Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt

-
Eastman
addikt
Régi magyar koncertfotók, szép hangszerekkel.
-
consono
nagyúr
válasz
benedekco
üzenetére
Digitális a reverb a Blackstarban, 4 féle választható: room, hall, spring és plate. Blueshoz a roomot vagy a springet használom, de ambiens vackokhoz, amiket mostanában tolok, mikor gitározom a plate a legjobb (főleg a multi delay-el együtt
).Ennek a videonak az elején ott vannak a reverbek, ez ugyan a nagyobb testvér, de kb ilyen.:
-
re: fattyu
Elég magas lehet az udvartartás egy ilyen kollekciónál?! (biztosítás) Komoly csapat. LP forma tényleg hiányzik.re: Goose-T
Jó kis ketyere! Annó én is gondolkodtam rajta.
Ebben van looper?re: Berreh
Oké, ez új volt
Sose gondoltam volna, hogy asztali is van. Bár teljesen megérthető. Legfőbb problémám hogy mikor lehajolok állítgatni a motyót, akkor az ölemben lévő gitár könnyen beverődik ha nem figyelek. Egyszer sikerült a Bulletstratot megütni így. Már csak egy lábkapcsoló kellene a loopernek és kész is.re: consono
Blackstar beépített reverbje mit tud? A Roland Cube-30-é nem valami meggyőző. Mint valami régi spring reverb lenne. Én a digitálisra esküszöm. -
bigrob
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Veled nem tárgyalok!

(#34982) Eastman
V nyakat még nem próbáltam, érdekesnek tűnik.
(#34983) consono
HB BigTone? -
consono
nagyúr
Én még ezen gondolkodom utolsó gitárnak. Van már akusztikus, egy Cort KX5 FR, meg egy Classic Series 60s Strat, de egy jazz gitár még kellene... Igazából ez lenne a nagy szerelem, de mivel így is mindig csak a Strato van a kezemben, túlzásnak érzem...
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Bocs, azt nem láttam, hogy akusztikust keresel.
Nylonost, vagy fémhúrost?
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Jó öreg Boss ME-50-et használok próbára és koncertre. Minden gitárhoz egy külön bank, minden bankban 3 preset lehet. Én beállítok minden gitáromhoz egy tiszta, egy torzított és egy szóló hangzást. A tisztát felturbózom egy kis hall reverbbel és kompresszorral, talán még enhance megy rá a tone modify tekerentyűvel. A torzítottnál a jó öreg DS-1-et állítom be némi kompresszorral. Szólónál Lead torzító, kompresszor, delay. Mindegyiknél állítok be zajzárat.

Gyakorláshoz Vox Stomplab IIG fejhallgatóval, gyári presetekkel. -
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
#34959 freelanced
Godin Multiac Jazz
-
Eastman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hídhoz kell a H, hogy jól szóljon a Mötááál!

(Én az SSS Stratom egyébként szinte csak 4. állásban használtam, tehát a középső S és a nyaki S együtt szóltak mindig. Aztán eladtam. Most a HS Gibbót gyűröm. Itt az S=P90. Így tisztább a kép?)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk:
SSS:

Single-Single-Single
--
HSS:
Humbucker-Single-Single
A hídtól "számítjuk", onnan indulunk a rövidítésekkel.

Ha valaki ráér, pls forgassa 90 fokkal jobbra a képeket... THX!
-
Berreh
tag
válasz
benedekco
üzenetére
Úgy tudom, hogy vannak nem lábkapcsolós multik ☺
pl : [link]Boss GT-001
-
bigrob
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
S - Single Coil

H - Humbucker
![[L:https://www.muziker.hu/image/2/0067/5Sr6.ssh_bw_b_blk.jpg][link][/L] [L:https://www.muziker.hu/image/2/0067/5Sr6.ssh_bw_b_blk.jpg][link][/L]](https://www.muziker.hu/image/2/0067/5Sr6.ssh_bw_b_blk.jpg)
Példáull az SSS az a Stratoknál 3 db single coil-t jelent, hídi, közép és nyaki.
Les Pauloknál (standard) HH pedig egy darab Humbucker a nyaknál és egy a hídnál.
HSH nyaknál és hídnál 1-1 Humbucker és középre beszorítottak még egy Singel Coil-t is.
Ésatöbbi..Aztán ezeket lehet variálni, hogy single coil méretű humbucker vagy P90, de ebbe ne menjünk bele.

-
V.Stryker
nagyúr
A pickupoknál mit jelent az SSS és HSS ?
-
consono
nagyúr
válasz
benedekco
üzenetére
Hát, nálam low cost minden
Keverem az analógot és a digitálist. Valahogy így néz ki a sorrend:- Kokko kompresszor
- Valeton passzív hangerő pedál (volume swellekhez leginkább)
- Donner Alpha Cruncher (ez egy low gain distortion+chorus+delay egyben) - de ez néha a hangerő pedál elé van betéve, attól függően mit akarokA vége BlackStar ID Core 10, ahol megint csak használok különböző szintű torzításokat, modulációból leginkább csak phaser-t, de delay-t és reverbet szinte mindig. A két delay+reverb nagyon jó kis elszállós ambient vackot csinál

Ja, a BlackStar line-injébe be van kötve álltalában még egy DigiTech Trió is a plussz kapcsolóival, hogy legyen valami kíséret is, ez igazán a lánc elejére kellene, de majdnem mindegy hol van, ha nem torzítva "tanítom".
-
brickm
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
sorba bemenettől:
MXR micro amp 1:1 jelkodícionálás>
MXR dyna comp>
Tube screamer modolva 3 féle torzítási karakterisztikával kapcsolható>
kalamazoo silicon fuz, brutál recsegni>
wampler plexi drive ami félig előfok>
MXR uAmp jelkondicionálás\szólókiemelőTervben van még egy kalamazoo 4knob kompresszor beiktatása, egy MXR distortion beiktatása is a rendszerbe, meg van egy wampler tweede is amit be kéne rakni.
Loopban van egy Gmajor2 meg egy állandó fender twin reverb can. valódi rugós zengető. -
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Rákérdeztem...
Addig pm.
-
Ki milyen pedálokat használ és hogyan?
Kezdem.
Nálam perpill a Zoom G3 van láb alatt, azzal próbálkozom. Az erősítő/láda szimulációt lekapcsolva, egyszerű digitális reverb és egy torzító valami alacsony beállításon pörgetve. Blues-os hangzás amit keresek.Néha looperelek, metronomera.
-
Eastman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Jazzista barátom évek óta egy Godint használ, teljes elégedettséggel.
-
Rony949
őstag
Sziasztok. Gondolkodtam rajta sokat és végül egy Cort AD810-es akusztikussal érkeztem haza. Úgy vagyok vele, hogy ezzel teljesen okés lesz megtanulni az alapokat, ha nagyon elakadnék valamiben, felkeresek egy helyi tanárt és vele folytatom a tanulást.
Fél év vagy 1 év múlva pedig beruházok egy elektromosra, attól függ mennyire megy már a gitározás.
Nagyon remélem hogy kitartó leszek és összejön ez a király hobbi. Aztán visszatérek hozzátok és beszélgetünk még a gitárokról.

-
Moleman
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Seagullt próbáltam egyszer a Codában, nekem nem jött be, se hangra, se szagra, se érzésre. Taylorból 5-600-as szériákat próbáltam, fantasztikusak, de azok nagyon más kategóriák, a low end gitárjaik sose voltak szimpatikusak. A többit még nem próbáltam.
Akkor már inkább egy felsőkategóriás Yamaha, Sigma, Dowina, Faith, vagy egy távolkeleti Martin vagy Guild (10+ éve próbáltam egy 1000 euró alatti Guildet, azt nagyon szerettem). Nemrég a Gibson Hummingbird fogott meg nagyon, nyilván az is nagyon drága, de ennek nyomán talán érdemes lehet megnézni a felsőkategóriás Epiket is.Én végül egy fulltömör Sigmát vettem, mert nagyon jó áron volt, de ha az nem lett volna, akkor valószínű valami 200 ezer alatti Dowinát vagy Yamahát veszek.
-
freelanced
addikt
Nem feltétlen kell ezekből választani, de mind anyagminőségre mind árra, mind hangzásra elismerik őket a külföldi fórumokon.
Elismerem, rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Pontosítva az érdekelne, hogy találkozott-e már valaki a fenti márkákkal, van-e velük tapasztalata.
Egyébként 100-150e környékén kellene segítenem akusztikus gitárt választani.
-
Kobe
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Miert ezekbol kellene valasztani? Miert nem mas lenegesebb parameterek alapjan?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Ha az alábbi gyártók termékeiből kellene választanotok, mire esne a választás?
Seagull
Norman
Art and Lutherie
Simon and Patrick
TaylorAmiket néztem konkrétumot az a Seagull S6 / Taylor Big Baby, Taylor GS Mini
Bárkinek tapasztalt vagy vélemény a fenti modellekről, gyártókról?
A kanadai Godin csoport termékeiről sok jót hallani, nyilván a Taylor kissé magasabb árfekvés a neve miatt.
De érdekel mert semelyik márkával nincs tapasztalatom...
-
Kobe
veterán
Aki szeretne egy nyalcsorgatos gyujtemenyt vegiglapozni, az facebookon keresse meg "Janny Guitar - Sandor Berecz" sitejat es a gitarok fenykepalbumot porgesse vegig
En is tole cettem az RG570et.... Eladott azert par finomssgot az evek alatt

-
csadi0011
őstag
Heaven and Earth - When The Blues Catch Up With You
https://www.youtube.com/watch?v=lD8j1EvSWjM -
Eastman
addikt
(Klasszikus)
Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál 2018. a Zeneakadémián.
-
fattyu
veterán
eladtam ma egy gitárt. még van remény számomra

tegnap mondjuk vettem egyet.... -
Huhh, ez az alap ócska amerikai special strat, mennyivel jobb mint a CV, zongorázni, azaz gitározni lehet a különbséget. Nagyon jó rajta klimpírozni. A hangoló kulcsok, csodásak, mint a vaj, de mindegy minden jobb.
Jó hozzányúlni, hív hogy játsszak rajta hahaha. Pöcs voltam hogy nem ezzel kezdtem és belementem a csóróságba a használt Classic Vibe-ba. Mindegy ki lett próbálva, már csak meg kell szabadulni a feleslegtől. -
nap
addikt
Este újra elővettem az egyszer már elcsomagolt vipert. Toltam rajta egy-két órán keresztül. Jól esett, de azt a kurva bariton hangolást sosem fogom megszokni.
-
Kobe
veterán
Erre kezd nagyon dulvan felallni
[link]Komolyan elgondolkoztam az RG570 beboltolasan.... :S
-
fattyu
veterán
tunomatic + locking keys vs floyd... zongorázni tudnám a difit az újrahúrozás élményében, pedig azt se tudok

-
kemotox
addikt
[link] Meghalok a gyerekemen, kajak megcsinálta
D -
consono
nagyúr
Hát, nekem ez a Fender erősítő nagyon bejön, jobban tetszik mint a Katana. Ráadásul Bea Ibaneze is tetszik, pedig tényleg nem vagyok egy Ibanez fan...
-
brickm
őstag
. Megoldodott
-
Berreh
tag
válasz
Eastman
üzenetére
A Solarist már régen ismertem, ezt a lemezt (kazettát) meg rongyosra hallgattam. 1995-ben a karácsonyi vásárban vettem. Annyi remek ötlet van benne, hogy csuda, bennem az a képzet alakult ki, hogy a zenekar betévedt egy zeneszalonba és sziporkázik, lubickol a zenében.
-
Eastman
addikt
"1990-ben megjelent a már nem létező Solaris addig kiadatlan műveit tartalmazó 'Solaris 1990' album.
1995-ben a Los Angeles-i Syn-Phonic Prog producere, Greg Walker hivatalosan is meghívta a közel kilenc éve megszűnt zenekart egy koncertre, Los Angelesbe. A Los Angeles-i Art Theatre-ben telt ház és fantasztikus lelkesedés fogadta a 80-as években íródott Solaris-számokat. A koncertet rögzítő francia Musea kiadó azonnal szerződést ajánlott a zenekarnak, a felvételek videón és CD-n történő megjelentetésére. A Solaris Live in Los Angeles 1996-ban jelent meg, magyarországi terjesztője a Solaris későbbi sikereiben elévülhetetlen érdemeket szerző Periferic Records.
A dupla album élő bemutatója Rio de Janeiróban volt, 1996-ban, a megjelenéssel egy időben. Ugyanitt felkérték a zenekart egy új album megalkotására. Ez lett a Nostradamus - Próféciák könyve c. lemezük."
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Az Ibanez egyértelműen, annak ellenére mennyi szívás volt vele

Esp meg mert üresen nem akartam hagyni, azt nagyon nem szeretem, fendert nem akartam rárakni, de valami mégis kellett
Következőre van rengeteg ötletem, de nem tudom még, már rég nem próbálom racionálisan megmagyarázni, nyilván ésszerű okokból nem kéne még
A corttól amúgy valószínűleg megválok majd, mert majdnem tök ugyan az a hangzás, és fogás mint a lp, akkor meg a kettőből már elég egy.Régóta tetszik a Chapman ML1 pro modern, de az Ibanez Iron Label széria is mocorgatja a fantáziám, a music manekről meg inkább nem is akarok beszélni

Illetve mindenképp akarok még egy diy stratot is, arra is van ötletem már milyen lesz, de azt majd tavasszal valószínűleg. -
Eastman
addikt
Főzés közben ez pörög ma. Egy-két áthallást érzek - lehet, hogy poénok -, de jól kikapcsol.
YT dobta, most hallom őket először.
Szerk: 1:20:00 után jóság van...
-
Adott az A/B irány kapcsoló ami jól üzemel egész addig míg valamilyen úton fémes kapcsolatba nem kerül a pc-vel, onnan elkezd búgni.
Kérdésem az lenne, ha ezt egy aktív cuccal váltanám, akkor nem lenne ilyesmi problémám? Megszűnne a búgás?Ugyanilyen búgás van, mikor a Zoom G3 pedál ráfigyel a hangládára úgy hogy a pc usb-ről kapja a tápot vagy a pc-re bármilyen formában rá van kötve (hang ki vagy bemenet).
re: bigrob
Csodás anyagok! Lehet erre kellett volna inkább kelnem nem Eastman anyagára![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
re: Alexios
Wow! Szép gyűjtemény. Melyik lenne a "lakatlan sziget" választásod, ha csak egyet vihetnél?
Amúgy miért ESP? Már van valamiféle ötlet, hogy miféle lesz a következő? Vagy ennyinél megállsz? -
Eastman
addikt
-
FockeWulf
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mert szarul játszod

-
Alexios
veterán
Tegnap említettem, befejeztem a DIY strat építését, avagy mit ne rendelj aliexpressről

Most megnéztem, idén januárban rendeltem meg magát a kitet, szóval nem kapkodtam ezl azt hiszem
Az a helyzet, hogy akkor valahogy teljesen elkerülte a figyelmemet a thomannos kit, ami 25ezerért lehet kapni akár audiolltól(spoiler: ezt vegye ha valaki diy kitet szeretne).
Így ezt rendeltem 138$-ért(+áfa), cserébe elvileg azt kérhettem amit akartam az eladótól - a hirdetésben levő adatokhoz képest ez annyi változtatást jelentett, hogy éger(alder) fát akartam, ez már önmagában ~2 hétbe telt míg legyártották, illetve az elgondolás az volt, hogy ha közvetlen a kínaiaktól rendelem akkor jobb minőségben fogom ennyi pénzért már megkapni, hiszen nincs kisker haszon, márkanév, semmi.És akkor a valóság: (itt az elkészült gitárról kép: [kép] )
Mikor megjött a nyak nem illeszkedett a helyére, szóval ez azért melós volt amíg sikerült oda berakni, főleg mire egyenes is lett, illetve az egész egyáltalán nem sugárzott minőséget, a test pl. 5 darabból áll, és voltak rajta ütés nyomok is, a jack csatlakozó ürege nem volt elég szélesre kimarva(!), a pickupokat viaszolni kellett, és úgy egyáltalán, semmi extra nem volt benne. Itt megjegyzem, hogy alapból nem sok mindent terveztem felhasználni a fán kívül, szereztem hozzá wilkinson tremolót (ez be is került végül), fender deluxe drive pickupokat(ezt végül úgy döntöttem egy új projektbe kerül majd), cts potik(ez se került bele), graphtech nyereg, ésatöbbi.A végeredmény amúgy nem lett szerintem rossz(bár a nyakat erősen szoknom kell, itt egy kép, nem tudom mennyire látszik rajta de igen vaskos: [kép] ), a pickupok kimenete elég gyenge, emiatt megfelel a felirat szerint noiselessnek, de ehelyett kell valami más. Nitró inca silver festékkel lett lefújva, képen a fények miatt kicsit arany színűnek tűnik, de amúgy teljesen metál ezüst.
Tldr: thomannról olcsóbban valószínűleg jobbat kapni.
Ha már elővettem fényképezni, akkor összeszedtem a többit is hozzá, szóval itt egy "családi" kép is(a chapmanről nem győzöm az ujjlenyomatot törölni
)
Balról jobbra: Cort M600 az alis zebra pickupokkal, Chapman Ghost Fret standard Fishman Fluence modern pickupokkal, Ibanez JEM77P BFP, diy strat, és az Epiphone Les Paul Standard
-
-
FockeWulf
tag
válasz
Eastman
üzenetére
Ha már női gitáros....nálam Ola Szmeja a favorit....
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest