Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5051) Pije válasza Agent T (#4905) üzenetére


Pije
csendes tag

A Femap szépen hangzik! De van egyszerűbb megoldás ha csak arra vagy kíváncsi, hogy egy adott tengelyirányú elmozdulásnál mennyire nyomódik össze a patron. Ehhez csak szerkeszteni kell SE-ben. (A "patront beforgatva"!)
Nem ismerem az alkatrészeid méretét de küldök egy képet az elvről. Ezt kiegészítheted egyéb, méretezett segédvonalakkal. A lényeg, hogy a vázlat egyes elemei mozgathatók legyenek a mutató nyíllal. A többi meg "rugalmasan" kövesse a változást. (Méretek színe fontos, de ezt úgyis tudod!)

[ Szerkesztve ]

"A mérnök azért van, hogy mérjen..."

(#5052) 3DFan válasza Pije (#5051) üzenetére


3DFan
aktív tag

Én is próbáltam rávezetni, hogy miként oldja meg, nem bonyolult. Video

(#5053) perfag válasza 3DFan (#5052) üzenetére


perfag
aktív tag

Megnéztem. Szép munka, ellopom az ötletet és tanítom. :D
Kösz.

(#5054) 3DFan válasza perfag (#5053) üzenetére


3DFan
aktív tag

Kopirájt, meg minden.

(#5055) perfag válasza 3DFan (#5054) üzenetére


perfag
aktív tag

Felejtsd el! GNU General Public License :D

(#5056) 3DFan


3DFan
aktív tag

Na jó, vidd! :)

(#5057) danifilth


danifilth
csendes tag

bocs az offért

de lenne pár kérédsem hozzátok, látom itt mérnökök vannak, most készülök gépelemek 3 vizsgára és egyszerüen nem tudok valamit és senkisem tud pontos választ adni rá...

1. fogaskerék számolásról lenne szó adott a tengelytáv és az áttétel, kiszámolod az egyik fogaskerék fogsázmát, és utána ha egséz számu az áttétel hogy oldod meg hogy ne legyen a másik fogszám egész számu többszöröse(mert ugye bár az nem lehet)
Inventorban probálgatom a doglokat de az meg összevissza kerekiti a fogsázmokat.

2. lenne oylan kérdésem is hogy oldható, egy-lemezes tengelykapcsoló szerkezeti kialakítása seholsem találok se neten sehol, vagy csak én nemvettem észre, valaki esetleg ebben tudna segíteni?

(#5058) Sraff válasza danifilth (#5057) üzenetére


Sraff
tag

Szia!

1. Ha jól értem a kérdést, akkor az a probléma, hogy a 2. fogaskeréknek a felszorzás után nerm egész a fogszáma. Ez nem gond, pár %-os eltérés az áttételben megengedhető.

2. Szerkezeti kialakításokhoz az egyik legjobb könyv a Herczeg István Szerkesztési atlasza.

Off: A kérdéseidet pontosabban és igényesebben is megfogalmazhattad volna, kezdő mérnökként ezekre már odafigyelhetnél.

(#5059) Egorov válasza danifilth (#5057) üzenetére


Egorov
aktív tag

Nekem elsőre a kuplung ugrott be de lehet ez bődületes marhaság. :U YouTubeVideo

Ha pedig marhaság, akkor legalább a videó jó szerintem. :)

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#5060) perfag válasza danifilth (#5057) üzenetére


perfag
aktív tag

Sraffnak igaza van, az evolvens egyik tulajdonsága, hogy kibír némi tengelytávolság hibát. Nagyobb eltérés esetén viszont profileltolást kell alkalmazni.
A kocsimat ma vittem el olajcserére, de a kuplung első lenyomásnál azonnal kiderítette az autómechanikusom, hogy elkopott a nyomócsapágy, ki kell cserélni tengelykapcsolóstól ... szóval, most van egy tengelykapcsolóm odaadhatom.

(#5061) Sraff válasza perfag (#5060) üzenetére


Sraff
tag

Gépelemek III-nál már nem tudom feltételezni, hogy elemi fogazatról van szó, de még nem is kompenzáltról. Általános fogazat esetén pedig szinte maradéktalanul teljesíthetőek a feltételek.

(#5062) Aske válasza Sraff (#5058) üzenetére


Aske
aktív tag

Nagyon jól eldiskuráltok, de szerintem nem pont ez volt a kérdés, legalábbis ami az 1-est illeti. Élénken él az emlékezetemben a módszer, amivel gépelemek 2-n általános fogazat tervezését oldottuk meg. Csomó feltételnek kellett megfelelni, ami közül legfontosabbak voltak a szabványos tengelytáv betartása, valamint a relatív prím fogszámviszony. Éppen ezért hajtómű tervezésekor el kellett kerülni az egész számú áttételt. Tekintettel arra, hogy többfokozatű hajtóművet kellett tervezni, bizonyos szabadsággal rendelkeztünk az egyes fokozatok áttételének megválasztásakor, hogy a fogszámviszony hengeres keréknél relatív prím legyen a kopásviszonyok kiegyenlítése érdekében. A szabványos tengelytávot ugye profileltolással valósítottuk meg, a szumma profileltolást vagy valamilyen előre megadott szabály szerint, vagy relatív csúszásra való kiegyenlítés szerint (iteráló algoritmussal) osztottuk fel, így kaptunk egy általános fogazatot. Amit mondtatok persze az alap, hogy pár % eltérés az előírt áttételtől megengedett volt. (nálunk konkrétan 3)

Ez volt a tervezés.

De ha a kolléga gyors vizsgapéldáról beszél akkor mindjárt más a helyzet, mert ott nem kell ennyit szöszölni. Ponthogy az a problémája, hogy az egész számú az áttétel.
A vizsgapéldák sokszor előre gyártott adatokkal vannak megadva, hogy "kerek" számok jöjjenek ki. Szóval te tudod, hogy nem kéne egész áttétel, de ha az van megadva a feladatban akkor azt valósítjuk meg. A papír sokmindent elbír.

Ha meg a precíz vagy, akkor amit a kollégák már leírtak, módosítod az egyik fogszámot (lehetőleg a nagyobbat, hogy kisebb legyen az eltérés).

(#5063) Pije válasza dani850430 (#4872) üzenetére


Pije
csendes tag

Ha még aktuális az U profil szerkesztés akkor itt küldök egy vázlatot: [url=http://kepfeltoltes.hu/view/110107/U_szelv_ny_profil_szerkeszt_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110107/U_szelv_ny_profil_szerkeszt_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]

Az adatokat innen vettem:L:http://www.hickmansteels.com/Technical/UPN.pdf

Kezdő lévén a képfeltöltés bonyolultabbnak tűnik mint a szerkesztés. Már az első sem jött össze nekem.

[ Szerkesztve ]

"A mérnök azért van, hogy mérjen..."

(#5064) Pije válasza #06658560 (#4403) üzenetére


Pije
csendes tag

A Traceparts-ból, hogy lehet kiválogatni az ingyenes fájlokat SE-hez? (Egy kis szájbarágós leírás kellene.)

[ Szerkesztve ]

"A mérnök azért van, hogy mérjen..."

(#5065) elosieto


elosieto
csendes tag

Sziasztok!

A következő egy-két hónapban szeretném lecserélni 15 colos (németajkúaknak zollos) monitoromat, mert többek közt tetszőleges program menüje és oldalablakai telítették a képernyőt...

Az lenne a kérdésem a tapasztaltabb versenyzőkhöz, hogy mit érdemes venni olyan 40.000 erős forint környékén? Mire érdemes figyelni? Frissítés, képarány, fényerő... stb, stb, esetleg márka, ami bevált sokatoknak...?

Köszönöm

(Igen, tényleg láma vagyok azt informatika hw részéhez.)

[ Szerkesztve ]

Krisztián

(#5066) elosieto válasza Agent T (#4905) üzenetére


elosieto
csendes tag

"Igazából arra lenne szükségem, hogy meg tudjam mérni, mennyire nyomódik össze a patron vége amikor egy x elmozdulás értékkel belecsúszik a gyűrűbe. Ha sikerülne Femap"

A Marcban van azt hiszem ilyen elmozdulásos cucc, az mozgást szimulál, mondjuk a Femapban van olyan, hogy nem erőt, hanem elmozdulást adunk meg peremfeltételként.

De szerintem Femappal jobban jársz, az egyszerűbb és az is Nastran megoldót használ...

Krisztián

(#5067) Parson válasza elosieto (#5065) üzenetére


Parson
addikt

Hello. Én a helyedben e közül a 4 monitor közül választanék. Természetesen ez csak egy tipp, izlés kérdése is a döntésed.
Ha más nem, szűrőként jól használhatod az oldalt további nézelődésre.

Amúgy kérdéseidre válaszolva a felbontás minél nagyobb annál jobb (jövőbe tekintve), a válaszidő 5 ms-nál nem rossz szerintem, a fényerővel kapcsolatban szerintem nem lesz gond egyikkel se, a többi részlettel meg nem foglalkozom én se... Lehet baj, de ez van. :)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#5068) Aske


Aske
aktív tag

Hello Kollégák

Pro/E-vel való munkára mint általában 3D-s alkalmazásokhoz ajánlott spéci videokártya. Elolvasva az ide vonatkozó hozzászólásokat, Nvidia quadro a menő. Ebből újonnan a videokártyára szánt összeget figyelembevéve (max. 50k HUF) quadro fx 580 jönne ki, ami a gyártó szerint belépőszintű megoldás. Ugyanebből a pénzből a száraz technikai adatokat vizsgálva sokkal jobban jönnék ki az ugyancsak belépő Ati Firepro 4800-al. (1 GB GDDR5 memória 500 MB GDDR3-al szemben, directx 11 támogatás 10-el szemben).

A ptc oldalát megnézve homályos utalásokat találok a WF4 Firepro-val való kompatibilitására, ugyanígy az AMD oldalán is, valamint olvasható az amd és a ptc közötti együttműködésről is valami a kompatibilitást tekintve.

Alapból AMD rendszerről lenne szó (mert az a szimpatikusabb), 4 vagy 6 magos processzorral.

A kérdés: életképes ez a FirePro 4800-as ötlet? Egyelőre egyetemi dolgokról van szó (később nem tudom mi lesz belőle), aki szokta olvasni a fórumot úgyis látja kb. milyen szintű dolgokkal szoktam foglalkozni, és a jelenlegi ősöreg konfigomat milyen gyakran szoktam Pro/E-vel kiakasztani. :)

(#5069) kpityu2 válasza Aske (#5068) üzenetére


kpityu2
őstag

Segédlet a döntéshez. :D
[link]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5070) elosieto válasza Parson (#5067) üzenetére


elosieto
csendes tag

A felbontás jogos, majd nyáron a gépet is erősíteni kell, köszönöm.

Krisztián

(#5071) elosieto válasza danifilth (#5057) üzenetére


elosieto
csendes tag

"2. lenne oylan kérdésem is hogy oldható, egy-lemezes tengelykapcsoló szerkezeti kialakítása seholsem találok se neten sehol, vagy csak én nemvettem észre, valaki esetleg ebben tudna segíteni?"

Én Ortlinghaust (erre rá lehet keresni neten, ma is gyártják) rajzoltam gépelemek III-ból, de tényleg az a szerkesztési atlasz a legjobb, amit ajánlottak.

Krisztián

(#5072) #06658560 válasza Pije (#5064) üzenetére


#06658560
törölt tag

Nem tudom. De ha neutral formatot választasz-általában csak ilyet adnak akkor jó SE-hez is a dolog. Leírás meg annyi, hogy katt a cég nevére a tracepartson, majd náluk a listából kiválasztod ami kell, ekkor vagy egyből tölthetsz, vagy regisztrálnod kell náluk mélen keresztül...

(#5073) jahatpersze


jahatpersze
aktív tag

Sziasztok!

Intel Core i3-mas, intel HM57 chipsetes, ATI HD5650!!!-es laptopot vettem. Most szenvedek a ProE-vel a referenciák felvételével, nehezen veszi fel őket vmelyiket szinte sehogy. wf5-os student verzióm van. Semmi "videószerű", rendellenességet nem tapasztalok, nem tűnik el az alkatrész, nem akadozik.... De akkor mi a hiba? Ilyen a ProE?

(#5074) jahatpersze


jahatpersze
aktív tag

Vagy van esetleg olyan aki ATI-val ProE-zik?

(#5075) Amateur87 válasza jahatpersze (#5074) üzenetére


Amateur87
tag

Nekem anno volt ATI-s laptopom, ott a wf2 jól működött, talán Atlantis-t kellene megkérdezni, ő néhány hozzászólással ezelőtt mondta hogy ATI kártyával senki ne akarjon ProE-t hasznánlni, csak megosztja veled a tapasztalatát :) Én is jobban preferálom az Nvidia kártyákat, de hát ez egy már meglévő laptopnál nem egyszerű dolog. Esetleg annak kellene utánanézni hogy cserélhető-e a videókártya (MXM1-3)

Na meg is találtam: [link]

[ Szerkesztve ]

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5076) jahatpersze válasza Amateur87 (#5075) üzenetére


jahatpersze
aktív tag

Persze olvastam a hozzászólását. De nVidia Quadro-ra nem volt pénzem, és 160-ért csak Geforce 310M-et kapok ami töredéke az ATI 5650-nek, írta valaki, hogy vannak más kártyák is amelyeket szeret a ProE.
Ha előtte jobb gombbal kattintok, majd ballal az élre, akkor már felveszi a referenciákat normálisan.
De szerinted azzal a Geforce-al többet érek a tervezésnél mint ezzel az "atomreaktorral"?

(#5077) Parson válasza jahatpersze (#5076) üzenetére


Parson
addikt

Igen, én irtam. Vannak olyan kártyák amiket ATI gyárt és CAD munkára jók, vagy épp kimondottan arra készültek. De ezek száma elég elenyésző, ezért a tuti megoldás az nvidia. Amúgy meg utána kell nézni a product support-ban hogy ki mit támogat. Jó esetben akár mindkét irányból.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#5078) jahatpersze válasza Amateur87 (#5075) üzenetére


jahatpersze
aktív tag

Nem érdekel hogy cserélhető-e, de mivel webshopban vettem csütörtökön, így még kötelesek min. 6 munkanapig visszavenni, ha minden igaz. Egy lenovo G550A-ban van éppen 310M kártya, de nem tudom megéri-e lecserélni.

[ Szerkesztve ]

(#5079) jahatpersze válasza Parson (#5077) üzenetére


jahatpersze
aktív tag

Azok a FirePro meg FireGL kártyák, amikre gondolsz, de olyannal szerelt gépet sehol sem kapok, meg tuti drágák.

(#5080) jahatpersze


jahatpersze
aktív tag

Szerintetek cseréljem le erre?

(#5081) Amateur87 válasza jahatpersze (#5078) üzenetére


Amateur87
tag

Ezt a 6 munkanapos dolgot honnan vetted? Az nem csak 3?

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5082) jahatpersze válasza Amateur87 (#5081) üzenetére


jahatpersze
aktív tag

8 munkanapos, és a híradó mondta
úgy tesztelem a Pro Mechanica rendesen működik

[ Szerkesztve ]

(#5083) jahatpersze válasza jahatpersze (#5082) üzenetére


jahatpersze
aktív tag

Bár lehet hogy már nem érvényes, ha kibontottam a cuccot.

(#5084) 3DFan


3DFan
aktív tag

SE vázlatában létrehozott szöveget el tudom forgatni?

(#5085) Aske válasza jahatpersze (#5083) üzenetére


Aske
aktív tag

Ahogy olvasom, az 5650 már a játékos laptopok kártyája, ez némi tudatosságot enged feltételezni a gép felhasználási célját illetően.

Az itteni hsz-eket meg a kpityu2 által linkelt komoly összehasonlító tesztet alaposan megvizsgálva Pro/E-hez a speciális tervezésre szánt kártyák közül egyértelműen nvidia quadro-t kell venni. Tekintettel arra, hogy ezek mobil változatai méregdrágák (akár 700k HUF), muszáj lesz kompromisszumot kötni

A "mezei" videokártyák tekintetében is lehet, hogy jobb lett volna nvidiát választani az alap kompatibilitási problémák elkerülésére, hiába erős amúgy az ati kártya. Az említett teszt a profi kártyák között is azt mutatja, hogy hiába a memóra mennyiség/gyorsaság/sávszélesség brutális fölénye azonos árkategóriájú Ati firepro kártyának, a spéci hardveres szolgáltatások miatt Pro/E, SW, Catia szoftvereknél Nvidia quadro a nyerő.

Végülis CAD-re vetted a laptopot inkább vagy játszani?

(#5086) perfag válasza 3DFan (#5084) üzenetére


perfag
aktív tag

Azt én nem tudom, hogy Te el tudod-é forgatni, honnan is tudhatnám.
Én el tudom. :D

Gondolom azt tudod, hogy ha van egy görbéd, vagy egy köríved, arra rá tudod tenni a szöveget. Ha elforgatni akarod csak akkor tedd rá egy egyenesre.

(Szájbarágó rész, átugorható: Ha 90 fokos elfordítást akarsz akkor egy függőleges egyenest rajzolsz. Ha a fejedet jobbra billentve akarod a szöveget olvasni akkor föntről lefelé rajzold meg az egyenest, egyébként fordítva.)

(#5087) 3DFan válasza perfag (#5086) üzenetére


3DFan
aktív tag

Köszönöm. Valóban nem egy jól sikerült kérdés volt.

(#5088) perfag válasza 3DFan (#5087) üzenetére


perfag
aktív tag

Nincs semmi baj a kérdéssel, csak én készülök a második félévre. Kezdek naaagyon gonosz lenni. :D

(#5089) Szepy2884


Szepy2884
tag

Sziasztok,

Feladat: WF 4, oldalferdeség felvétele egy hengerre.

Kérdés: megtudom-e azt csinálni EGYETLEN Feature-rel, hogy a hengernek, aminek az osztósíkja mondjuk pont a palást felénél van úgy rakja rá a 3 fokos oldalferdeséget, hogy az a palástra rakja rá PLUSZBA, magyarán ne a henger alsó és felső éléből metszen ki? Mert annak fix átmérőjünek kell maradnia! Ezt a Catia röhögve megcsinálja a "Draft both side" paranccsal sőt még cifrábban is, de ez most mellékes.

Segítséget előre is köszi,

A mérnök az egy olyan lusta fajta, aki mindíg azon agyal, hogy miként lehetne kevesebb erővel hatékonyabban működni.

(#5090) Pije válasza 3DFan (#5087) üzenetére


Pije
csendes tag

Nem baj!
A kezdők ebből sokat tanulhatnak. Egy kis kajánságot a vizsgára készülőktől is!

"A mérnök azért van, hogy mérjen..."

(#5091) Pije válasza #06658560 (#5072) üzenetére


Pije
csendes tag

Köszönöm a tippet!

"A mérnök azért van, hogy mérjen..."

(#5092) #06658560 válasza Szepy2884 (#5089) üzenetére


#06658560
törölt tag

Favágok: forgasd meg a megfelelő profilt, mint plusz elemet, s esetleg booelan operátorral add hozzá. A fában meg nevezgesd el a dolgokat megfelelően.

(#5093) Atlantis válasza Szepy2884 (#5089) üzenetére


Atlantis
veterán

Miért kéne ilyet oldalferdeséggel modellezni? Vagy csináld forgatással a modellt, vagy ha mindenáron oldalferdeséget akarsz akkor utána relációzd be megfelelően.

A VGA témához: nem a hardverrel van a gond, könnyedén mehetne ATI VGA-val is a dolog, ereje megvan hozzá bőven...ha hajlandók lennének rá normális drivert írni. Üzlet ez, nem más. AMD nem akar ilyet írni, akinek ez kell és AMD-t akar, vegye meg a FireGL-t. Azokkal nincs is baj, évekig használtam FireGL T2-essel szerelt noteszt ProE-hoz. Megjegyzem azoknál a rendszereknél, amelyek képesek DirectX-rre támaszkodni (SW például ilyen), ott lehet dolgozni normál ATI kártyákkal is. A ProE (mivel alapvetően nem Windowsra készült) csak az OpenGL-t szereti. Talán majd a Creo...kénytelenek lesznek nyitni a DirectX felé a PTC-nél is.

Céges Acer laptopunkban is valami ATI van, SW-ben egész komoly modellek megjelenítésével sincs gondja.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#5094) Szepy2884 válasza Atlantis (#5093) üzenetére


Szepy2884
tag

Egyenlore meg nem kell, csak ismerkedem a progival es eljatszottam a gondolattal, hogy ha pl kovacsolt v. ontott darabot kell tervezni, akkor a forgacsolt darabra hogyan raknam fel a technologiat?

A forgatas kilove, mert mi van ha az osztosik nem is sik, hanem egy hullamos felulet?

Erre van egy jo pelda a CATIA kezelofeluleten: Draft both sides parancs

Itt a szakik is lefagytak a probleman en meg nem tudom elhinni, hogy a ProE-nak ez ne menne.

A mérnök az egy olyan lusta fajta, aki mindíg azon agyal, hogy miként lehetne kevesebb erővel hatékonyabban működni.

(#5095) Parson válasza Szepy2884 (#5094) üzenetére


Parson
addikt

Ezt ismerem én is, jó dolog ez a CATIA-ban... Pro/E-hoz képest előnynek érzem mindenképp.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#5096) Aske válasza Szepy2884 (#5094) üzenetére


Aske
aktív tag

Ha jól értem arról van szó, hogy egy felületet akarsz egy lépésben kétirányba dönteni. Ha egyre gondolunk, akkor megoldható simán az oldalferdeség paranccsal. Ki kell ugye jelölni először a felületet, utána meg a döntési csuklót asszem (draft hinges; nincs ezen a gépen proe azért írom csak így) Szóval a felület az egyértelmű a henger palástja, a csukló meg a henger alapkörével párhuzamos középsík. Ha szimmetrikus kihúzással készítetted az alkatrészt, akkor ott van már a középsík, különben tetszőleges helyre fel kell venni.

szerk. már érzem, hogy hülyeséget írtam, mert ezzel csökken az anyagmennyiség.

[ Szerkesztve ]

(#5097) kalmi11


kalmi11
csendes tag

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne.
WF4 -esben importált DXF kiterlesztésű elipszist akartam kihúzni, de nem sikerült maximum referenciaként ismerte fel de belső vázlatként nem tudtam használni.
mit kell tennem, hogy az importált alakzatot elfogadja vázlatnak és ne kelljen megrajzolni, mert később digitalizált repülőgép bordákbólből kell nekem testmodelt készítenem.

Előre is köszi

Kálmán

(#5098) Atlantis válasza Szepy2884 (#5094) üzenetére


Atlantis
veterán

Nos, el kell ismerni, ilyet nem tudok a ProE-ból kicsalogatni. Persze ettől még lehet, hogy megoldható, de kapásból nekem nem megy.

CATIA jó program, de biztos vannak olyan dolgok, amiket meg azzal nem lehet megtenni.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#5099) kpityu2 válasza Szepy2884 (#5094) üzenetére


kpityu2
őstag

Minden progiban van olyan fícsör ami jobb, kézre állóbb mint a többié. Van ahol elég egy-két lépés, van ahol több kell egy adott feladat végrehajtásához. Ettől még nem jobb vagy rosszabb egy progi, hanem más. Ha a céljaidhoz éppen az az egy dolog szükséges, akkor nyilván érdemes azt választanod.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5100) Szepy2884 válasza Atlantis (#5098) üzenetére


Szepy2884
tag

Szóval nem? Hát ez egy kicsit elszomorít. Mert egy ilyen feature olyan alap, mint mondjuk egy sweep.

De még mielőtt bárki félre értené, hogy lefitymálom az itt szeretve tisztelt progit, jelentem, megoldottuk a problémát. Igaz nem két kattintással és felkellett túrni hozzá egy rakat help-et, de meg csináltuk úgy is, hogy az osztósík nem sík hanem egy hullámos fillet (csak ennél a helyzetnél szintén elvette az anyagot ahelyett, hogy hozzá adta volna, ezért feladtuk és nem akartunk egymáshoz szólni egy darabig :DDD ).

A mérnök az egy olyan lusta fajta, aki mindíg azon agyal, hogy miként lehetne kevesebb erővel hatékonyabban működni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.