Hirdetés
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenyocsaba23
tag
Sziasztok! Lenne egy elég régi kb. 30 éves stratom itthon. A helyzet az hogy eléggé szét van nyùzva külsőleg és belsőleg is. Tudtokesetleg ajánlani egy jó szakit bp-n aki olcsón de szépen dolgozik? belső és külső felújításban gondolkodom. Élőre is köszi!!
-
kenyocsaba23
tag
válasz atidzsiforc #19724 üzenetére
Köszi! Nem tudod véletlenül milyen árakkal dolgoznak?
-
kenyocsaba23
tag
Sziasztok! Gitár vásárlással kapcsolaban szeretnék feltenni egy pár kérdést.
Szóval meg lévő 25 éves stratom mellé szeretnék venni egy fémhúrost.
Nagyjából 30000et tudnék egyenlőre rászánni mivel a másikat éppen felujítom.
Amire használni szeretném:
Kis utcazene, egy két szerenád és persze a magam szórakoztatására.
Egyenlőre a színben vannak a legnagyobb kételyeim.
Kérésem csak annyi lenne hogy legyetek szívesek linkelni nekem néhány olyan olcsóbb árfekvésű gitárt ami ismerősötöknek/nektek be vált és úgy gondoljátok jó vétel lehet.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
kenyocsaba23
tag
válasz guitarguy #21638 üzenetére
BluEyes: A cort is nagyon tetszik de igazi véleményt csak akkor tudok formálni ha már mindkettpt fogtam a kezemben és hallottam is
Guitarguy: Gsfanaticot azóta nézegetem mióta gitározom, perpillanat nem találtam megfelelő árfekvésűt sajnos.
Egyébként pedig szeretnék egy zsír új hangszert mert anno a furulyámat, utána pedig a ké gitáromat is fatertól örököltem. A stratot is éppen neki újítgatom születésnapjára, ha azzal elkészülök leteszem azt a lantot és elkezdek gyűjteni egy LTD H-1001-re -
kenyocsaba23
tag
Sziasztok! Valakinek van valami ötlete, hogy egy elektromos gitár testén a már meglévő furatokat, vájatokat,(gondolok itt hangszedők koptató csavarjainak helyére) milyen anyaggal lehet érdemben betapasztani úgy, hogy az a hangzást ne befolyásolja és szépen lehessen festeni?
-
kenyocsaba23
tag
válasz Humbucker #27688 üzenetére
Én ezt vettem nem rég. [link]
Az ár senkit se tévesszen meg hihetetlen jó gitár szerintem. Annyit szeretnék módosítani rajta, hogy a két duncan design hangszedőt kiveszem és a helyére egy EMG81et teszek a hídhoz. Az elektronika résznél akkora vájat van, hogy simán befér az aktív cucc. Van egy 25 éves stratocasterem mióta ez meg van az E-re hangolva pihen a falon. -
kenyocsaba23
tag
-
kenyocsaba23
tag
válasz SunMount3r #27731 üzenetére
Én jó ideig a scarlettel szemeztem mindenhol áradoznak róla, végül nagyon olcsón vettem egy line6 studio gx-t arra amire nekem kell megfelel leszámítva, hogy a podfarm szerintem nem a legjobb jó kis cucc. Amplitube 4el használom.
-
kenyocsaba23
tag
Valaki valamelyik erősítő szimulátorban nem találkozott hasonló hangzással?
[link]
nálam ez az etalon de hiába tekergetek mindent nem gazán látszik összejönni. -
kenyocsaba23
tag
Valaki próbálkozott már custom hangolásokkal? érdekelne kinek melyik vált be.
-
kenyocsaba23
tag
Ezt szerintetek mennyiért lehet eladni viszonylag jó állapotban van.[link] tettem már fel 40ért sőt 33ért is de nem vitték el lejjebb igazán nem szeretnék menni szerintetek mennyi a reális?
-
-
kenyocsaba23
tag
válasz Plazmacucci #28234 üzenetére
Lehet nem éppen jól fogalmaztam de a lényeg az lett volna hogy strat hangja csak a stratnak van
-
kenyocsaba23
tag
Kedden voltam Parkway Drive koncin. Előtte a stick to your guns játszott és ahogy vége lett le pakoltak minden cuccot a színpadról. Koncert után bántott a gondolat vajon milyen cuccal játszhatnak ha se egy gitárláda se egy fej nincs a színpadon kicsit keresgéltem és rátaláltam hogy, [link] ilyen cuccokat használnak. Csak ámulok hogy hol tart a technika ilyen modellező téren.
-
kenyocsaba23
tag
válasz SunMount3r #28312 üzenetére
Ha tehetném én is, viszont csak itthonra felvételek céljából, élő zenében nekem az emberhez hozzá társul maga a cucc is úgy teljes a színpadkép
-
kenyocsaba23
tag
Azért a behringer kombóból is lehet szép hangzást kicsikarni vonal kimeneten [link]
-
kenyocsaba23
tag
válasz Humbucker #28345 üzenetére
Ammplitube 4-al vettem fel a gitárok sávjai ugye az alap amikor megnyitod a progit+ a behringer vonal kimenete, a dob pedig youtube-ról egy ingyenes dob backing track. Az ilyen impró sávokat általában így veszem fel, ami ebben a lényeges, hogy szerintem nulla utómunkával is egész szépen szól a behringer
-
kenyocsaba23
tag
válasz Humbucker #28420 üzenetére
Én két dolgot tudok neked tanácsolni.
1: Ne ragaszkodj ahhoz, hogy zsír új cuccot vegyél.
2: HA szoba gitáros is vagy ne a belépő szintnél ragadj le. Pont erre jó a használt piac nem belépőszíntű cuccot olykor fele áron kifoghatsz. A katana bitang jó cucc még is megértem ha mást választazs én is héklis vagyok erre és az ízlésem is változik. Mindenképp arra buzdítanálak hogy használt cuccot vegyél ami nem belépőkategória. Ha mindenképp kombóban gondolkozol akkor vegyél valami line6-et pl gs-en van már fent 80ért spiderIII 150w rengeteg hangzás, a modellezző cuccok ezért jók, ha pedig megvan egy bizonyos hang ami tetszik akkor tudom ajánlani a fender fm212-t abból is rengeteg hangot lehet kihozni, és nem elhanyagolható tény hogy ezeken a cuccokon viszonylag könnyű túladni ha kinövöd/megunod.[ Szerkesztve ]
-
kenyocsaba23
tag
válasz Alexios #28436 üzenetére
Nem is Összevetés, szembe állítás ez, pusztán annyi , hogy azzal nem igazán lehet melléfogni ideig óráig mindenki megtalálja benne amit keres ki tovább ki kevesebb ideig. Az meg hogy közel 10 éves cucc nálam plusz pont mert már kiforrt, van egy nagyobb felhasználó tábora, ha valamilyen hangzást keresel egy fórumon pillanatok alatt megtalálod. A katanáról ilyen szinten még nem hallottam.
-
kenyocsaba23
tag
válasz Humbucker #28506 üzenetére
fogod reaper, cubase akármiben betöltöd a zenét amire gityózni akarsz, magad elé vágod a kamerát elindítod a felvételt a kamerán, telefonon akármin. hang elé teszel egy kis üres valamit hogy legyen időd vágni, elindítod a felvételt és mikor elindul a zene megnézed mennyinél jár a videó, vagy fordítva teljesen mindegy. Akár movie maker-el is össze vághatod, ha nincs kedved vágni akkor az elejére teszel egy fekete képet kis szöveggel mit játszol éppen. ha pl értelmesebb kamerád van akkor a hangkártya kimenetét annak a hang bemenetére kötöd. nem bonyolult ez.
-
kenyocsaba23
tag
Szerintem is valami táp féle lehet ahigy a felettem lévő hozzászólásban is áll. Még annyi észrevételem van, hogy úgy hangzik mintha akkor jönne a zugás amikor nem érinted a gitár egyetlen fém részét sem, pl akkor váltás. Az pedig akkor valóban föodelés probléma. Próbálj meg mindig egyre több eszkozt használni pl. csak az erősítőt vagy csak az effektet vonalban felvéve először pedig csak a gitárt így nagyjából be lehet határolni mi zúghat. Egyébként szvsz. Nem annyira zavaró ha valamilyen programot használsz a keveréshez akkor egy szimpla zajzárral ki tudod szűrni egyszer beállítod elmented utána minden felvételre tudod alkalmazni.
-
kenyocsaba23
tag
válasz Plazmacucci #28710 üzenetére
Nálam a Line6 GX I5el és 4 giga rammal+ ASIO-ként használva a line 6-t semmi késés nincs ha több sávot veszek fel több FX-el akkor azért izzad a CPU de késés nincs.
Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy az amplitube hatalmasat szól amíg mintorozá közben hallja az ember de mikor már egy mentett sáv akkor nem az igazi. Mostanába a BIAS FX-t használom az burtális. -
kenyocsaba23
tag
válasz Plazmacucci #28716 üzenetére
Linkelek is egy kis demót az egyik kedvenc gitárosomtól: [link]
-
kenyocsaba23
tag
Van itthon egy régi gityóm még fateré volt és már ő is használtan vette még annó a 80-as évek végén márkáról semmit nem tudok csak annyit, hogy kis koromból rémlik egy "melody" felirat a fejről mára már lekopott és stratocaster a formája ezen kezdtem el tanulni az első koncerteket is ezen toltam végig. Szeretnék róla egy kicsit többet megtudni esetleg valaki találkozott ilyennel? A másik kicsit szeretnék neki modernebb hangzást adni valaki tud ajánlani 1 darab single coil hangszedőt a nyakhoz ami tényleg tudja hozni a strato hangzást? Leginkább passzív kéne nem szeretnék szét berhelni egy ilyen vénséget.
[ Szerkesztve ]
-
kenyocsaba23
tag
válasz Humbucker #29014 üzenetére
Azzal tisztában vagy hogy egy elektroncsöves erősítőt karban is kell tartani, csöveket cserélni, amit jobb ha szakember végez?
Illetve legegyszerűbben ugy tudom elmagyarázni, hogy ez olyan dolog mint a bicikli lánc + a hátsó fogaskerék. ezeket egyszerre érdemes cserélni elő és végfokcsövet egyaránt. Így ha bele gondolsz a 100k-s kombód pár év alatt felkùszik az árának a duplájára. Jobban megéri ez mint egy drágább félvezetős vagy előfokcsöves cucc? Laney fejeket tudom ajánlani s ha esetleg zenekarban gondolkozol majd egyszer 100k-ból teljes színpad képes cuccot tudsz összehozni. -
kenyocsaba23
tag
A paradigm húrokat valaki próbálta már ? Megéri a majdnem plusz 5k-t?
-
kenyocsaba23
tag
válasz Tommyka21 #29216 üzenetére
Én is azt használom egy környékbeli öreg hangszerboltostól szoktam venni 3 készletet úgy darabját már 1800ért ide adja két gityóm van két havonta cserélek mindig húrt, nem azért mert tépem csak addigra nekem már ki nyúlik annyira hogy ne legyen benne az az új húr hangzás amit imádok. Ha a paradigm fél évig tudna úgy szólni simán bevállalnám de ezt lehetetlennek tartom. Amúgy tapasztalatom szerint az elixírek szólnak a legtovább a legszebben. Azokat viszont nem nehéz tépni szerintem.
-
kenyocsaba23
tag
A facebook piactér funkciójával rengeteg gitárt találtam akadnak köztük egész szép darabok is, szerintem érdemes szétnézni. Nyílván ugyan azok vannak fent kb mint GS-en de így valahogy nekem egyszerűbbnek tűnik, hogy felhasználónév helyett egyből egy valós személy áll a hirdetés mögött.
-
kenyocsaba23
tag
válasz fecaga21 #29693 üzenetére
Orange dark terror azt hiszem Jim Root signature, viszont ára is van és ha utána olvasol pár oldalon nem is igazán latni hogy ezzel tolná az ipart. Egy kombót tudnék ajánlani :Ampeg vhc 140. Nem tudom merre laksz viszont egyről biztos tudok ami eladó Jászberenyben a hangszerboltban. Iszonyatosan jó hangja van egyetlen hibája hogy a reverb része nem megy de az öreg akié a bolt azt mondta hozzáértő konnyen javítja.
-
kenyocsaba23
tag
Ha esetleg valaki jó áron szeretne használható kombót venni: [kombó]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Könyvajánló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.