Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#61479) DonDragonka válasza 2018 (#61476) üzenetére


DonDragonka
őstag

Hát ez még csak így a kezdetek kezdete. Van még mit optimalizálni, mert érdekesen keveri az erőforrásokat a masina, de tulajdonképpen hozza az elvárhatót.
Memória és SSD csere házilag nem jár garivesztéssel, de a nem gyári alkatrészek okozta hibákért nem vállalnak semmilyen felelősséget. Nincs festett csavar sehol, csak a szokásos 1db matrica az egyik hűtés csavaron.
Jut eszembe egy hiba. A második SSD slot-ba lehet rakni kis formátumú NVMe SSD-t is, de annak a leszorító, csavarbefogója hozzáér a normál méretű NVMe SSD-hez, mit hozzáér konkrétan ívben megfeszíti alulról. Ja ez fémből van, szóval raktam oda egy szigetelő szivacsot, nehogy galibát okozzon, mert ott azon a részen az SSD nyákon van pár rizsszem, így se örülök neki, hogy feszítésben van a lapka... Amúgy ezt írni fogom ASUS support-nak is mert ez gáz...

@Darth_Revan: Azok nem a gyári RAM-ok, 2x32GB TG ramok. És azért a külön hűtés rájuk mert elég sok memóriaigényes melóm van, nem baj ha azok is hűtve vannak.

Úgy általában igen jó a hűtés de ezt nagyon trükkösen éri el a gép, még nem írnék most erről bővebben mert nem ismertem ki. Az biztos, hogy mondjuk AIDA-ban CPU stress alatt 75 fok maximum, stabil 55W TDP-vel, de nem is megy csak 4,1GHZ-en. Itt valami trükközés van, mert a TUF (4800H proci) 45W stabil TDP-vel 4,2GHZ-en megy ugyanebben a tesztben.

És akkor az SSD teszt. Az FX560-os eredmény egy nagyon kihegyezett, spéci driver-es, maximum állapotot mutat, a G733-as eredmény meg ahogy most, minden telepítés, frissítés végeztével elsőre...:

[ Szerkesztve ]

A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.