hangcucca a PC-re lenne dugva, és nem a hangkártyába.....
Mindenki a hangkártyára dugva használja a hangfaljait?Egyáltalán milyen hangcuccot vegyek Focusrite-hoz?Ki mit használ? -
bigrob
őstag
Ott a fehér Deko HB B-450 44 Euróért (+posta)
-
sutyesz96
addikt
Van egy Epiphone LPS gitárom, és most szereztünk be egy Philips Nanocloudos párásítót abba a szobába. Mielőtt még elkezdenénk használni kérdés, hogy inkább helyezzem át másik szobába a gityót, vagy nem lesz baja 45-50 %-os páratartalomtól?
-
-
fecaga21
senior tag
Na siker. Találtam egy jack átalakítót és rádugtam a 2.1-et a Focusrite fejhallgattó kimenetére. Most már megszólal, és egész emberi hangja van ahhoz képest, cask a jobb oldali hangszóró alig akar szólni a balhoz képest. Nem hangerőben, hanem minőségben, alig mormog mintha valami baj lenne vele, de ha közben elindítom a zenét gépről akkor ugyanolyan szépen szól mindkét hangszóró. A beállításokban minden stereo-ra van állítva, valószínűleg kisebb probléma lehet. Vagy lehet ez az átalakító miatt van?Habár akkor gép alatt sem kellene szólnia a zenének. Na mindegy, lehet vennem kell egy minőségi hangcuccot, egy 2.0-ás Kürbist pl
-
bot1978
senior tag
Ez érdekes 105EUR és alder.
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Gyanítom, hogy már a műszárítás eljárása is sokat fejlődött, ma már keveset hallani megtekeredett nyakú gitárokról és ilyesmikről. Aztán majd az idő eldönti, ha 10 évet túlél a ragaszott nyakú mahagóni deko HB CST-24-em, akkor lehet majd bátran mondani, hogy megérte mind a 18+6 ezer forintot.
-
törölt tag
válasz
bot1978
üzenetére
A Marcus V7 az egyik legjobb JB amit lehet kapni, sok esetben leveri az eredeti Fendereket is. Plusz olyan elektronikát kapott, amit soha az életben nem látsz gyári Fenderekben, csak jó pénzért upgrade-elve utólag.
A Decor Marcus-ok jó része max lakk sérülés, esetleg egyéb minimális probléma, de sosem használhatatlan.
Ettől függetlenül Sire bass-t nem vennék decort, érdemes kiadni a plusz 30-40 ropit egy hibátlan példányért, simán megéri. A drágább Fender Player labdába sem rúg mellette mind hangilag, mind minőségbeli kidolgozásilag. Két Marcus is van itthon, és tervezem, hogy még kettő jönni fog melléjük. A Squier-t ezért is adtam vissza, A Player meg nem éri meg a Sire mellett. És, a legszebb, hogy a választék is nagyobb balosban a Marcus-ból.
Ja, és hiába két elemes, (ami előny, mint hátrány egyébként) átkapcsolható full passzívra az egész gitár, onnantól pont olyan, mint egy JB -
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Igen a humbuki is teljesen rendben tud lenni, ha tisztességes menetszámmal meg van tekerve. Picit jellegzetes, de nekem is tetszik a hangja annak a gitárnak. Más egy picit, de jó, tényleg jó. Miért is lenne rossz egy jó fában? A mai szerszámgépek pontossága mellett pontos hangszert gyártani mást jelent, mint régen. Faék egyszerű ma már minden. Ha az alapanyag okés, onnan már csak gombokat kell nyomogatni. Tényleg művészet elrontani…
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Itt biztos találsz rá kivitelezőt.
Szerk.: lőttem egy B-550-et is, ma érkezik elvileg, majd teszek fel róla fotót. Ezt nem magamnak vettem, hanem a bandánk basszusgitárosának. Nemrég még egy 380 ezres basszusgitárt akart venni, de hétvégén elvittem neki a B-450-et, azzal lenyomtunk egy próbát, és utána azt mondta ő is, hogy nem fog ő költeni vagyonokat basszusgitárra, amikor ez is annyira jó. Szerintem nagyon jó dolgunk van mostanában. 20 éve 50 ezer forint körül csak tüzelőnek használható gitárokat lehetett kapni újonnan, most meg annyiért teljesen használható hangszereket adnak. Ráadásul 20 éve 50 ezer forint sokkal többet ért, mint most.
-
bot1978
senior tag
válasz
Alexios
üzenetére
JB-ből a Miller V3 mahagóni, az sem lehet rossz. Csak az éger V7 két elemes, az nekem pont tökéletes lenne ahogy van, koppra belemenne a cuccom, csak hát más sem hülye, szóval ez nem lesz ocón.
Úgy látom nekem tulajdonképpen kéne egy ember, akinek van gépe és tud profi felsőmarást fába. Kb. 1 perc két elemtartó helyét felsőmaróval kialakítani egy Fender Squier Bass testben aztán onnan boldogság van, csak ehhez egyből szét kell szedni, nyak le és úgy. Gari ugrik, szóval újat tök értelmetlen venni hozzá.
Úgy látom használtan egy SQ még mindig a legolcsóbb megoldás ha egy jó JB testet akarok. Ez van. Nincsenek csodák.
(#37211) Goose-T
A B-450 tényleg érdekes "kakukktojás", jót lőttél.

-
bot1978
senior tag
válasz
Alexios
üzenetére
HB készít jazz bass-t égerből? Cortból láttam százért. Mivel úgy is átteszem bele az EMG hangszedőimet, nekem nyolc ki mit ír rá, hogy festi le etc. Brandeljék ahogy akarják, ha tényleg kapok egy frankó éger testet jól beállított nyakkal használható állapotban ilyen tizenezerért akkor az szevasz, kell, nyilvánvaló.

-
-
Alexios
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Ok, de még mindig nem a sire basszusok miatt megy ez a thomannos figyelő, a harley benton dekokrol volt szó, ez most kivételesen csak szintén benne volt

Thomann meg gondolom magához képest akciózta ahol 125 euróval drágább az új, és tok nélkül
(szerintem a te linked még nem a v2 verzió) -
-
Alexios
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Fának fa, de attól még nem deko változatban az 200k körül van, azért mert sérült a festék vagy valami necces a pickuppal stb nem fogják 20kert ezt odaadni(ha jól látom már ennyiért is elment). Amirol szó volt korábban és reális 20k alatt megkapni azok a harley benton cuccok.
Amúgy a sire Marcus Miller bassok tudtommal elég jó cuccok, sokan veszik fender helyett is, nem csak annyi hogy rá írták a nevét

-
bot1978
senior tag
válasz
Alexios
üzenetére
Egy Miller V7 volt, de a fa az fa. Kinő a földből, kivágják, kifaragják. A jazz bass a másik, az is olyan amilyen, tökmindegy ki ír rá és mit. Nem nagyon csípem, amikor valami ismert pléjer dedikálgat, mert általában a kevésbé értékes dolgokat szokták így valakinek a nevével eladni, jó drágán, de biztos jó, mert ez az alap nagyjából elronthatatlan. Ez ilyen 100 éve és ez jó. Nem kell feltalálni hozzá semmit. Csak elrontani nem szabad, de most mi is ez? Decor, ami vállaltan "elrontott" és akkor 125k?
Most akkor mi van? Nem vágom. Most ha jó, akkor forró vagy miért olcsóbb? Azért gari nélkül 125k-t elutalni egy díszért ez ilyen rulett téma. Vagy csak az én fantáziám túl magyar. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Workstation - Lenovo P15S gen2 (11.gen Core I7 32Gb DDR4 1 Tb SSD 4Gb Nvidia)
- Budget Gamer - i5-3570K / RX470 4GB / 16GB DDR3 / 256GB SSD
- PS5 dobozában (2025.09-ben vásárolt) 2 év gar, számla!
- Titan Forge Gamer - Xeon E5-2689 / RX570 4GB / 32GB DDR3 / 1TB SSD
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 5000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Para azért kicsit, hogy addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik a pálca mi? Na, igen. Benne van.
Második nap már 11-12 közötti intervallum megadva, ismét elérhetetlenek. A harmadik csomagomnál már megunhatták a dolgot, mert szó nélkül otthagyták a 30k körüli értékű csomagot a szembe szomszédnál. Akivel még életemben nem beszéltem, azt se tudom ki lakik ott. És egy rohadt sms vagy hívás nem érkezett, de még csak értesítőt se hagytak a postaládámban.. Én mentem be a depójukba, kérdeztem rá hogy sup'?, megadtam a csomagszámot, aztán mondják hogy ja, a szembe szomszédnál hagyták, nála keressem. Mondom ká.