Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoPampalini
senior tag
59 éves korában elhunyt Mike Porcaro, a legendás Toto együttes kiváló basszusgitárosa.
-
brickm
őstag
válasz brickm #19849 üzenetére
Sikerült.. Tegnap este még kicsit meggincsoltam a cuccot.
A lényeg, hogy digitech multi esetében nem szabad bypass-ba tenni a cuccot, mert akkor ugyan a gitár jelét maradéktalanul elküldi a gépnek stream formájában, de visszafelé nem fogad semmt...
Ezzel nem is lenne baj, ha nem a digitech lenne megjelölve monitor kimenetként, illetve ha egyes gépek (pl a samsung laptopunk) szét tudná választani a ki és bemeneteket egymástól.
Samsung esetében ha digitech a bemeneted, digitech a kimeneted...
Dell laptopomon beállítottam, hogy a digitech a bemenet, a hangkártya line out meg a kimenet és voalá.
Illetve samsung esetében is működik a dolog, csak nem bypassolni kell a multit, hanem csinálni egy direct-direct presetet, ami visszafelé is fogad. -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Egy igazán kezdő kérdést szeretnék feltenni.Gyakorolgatom az alap akkordokat E-moll E-Dur stb... Nem tartom egy teljesen süket embernek magam,de E és E-dur között szinte nincs is különbség hangban. A másik dolog pedig az hogy A húrnál hallok egy kis zizegést. Ez a rossz leszorítástól van? A gitár amúgy egy kezdő Julia akusztikus kezdő gitár. Amint mennek az alapok fejlesztek egy másikra.
XBOX ID: GoTReX #4839
-
Gyick
őstag
válasz GoTReX #19854 üzenetére
Ha bontásban játszod talán jobban lehet hallani a különbséget.Dehát végül is 1 húron van fél hang különbség mint az összes többinél.Ez ugyanaz mint a f-dúr/ f-moll akkord csak egyel előrébb van tolva csak ott már üres húrokon játszod nem kell a barre.Valószinűleg eléri a bundot a húr kicsit azért zörög
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
GoTReX
őstag
válasz Plazmacucci #19857 üzenetére
Igen de pl E-nél ez nagyon elenyésző, a végkicsengése tér el.Többet vártam ,vagy hogy is lehet ezt kifejezni. Mazsola vagyok még,nem állt rá még teljesen az agyam.
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Csak nekem lehet zavaró és kényelmetlen, hogy a gitáron ahogy pengetek néha megkoccolom az első hangszedőt?
Standard D-re van beállítva, Ibanez RGA32 mol. ilyen mint ebben a lejárt hirdetésben: [link]Illetve meddig lehet lejjebb állítani a hangszedőt, ha zavar a magassága?
You are being revived
-
nap
addikt
válasz PETEE78 #19859 üzenetére
Az zavaróbb, ha pickupválasztót koccolod le.
Mások a középső hangszedőt találják meg a strato jellegű gitárokon, nekem a hangerő gomb van útban.Ameddig a zseb alja engedi, addig süllyesztheted le a pickupot. Hogy ténylegesen mennyire engedd le, azt csak a füled mondhatja meg. De ha soha nem használod, akkor ki is szedheted.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Eastman
addikt
Eladó a fullcsöves Klemt: [link] Vegyétek, vigyétek.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
GoTReX
őstag
Triviális dolog ,olvasgatok mert valahogy minden dolog egy helyen soha sincs meg. A rezgést nagy eséllyel a bund nem alsó egyharmadban való lefogása okozta. Szerencsére így az interenet /dvd/könyv világában mindent meg lehet találni kis mázlival. Ti közületek amúgy hányan kepzettek vagy tanultak tanárnál?
-
félisten
-
GoTReX
őstag
válasz Plazmacucci #19864 üzenetére
Úgyérted visszafogott a kötelező kottázás stb ami nem funkcionális?
-
félisten
-
-
sanzik
senior tag
válasz GoTReX #19865 üzenetére
Jó tanárt kell találni!
Én is egy évig jártam,de minden percét élveztem.
Nem voltak olyan dolgok amik rám lettek volna erőltetve. Kötelező kottázás ilyen nem is volt...
Én tanár nélkül tuti feladtam volna megint,mert nekem ez a második nekifutás volt pár év szünet után,hogy elhatároztam,hogy meg akarok tanulni gitározni. -
GoTReX
őstag
Akkor ez nem teljesen egyértelmű.Bár sokat hallani olyanról aki pro és autodidakta módon tanult. Lehet össze kellene fognotok Nekem a hüvelykujj tartás ami rohadt kényelmetlen ,ha a javasoltat követem. Arra lehet jó még hogy ne rögzüljenek a legelején a rossz szokások.
-
Humbucker
senior tag
Max 50-60.000 forintból akarok elektromos gitárt venni magamnak használtan, lehetőleg nem stratocaster-t szeretnék. Mit lehetne ebből a keretből kihozni?Valami olyan kelleni amin később nem buknék sokat,
A maradék pénz erősítőre fog kelleni majd, ami szintén olyan 50 körül lenne.[ Szerkesztve ]
-
nap
addikt
válasz Humbucker #19871 üzenetére
Squier telecaster, jaguar, Vintage V100 használtan, Epi vagy Vintage SG, Cort, Ibanez, LTD, Jackson, Peavey, esetleg B.C. Rich
A kérdés, hogy ezekből mi tetszik, melyik kényelmes, mit akarsz játszani.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Humbucker
senior tag
50.000-ért lehet amúgy kapni használtan jó Vintage V100-ast?
-
félisten
-
raven12
senior tag
Eladás előtti sikeres felújítás:
Valaki tudja, ez melyik része a floyd-nak, és hol vehetnék cserét?
A gitár Cort X6, Licensed Floyd Rose (Double Locking III tremolo)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Humbucker
senior tag
Cort-okból, és Ibanezekből mi az ami jó választás és kijönne az ára használtan maximum 60.000-ből?
-
GoTReX
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
Akusztikus, western, puha gitártokot szeretnék venni, sajnos a buget eléggé szűkös és ebben az áruházban ez a legolcsóbb:Stagg STB-10C [link] 5e Ft. E felé nem szívesen mennék és nincs nagy választék és instant megoldás kéne, mert valamiben hordoznom kéne a hangszert egy párszor. A Stagg gitárokról eddig nem sok jót hallottam, de nem tudom ez érvényes e egyéb cuccaikra pl. a gitártokokra, vagy nyugodtan megvehetem? (Nem akarok feleslegesen kidobni pénzt egy gyagyi tokra aminek leszakad a füle, szétmegy a cipzárja, elázik benne a gitár stb...)
Mi a véleményetek róla? Vagy inkább rendeljek webshop-ból valami mást kb. ugyan ennyiért, esetleg tudnátok ajánlani valami jó minőségűt?! Fontos, hogy esőálló legyen...
A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #19887 üzenetére
Valamint, hogy tudja e valaki, hogy ehhez a gitárhoz milyen méretű tok a megfelelő: Fender CD 140s [link]
4/4-es?
-
csadi0011
őstag
Korg Miku Pedal - the funniest pedal review ever!!
https://www.youtube.com/watch?v=aveUEZkcQnoValaki nem tudja, hogy ennek, vagy ilyesminek nincs valami PC program változata? Vagy hasonló baromságoknak. Kedvem támadt pl csirkehangokkal eljátszani számokat. D
-
brickm
őstag
válasz csadi0011 #19889 üzenetére
"Valaki nem tudja, hogy ennek, vagy ilyesminek nincs valami PC program változata? Vagy hasonló baromságoknak. Kedvem támadt pl csirkehangokkal eljátszani számokat. D"
Felveszed a trekket és utólag olyan csirke hang effektet tolsz rá (pl pitch shift, vagy akármi más baromság) amit csak akarsz.
-
Eastman
addikt
válasz SunMount3r #19887 üzenetére
ebay-en, itt, ott amott valami keménytok? Kopott nem jó, ha belül OK? Nekem is kellene valami...
Szólj, ha találtál jót.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Eastman #19891 üzenetére
Tulajdonképpen nekem csak arra kellene per pillanat, hogy el tudjam valamiben vinni a hangszerészhez oda-vissza és egy esetleges zuhét is kibírjon. Bár lehet gondolnék a jövőre is és akkor inkább valami minőségibb kellene, de gondolom nem nagy elvárás, hogy legyen ilyen az 5-6k-s kategóriában. (Kemény tokot most inkább nem akarok, nem is hiszem, hogy találnék normálisat ennyiért.).
Webshop-ból ezeket néztem:
Rockbag-basic-puha-gitartok [link] 5K
Cort-cgb18-puhatok [link] 3900.-
Soundsation-sbg10-gitarhuzat [link] 2900.-Pillanatnyi igényemnek a Soundstation gitárhuzat is megfelelne, de nem tudom ez vízálló e, ennyiért...
A Cort vászon anyagú, ami nem tudom, hogy garantálja a vízállóságot (csak mert már volt egy pár vászon hátizsákom ami nagyobb eső esetén teljesen beázott)...
A Rockbag szállítással együtt még beleférne az árba, de nem tudom, hogy ez jó minőség e ennyiért (ha már a drágábbat veszem), egyedül ennél írják, hogy vízálló, aztán meg kitudja... -
Eastman
addikt
válasz SunMount3r #19893 üzenetére
Megértelek. De ha ömlik az eső vagy el sem indul az ember, ha meg útközben elkapja addig beül valahova amíg vége a zuhénak.
Csak azért írom, mert mindig valahol kompromisszumot kell kötni, ha nincs sok pénz a dologra.
Nekem tetszenek a régebbi kemény formatokok. Jó rájuk nézni, jó kinyitni, és esetleg otthon, vagy költözés, pakolás, cuccolás, utazás esetén is megóvják a hangszert.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Eastman #19894 üzenetére
Ezt az esős dolgot tapasztalatból írod? Mondjuk fenn áll a gyanúm, hogy biztos van olyan puhatok ami nem 100% esőálló, de ha oda írják, hogy vízhatlan, akkor elvileg annak kéne lennie, nem? Vagy ez a "nem esőbiztos" dolog a puhatokokról általánosságban is elmondható?
(Más tapasztalatait is szívesen olvasnám a témában! )
-
Bobrooney
senior tag
válasz SunMount3r #19893 üzenetére
Hát ha csak hangszerészhez cipeled a gitárt, akkor mondjuk tudod vinni olyan napon is amikor nem esik.
Gitárhuzattól sokat ne várj, valamilyen szinten vízálló, de főként a cipzárnál lesz kritikus a dolog. Igazándiból előbb attól félteném a gityót h mi van ha leesik, ezért vmi párnás tokot keresnék.
Vízállóságukról annyit, h igen kisebb lazább 5-10 perces sétás zuhikat bírnak, kb.
Ami esetleg még jó lehet, hogy keresel valami táskára húzható esőhuzatot.[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Hát ez királyság:
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
félisten
-
Eastman
addikt
válasz SunMount3r #19895 üzenetére
Keménytokban hordom a Stratot, az akusztikushoz sajnos nincs még tokom. Deichmann-ban kapható impregnáló spray cipőre, ruházatra. Néhol térdig érő hóban a Tátrát megjártuk a segítségével, a cipőm, nadrágom azzal fújtam be. 10/10. Ha nem találsz jó áron vízhatlan tokot, használj valami impregnáló szert. Mára elég komoly ipara van a túrafelszereléseknek, bőven túlteljesítenek. Nem fog a fáig ázni a gitárod. ...de szerintem egy, a hangszerpiacon kapható tokban sem.
-
GoTReX
őstag
Kezdőként kettő zene lenne amit szeretnék majd valamikor elsajátítani. Ezek zömében szerintem az egyszerűbb dallamok persze.(Még csak akkordokat csinálgatom)
Szerintetek mennyire húzósak ezek kezdőnek szárnypróbálgatáshoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest