Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5201) Amateur87


Amateur87
tag

Sziasztok! Ismét gépfejlesztés történt nálam, már megvettem minden fontosabb részegységet a videókártyán kívül (i7, 6GB RAM, Asus SabertoothX58, 750W) de itt nagy dilemmába jutottam. Kiszemeltem egy Quadro 2000-es kártyát, de mikor az árát megláttam majdnem elájjultam, hiszen a gép többi része ennyiből kijött, ugyhogy újjászerveztem a soraimat majd Quadro 600 illetve FirePro V4800-nál kötöttem ki. Eddig csak és kizárólag Solidworks-öt használtam, a gépet is hozzá szeretném kialakítani, eddig egy 8800 Ultra kártyát használtam softmoddolással (Quadro 4600), de 4 év után a kártya megadta magát és költeni már nem szeretnék rá.

Szóval a kérdésem, hogy ti melyik professzionális kártya mellett tennétek le a voksotokat Q600 vagy FP4800? Természetesen hosszabb távra gondolok (kb. 3év)

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5202) kpityu2 válasza Amateur87 (#5201) üzenetére


kpityu2
őstag

Én is ezzel a dilemmával küzdök: Quadro600 vs. Quadro 580 vs Firepro V4800. Az érzületem a Quadro felé húz, mert az Nvidia jobb CAD-ben de még nem tudom hogy 600 vagy 580.
Bár a lista szerint a 600 jobb (igaz csak egy kimenete van) a sebességtesztek ezt nem mutatják.
600 vs 580

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5203) Amateur87 válasza kpityu2 (#5202) üzenetére


Amateur87
tag

Az 580-as verzió még a régebbi processzorgenerációra épül. Én meg pont a FirePro-val kezdek szimpatizálni mert hát úgye az ember nem 1 évre ruház be egy ilyen kártyába bár 50eFt-tól nem kell csodát várni, de én mégis úgy gondolom hogy az ATI kártyát lehet tovább bővíteni a Crossfire támogatásnak köszönhetően míg Nvidia oldalról ezeknél a kártyáknál nem látok SLI csatlakozást bár nem tudom hogy e nélkül tud-e kettő együttműködni.

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5204) kpityu2 válasza Amateur87 (#5203) üzenetére


kpityu2
őstag

Tapasztalatom szerint nem a videókari a szűk keresztmetszet. Ha nagyon muszáj Geforce-on is jól elvannak. Persze szerelése válogatja. :D
Milyen szempontok alapján választottad az alaplapot?

[ Szerkesztve ]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5205) Amateur87 válasza kpityu2 (#5204) üzenetére


Amateur87
tag

A fő szempontom a stabilitás volt, illetve a minél kisebb üzemi hőmérséklet.

U.I: Azért azt elmondom hogy a vásárlás után 3 nappal az alaplap meghalt, elképzelhető hogy a videókártya ebben segített neki, ugyhogy kicserélték a lapot egy másikra, azóta nem volt vele problémám. Külföldi tesztek szerint egy stabil lap, hőmérsékletek szempontjából is a legjobbak között van, illetve nagyon jó tuningpotenciállal rendelkezik, ami mondjuk engem nem különösebben hoz lázba.

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5206) Aske válasza Amateur87 (#5205) üzenetére


Aske
aktív tag

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/quadrofx-firepro_16.html#sect1
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/quadrofx-firepro_20.html#sect0

Ami a lényeg, solidworks-höz nvidia kártya kell.

Nemrégiben kérdezősködtem bme-n cad-es arcoktól, igaz, hogy pro/e vonalon, és egyöntetű vélemény, hogy talán a legdurvább, legkomolyabb munkáktól eltekintve nincs szükség quadrora. Ha eddig megfelelt egy 8800, akkor a mai sima kártyák közül bőven tudsz válogatni.

szer. most látom, hogy amiket írtál quadro-k 50 rugó alatt vannak, szóval még vállalható árúak. De pl. 600asnak 96 CUDA mag, egy GT450-nek meg 192. Aztán memória sávszélesség, meg mennyiség stb.

[ Szerkesztve ]

(#5207) Jack O'Neill válasza Amateur87 (#5205) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Szervusz!
Nem tudom segít-e a döntésben, de én is tapasztalt CAD User vagyok és mivel a gép specifikációink majdnem megegyeznek. i7 6GB ram és van tapasztalatom a Quadro 580-al és egy asztali Geforccal gondoltam megosztom. Elsősorban Solidworksöt nyúzok a nap 10órájában meló helyen egy quadro 580-al, amúgy meg Catia (és SW) barát vagyok itthon egy gtx260-al.
Saját tapasztalatom hogy a belépű szintű quadrok nagyon haloványak. Tudom átlag User nem engedheti meg magának a drágább megoldásokat. SLI-Crossfire megoldásban a "jővőben" sztem ne is gondolkodj, főleg kis quadrokon. Nem tudom melyik Tervezőrendszerrel fogsz dolgozni, de az 580-as quadro-nak túl kicsi a Framebufferje és nagyon kicsi a memóriasávszélessége. Mi rendszeresen küzdünk ezzel a cégnél. 512MB kevés 10000 alkatrészes összeállításokhoz (már 1000nél is dadog). Mindenképpen a 600-as modellt javaslom megvételre, ha megteheted. Megjegyzem dacára annak, hogy nincs hardveres opengl támogatás az asztali geforcokban egy GTX260-as kártya sok esetben jobban teljesít mint a legkisebb quadrok. Több memória 5x akkor memóriasávszél és még emulálva is gyorsabb helyenként. Amúgy meg 99%-ban CPU limites minden tervezőrendszer. Még az i7-et is kevésnek fogod érezni pár hét után (még 4GHZ-en is sajnos :)) )
Ha nekem kéne döntenem csak is a quadro 600 lehetne opció, vagy ha játékra is akarod használni a gépet, akkor egy azonos árú asztali tökéletesen megfel. Sajnos csak a drágább quadrok esetében van gigantikus különbség asztali és desktop között. Én is néztem teszteket és mindig lesajnálják a desktop kártyákat pedig nincs miért. Szintetikus teszteket leszámítva szinte mindig CPU limit van. Ha belépő szintű quadro vs. felsőközépkat asztali között kellene dönteni soha nem választanám a quadro 580-at így 1,5 év használat után. Persze ebben az is benne van, hogy én SW user vagyok és tudom hogy kell aktiválni a realviewt élsimitást és drivert egy asztali Geforce-on :DD így csak a hardveres opengl-ről kell lemondanom. (nah bumm 32/96 feldolgozó versus 216/512 kompenzálja ezt a tényt.) Főleg, hogy újra és újra előjön: CPU CPU CPU CPU CPU és RAM RAM RAM (Még több ram ha Végeselemről van szó. VEM-hez csak is asztali geforce Vagy quadro 4000 :D) és csak utána VGA. Nah ennyit a saját tapasztalatról aztán dönts belátásod szerint!
Jah stabilitásban az égadta világon semmi különbséget nem láttam eddig SW alatt quadro és geforce közt. Ha az egyik lehal a másik is.
Üdv :)

JAJJMÁÁÁÁ

(#5208) Jack O'Neill


Jack O'Neill
tag

És igen! CAD-hez NVIDIA! Sajnos még mindig ez a helyzet
Leszámítva, hogy ATi moddolható házilag. Megint csak az a kérdés, hogy otthoni workstation vagy céges :)

JAJJMÁÁÁÁ

(#5209) Jack O'Neill válasza Aske (#5206) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Tökéletesen egyet értek! Amúgy mostanság kik a CAD-es arcok a BME-n? Én is ott végeztem. Sajnos nem szerves része eléggé a CAD a gépészeti oktatásnak. Mivel géptervező vagyok még szerencsésnek mondhatom magam, de az egyéb gépész modulok és más karok csak néha látnak 3D-t

JAJJMÁÁÁÁ

(#5210) Amateur87 válasza Jack O'Neill (#5207) üzenetére


Amateur87
tag

Eddig én is egy softmoddolt 8800 ultrát használtam, csak hát kaput. Teljesen elégedett is voltam vele, nem is törném a fejem kártyacserén ha nem történt volna ez a katasztrófa. Akkor ha jól értem ebben az összegben semmikép ne workstation kártyát válasszak, és továbbra is maradja Nvidia vonalon. Én egyenlőre maradok Solidworks vonalon, hála istennek a cégnél sem akarják rám erőltetni a gagyi szoftverjüket, ugyhogy én leginkább itthon dolgozok a rendszerrel.

A gtx 260 melyik quadro alapja volt?

Köszönöm a hozzászólásokat :R

[ Szerkesztve ]

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5211) Amateur87 válasza Jack O'Neill (#5207) üzenetére


Amateur87
tag

A realview-t azt minden geforcon lehet aktiválni?

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5212) Jack O'Neill válasza Amateur87 (#5210) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Tudtommal nincs megfeleltethető quadro alapja. A gtx200-as szériától kezdve megszünt az NVIDIA-nál a kártyák hagyományos értelemben vett SOFT moddolhatósága (akkor is ha van egy quadronak desktop megfelelője -ezért van nagy jövője az ATI-nak mert jelenleg még moddolhatóak). így ez nem működik. Azonban a Solidworks registry hackkel átverhető, hogy engedélyezze a quadro specifikus featureket (realview/élsimitás). Amiről le kell mondani az a hardveres gyorsítás. Erre mondtam, hogy a belépő szintű quadrok olyan kevés feldolgozót használnak és annyira kicsi a memória sávszélességük (élsimitásban ne is gondolkozz nagyobb modelleknél), hogy egy asztali kártya tökéletes alternatíva, mert 5x annyi feldolgozóval kompenzálja a hardveres támogatás hiányát. Persze ez nagyobb quadrokra már nem igaz. Egy quadro 4000 minden körülmények közt elpüföl bármilyen desktop kártyát. De 10x annyiba kerül és CPU limit lesz.
Szerintem vagy vegyél egy quadro 600-at, vagy ha másra is szeretnéd használni a gépet egy asztali geforcet de a fermi szériából. Azoknak sokkal jobb a geometriai feldolgozó részük.
Otthoni munkára én egy jóárasított gtx 560-ra spórolnénk a helyedben-nem sokára elérhető lesz itthon is. Szerintem nem csalódnál benne. És ha mégis, világgákürtölheted, hogy rossz tanácsot adtam. Ha 12órában autókat terveznél SW-ben 10000+ partos alkatrészeken más tanácsot adtam volna.

JAJJMÁÁÁÁ

(#5213) Jack O'Neill válasza Amateur87 (#5211) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Jelenleg minden geforcen megoldható tudtommal, solidworks 2011-en is registry hacckel. Megjegyzem kb 5ember tudja hogy kell kis hazánkban. Ha geforce mellett döntesz keress fel vásárlás előtt privátban és átbeszéljük ezt a registry dolgot :) Hogy biztosak legyünk benne...

JAJJMÁÁÁÁ

(#5214) Amateur87 válasza Jack O'Neill (#5212) üzenetére


Amateur87
tag

[link] - Az fx 4800 nak felel meg a gpu-ja. Most nézegettem az ipon-t, én is úgy gondoltam hogy az 560Ti megfelelő lehet számomra. Mindenképp jelentkezni fogok, köszi :R

[ Szerkesztve ]

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5215) Jack O'Neill válasza Amateur87 (#5214) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Nekem 65nm-es verzióm van (192sp) és megy vele :)

JAJJMÁÁÁÁ

(#5216) Amateur87 válasza Jack O'Neill (#5215) üzenetére


Amateur87
tag

Döntöttem egy Palit v. Gainward 560Ti-t fogok venni

Kösz mindenkinek a segítségért :R Mindannyian megérdemeltek egy üveg sört :)

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5217) kpityu2 válasza Jack O'Neill (#5212) üzenetére


kpityu2
őstag

Én is új konfigon gondolkozom, ezért szeretném megköszönni, hogy megosztod a tapasztalataidat velünk. Ha esetleg kikívánkozik belőled még ez-az, kérlek ne fogd vissza magad. :D Amúgy én úgy tudom hogy a quadro abban is különbözik a geforcetól, hogy a memóriát nem a textúráknak tartja fent, illetve plusz layerek vannak benne, ami akkor hasznos ha mondjuk a pár ezres szerelés fölé behúzol egy Total Commandert. Legalábbis ha jól rémlik pár év távlatából.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5218) Jack O'Neill válasza kpityu2 (#5217) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Valóban "jelentős" különbségek vannak quadro és geforce között. De NVIDIA árképzési politikája annyira elvan rugaszkodva a valóságtól, hogy a belépőszintet lehet helyettesíteni. Ha megnézed a köv lépcső quadroban már 130k. Az ellen már egy gtx580-as is kevés. Nvidia örökké a software supportra hivatkozik meg a minőségre. De ennyit még céges szinten is ritkán perkálnak ki GPU-ra és akkor még nem is a 2millás quadrokról beszélünk. Ha nem 10x-es, hanem 2x szorzó lenne árban mindig quadrot vennék. Így nem. Amúgy meg a quadrok sok előnyét "megeszi" az a tény, hogy rendszeresen kevesebb memóriával szerelik (hiába a hasznos featureök ha asztaliban van 2x annyi ram) és nagyon alacsony sávszélességűek. Ez tipikus CADnél nem gond. De ha az ember szeretne egy Anti aliasingot egy 24 Colos 1920*1080-as felbontáson kis quadrok megadják magukat. Persze a nagyobb tesókon pont fordított a helyzet. 2x annyi ram mint a destopon és van kraft is. Ár 250k+-nál kezdődik.
Én csak annyit mondtam hogy egy 50k-s quadro helyett van asztali alternatíva, főleg koca CAD usereknek. ÉS egy GTX560TI az bizony még 1000 alkatrésznél is szaladni fog. Hardvres opengl ide vagy oda :)

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5219) Jack O'Neill


Jack O'Neill
tag

Amúgy mindenkinek javaslom ezt a linket a quadro vs geforce témában. Nvidiától személyesen:
www.nvidia.com/object/quadro_geforce.html

U.I: SW és CATIA alig profitál a quadrókból

JAJJMÁÁÁÁ

(#5220) kpityu2 válasza Jack O'Neill (#5218) üzenetére


kpityu2
őstag

Hát igen. Ezek megfontolandó dolgok. Említetted az ATI-t, amit én történelmi okokból utálok. Elképzelhető hogy egy softmoddolt ATI jobb választás? Nézegettem a gugliban néhány tesztet, vannak ígéretes eredmények de a buherálás elég zűrösnek látszik.

U.I Néhány CAD-et már át lehet kapcsolni DirectX-re. Elképzelhető hogy egy Geforce-al egy átkapcsolt progi már jobb teljesítményt nyújt?

[ Szerkesztve ]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5221) Jack O'Neill válasza kpityu2 (#5220) üzenetére


Jack O'Neill
tag

A buherálás mindig nehézkes és zűrös, de kifizetődő. ATI-t még nem használtam, szóval nincs személyes tapasztalatom, de sokkal user friendlibbek (SOFTMOD) és árban is jobbak. Persze még mindig nem egy NVIDIA szint ha CAD-ről van szó... De én figyelemmel kezdem kisérni őket, mert lehet érdemes lesz...

JAJJMÁÁÁÁ

(#5222) 3DFan válasza Jack O'Neill (#5213) üzenetére


3DFan
aktív tag

Erre gondoltál: Here's a little application to ease the process already known to activate RealView using the windows registry.
Just run, select your graphics card and everything is done with a simple click.
Kep
szerk.: v1.5 is van

[ Szerkesztve ]

(#5223) Jack O'Neill válasza 3DFan (#5222) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Nem :) De kösz ezt is letöültöm és megnézem miket aktivál :)

JAJJMÁÁÁÁ

(#5224) Jack O'Neill válasza 3DFan (#5222) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Megkerestem a linket. Én nem egy így csináltam hanem még manuálisan turtam át a regisztrit, de mivel pont ettől a sráctól származik az eredeti törési módszer is tuti müxik :) Azt nem tudod hogy pl 2011 alatt a full scene anti aliasingot is engedélyezi, tehát azt is hackeli a regisztriben? Mert nekem az is megvan hackelve. A módszer szintén ettől a csókától származik. Mióta adta közkézre ezt a progit? Pár éve még csak manuálisan lehetett, volt leírás -orosz meg kínai oldalakból lehetett megcsinálni! Örülök, hogy akinek van képessége hozzá ki áll a kisemberekért :)

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5225) Jack O'Neill


Jack O'Neill
tag

Pontosítok: Nem tudom kitől származik az eredeti törés, de ismerem ezt a tagot...

JAJJMÁÁÁÁ

(#5226) 3DFan válasza Jack O'Neill (#5224) üzenetére


3DFan
aktív tag

Nem tudom, hogy mit aktívál, nem próbáltam, csak belebotlottam valahol.

(#5227) kpityu2 válasza 3DFan (#5226) üzenetére


kpityu2
őstag

Nekem műkszik. SW2010 (x64) - Win7(x64) - GeForce 9500GT 1GB
:C :R

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5228) 3DFan válasza kpityu2 (#5227) üzenetére


3DFan
aktív tag

Mit aktívált?

(#5229) Amateur87 válasza kpityu2 (#5227) üzenetére


Amateur87
tag

Pukkadj meg :DD

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5230) kpityu2 válasza 3DFan (#5228) üzenetére


kpityu2
őstag

Gőzöm sincs. Nem vagyok nagy SW használó.(Régen használtam mert könnyű megtanulni, de az SE műszakilag korrektebbnek tűnik). Van fényes csillogó háttér, tükröződés, meg glow effekt kijelöléskor (szóval csupa fontos dolog :D ). Ha leírod hogy mit hol nézzek meg, akkor megmondom az eredményt.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5231) kpityu2 válasza Amateur87 (#5229) üzenetére


kpityu2
őstag

:P

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5232) kpityu2 válasza 3DFan (#5228) üzenetére


kpityu2
őstag

A registry bejegyzések ugyanazok mint amit a kínai oldalon írnak. Szerintem csak kiolvassa a kártya pontos nevét, beilleszti a megfelelő helyre, meg hozzáadja azt a 2-3 plusz bejegyzést.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5233) Jack O'Neill


Jack O'Neill
tag

Én úgynézem csak a realview-t engedélyezi, de ezzel a munka nagyrészét el is végzi :) Akinek van 2011-es SW-je az megnézhetné, hogy a patch után engedélyezhető-e a system options fülön/ Display-Selection részben az Anti Alias Full SCENE mód. Ha igen, akkor azokat a registry bejegyzéseket is javítja, ha nem, akkor azok kézzel felülírhatóak. Ez a fícsör szintén csak quadrokon engedélyezett.
Egyébbként az egész arra épül, hogy a Solidworks csak egy név ellenőrzést kér indításkor az operációs rendszertől, és ha azt a választ kapja, hogy quadro van a gépben engedélyezi a quadro specifikus dolgokat. A registryben a patch pedig elhelyezi a quadrók mappájában a gépedben lévő kártya nevét, így szerencsétlen azt hiszi ez bizony quadro, tehát mehet a realview. Az Anti alias is így működik, csak ott átkell írni a registryben egy változót, mert az elég szemét módon működik. A quadro tipusától függően állítja be a rendszerváltozó értékét. VAn 2x 4x és 8x élsimitás, de ez csak a registryben állítható, solidworksben nincs opció. Belépő szintű quadron 2x-est engedélyez midrangen 4x-est és csak csúcs quadrókon írja át 8x-ra.

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5234) 3DFan válasza kpityu2 (#5230) üzenetére


3DFan
aktív tag

Én még annyira sem használom mint Te, szintén SE felé húzok, pusztán érdeklődtem.

(#5235) 3DFan válasza Jack O'Neill (#5233) üzenetére


3DFan
aktív tag

..."A registryben a patch pedig elhelyezi a quadrók mappájában a gépedben lévő kártya nevét".... Azt lehet tudni, hogy milyen szintű quadro-nak ismeri fel SW a kártyát?
Ha jobbnak ismeri fel akkor az nyújt valami töbletet használat közben?
Nagyobb élsimítást engedélyez rá, de ha jól értem ezt lehet állítani manuálisan utólag.
Esetleg más plusz opció?

(#5236) kpityu2 válasza Jack O'Neill (#5233) üzenetére


kpityu2
őstag

Nálam a 2010-ben nincs full scene, de az anti-alias edge és a HLR jelölődoboz kipipálható. Nem tudom hogy előtte is az volt-e. Amúgy az élsímítást az Nvidia Control Panel-en közvetlenül is állítható: alkalmazásvezérelt mód, kiterjesztett mód, felülíró mód. Ha átkapcsolom, akkor 2-16 között állíthatom. Hogy van-e tényleges hatása azt nem tudom, lehet hogy OpenGL-re nincs is hatása, de a beállításokat le lehet tárolni egy adott programhoz. A quadronál annyi a különbség hogy az előre letároltak között nem játékok szerepelnek, hanem CAD szoftverek.

[ Szerkesztve ]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5237) Jack O'Neill válasza 3DFan (#5235) üzenetére


Jack O'Neill
tag

"A registryben a patch pedig elhelyezi a quadrók mappájában a gépedben lévő kártya nevét".... Azt lehet tudni, hogy milyen szintű quadro-nak ismeri fel SW a kártyát?"

A trükk csak annyit tesz, hogy a kártyád nevét pl GTX260 elhelyezi a solidworks quadrok mappájában. Így amikor jön a "name check", a solidwokrs részéről megkérdezi az oprendszertől milyen kártyád van. Az közli "gtx260", solidworks megnézi a quadro mappáját és megörül, hogy van olyan nevű kártya hogy gtx260 a támogatott quadrok közt. Tehát indítja a realviewt. Nem hiszem hogy jelent bármilyen töbletet ha más verziónak ismeri fel. Megoldható az is, hogy az oprendszer gquadro fx5800-nak ismerje fel a kártyát és feltelepíthető a quadro driver is az oprendszer alá. De az NVIDIA-t nem tudod átverni...pl a control panelelen mindig felismeri az eredeti gpu-t mert NV a biosból olvassa ki az infót. Így nem is aktiválódnak a workstation funkciók, de a driver felvarázsolható. Ehhez már quadro biost kéne flahelni a kártyára, ami mindig kockázatos. Egy HP quadro bios terjed a neten, de én nem javasolnám a használatát.
Tehát gyakorlatilag SW nem is ismeri fel semmilyen quadronak a kártyát csak elfogadja a "name Chechk" alapján azt a tényt hogy ez támogatott kártya.
Remélem érthető volt :F
Az élsimitást nem tudom milyen algoritmus alapján állítja be a registryben Solidwokrs de a rendszerváltozó értéke utólag módosítható. Tehát aktiválható

JAJJMÁÁÁÁ

(#5238) Jack O'Neill válasza kpityu2 (#5236) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Igen...A full scene Anti aliasing 2011-es újdonság és csak quadron kapcsolható be. A többi opció Geforcen is elérhető.
Valóban igazad van, hogy driverből kényszeríthető az élsimitás. Én is ezt a megoldást használtam egy ideig amíg nem volt jobb. Működött is láthatóan, de több megjelenítési hibát is okozott. Összeveszett SW-el itt ott. Például transzparens felületeknél nálam mindig gondok voltak és több olyan SW opció is volt, aminek bekapcsolása például alaktrészek villódzását okozta, ha a kurzort fölé vittem. Te nem tapasztaltad ezt? Ha kikapcsoltam bizonyos SW opciókat akkor nem produkálta ezt, de engem zavart a tény. 2011-től ez a anti aliasing hackkel megoldódott nálam. Nem kell kényszerítenem driverből és a saját algoritmusát használja a program, tökéletesen müxik.

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5239) kpityu2 válasza Jack O'Neill (#5238) üzenetére


kpityu2
őstag

Annyira nem teszteltem. Bár jópofa dolognak tartom, hogy az SW próbálkozik ezekkel a látványos dolgokkal (az Inventoron is jól mutat), jobban tennék ha a drawing-on csiszolnának, mert egy SW rajz alapban úgy néz ki mintha Móricka skiccelte volna. Persze ha kivonul a díler egy céghez, akkor lehet virítani a csili-vili modellekkel. :D Azért annyira nem lényegtelen dolog, mert volt már hogy SE modellt SW-ben nyitottam meg, hogy csinos PDF-et tudjak a megrendelőnek küldeni. :DDD

[ Szerkesztve ]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5240) Jack O'Neill válasza kpityu2 (#5239) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Szerintem elég jó rajzokat lehet csinálni SW-el. Én nem használtam PROe-t De kollégák szerint SW jobb sok tekintetben rajztérben. Kicsit elvan bonyolítva, de nagyon testreszabható és szép rajzok készíthetőek. A 2011-es verzióban sok hiányosságot pótoltak is. Persze még mindig maradt, amit hiányolok. PL Tetszőleges Görbe mentén metszeni rajztérben. Ami nekünk kéne, mert íves fűtőlapok rajza hülyén néz ki. Vagy transparens elemek rajztérben. Ezeket csak trükközésekkel lehet megcsinálni, míg más progik tudják.Ezt leszámítva én elégedett vagyok SW rajzterével. 2011 sok újdonságot hozott a táblázatok kezelésében is. Azzal egyet értek, hogy SW-ben túl sok a csilivili. Én alapvetően CATIA-s beállítottságú voltam. Az után egy SW egy funkciószegény fapados selejtenek tünt, cserébe hetek alatt elsajátíthatóak az alapjai. Sokat fejlődött az elmúlt 10évben. Viszont nem lehet egy lapon említeni egy CATIA-val. Amire kitalálták nagyon jó amúgy. Sokat javult a véleményem az évek alatt. Persze egy bugos szar és a legalapvetőbb dolgok hiányoznak belőle. De ki az, aki tökéletesen elégedett bármelyik CAD rendszerrel is?

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5241) Jack O'Neill


Jack O'Neill
tag

Lenne egy kérdésem, úgy minden idelátogatóhoz. Volt már bárki, bármikor, bármelyik CAD rendszerben elégedett a toolboxal? Nálam mindig az jön le a végén, hogy van, jó, meg izé de ámblokk használhatatlan. Nem láttam még soha jót. Hiányosak hibásak, gagyik. Értelmetlen opciókat kínálnak fel. PL van menet ábrázolás, cosmetic, vagy rávág egy sima értelmetlen cut extrudott.Aminek aztán semmi értelme. Az interference detection szarul müxik kötőelemekkel. Ha egy renderhez egy formatervezőnek kéne egy csavar meg kell modelleznie. A beépített standard elemek meg elég szűkösek sokszor.
Mi a véleményetek?
Nem is említve, hogy hogy lehet a céges standardokhozn igazítani az elemtárat, ami bizony komoly nehézség sok esetben. Otthon még csak csak elmegy..

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5242) kpityu2 válasza Jack O'Neill (#5240) üzenetére


kpityu2
őstag

Nem is a kezelhetőséggel van gondom, még csak nem is egyes lehetőségek hiányával, hanem a kinézettel. Azok a nyílméretek, meg felirat elhelyezések ... ha hoznak egy rajzot, ránézésre látni hogy SW-vel készült. Persze nyilván be lehet állítani, csak vacakolni kell vele. A szabványos furatkészletet azért szívesen átvenném az SE-be, mert az meg ott nagyon tré.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5243) kpityu2 válasza Jack O'Neill (#5241) üzenetére


kpityu2
őstag

Ritkán használom, de az SE-hez akkora kötőelemkönyvtár van (ráadásul magyarítva), hogy fél napig tart mire felépíti először az adatbázist. Nem voltak extra igényeim amikor kellett akkor megfelelt.

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

(#5244) Amateur87 válasza Jack O'Neill (#5241) üzenetére


Amateur87
tag

Én eddig elégedett voltam a kötőelemtárral, bár én amolyan koca CAD felhasználó vagyok, túl sok gépet még nem terveztem. Jelen pillanatban egy teflon tekercsvágó gépen dolgozok, eddig minden beépített funkció megfelelő volt számomra.

Én pedig az SE-ből a "menetes szár" készítését venném át, mert az meg az SW-ben kritikán aluli, bár eddig a 2009-et használtam, most tértem át a 2010-re de ott még nem próbáltam.

A 2009-ben volt még hogy, ha a csavaron a menetet ábrázolni szerettem volna, akkor az volt hogy átütött még az anyán is, és már az sp 3.xx valahány volt fent. Gondoltam nem baj majd ha kimentem pdf be akkor normálisan fogja ábrázolni, ... hát nem így volt.

[ Szerkesztve ]

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5245) Jack O'Neill válasza Amateur87 (#5244) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Ha a rajztérben ábrázolta hibásan, akkor tanácsolom próbáld meg a nézetre kattintva a cosmetic thread opciónál átállítani high quality-ra. Normal módban nem törődik azzal, hogy ki mit takar ki, csak felrakja őket. Szerintem is halál idegesítő. High quality opción átszámolja és javítja a dolgot, és valóban, -ha normal módon mented ki pdf-be akkor ott is szar lesz :)
Mentettel ellátott isometric nézeteknél meg pláne rosszul mutatja, ha nem állítod be a high opciót

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5246) Amateur87


Amateur87
tag

Help, hol tudom utólag beállítani a szabványt az SW-ben (ISO, DIN stb) hogy már legközelebb automatikusan azt használja alkatrész készítésekor.

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5247) Jack O'Neill válasza Amateur87 (#5246) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Ha szeretnéd, hogy rajzaid, vagy a part szerkesztése során használt rajzjelek a jövőben egységesek legyenek, akkor bekell állítani a standardokat (DIN ISO), nyilvégek stílusok, stb... és elmenteni a fájlt templateként. Amikor legközelebb nyitsz egy rajzot vagy partot akkor ezt a templatet hivatkozza meg, és aszerint készíti a rajzokat, modelleket. Ennek beállítására mindig az options document properties fülön van lehetőség. Verziónként kismértékben szór a menű elrendezése. De a dimension fülön beállíthatod, amit szeretnél. Ezután pedig nyomj save as-t és pl drawing template fájltípusra állítod. Elmented és legközelebb ezen sablon szerint készíti a rajzot.
Remélem tudtam segíteni. Partokra, Assemblyre ugyan így meglehet csinálni. Ha egyszer megcsináltad, utána már a beállításaid, templetek mozgathatóak gépek között.

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

(#5248) Amateur87 válasza Jack O'Neill (#5247) üzenetére


Amateur87
tag

Ezeket már megcsináltam, mindent beállítottam ahogy én szeretném, de valamiért mindig az alapértelmezett ISO-val indul újra. Mindjárt átnézem megint, valamit csak kihagytam ha nem jó. Köszi

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5249) Amateur87


Amateur87
tag

Elmentettem, de valamiért mindig csak az aktuális fájlra alkalmazza.

Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!

(#5250) Jack O'Neill válasza Amateur87 (#5249) üzenetére


Jack O'Neill
tag

Miután beállítod mondjuk a rajztérben a dolgokat nyomj okét. Mentsd el Drawing templateként mondjuk TEszt 1 néven. Ha van egy alkatrészed sé a fájlmenüből rányomsz a make drawing from partra, akkor a template fülön megjelenik a "TESZT1"?

[ Szerkesztve ]

JAJJMÁÁÁÁ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.