Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McCann
tag
Köszönöm szépen, Vadmalac nevében is!
Nagyon bejött, a játékérzet, sőt, azt mondom, hogy a már-már hang is simán ott van a Gibson LP mellett, pedig nagyon nem egy árkategória!
Egy szóval jó vétel volt, nagyon happiness van mostWashburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
MATEO6600
őstag
Isten áldja, hogy itt prohardveren is van egy gitáros társaság
Lenne pár kérdésem, kezdőként.
Hangolni mikrofonon keresztül (sajnos csak így tudom) melyik a legjobb pc-s szoftver rá?Már ezerszer elhangzott a kérdés, hogy mi a vélemény a MARSHALL MG 15 CF-ről...
Tudom, hogy ebben az árkategben használtan lehetne jobbat is venni, de társasházban élek, és szerintem ez is elegendő lenne.
Btw az, hogy clean/torzított hang állító pedált rá lehet-e kötni, az nem függ a gitárkombótól, mert mindegyikre lehet? -
brickm
őstag
válasz MATEO6600 #19704 üzenetére
"hogy clean/torzított hang állító pedált rá lehet-e kötni, az nem függ a gitárkombótól, mert mindegyikre lehet?" Egyáltalán nem mindegy. Külön megjelölik,ha ráköthető. Channel select,foot switch és társai a neve.
Más. Feltuningoltam ma egy fender frontman 212r-t egy Marshall plexi hangú jfetes előfokkal ,meg egy 4x12 es láda szimulátorral. Majdnem egy az egyben ugy szol mint a jcm800am.
[ Szerkesztve ]
-
McCann
tag
válasz MATEO6600 #19704 üzenetére
Hangolni, ha más nincs, akkor kihangosítva a gityót, simán jó a bármelyik telóra letölthető hangolószoftver!
A clean/torzított hang állító pedál alatt a csatornaváltó pedált érted, ami az erősítő tiszta/torzított csatornája között vált, vagy egy sima torzítópedált?
Utóbbi esetben bármelyik erősítő bemenetére rá tudod kötni egy sima jack-kábellel a torzítópedál kimenetét, ha csatornaváltóra gondoltál, akkor ahogy fentebb írták, erősítő függvénye.
A Marci 15CF-et illetően nem tudok mit mondani, nem hallottam sosem, mit szól, ha jól láttam, ezen pl nincs csatornaváltó pedál bemenet, ehhez kell venned 10 pénz körül egy torzítópedált (pl innen ) és bekötni.Rockandroll!
Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Igen, eddig telefonnal történt a hangolás, csak azt hittem, hogy PC-vel mikrofonnal precízebben lehet, de akkor marad a telós módszer
Pedál alatt a csatornaváltó pedált értem, ami az erősítő tiszta/torzított csatornája között vált.
Kényelmesebb lenne lábbal váltani, pl egy Diary of a madman játszás közben, hogy tiszta vagy torzított legyen a hang.
Ha ezen nincs csatornaváltó bemenet, és veszek egy fentebb említett torzítópedált, akkor azt hová kell bekötnöm? -
MATEO6600
őstag
Köszönöm gitármesterek
-
InHell
senior tag
válasz MATEO6600 #19711 üzenetére
Szia.
Én pl. ilyen micro headstock hangolót használok.
Nagyon praktikus, mindig rajta van a gitáron, így mindig kéznél van.< béna duma helye >
-
toth_janika
őstag
Azt hiszem van még hova fejlődnöm
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
nap
addikt
válasz toth_janika #19716 üzenetére
Te is DJ-nek készülsz?
Ezt el lehet játszani egyetlen gitáron is, igaz, úgy nem annyira menő.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
kenyocsaba23
tag
Sziasztok! Lenne egy elég régi kb. 30 éves stratom itthon. A helyzet az hogy eléggé szét van nyùzva külsőleg és belsőleg is. Tudtokesetleg ajánlani egy jó szakit bp-n aki olcsón de szépen dolgozik? belső és külső felújításban gondolkodom. Élőre is köszi!!
-
atidzsiforc
őstag
válasz kenyocsaba23 #19723 üzenetére
Facebookon keresd meg a guitar.clinicet
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
kenyocsaba23
tag
válasz atidzsiforc #19724 üzenetére
Köszi! Nem tudod véletlenül milyen árakkal dolgoznak?
-
félisten
-
-
Enton
addikt
válasz pigatt #19729 üzenetére
Hangoláson gondolom sokat nem tud variálni. Amire neked lenne szükséged az ez:
Meg régebben láttam hogy valaki csinált ilyet gyárilag a hídba építve.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
Most csak ezt az ibanezt találtam ami ilyen:
De kéne lennie egy olyannak is ami egy nyomásra vált D és E közt de most sehol nem találom.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
InHell
senior tag
Igen ez egy pitch shifter pedál.
Drop D-t nem tud csinálni standard E-ből, ahhoz le kell hangolni az E6-os húrt mindenképpen.
Viszont utána lehet pl. Deftones témákat drop C#-ben tolni, 1 másodperc alatt.
Vagy akár a drop A héthúros témákat lehet tolni simán.Félhangonként le lehet vele menni standard A-ig, aztán utána ugrik egyből az oktávra.
Ott lehet pl. a basszus témákat is gyakorolni.Eddig nagyon tetszik, standard B-n azért már lehet kicsit érezni, hogy nem olyan természetes a hangja, de még megfelelő. Nyilván nem stúdióba szánt cucc.
Késést egyáltalán nem tapasztaltam, nekem az erősítő és gitár közé van bekötve.
A hangerő változik viszont, minél jobban megyek lefelé, nagyon minimálisan halkul. Szám közben úgysem váltogatom.Szóval eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, tetszik nagyon.
Meg van oldva számomra a probléma, hogy pl. Metallica (standard E) után nyomni akarok egy Slayert (standard D#), és így már csak egy gombnyomás az egész.< béna duma helye >
-
félisten
-
InHell
senior tag
válasz pigatt #19729 üzenetére
Peavey csinált olyan gitárt, (AT 200) auto tune-os cucc, de nem tudom hogy szólhat élőben.
Azzal lehet drop vagy standard tuning közt is variálni.
Nem írtak túl sok jót róla fórumokon.(#19734) Plazmacucci Például itt lehet hallani hogy szól, annyira nem rossz, pláne otthoni környezetben szerintem.
[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
brickm
őstag
Sziasztok!
digitech rp360xp multival kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ismerős agyondicséri a digitech cuccokat. Igazából arra használnám, hogy a lakásban ne állítsam meg a szomszédok szívét a halfstack-kel.
(fejhallgatós üzem, hangkártya üzem.) -
gyika_
újonc
Sziasztok!
Egy kezdő kérdésével foglak zaklatni. Van egy dobozgitárom, ami bele van építve egy hangszedő. Az angyal hozott egy gitárerősítőt, de amikor beledugom, zúg, gerjed. Az érdekes az, hogy ha a jack befogadó fémrészére ráteszem az ujjam, a búgás megszűnik.
A kérdésem az, hogy szerintetek mi lehet a gond, és mi vagy ki tud segíteni rajta.
Harmadik kéz növesztése nem opció, s budapesti vagyok. -
Enton
addikt
válasz gyika_ #19738 üzenetére
Földelés hiányzik a dobozból valószínűleg.
-
brickm
őstag
válasz gyika_ #19738 üzenetére
Szia!
Hangszerésszel, vagy műszerésszel tetess egy darab kábelt a jack földelő pontjára és köttesd rá egy olyan pontra, ami fémesen érintkezik fém húrral. Így a kezed állandóan rajta lesz.
Szólógitároknál egy úgy néz ki, hogy csillagpontosan megy egy földelő kábel a jack-től a hídra. -
MATEO6600
őstag
Na megvettem a Marshall 15CF-et, tetszik!
Ez az első rendes gitárerősítőm, úgyhogy nem értek túlságosan hozzájuk...
Az normális, hogy van egy halk alapzaja? Halk sistergés hallgató, clean módban viszont semmi. -
drumkiller
csendes tag
szevasztok! hugom kapott svéd országban egy fender stratocastert, de valami gond volt vele, a bundok konkrétan felvágták az ujjait mert sorjásak voltak, de ez még nem minden, a nyak enyhén meg volt csavarodva és kicsit görbe volt, így a hurok felfeküdtek és a nyak végére nem volt odaírva hogy fender (alakra amugy olyan a nyak!) a gitár test ámerikai, de ott svédországban valaki egy selejt nyakat csavart fel. kérdés következik: kapok e rávaló vagy eredeti nyakat? csillagászati összeg? tekergetném kicsit itthon azért ha már nekem van adva remélem nem szentségtörés össze "legózni" a gitárt...
-
félisten
-
drumkiller
csendes tag
válasz Plazmacucci #19746 üzenetére
vagy a kérdésre válaszolj, vagy pszt, de ne a cinikus sorod jöjjön le vagy hozz egy sört, miszter virtuóz
-
BluEyes
őstag
válasz drumkiller #19747 üzenetére
Pszt! Csak óvatosan A shift gomb megnyomásával NAGYBETŰKET is tudsz használni. A svéd ország bizonyos - nem túl magas - műveltség fölött már Svédország. Hogy ki mennyire lehet cinikus, az meg nincs rád bízva.
A konkrét problémával kapcsolatban először érdemes lenne tisztázni, hogy a test és a szerelékek mifélék. Miből gondolod, hogy amerikai? A Fender Stratocastert az USA-n kívül, Mexikoban, Japánban, Koreában és Kínában is gyártják vagy gyártották. Ehhez jön még a Squier (by Fender) gitárok tömkelege, valamint a minőségi kópiák és a noname stratok százezrei. Nagyjából 100% hogy a tiéd nem USA, de borítékolom hogy még csak nem is Fender gyártmány. Valószínűbb, hogy a test a nyakhoz tartozó noname, csak azt nem cseszték el annyira a gyárban. Egy eredeti amerikai test amúgy is egy vagyon, kizárt, hogy aki tudatosan "kicserélte" a nyakat, az a testet a szerelékekkel meg csak úgy odaadta volna. Szóval abba, hogy amerikai, ne éld bele magad. De abba se nagyon, hogy Fender.
Nyakat éppenséggel lehet venni, válogass, egyáltalán nem ördögtül való a dolog, a Van Halen is legózta a legendás csíkosat. [link] Kérdés hogy érdemes-e foglalkozni vele.
Először be kéne azonosítani a gitár származását.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
brickm
őstag
válasz drumkiller #19745 üzenetére
Küldj róla fotót, szedd le a nyakat és a nyaküregről is küldj egy képet meg a koptató alatti részről, illetve a híd részről és megmondom, hogy made in usa-e a gitárod.
Nekem van egy made in usa, de az efféle érdekességeket nem tartalmaz, mint a tiéd. -
MATEO6600
őstag
Talán emlékeztek, még 1-2 hónapja én szarakodtam, hogy rákössem a gitárom a gépre, de sehogy sem sikerült.
Kiderült, hogy a kábel a hibás!
Illetve a kábellel szerintem nincs baj, de nem erre való.
Sima gitárkábel, amelyiknek a másik vége 3.5 mm-es, de ha hangkártyába kötöd, nem ad jelet.
Nem sikerült kitalálunk, hogy akkor ez mire lehet jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest