Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4851) Parson válasza _Sanci_ (#4850) üzenetére


Parson
addikt

Alap, hogy a kép nem is jelenik meg, amiből egyenesen következik, hogy előfordalhat, senki nem tudja, pontosan mire is gondolsz...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4852) _Sanci_ válasza Parson (#4851) üzenetére


_Sanci_
csendes tag

Jobb egér gomb, kép megnyitása. Nekem így megjelenik.

[ Szerkesztve ]

(#4853) _Sanci_


_Sanci_
csendes tag

Bocs a kettős hozzászólásért, de sikerült úgy beraknom a képet, hogy ne kelljen vele küszködni. Szóval ez nem nyílik meg nekem az NX 6 súgójából.
Részletek: [link]

[ Szerkesztve ]

(#4854) 3DFan válasza perfag (#4849) üzenetére


3DFan
aktív tag

Köszönöm a jó tippeket!
Mi a probléma az automatikus darabszámolással, hibás értéket ad?

(#4855) perfag válasza 3DFan (#4854) üzenetére


perfag
aktív tag

Nincs vele gond. Elbénáztuk, így alakult. :D
(középiskola, határidő nincs, ráérünk, kijavítjuk)

(#4856) pezmaag


pezmaag
csendes tag

Sziasztok!

Solid Edge V20

Kérdés, pl. kivágásnál készítettem egy vázlatot és a terjedés kiválasztás lépésénél veszem észre, hogy kihúzást szerettem volna. Át lehet váltani másik opcióra vagy vázlatként elmenteni?

üdv.
zsolt.

(#4857) perfag válasza pezmaag (#4856) üzenetére


perfag
aktív tag

A klasszikus Ctrl-A + Ctrl-C (sőt: Ctrl-X), majd Ctrl-V nem elég?

[ Szerkesztve ]

(#4858) 3DFan válasza pezmaag (#4856) üzenetére


3DFan
aktív tag

Visszamész a vázlatba, ott másolás, elveted az alaksajátosságot, majd az újban a vázlatban beillesztés. A vázlatgeometriát pozíciónáló méreteket újra kell csatolni vagy újra lerakni, de maga a vázlat megmarad, bonyolultabb vázlatnál jól jöhet. Vagy oda kell figyelni :)

ui.: úgy látom megelőztek

[ Szerkesztve ]

(#4859) pezmaag válasza 3DFan (#4858) üzenetére


pezmaag
csendes tag

Köszönöm a segítségeteket, megfelelő ez a megoldás. Már annyira kézenfekvő, hogy a fene tudja miért, de el is felejtettem ezzel próbálkozni :)

(#4860) Lala75


Lala75
csendes tag

Sziasztok,

Egy kis makrós kérdés ProE-ben (WFII). Próbáltam csinálni egy makrót, hogy ha kész vagyok a prt-kkel, arról a rajz készítés csak egy billentyű kombináció legyen. Végig zongoráztam a lépéseket, de az a problémám, hogy az alkatrész nevét nem tudom úgy kimásolni, hogy ugyanazt adja meg a rajznak. Próbáltam ctrl+c ctrl+v vagy a copy - paste variációkat de persze egyikkel sem működik. Valakinek valami ötlete?

Üdv

(#4861) 3DFan válasza perfag (#4849) üzenetére


3DFan
aktív tag

Talán ez az elegánsabb megoldás:
1. Létrehozol egy alkatrészt (pl.az olaj vagy festéknek) a szerelésen belül, nem kell szerkeszteni
2. Alkatrészen jobb egér-Fájl tulajdonságok-Egyéni jellemzők
3.Itt vedd fel: SE_ASSEMBLY_QUANTITY_OVERRIDE ,szám, érték 1
és ezt is: SE_ASSEMBLY_QUANTITY_STRING , szöveg, érték a kívánt mennyiség + a mértékegység, pl. 2 liter
Darabjegyzékben megjelenik automatikusan.

#4855-re: nagyon lazán vagytok abban a suliban :)

(#4862) _Sanci_


_Sanci_
csendes tag

EdgeCAM

Definiálni akarok egy furást. Annak rendje és módja szerint ráklikkelek a Hole parancsra, majd a Roughing-on belül a Find-ra,hogy kiválasszak egy szerszámot. Ekkor azonban kiírja, hogy nincs szerszám, holott már előtte a Toolstore-ban csináltam egy fúrót.
Mi lehet a probléma oka?

(#4863) perfag válasza 3DFan (#4861) üzenetére


perfag
aktív tag

Köszönöm a megoldást! Kíváncsi voltam honnan lehet ezt tudni, a Súgóban nem találtam, a Google az eng-tips.com-ot és egy lengyel pdf-et dobja ki. Honnan lehet ezt tudni?
"nagyon lazán vagytok abban a suliban" - egy középiskola már csak ilyen. De ha a diákom lennél, nem biztos, hogy így látnád :D

(#4864) 3DFan válasza perfag (#4863) üzenetére


3DFan
aktív tag

A súgó is erre a megoldásra utal, de nem írja le konkrétan, utólag rákeresve én is ezeket találtam, egy ismerősömtől kaptam a helyes tippet.
Akkor nem leszek a diákod! :N

(#4865) Atlantis


Atlantis
veterán

Kivételesen most nekem is lenne egy kérdésem: hogy lehet megoldani, hogy ugyanazon, összeállítást ábrázoló ProE rajznézeten bizonyos alkatrészek árnyékolva, mások meg normál megjelenítésűek legyenek? Ugyanez érdekelne modelltérben is, tehát bizonyos alkatrészek legyenek vonalas megjelenítésűek, mások meg árnyékoltak... :F

Felbosszantottak a SW-s kollégák, hogy náluk ez megoldható, tehát nehogymán itt ne lehessen ilyet! Nagy pofával kijelentettem, hogy ilyen van nekünk is, de sunnyognom kell, mert hirtelen nem találok rá megoldást. Hátha volt már valakinek itt efféle üveggöngyre szüksége ProE-ban.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#4866) Parson válasza Atlantis (#4865) üzenetére


Parson
addikt

Van rá lehetőség, én már csináltam ilyet.
3D-ben:
View Manager-ben Style
1. Létrehozol egy ujat - STYLE0001
2. A modellfában settings/tree columns/display style/STYLE0001 - ezt berakod jobb oldalra, ezzel megjelenik a modellfában ez az oszlop
3. A modellfában alkatrészenként tudod állitgatni a megjelenést

2D-ben:
passz, ilyet még nem csináltam... de logikusan szerintem (és ahogy rémlik is amugy) adott nézeten kell a properties-ben átállitani a display style-t, ugyanugy mint a simp rep-eket - ergo itt is a 3D-ben definiált infokat jelenited csak meg, és nem dolgozol pluszban 2D-s környezetben.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4867) Atlantis válasza Parson (#4866) üzenetére


Atlantis
veterán

Működik, kösz. Életemben nem használtam még a Style részét a View Managernek. WF5 alatt viszont a 2.-es pontod már nem szükséges.

Rajztérben viszont nem jelenik meg, hiába állítok be mindent View Managerben.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#4868) Parson válasza Atlantis (#4867) üzenetére


Parson
addikt

WF2 alatt sem szükséges, de nagyban könnyit. Próbáld ki és meglátod a különbséget. :)

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4869) Atlantis válasza Parson (#4868) üzenetére


Atlantis
veterán

Akkor úgy mondom: nincs is Style-ra vonatkozó sor a bal oldalon, ebből gondolom, hogy nem kell. No mindegy is, lényeg, hogy megint nem volt igazuk az SW-seknek. :)

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#4870) 3DFan


3DFan
aktív tag

SE, jobb egér egy méreten, a menüben a "Csatolás másolása" opció mire való, az értéket lehet vele másolni, de többre is képes?

(#4871) Agent T válasza 3DFan (#4870) üzenetére


Agent T
tag

Asszociatív kapcsolatot lehet létrehozni vele különböző alkatrészek között. Pl. szerelések készítésénél ha van egy furatos alkatrészed meg egy ebbe illeszkedő tengelyed, akkor össze lehet őket úgy kapcsolni, hogy ha az egyik méretet módosítod (mondjuk a tengely átmérőt) az automatikusan módosítja a hozzá kapcsolt furatátmérőt is. ( tengelyátmérőnél csatolás másolása ahogy írtad, ezután megnyitod a másik alkatrészt és a változótáblában a megfelelő mérethez a csatolás beillesztésével kapcsolod a méretet.)Így a szerelés készítésekor, ha módosítani akarsz a tengely/furat méreten, elég egy méretet módosítani, nem kell minden alkatrészen külön-külön végigmenni.
Remélem érthetőre sikerült így korán reggel :)

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#4872) dani850430


dani850430
csendes tag

Sziasztok! A múlt héten kezdtem el foglalkozni az NX 6-tal. Előtte használtam mát Catiat meg SW is. Gondoltam rajzolok vmi egyszerű dolgot. Egy U szelvényt akartam csinálni, de olyan problémám támadt a méretezésnél, hogy nem tudtam egy egyenes középpontjához képest méreetzni. ( DIN1026os szabványban az U profilnak a láb vastagsága a ferde egyenes középpontja és a külsö egyenes távolságaként van megadva.) Erre tudtok megoldást? A legnagyobb baj, az hogy se Catiaban, se Sw nem tudtam megoldani. Gondolom mind3 progiban valami beállítás kérdése, hogy méretezésnél el tudjam kapni a középpontot...

A másik kérdésem, hogyan lehet NXben összeállításban hidolni globálisan az alkatrészek síkjait. Mert egyenként nagyobb összeállításnál el hosszadalmas...

Remélem tud vki segíteni

Előre is köszönöm

(#4873) 3DFan válasza Agent T (#4871) üzenetére


3DFan
aktív tag

Köszönöm a választ.
Tudtam erről a kapcsolat létrehozásról, de én úgy használtam, hogy változótáblából változótáblába csatolva, így viszont könnyebb, hogy pl. vázlat egy méretéről közvetlenül átvihető valamely változótáblába.

(#4874) 3DFan válasza _Sanci_ (#4862) üzenetére


3DFan
aktív tag

Nálam megtalálta az előre definiált szerszámot, nem tudom, hogy Nálad mi a hiba.
Készítsd el a szerszámot közvetlenül a fúrásnál, akkor is bekerül a Toolstore-ba :) .

(#4875) _Sanci_ válasza dani850430 (#4872) üzenetére


_Sanci_
csendes tag

Helló!

Én sem tudom hogy lehet megoldani azt, hogy a középponthoz méretezzen, de a méretek alapján a skicc megfelelő (bár kicsit bonyolult s körülményes) kényszerezésével megoldható az általad felvetett probléma.

http://kepfeltoltes.hu/view/101116/untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

-először megrajzoltam a talp egyenest
-utána egy 8%-os ferdeségű egyenest, amin elhelyeztem egy pontot
-ezt a pontot a ferde egyeneshez kényszereztem, azzal hogy két tengely mentén "odaméreteztem" valamelyik végpontjához
-a ferde és a vízszintes egyenes közé pedig szög méretezéssel szintén összekényszereztem
-majd a ferde vonalon elhelyezett pont és a vsz. vonal balszélső pontjának a távolságát méreteztem( fontos, hogy a ferde vonalon lévő pont az egyenes fölé essen már ez előtt is, mert ha jóval balra helyezkedik el, akkor nem tudod úgy méretezni a bal szélső ponthoz, hogy felette legyen, mert negatív méretet nem lehet megadni)

[ Szerkesztve ]

(#4876) Amateur87 válasza dani850430 (#4872) üzenetére


Amateur87
tag

SW alatt a megoldás az hogy elhelyezek egy pontott arra az egyenesre amitől méretezni szeretnék, majd kijelölöm az egyenest és a rajta elhelyezkedő pontot és a tulajdonságokban megadom neki hogy a pont legyen MIDPOINT. Így az a pont mindig az egyenes középpontjában lesz. Ezután már tudok az egyenes középpontjától méretezni.

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#4877) Parson válasza Amateur87 (#4876) üzenetére


Parson
addikt

Szvsz is ez a leglogikusabb.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4878) _Sanci_


_Sanci_
csendes tag

Az a baj, hogy még én sem tudom hogy kell NX-ben a vonal részévé tenni a pontot, de méretezéssel oda lehet kényszerezni. Ez is több a semminél és csak egy kicsit körülményesebb. :)) De a problémát megoldja.

[ Szerkesztve ]

(#4879) 3DFan válasza _Sanci_ (#4878) üzenetére


3DFan
aktív tag

Tényleg ilyen gondot okoz NX alatt egy ponttól való méretezés, a kistestvér SE simán lekezeli.

(#4880) _Sanci_ válasza 3DFan (#4879) üzenetére


_Sanci_
csendes tag

Végülis nem akkora gond, csak több méret lesz a vázlaton. Meg hogy jól sikerüljön jól át kell gondolni. De hát minden tervezőrendszernek vannak hibái.

off: az alkatrész hogy tetszett?

(#4881) 3DFan válasza _Sanci_ (#4880) üzenetére


3DFan
aktív tag

Ahhoz képest, hogy kétszer mutatták meg Neked elég összetett, én is megcsinálom majd.

(#4882) Amateur87 válasza 3DFan (#4879) üzenetére


Amateur87
tag

100%-ig biztos vagyok benne, hogy az NX is megoldja hasonlóképpen ezt a problémát, csak itt jelenleg az ismerkedő felhasználó a legszükebb keresztmetszet.

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#4883) Uniross válasza _Sanci_ (#4880) üzenetére


Uniross
csendes tag

Annak ellenére, hogy még Te sem tudod, azért az NX képes rá.

http://www.kepfeltoltes.hu/view/101118/q_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[ Szerkesztve ]

(#4884) _Sanci_ válasza Uniross (#4883) üzenetére


_Sanci_
csendes tag

Akkor fejtsd ki kérlek részletesebben, hogy hol lehet beállítani, mert az a képről nem derül ki.

(#4885) free234


free234
csendes tag

Sziasztok!

ProE

Munka miatt kell áttérnem ProE-re (eddig SE-vel és Catia-val dolgoztam) de az szerintetek se normális, hogy az ikonra kattintva 20perc (nem túlzok) után indul el a program?! Ha már beindult akkor is néha meg-megakad :W Nem egy erőművön fut (core2duo,2GB,intelHD4500), főleg a vga, de akkor is egy pár egyszerűbb dolgot betanulás végett meg lehessen csinálni rajta minden gond nélkül, szerintem. Valaki már találkozott hasonló problémával?

(#4886) Parson válasza free234 (#4885) üzenetére


Parson
addikt

A CATIA sem szempillantás alatt indul... de tény, hogy a 20 perc kicsit soknak tűnik. Amúgy meg egy dolog a hardver, más dolog az oprendszer, harmadik, hogy melyik Pro/E verzió... Talán érdemes lenne figyelni az összehangoltságok szintjére.

_Sanci_ -> Akárhogyis, vegyük észre, hogy sokszor az emberi (user) hibatényező jön elő leghamarabb és csak utána kezdjük el szidni a rendszereket.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4887) Aske


Aske
aktív tag

Hello

Pro/E-ben van valami módszer arra, hogy a hagyományos ábrázolásnak megfelelően külön tűréskeretbe írjuk ki a szabványos tűrésértékeket?
Mert megcsináltam úgy, hogy mindjárt a méret után kiírta a Pro/E a tűrésosztályt és a határeltéréseket, de a tanárnak nem tetszett, azt mondta tűréskeret kell.

De azt meg körülményes készíteni sima szövegként meg utána bekeretezni.

(#4888) Agent T


Agent T
tag

Üdv!

Solid Edge ST-ben szerelés környezetben lehet-e egymást metsző alkatrészeket egymásból kivonni, vagy a közös részüket képezni. (Mint ahogy alakatrész környezetben a felületeknél megvannak ezek a logikai műveletek.)

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#4889) Parson válasza Aske (#4887) üzenetére


Parson
addikt

Egy rajz miatt felesleges automatizálni ezt. Biztos lehet amugy, de ezt majd a többiek részletezik, ha ráérnek. :)
(Amugy semeddig nem tart kreálni egy táblázatot és kitölteni.)

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#4890) 3DFan válasza Agent T (#4888) üzenetére


3DFan
aktív tag

Nem lehet. Szerintem ezt minden rendszer alkatrész szinten kezeli.

(#4891) 3DFan


3DFan
aktív tag

SE alatt szeretnék konstrukciós csoportot létrehozni, kiválasztom az alkatrészeket, utána viszont nem tudom alakelemként elfogadtatni a szerelésben létrehozott kivágást. Próbált már valaki ilyet csinálni?

(#4892) tycon válasza free234 (#4885) üzenetére


tycon
tag

Szívatóval indul...
Akkor szokott lassú lenni, ha a search path olyan direktori-kat tartalmaz, ami nem létezik.
Ha search_path_file-t használsz, akkor abban kell átnézni.
A config.pro teljesen ok? Ha nem kíír egy std.out-ot az indító direktori-ban. Nincs piros pont se az option-nál?

fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök

(#4893) perfag válasza Agent T (#4888) üzenetére


perfag
aktív tag

Miért akarod szerelés környezetben? Alkatrész környezetben megnyitod az egyik alkatrészt, a másikat beilleszted alkatrészmásolatként és Boole művelettel kivonsz, összeadsz, vagy közös részt képzel.

(#4894) Agent T válasza perfag (#4893) üzenetére


Agent T
tag

Mert nem jutott eszembe, hogy egyik alkatrészbe beillesszem a másikat ..... :N
Kössz a tippet, kicsit egyszerűsítettél a holnapi napomon :R :R :R :R

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#4895) 3DFan válasza Agent T (#4894) üzenetére


3DFan
aktív tag

Azt vettem ki a kérdésedből, hogy tudod miként használd a Boole műveletet alkatrész alatt, ezért nem írtam le. :B

(#4896) Agent T válasza 3DFan (#4895) üzenetére


Agent T
tag

A szükséges tudásnak csak az egyik felét birtokoltam, de mostmár ...... :)) :))

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#4897) free234 válasza tycon (#4892) üzenetére


free234
csendes tag

Köszi a segítséget, próbálkoztam avval amit írtál, de nem igazán jött össze. Írtam privátot.

(#4898) _Sanci_ válasza 3DFan (#4881) üzenetére


_Sanci_
csendes tag

Annyira nem gáz, menni fog, főleg hogy találtam egy rakás tanfolyamos pdf-et a neten.

(#4899) 3DFan válasza _Sanci_ (#4898) üzenetére


3DFan
aktív tag

Teljes egészében marással kell kimunkálni? A belső sarkoknál, ahol egy szikrányi lekerekítés sincs, hát azért az bajos.

(#4900) _Sanci_ válasza 3DFan (#4899) üzenetére


_Sanci_
csendes tag

Most nem tudom pontosan mire gondolsz, de van rajta egy rakás szikraforgácsolt felület. Könnyen elképzelhető, hogy az is az lesz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.