Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad

Hozzászólások

(#1951) #00137984


#00137984
törölt tag

A beviteli eszközöknek nem szabadna ekkora eltéréseket mutatnia müködés terén. A drágább termékekben jobb minőségü és paraméterekkel rendelkező, talán hosszabb élettartalmat elérő alkatrészeket, tartósabb és tetszetősebb külsőt adnak. Ezért kérnek el valamikor jelentős felárat. Az olcsóbb tipusoknak viszont normál körülmények között megfelelően kellene müködnie. Tapasztalatom szerint viszont minden beviteli eszköz egyedi jellegzeteségekkel rendelkezik. Néhányat megemlítve a nyomáspontban, érzékelésben vagy az írányjelzők pontoságában, frissitési jellemzőkben elég nagy eltérések jelentkezhetnek egy adott kategórián belül is. Ehez még a játékok készitői is hozzáteszik a magukét... Régebben a DualShock kontrollerek fénykorukat élték. Ma nagyon sok játékban korlátozottan használhatóak. Az X360 gamepadok egyre nagyobb támogatottsága inditott el egy negativnak nevezhető tendenciát. A játékokban a támogatott vezérlőket minimálisra csökkentették. Ezzel néhány gyártónak nagy szivességet tettek, de nekünk nem... és néhány annál olcsóbb terméket előállitó cégnek sem. :)) Az X360 külsővel és tudással rendelkező gamepadok nem mindig tudnak rendeltetésszerűen müködni, ezzel a felhasználónak is gondot okozva. A régivel nem indult el, a másikkal nem jól megy... A játékfejlesztők nem reagálnak jelentősen erre a problémára (Vedd meg a legdrágábbat, mert arra lett fejlesztve!), mert a support csak a támogatott vezérlőket érinti (azt a néhány drágább darabot). Nekünk meg ha más terveink vannak, akkor oldjuk meg magunk, de attól még a pénzért megvásárolt játék használhatatlan marad... Ezért kell beszerezni előbb-utóbb X360 gamepadot a drágább fajtából a gemernek. A jobbik fajta perifériából sosem elég. Mindig akkor vettem amikor már nagyon kellett. Egyet a NFS-hez, meg a FIFA-hoz, másikat a platformer játékhoz és az emulátorokhoz... és hát gyűlnek.

[ Szerkesztve ]

(#1952) #00137984 válasza fcbpetya (#1950) üzenetére


#00137984
törölt tag

Hát ez nem jó, mert nézhetsz másik gamepadot a FIFA13-hoz. Thrustmaster GPX LightBack Black Edition PC lehet jobb választás a SpeedLink-nél.

[ Szerkesztve ]

(#1953) DeFranco válasza #00137984 (#1952) üzenetére


DeFranco
nagyúr

(#1954) #00137984 válasza DeFranco (#1953) üzenetére


#00137984
törölt tag

A Razer Onza akkor a nem ajánlott kategória. A külső majd mellékes, de a használhatóságot ne korlátozza.

(#1955) fcbpetya válasza fcbpetya (#1950) üzenetére


fcbpetya
csendes tag

most annyit tudtam elérni,hogy kicsit jobb de a feketével ábrázolt területen még mindig ugrál...
nem a legjobb kép ábrázolni,de hamar összelöktem.

[link]

nem lehet átírni az értéket ini ben valahol?

F.C. Bayern München ÜBER ALLES!!!

(#1956) HoReSz1975 válasza #00137984 (#1952) üzenetére


HoReSz1975
őstag

Thrustmaster GPX LightBack Black Edition PC , azt hiszem veszek egy ilyet, ha elkel a Razer Onza -m.

(#1957) #00137984 válasza HoReSz1975 (#1956) üzenetére


#00137984
törölt tag

Azért ajánlottam, mert én is ezt a X360-as vezérlőt néztem ki magamnak. NFS-ben nagyon jól adja. [link]

[ Szerkesztve ]

(#1958) fcbpetya válasza #00137984 (#1957) üzenetére


fcbpetya
csendes tag

én egy xbox 360 vezérlőt veszek,fehéret,sztem az jó lesz.

F.C. Bayern München ÜBER ALLES!!!

(#1959) HoReSz1975 válasza #00137984 (#1957) üzenetére


HoReSz1975
őstag

:K :R

(#1960) rolixyz


rolixyz
tag

Sziasztok, kettő kérdésem lenne :D

Egyik, hogy van egy jó pár éves Rumblepad 2 gamepadom, ami pár hete véletlenszerűen kikapcsolgat játék közben, van hogy csak egy pillanatra és utána magához is tér de van hogy ki kell húzni és visszadugni hogy megint működjön egy ideig. Próbáltam több játékban is, win-t is újraraktam, de változatlan a helyzet. Ez tipikus jele annak hogy nemsoká feladja a harcot? Vagy mi lehet baja?

Másik, hogy nézegettem a mostani Logi kínálatot, az F310es meg is felelne, viszont nem igazán van bolt ahol még nincs kifogyva. Valami termékürítés van most mert lesz új széria vagy miért hiánycikk mindenhol?

(#1961) Rickeffe


Rickeffe
aktív tag

A Logitech F510 F710 DPAD-ja hogyan viszonyul az PS stílusú DPAD-hoz? Nem elméletben mert azzal tisztában vagyok. A gyakorlatban mennyire jól szeparálódnak az irányok? (MK :) ) Van egy lestrapált átalakítós PS2 kontrollerem de megdöglött már a bal joy meg tehénkedni kell a gombokra, de a DPAD sokkalta jobbnak érzem mint a tárcsás DPAD-ot. Vettem próbára egy Ewent nevű gyönyörűséget, hogy kell-e nekem egyáltalán gamepad. Ezen tárcsás DPAD van, hozzá lehet szokni de sokadszori "létramászáskor" egyszerűen letört a tárcsa :D. Az XBOX kontrolleren is tárcsa jellegű pad van de kicsit drága kipróbálni. A PS stílusú jó viszont azt meg szeretik nem támogatni a játékok. ( gomb eltolás, trigger kavarás) Nem emulátorral szeretnék vacakolni. Az F710-es szimpatikus de a DPAD-ja visszatart. Valakinek tapasztalata MK alatt?

Rickeffe

(#1962) kenwood3 válasza Rickeffe (#1961) üzenetére


kenwood3
őstag

ahogy olvasgattam róla, nem nagyon rajonganak a mortalosok. se a logi .se a box controllerért. Én se rajongok a boxos padomért a mortal alatt :(

Esetleg vehetsz speedlinket is ami már támogatja az xiputot. Ebből van ps3 stílusú vezetékes illetve kábel nélküli is . Bár ezekkel kapcsolatban még kevés a tapasztalat tartósság szempontjából

[ Szerkesztve ]

Mi az az ekezet dragasag??

(#1963) zolka95


zolka95
őstag

ha egy vezeték nélküli xbox kontrollerem van pc-hez, azt hogy kell beállítani úgy, hogy a zöld led a 2. playeren legyen?

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#1964) TommyGun válasza Rickeffe (#1961) üzenetére


TommyGun
őstag

Jól mondja a kolléga, a X és a logi DPADja gyak. ugyanaz és verekedős gémekhez nem túj jó. Ha sok ilyen játékkal akarsz játszani akkor érdemes venni egy olcsó xinputos cuccot amin PS es a dpad.
Viszont minden más gémre ahol a joyokkal játszol sokkalta jobb és minőségibb a logi és az X padok.

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

(#1965) simontomi


simontomi
csendes tag

Vettem egy Speedlink StrikeFX gamepadet, nagyon elégedett vagyok vele.
Kényelmes, jó az anyaghasználata, pont jó a súlya és megfelelő a gombok nyomáspontja. A rezgés is nagyon jó, directinput módban lehet állítani az erősségét és tesztelni az irányát. Az xinput / directinput közti váltás is tökéletesen működik. Annyi észrevételem van, hogy Mortal Kombatban néha egyszerre nyomodik le a fel + oldalra a D-Padon, pedig csak oldalazni akarok (persze csak ha a játék hevében erősen nyomom). Bár szerintem ez idővel javulni fog. Innen vettem, olcsó volt és a szállítással sem volt probléma: [link]

(#1966) TommyGun válasza simontomi (#1965) üzenetére


TommyGun
őstag

Akkor ezekszerint a PS kiosztású DPAD se tökéletes, mondjuk az X padnál biztos jobb lehet.

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

(#1967) djnyakesz válasza simontomi (#1965) üzenetére


djnyakesz
aktív tag

Sziasztok!

Áldom az eget hogy ide keveredtem :D épp akartam venni egy Logitech game padot MK-hoz, de jó hogy nem vettem meg , mert mint olvasom sokan mondják hogy nem a legjobb e célra!

simontomi:
Ez a kar amit linkeltél, teljesen jól konfigolható volt MK-ra? Ezért a pénzért elégedett vagy vele? Más gémet próbáltál vele? Mennyire kompatible!?

köszi :)

(#1968) simontomi válasza TommyGun (#1966) üzenetére


simontomi
csendes tag

Egybe D-Padnál ezerszer jobb, és egy kis gyakorlás után már nem fogok akaratlanul ugrálni :)

(#1969) DeFranco válasza djnyakesz (#1967) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hozzátenném, hogy azért ez ennyire nem egyértelmű... van haverom box-szal, rongyosra játszotta a mortalt rajta és egyáltalán nem tartotta zavarónak a d-padot

én csak egyszer próbáltam rövid ideig, így véleményem nincsen róla, de azért a mortal mindig is olyan játék volt, hogy a vereségnek csakis a csalagép a szarabillentyűzet meg a szaragamepad lehetett az oka. játékteremben meg a szarajoy.

nem vagyok meglepve most sem.

(#1970) simontomi válasza djnyakesz (#1967) üzenetére


simontomi
csendes tag

MKKE-ben nagyon egyszerű volt nekem használni, a move list-ben AB, XY van és a gamepaden is (és nem PS ikonok), szóval pofonegyszerű kombózni :D

Ennyi pénzért kihagyhatatlan ajánlat, többet tud mint a Logitech F310, mert rezeg is, ráadásul fele annyiba kerül. Játszottam eddig vele MK-n kívűl Mirrors Edgevel, Psychonautsal, Battlefield 3-al, Steam Big Pictureben is gépelgettem vele. Tulajdonképpen mindennel kompatibilis, mert tudja az xinputot és a directinputot is. Eddig nekem minden játéknak xinput kellett, directinputot régebbi játékok használnak. (xinput/directinput módot a mode gomb hosszan való lenyomásával tudod váltani)

Azért FPS játékokban semmi sem veri le a jó öreg billentyűzet + egér kombót, de Mirrors Edgeben egész kényelmes az irányítás kontrollerrel is :)

(#1971) djnyakesz válasza DeFranco (#1969) üzenetére


djnyakesz
aktív tag

Jólvan jólvan, tudom hogy mindig van mire fogni, csak tudod nem szívesen dobok ki az ablakon 15-16.000Ft-t ha ugyan azt a mutatványt megcsinálom egy "alacsonyabb" kategóriájú karral is. Nem fogok én leváltani a bill+egér kombóról, csak vannak játékok amit szívesebben játszanék karral.

Lásd minden ami verekedős :D meg azt nem is lehet billel olyan élvezetesen.

simontomi:
köszi az instrukciókat, szerintem beruházok egybe én is!

(#1972) DeFranco válasza djnyakesz (#1971) üzenetére


DeFranco
nagyúr

persze, simán, csak hozzátettem a meséhez, mert te vagy a sokadik d-pados kérdező mióta kijött a mortal :)

amúgy nem tűnik rossznak ez a speedlink pad, ha nem lenne F310-em tennék vele egy próbát, de ajánlani még nem merem, nincs elég és elég tartós tapasztalat.

(#1973) djnyakesz válasza DeFranco (#1972) üzenetére


djnyakesz
aktív tag

Épp igyekszem felmérni a tulajdonságait, s ha megérkezett ténylegesen hozzám, akkor felmérem vele a tudásszintet is :) És persze adok visszajelzést ! :K

(#1974) simontomi válasza djnyakesz (#1971) üzenetére


simontomi
csendes tag

Nincs mit :)
Szerintem nem fogsz csalódni, 4000 forintért nagyon jó vétel :DD

(#1975) TommyGun válasza djnyakesz (#1971) üzenetére


TommyGun
őstag

Azért azt szögezzük le hogy jobb gamepad szerintem jelenleg nincs a piacon mint az X360-as joy vagy a Logi F széria. DAPD azért nem kell túl sok játékhoz, max az ilyen árkádos gémekhez mint a mortal kombat.
F710 valóban 14-15k felé mozog de ha vkinek nem kell wireless akkor 7k-ból meg lehet úszni egy 2,5 méteres vezetékes X360 joyal és az minőség tartósság kényelem, cserébe a DPAD nem az igazi de mint mondtam a játékok elenyésző része használja. Én egy vezetékes X360-at javaslok mindenkinek (decsak azért mert F310 nem rezeg az 510-es meg ahogy néztem drágább) az 7-8k-ból megvan mellé meg egy ilyen PS leosztású Speedlink és akkor gyak. az F710 árából van két gamepadod minden megoldásra, és még lehet olcsóbban is kijössz.

[ Szerkesztve ]

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

(#1976) fcbpetya válasza TommyGun (#1975) üzenetére


fcbpetya
csendes tag

logitech chillstream,ventilátoros jó választás? fifához?

F.C. Bayern München ÜBER ALLES!!!

(#1977) TommyGun válasza fcbpetya (#1976) üzenetére


TommyGun
őstag

Valszeg az F szériára épül, minőségre ugyanaz lehet.

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

(#1978) djnyakesz válasza TommyGun (#1975) üzenetére


djnyakesz
aktív tag

Majd kiderül hogy ez a kar mennyire tesz jó szolgálatot. Nem kételkedek a felsőbb kategóriájú karokban sem ;)

Keddre érkezik meg, kíváncsi leszek!

(#1979) Rickeffe válasza DeFranco (#1972) üzenetére


Rickeffe
aktív tag

Nem feltétlen az MK9 miatt, ott van a régi széria is.
Egyébként mindent meg kell/lehet szokni. Az igazi arcade gépen meg csak joy volt, az meg van mindegyik controlleren ha úgy vesszük. Node a jóhoz könnyen hozzászokik az ember :)
Próbára ennyit megérhet erről hallott valaki valamit? Arra, hogy szétverje az ember fél év alatt, arra elég lehet. :)

Rickeffe

(#1980) hoffman_


hoffman_
nagyúr

az év vására volt ez a gamepad :C

ha nem veszem meg két hete, akkor fogalmam sincs, hogy vészelmém át most az unalmas napokat itthon...

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1981) dokken válasza b. (#1932) üzenetére


dokken
tag

Nekem is tönkrement a wireless vevőegysége, ugyan az mint nálad, hát ennyit a speedlinkről.Hétfőn küldöm vissza, az enyém ilyen [link].

(#1982) DeFranco válasza hoffman_ (#1980) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hánemmegmontamhoggyerebemeggyereerreheee? :C

[ Szerkesztve ]

(#1983) hoffman_ válasza DeFranco (#1982) üzenetére


hoffman_
nagyúr

:DD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1984) b. válasza dokken (#1981) üzenetére


b.
félisten

Csak az enyémre sajnos nincs garanca, 10 nap után egy ügyintéző felvette velem a kapcsolatot. Emailben kifejtettem neki, hogy nincs meg a számlája, de VÁSÁROLNI szeretnék egy vevőegységet vagy adjanak bolt címet(akár külföldit mind1) ahol vehetek külön egy vevőt. Annyi volt a válasz hogy nem forgalmaznak alkatrészt, és hogy a joy bolti ára 12.990. korrekt, biztos fel fogják venni a Logitechel a harcot ilyen fos hozzáállással.Soha többet Speedlinket. kiakasztottak.. Loginál mikor elromlott az egerem vevőegysége, nem győztek bocsánatot kérni, 3 napon belül küldtek egy újat, valamint egy 33 % -s kedvezményre jogosító kupont. Ez a különbség.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#1985) DeFranco válasza hoffman_ (#1983) üzenetére


DeFranco
nagyúr

amúgy vállad hogy van?

(#1986) hoffman_ válasza DeFranco (#1985) üzenetére


hoffman_
nagyúr

a körülményekhez képet talán mondhatjuk, hogy jól. 5 napja műtötték(az se volt nagy műtét szerencsére), azóta javul, nem szokott fájni. illetve néha rájön, ráadásul akkor érzésem szerint a benne lévő drót hol egyik, hol másik vége fáj, aminek nem örülök, ha nem múlik, akkor majd felcsörgöm a dokim. amúgy rendben van teljesen, csak sok lesz a felépülés, még legalább 3-4 hónap, mire elkezdhetem mozogni, amiket eddig, pedig már most megőrülök...

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1987) fcbpetya válasza hoffman_ (#1986) üzenetére


fcbpetya
csendes tag

valaki válaszolni nekem is:)

F.C. Bayern München ÜBER ALLES!!!

(#1988) hoffman_ válasza fcbpetya (#1987) üzenetére


hoffman_
nagyúr

[link], [link]

bővebb választ valószínűleg azért nem kaptál, mert nincs most itt a topicban olyan, aki használna ilyen gamepad-et.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1989) DeFranco válasza fcbpetya (#1987) üzenetére


DeFranco
nagyúr

chillstream xinputos, ami jó, a desingja xboxos, ami jó

újonnan már nem kapod meg, ami nem jó, a használtak vagy jók vagy nem, nagy kockázat, ami nem jó.

a kézhűtést sok ember izülete nem bírja ami nem jó, és hangos is, az sem jó

(#1990) fcbpetya válasza DeFranco (#1989) üzenetére


fcbpetya
csendes tag

tehát akkor 3500 ft-t megér:) és a fifa13 is rendesen kezeli

F.C. Bayern München ÜBER ALLES!!!

(#1991) DeFranco válasza fcbpetya (#1990) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem tudom, hogy rendesen kezeli-e

elvileg igen, kellene neki, de garanciát nem vállalok rá

(#1992) fcbpetya válasza DeFranco (#1991) üzenetére


fcbpetya
csendes tag

elvileg azt írja a fifa 13 gamepad support,hogy támogatja...

bár a speedlinkemre is azt írja és mégsem tökéletes az írányanalóg.

F.C. Bayern München ÜBER ALLES!!!

(#1993) hoffman_


hoffman_
nagyúr

trükkös kérdés:

1 xbox 360 reciever csak 1 gamepadet tud kezelni és csatlakoztatni a pc-hez, igaz?

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1994) DeFranco válasza hoffman_ (#1993) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem, azt hiszem négyet

(#1995) hoffman_ válasza DeFranco (#1994) üzenetére


hoffman_
nagyúr

igeeen? wow, az viszont nagy hír. de okos ketyere! :) na, akkor ennek még utánajárok, most felbuzdultam.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1996) DeFranco válasza hoffman_ (#1995) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nézz azért utána, mondjuk első körben rtfm, aztán kekszboksztopic, de 90%-ra veszem, hogy négyet kezel

(#1997) djnyakesz


djnyakesz
aktív tag

Na halihó mindenki!

Valóban jól működik simontomi által javasolt joystick! Teljesen elégedett vagyok, nagyon könnyen bekonfigolható, az már más kérdés hogy a Mortalban a kombókat iszonyat nehezen tudom elsajátítani, még így is hogy ott van hogy mit kell nyomni :D:D

Az árát megérte, a szállítás itt is rendben volt teljesen. Nem egy gagyi kar, ár-érték arányban megfelelő.

(#1998) simontomi válasza djnyakesz (#1997) üzenetére


simontomi
csendes tag

:DD
Ha nem elég hogy nehéz megtanulni a kombókat, ott vannak a Fatalityk :D Na azokat még kontrollerrel sem bírom mindig benyomni

(#1999) djnyakesz válasza simontomi (#1998) üzenetére


djnyakesz
aktív tag

Áhh most a story módot nyomom veszettül, vannak olyan ellenségek hogy csak egy adott kombinációval tudom legyőzni olyan szinten erős...

(#2000) hoffman_ válasza DeFranco (#1996) üzenetére


hoffman_
nagyúr

csak kettővel próbáltuk, de működik halál frankón, belőni be tudja a hülye is, nagyon pöpec a ketyere :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.