Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sza.sa
tag
válasz Neuler #17100 üzenetére
Nem sima, van amikor vettem, még nem is létezett. Színe AVD, akkor még kék se volt, pedig lehet az mellett döntöttem volna Egyszer mintha élőben valahol láttam volna, de szerintem nem az nagyon sötét, inkább a világosabb kék, szerintem enyhén lilás beütéssel. De az enyém is hol pirosabbnak látszik, hol pedig full hegedűbarna.
Igen, felezhető, egész "strato"-sabb lesz, de gondolom a többi felezhető is tudja.
Amúgy nagyon tetszik, hangszerész beállítása óta (bundok síkba hozása) nagyon kényelmese nekem.
EMG-HZ hangszedős, semmi extra, jól szól. Most már ismét lehet kapni króm zárt hangszedővel.PRS mániás vagyok, ezért lett M600. Sikerült kipróbálnom egy PRS SE Custom 24-et tavaly, méretre, fogásra, kényelmességre szinte ugyanaz, de azért PRS finomabb műszer
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
BluEyes
őstag
válasz Neuler #17096 üzenetére
A Yamaha eléggé kilóg ebből a csapatból, de jó gitár, Yamahát vehetsz bátran
B.C izé az a fajta, amit meg se nézek, nekem az yampigitár, max tükör előtt pózolni jó. Vagy sokadik gitárnak, hogy olyan is legyen otthon.
M600 vehető, pláne a Diszkontos keménytokos akcióban.
Epikkel az a gond, hogy előbb-utóbb mindenki Gibsont akar belőle csinálni. Namostan egy használt USA Gibson pickup-szett alsóhangon 40k, egy jó állapotú keménytok, ami szintén úgyis kelleni fog, kb. 15k. Tehát ha az ember kicsit előre gondolkodik, akkor ezt veszi: LP Tribute.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Neuler
csendes tag
válasz BluEyes #17105 üzenetére
Igen, eléggé kilóg a yamaha, de nemrég megláttam és arra gondoltam ,hogy "ez valami nem mindennapi". Ultimáte gitáron szoktam nézegetni teszteket. Hát erről nincs egy sem.
A LP Tribute plus egy érdekes dolog, mert a fent említett oldalon nem kapott annyira jó értékelést (főleg a szavazatok alapján).
-
BluEyes
őstag
válasz Neuler #17106 üzenetére
Az LP Tribute-t konkrétan 1 koma véleményezte, az átlagot a gyári beállítás minősége vitte le, a többi pontszám 9-10. De hagyd a fenébe azt az oldalt, nem tudod ki írja, mi alapján, mihez képest, ha ismernéd lehet nem adnál a véleményére.
Én ebből a listából a Cort és a Yamaha között választanék. Epi Tribu csak annak kapcsán merült fel, hogy ha Epiphone-t választasz, és esélyes a tuningolása, akkor nem érdemes kínlódni vele, meg így olcsóbb is, mintha egy egyszerűbb modellt okosítanál fel.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Neuler
csendes tag
válasz BluEyes #17107 üzenetére
A yamaha p90-es pickupjáról (ami a yamaha sajátja nem az eredeti asszem gibsonos) tud valaki valamit?
Megszoktam ,hogy a nyaknál humbuckert használok, szeretem a telt hangokat, de néha ott most nekem túlságosan "egybefolynak" a hangok.
A yamahán ami tetszik az a hangolókulcs készlet, jó helyen vannak a potik meg a pickup váltó, nem esik a pengetés útvonalába (mint a mostani gitáromon...), tetszik benne ,hogy a hídnál felezhető, jó ,hogy van belőle fekete, de bárcsak lenne hozzá fehér/gyüngyház koptatólap...... , kicsit "rusnya" nekem az a régi barna/piros koptató.
Azt néztem ,hogy a faanyag amiből van az az olcsóbb fajta (pl mahahónihoz képest), de ahogy láttam a stratok hagyományosan ebből készülnek, pl.: a félmillás yngwie malmsteen fender is típusra ugyan ilyen fából van.
Nemtom, lehet ehhez a yamaha gityóhoz külön koptatót venni valahol? (Talán majd 1-2 éven belül lecserélem a mostani gitáromat.... ki tudja). -
BluEyes
őstag
válasz Neuler #17108 üzenetére
Úgy általában a P90-ekről nem sokat tudni. Sokáig a perifériára szorultak, mostanában jöttek újra divatba. Ahogy egyre terjednek, nyilván majd lesznek tesztek, előkerülnek a megmondóemberek, és ki fog alakulni egyfajta rangsor a gyártmányok között. Borítékolható, hogy a nagyok közül a SD-DiMarzio-Gibson trio lesz a befutó, és néhány manufaktúra túlárazott "special" terméke lesz az ínyencek titkos favoritja. Emmán csak így van mindig.
Maga a P90 egy single coil pickup, nagyobb mérettel, mint a stratokban megszokott sc, emiatt a hangja vastagabb, testesebb, ugyanakkor magában hordozza a szingli tekercsesek minden szépségét. Meg persze a zajosságukat is, de annyi baj legyen
A humbucker-P90 kombó nem új keletű amúgy, a legkorábbi lelet, amit találtam, Tom Sholz (Boston, 1976) gitárja, neki a Les Paulban ilyen összeállítás volt. Íme a bizonyíték: [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Neuler
csendes tag
válasz BluEyes #17109 üzenetére
Már emlékszem miért nem szeretem a single coil hangszedőket, a zaj miatt. Nagyon nem szeretem ha valami zajosodik akár egy kicsit is, meg egyébként is a mélyebb, teltebb, öblösebb hangzás ami tetszik, csak a les pauloknál nehéz elérni a felsőbb bundokat, ha jól nézegettem 13. bund után már vastagodik a nyak a ragasztás miatt, és én azért felnézek arrafele is néha a fogólapon...
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #17109 üzenetére
Úgy tudom, hogy Gary Moore is használta a nyak P90 - híd humbi összeállítást. Sokáig a perifériára szorultak, mostanában jöttek újra divatba. Ennyi. Manapság divatos hangzás, de semmi extra.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
BluEyes
őstag
válasz Neuler #17110 üzenetére
Valamit valamiért A humbik, bár kétségtelenül csendesek, cserébe a tisztájuk nem az igazi. Amúgy meg egyrészt fel van találva a zajzár, másrészt az elektromos gitár zajos, oszt kész. Nem kell ezen annyit agyalni, van egy kis susss, nincs azzal semmi baj. Használj kevesebb gaint. A humbi is csak bizonyos szintig tud zajtalan lenni, jó kis neonvilágításos próbaterem megvót mán?
Gary Moore (nyugodjék békében) jó hogy szóba került, egyfelől nem nyavajgott a LP miatt, hanem játszott rajta, valamint tessék koncerteket nézni tőle, van egy csomó, ahol zajos a cájg mint a hétszentség, az Öreg meg láthatólag pont leszarja.Eastman:
Jaja, van is egy ilyen signature modell. Mondjuk túl sokat nem látni vele a videokon, de egyszer-egyszer a promo miatt biztos volt a kezében.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
atomeec
senior tag
Szép napot. Szeretnék egy olyat kérdezni, hogy mi a véleményetek a Zoom G2 multieffektről? Kezdőnek lenne, csak otthoni használatra, 15 ezerért vesztegeti egy srác helyben, adapter nélkül. Neten angol oldalakon dícsérik, de jobban bíznék egy fórumtárs tapasztalatában
Sima G2 a cucc. Köszi előre is! -
félisten
-
atomeec
senior tag
válasz Plazmacucci #17114 üzenetére
"Általános" felhasználásra kellene. Mivel csak ilyen hobbiszinten csinálom a dolgot, egyelőre - később tervezem majd, hogy normálisan eljárok tanárhoz, de az még odébb lesz, most más dolgok a fontosabbak. Nincs még belőtt irányzat, gyakorlás van, már amikor van időm rá...Megláttam a hirdetést, gondoltam előbb utánanézek, mielőtt kidobom a pénzt
Hasonló áron van valami ajánlott? Persze ezügyben átnézem a topikot is -
BluEyes
őstag
válasz atomeec #17113 üzenetére
Nekem volt, nem tudtam megszeretni. Aztán jött egy Digitech, azt se. Utána még valami (Korg? lehet), az is ment. Végül egy Pocket Pod jött, látott, győzött, évek óta használom. Egyszerűen ennek volt "gitárhangja", a többinek meg valami más.
Szóval olcsó multik közül a Line6 Pocket Pod, amit ajánlok, többivel is el lehet kezdeni végülis, de hamar eladósorba szoktak kerülni.
Illetve még egy tanács, ne multival, hanem kiskombóval kezdjetek. Line6 Spyder 15 már van 20k alatt, mindent tud, amire szükség lehet. A multiban elveszik egy kezdő, ahelyett hogy gitározna, gombokat fog nyomogatni. például [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Neuler
csendes tag
válasz atomeec #17115 üzenetére
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_effects/zoom/g2/
Javaslom ,hogy itt nézegess, én is ezt teszem elég gyakran.
Egyébként nekem Korg AX5G van, meg vagyok vele elégedve, jó kis pedál és ez is az olcsók közé tartozik.
(Van egy Boss Ds2 is de azt nem használom, elég a multi.) -
atomeec
senior tag
válasz BluEyes #17116 üzenetére
Na igen. Lehet még akkor várok vele és Line6 lesz belőle. Sürgősnek nem sürgős, mivel csak kevés időm van így nagyon az elején vagyok, pedig már több mint fél éve megvan az elektromos gitárom. Roland Cube 15X van kombónak, ehhez gondoltam valami multit, hogy ha kinézek valami számot tanulgatni, akkor ha olyan, nagyjából hozzá tudjam állítani a hangzást. Másik kombót nem szeretnék, így marad ez.
Anno Line6 kombót néztem ki, de sajnos itt nem kérdeztem meg, csak olvasgattam és amit találtam, abban a Rolandot jobbnak ítélték, így az lett. Már mindegy, de a későbbiekben azért maradok a magyar fórumok olvasásánál leginkább, talán jobb döntések születnek vásárlásban így (sajnos nincs egy ismerősöm sem, aki kicsit is foglalkozna zenével...).
@Neuler: ultimate-guitar-on néztem először az értékelést, és nagyon odáig vannak érte. Azért kérdeztem meg itt is. Oda tényleg beír mindenki, sokszor a hozzászólásokból ki is tűnik
-
Nunder
őstag
Én most egy kicsit elképedtem. Mindig is irigyeltem a Fender és egyéb gitárokat, amiknek satus hangolókulcsai vannak, gondoltam nézek magamnak egy szettet, aztán majd mikor a pickupot cserélem, leváltom a kulcsokat is. Pofán vágott a felismerés, hogy 22 ezer forinton alul nem lehet kapni egy ilyen készletet. Tényleg ennyire drágák? Mert akkor marad az eddigi megoldás...
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
nap
addikt
válasz atomeec #17113 üzenetére
Szerintem próbáld ki. Ha nem jön be, még mindig eladhatod, és bukni sem fogsz rajta sokat. (Az adaptert alkudd bele, valamivel csak hajtja a ketyerét.) Tecsőn van fent néhány video, amin egy faszi ismert számoknak a hangzását keveri ki g2-vel.
[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
madgie
titán
Apicsába, sose legyetek ilyen ütődöttek (hozzászólás második fele)
-
BluEyes
őstag
-
atomeec
senior tag
Elemről megy neki, illetve úgy írja a hirdetést. Otthon majd rákeresek, hogy szól, meg szétnézek még a helyi zenei használt piacon, mik vannak még. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, véleményt. Kérdezek még ha lesz valami
BluEyes: Már a 15 W is sok nekem a szobába, kombó vásárlás max pár év múlva, ha már értelmesebben megyeget a gitár nyúzás
[ Szerkesztve ]
-
Neuler
csendes tag
Kicsit olyan mintha random mód dobálnám ide a kommenteket, na de sebaj.
A kérdés pedig:
Mi a vélemény úgy általában a parker gitárokról, illetve konkrétan a parker p42-ről? Esetleg van valakinek tapasztalata a konkrét gitárral (vagy esetleg más parker gityóval.)Nem egy olyan ismert márka szerintem, de ahogy a neten olvastam nagyon jó a nyaka, és úgy általában (csak az olvasottakra hagyatkozva elég jó minőségűek).
+
Akinek a 15w-os roland erősítője van: SZERINTEM ne vegyél még 1 15 W-s erősítőt két ok miatt:
-inkább a multieffekt, vagy egy jó pedál
-15w szerintem elég, bár attól függ mire kell. Nekem is 15wattos erősítőm van, nem valami márkás (powerstate) és hangerőre elég, még soha nem kellett feltekernem teljesen. A templomot betölti a hang kellőképpen fél hangerőn is, ha pedig nagyobb hangerő kellet akkor meg általában van aki csinálja a hangosítást, és eleve nem kell odacipelni az erősítőket, vagy- (bár ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom) valahogy mikrofonnal felerősítik a kombó hangját, ekkor nem a kombó ereje számít hanem a hangja, karakterisztikája. -
Ricsko :D
aktív tag
Mi a különbség egy drága és olcsó hangológép között?? Ugyan azt tudják vagy csak a nevét fizetjük meg? vagy a drágább pontosabb?
LG 4X HD The Best Phone :DDD
-
Bobrooney
senior tag
Srácok lenne egy Boss DB-30-as metronómom eladó, keveset használt. Gari nincs rá, próbagarit adok rá.
Doboza is tuti meg van.
Ha érdekel valakit írjon pü-t -
Neuler
csendes tag
válasz Ricsko :D #17126 üzenetére
Hogy egyszer válaszoljak is valamire...
A funkciók/extrák, külalak,ezek a fő különbségek. Tehát tulajdonképpen egy olcsó hangolóval is be lehet hangolni pontosan. Van ami tud referenciahangokat is kiadni. Nekem valami Joyo JT-35 van (meg ugye a Korg pedálba is van beépítve.) Mindkettővel lehet rendesen hangolni, és mi másra kéne a hangoló mint hangolásra? -
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Erről a gityóról valaki vélemyént tud mondani? Fent pár sorral már említettem, hogy kezdőként, metál vonalra keresek gityót. 50e íhuf-ot megérne haszáltan? Nem utolsó sorban, ennek elég vékonynak tűnik a nyaka..http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?route=product/product&product_id=3727
üdv:
PeteeYou are being revived
-
PETEE78
senior tag
válasz Plazmacucci #17131 üzenetére
Igen, ez jó választás volna! Már csak használtan kellene találni egyet... köszönöm!
You are being revived
-
félisten
-
PETEE78
senior tag
válasz Plazmacucci #17133 üzenetére
És ő? A test mahagóni, az nem szól súlyosabban?
Ibanez GRGA-32 MRSYou are being revived
-
félisten
-
BluEyes
őstag
válasz PETEE78 #17130 üzenetére
Nem köll hogy "vékonynak tűnjön". Az Ibanezek nyakméretei fenn vannak a honlapon. [link] A fogólap 43 mm széles, ez szabványos. A nyak 19,5 mm vastag az 1. bundnál, na ez meg minden, csak nem vékony. Ennél kb. 1 mm-rel vékonyabb a Jackson, amit linkeltem korábban.
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
doboka98
tag
Heló srácok! Egy kis problémával fordulnék hozzátok. Az a helyzet, hogy már elég régóta gitározom, de egy ideje egyáltalán nem fejlődök és az átlaghoz képest a teljesítményem nem túl jó. Ezért gondoltam, hogy neten keresek egy tanfolyamot, ami tanít pl. funk stílust vagy rock stílust, technikákat, stb. Sajnos nem találtam semmi értelmeset, ezért megkérnélek ajánljatok valamit.
Gitártanárnál voltam pár hónapot, de egyedül szeretnék tanulni. -
félisten
-
atomeec
senior tag
válasz atomeec #17124 üzenetére
Otthon van most egy hirdetés Zoom G2-ről. Szoktatok a gitarshop oldalán így vásárolni? Nincs semmi értékelése az úriembernek, max utánvéttel tudnám kérni, de mivel én külföldön élek, lehet csak nyáron tudom kipróbálni, hogy egyáltalán működik-e. Viszont adapterrel van és 12.500 forint.
U.i.: Meghallgattam youtube-on, szerintem egy darabig nekem elég lenne, már alapból feldobná a gyakorlás hangulatát, ha egy-egy szám hangzását jobbá teszi, mint minden nélkül.
-
nap
addikt
válasz atomeec #17140 üzenetére
A gyari adapter 9V, 300mA, 2,7VA es belul van a negativ polus. Ha latsz ilyesmit a piacon olcson, megveheted hozza, legfeljebb zajosabb lesz, mint a gyarival. De egy gyari adapter is ketezer korul megveheto, erdemes utanakerdezni a helyi hangszerboltban.
A gitarshop nem egy vatera, de azert van ott is ilyen is, meg olyan is. Szerintem vedd meg a helyi csokatol a ketyerejet. Penzben nem jarsz annyival rosszabbul, mint amennyit varnod kellene egy zsakbamacskara.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Neuler
csendes tag
Most találtam ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=NF2u3ebZ29I
Eléggé sokszínű az a yamaha 311h. Meglepett, persze erősítő meg effekt kérdése is, de nagyon menő. -
Neuler
csendes tag
válasz Neuler #17143 üzenetére
Megtaláltam végre egy teljesnek mondható specifikciós leírást a yamaha 311h-ról mely a következő:
Body: Alder
Neck: Maple
Fingerboard: Rosewood
Nut: TUSQ-XL nut
Pickups: 1 x P-90. 1 x Custom Shop Humbucker with coil-tap
Selector Switch: 3-way
Tuners: Grover Locking tuning machines
Bridge: Custom Shop Hard-tail
Pickguard: Tortiouse Shell
Finish: Gloss BlackAz ára asszem olyan 89-90 000Ft
Szerintetek ár/érték arányban milyen? Illetve úgy általánosságban?+
Aki írta ,hogy megakadt a tanulásban:
Én is így vagyok, talán most török ki ebből. Én azt javaslom, ne csak dalokat/számokat tanulj, egy pici zeneelméletet is és ami szerintem fontos és nekem segített: teknikák gyakorlása. Ehhez tudok javasolni egy oldalt is: nem nagy durranás de van 1-2 jó gyakorlat: http://musicdiscipline.com/
Ez nekem nagyon hamar javított a pontosságon, amikor "gyorsabban" játszom 1-1 részt már em csak hadonászok a húrok felé, de többnyire el is találom.. xD
Szóval viccet félretéve, tényleg jó. A metronómra meg nagyon figyelj benne, és tényleg ne akarj gyorsabban játszani mint ahogy tudsz. Tanusíthatom, igaz az alábbi:
Inkább lassan gyakorold be,de jól mint gyorsan, de rosszul. -
aktív tag
-
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.