Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad

Hozzászólások

(#1451) kasa85 válasza DeFranco (#1450) üzenetére


kasa85
őstag

Értem és köszi :R
Szerintem nem jó mivel lent van egy gömb szerű domborítás amit feljebb,vagy lejjebb lehet vinni(tekerni).
Megnézem garis e még szerintem biztos remélem nem szólnak a ragasztásokért.

Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1

(#1452) SenorGrande válasza kasa85 (#1451) üzenetére


SenorGrande
senior tag

Ha esetleg nem jön össze a gariztatás, kérdezősködj a modding topic-ban, hátha van a közeledben modder, aki baráti áron lefújja neked Plasti Dip-pel. Ez gyakorlatilag egy gumi spray, csak sajnos nem olcsó. . .
Egér kipofozása vele.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#1453) kasa85 válasza SenorGrande (#1452) üzenetére


kasa85
őstag

Köszi :R
Remélem eléggé strapa bíró a plasti dip spray.

Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1

(#1454) Gstyler


Gstyler
senior tag

Sziasztok! A kérdésem kicsit költői, de az XBOX360 for PC (wireless) kontrollerhez nincs esetleg vmi jóárasított kontaktja valakinek?

(#1455) Jofi81 válasza Gstyler (#1454) üzenetére


Jofi81
őstag

Egy ilyen engem is érdekelne, de valószínűleg vezetékes lesz belőle. A vezeték nélküli jóval drágább a vevő miatt.

(#1456) kasa85


kasa85
őstag

Akinek kell a Kontrollerem vezeték nélküli fekete fél éves jó állapotban jó áron eladom.
Sajnos tönkre ment a Fekete Slim 250GB boxom javíthatatlan ahhoz kaptam a Kontrollert.

Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1

(#1457) kenwood3 válasza Gstyler (#1454) üzenetére


kenwood3
őstag

Árul valaki 1 ilyet aprón, de,hogy megvan-e még neki, azt nem tudom. 1 próbát megér

esetleg e-bay-en hátha van

[ Szerkesztve ]

Mi az az ekezet dragasag??

(#1458) bozont válasza Jofi81 (#1455) üzenetére


bozont
veterán

Na igen, ahogy nézelődtem most én is kontrollerek után, majd dupla áron jönne ki a vezeték nélküli (a play and charge kites verzióval). Azon gondolkozom éppen, hogy megérné-e az a kis plusz kényelem. A Logitech sem rossz mondjuk, de akiket kérdeztem és mindkettőt használták már, azt mondák hogy az X360 konrollernek jobbak az analóg karjai.

Viszont ami érdekelne, hogy a wireless verzió mennyivel bírja tovább ha a hozzá való akksival használom, mint elemmel? Azért ha nem muszáj nem adnék ki +3e Ft-ot a kábel és akksi miatt. Mondjuk a kites verzióban kapható egy ezüst színű változat, ami baromira tetszetős.

(#1459) bozont válasza bozont (#1458) üzenetére


bozont
veterán

Mondjuk így belegondolva, úgy is újratölthető elemmel használnám, amihez kellene töltő is, mert nincs nekem vagy pedig a kábelt kellene megvennem a kontrollerhez, hogy usb-ről töltsem és akkor már ott vagyok a plusz 2-3eFt-nál, de akkor meg már a kitet érdemes megvenni. Még annak azért utánanézek, hogy mennyi Ah-t tud az az akksi.

[ Szerkesztve ]

(#1460) DanielK


DanielK
addikt

Sziasztok!
Múltkor feltettem a kérdést, hogy bootcampes win7en megy-e a logitech710. Mivel natív windowsról beszélünk, ezért mennie kéne, de nem ismeri fel a windows. Vagyis kiírja az eszközkezelőben, hogy logitech 710-es gamepad, drivert nem talál hozzá online. Szerintetek mi lehet a gond és hogyan tudnám orvosolni ezt?
A régi wondowsos nagygépen ment elsőre, és ugyanúgy win7 64bit volt azon is.

Szóval nem értem... :F :O

Próbálkoztam az xbox360 controller telepítőjével is (sok fórumban írták), de az meg hibával lépett ki... :F

Így a lényegét veszti el az 5.2-es mac mini (pont játék miattt vettem a tavalyit, mert amd 630m van benne még).

Nagyon köszönöm!

Illetve mi a pontos menete a csatlakoztatásnak? :F

:R

(#1461) bozont válasza bozont (#1459) üzenetére


bozont
veterán

Mivel jól működik a PS3 kontroller win8 alatt is, valószínűleg a mellett döntök. Sokkal jobb a dpad mint az X360-on, viszont az utóbbi meg kicsit kényelmesebb. Még megfogdosom, meg próbálgatom azt is picit valakinél, bár receiver híján csak Xbox-on tudom sajnos.

Pedig az a Razer Onza amiről nem rég volt szó itt, nagyon szimpatikus volt, viszont sok a meghibásodás vele, főleg az analóg karral vannak problémák.

Az ezüst X360 kontroller play&charge kittel, az lett volna a második kiszemelt, ami egy kicsit javított analóg karral és dpad-del rendelkezik. A tapasztalatok szerint ez tényleg így is van, bár még így is elmarad a PS3-étól. Egyetlen (elég nagy) hibája, hogy a minősége ne ma legjobb ennek az új dpad-nek, könnyen törik és kiesik a helyéről.

Nincs könnyű dolga az embernek, ha verekedős játékhoz akar venni valamit, vagy pedig meg kell barátkozni az analóg karral ahhoz is. :(

(#1462) DanielK válasza DanielK (#1460) üzenetére


DanielK
addikt

Most ez van. Megtalálja, de a fájlt nem... :( :O

Szerintetek hogyan tudom életre kelteni? :F

(#1463) DanielK válasza DanielK (#1462) üzenetére


DanielK
addikt

Na annyiban módosult a helyzet, hogy ezzel sikerült életre keltenem. (Mondjuk tegnap ezzel sem ment, valmiért az xbox drivert nem tette fel. Na mindegy.)

Viszont, most nem F710-nek ismeri fel, hanem RumblePad 2-nek. Ezzel lehet gondom? :F

(#1464) DanielK válasza DanielK (#1463) üzenetére


DanielK
addikt

Ja igen és a windows beépített tesztelőével úgy tűnik, hogy minden ok és működik.

Akkor ugyanúgy fog működni, mintha f710-nek írná? :F :R

(#1465) DeFranco válasza DanielK (#1463) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Alul a kapcsoló milyen állásban van? X vagy D? Szerintem minden bizonnyal D. Húzd ki, töröld az eszközt az eszközkezelőből (ezt nem volna muszáj, de a biztonság kedvéért tedd meg), állítsd át X-re és dugd vissza.

Így jónak kell lennie, ha a win frissítések fent vannak, és a neten is kereshet drivert. Az X360 driverét fogja leszedni,ha jól emlékszem.

(#1466) DeFranco válasza bozont (#1461) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha valamiért nincs különösen szükséged vezetéknélküliségre, akkor én vezetékest vennék a helyedben. Előnye, hogy olcsóbb, nem kell tölteni, nincs (esetlegesen) szakadozó adatkapcsolat, és ezeknek a vezetéke is megfelelően hosszú.

Én a gép előtt ülve maximálisan jól elvagyok a vezetékessel, bőven hátradőlhetek, tunyulhatok, és még van egy méter tartalék.

Rendes Sony PS kart én nem vennék az xinput hiánya miatt, az Onzára pont alattad panaszkodott valaki, ha az X360 pad nem jön be, akkor én megnézném a helyedben a Logitech F310 és F510 padjait. Azoknak PS-féle kiosztásuk van, a d-padjuk jobb az X360-énál (bár nem egy PS szint, de pont most Mortalozok vele bőszen), és ezek is pont annyira kompatibilisek mindennel, mint az X-pad.

(#1467) DeFranco válasza DanielK (#1463) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha a profiler felismeri, akkor directinput állásban van. Ilyenkor ismeri fel Rumblepad2-nek ez természetes.

Xinput állásban vagy F710-nek fogja felismerni, vagy xbox360 gamepadnak, ezt szoftvere válogatja, de ebben az állásban (alul kis kapcsoló, amit jeleztem az előbb) a profiler nem ismeri fel. Nincs is rá szükség, mert az xinput mód pont arról szól, hogy nem kell profilozgatni, állítgatni, huss-és-pöcc működik minden, de egy mac mellett fogod tudni miről beszélek :D

[ Szerkesztve ]

(#1468) DanielK válasza DeFranco (#1467) üzenetére


DanielK
addikt

Köszi, majd kipróbálom otthon. :R

(#1469) bozont válasza DeFranco (#1466) üzenetére


bozont
veterán

Természetesen nem akkora létszükséglet a vezetéknélküliség, de sokkal kényelmesebb lenne. Max 2 méter távolságra ülnék a géptől, de ahogy nézem általában ettől hosszabbak a kábelek, szóval ez a része nem probléma. Még megfogdosom a Logi padokat is valamelyik boltban, sajnos olyan most egyik ismerősnek sincs.

A PS3 kontrollere amúgy működik xinput módban is, most próbálgattam több játékban és nagyon jól megy. És a másik előnye, hogy egy egyszerű usb kábellel is használható, de ha wirless mód kell, akkor csak egy bluetooth adapter kell mellé.
Viszont, most ahogy játszottam kicsit többet a Darksiders-szel, nem volt olyan kényelmes a kontroller, messze van az L1-2 gomboktól az analóg kar nekem, meg egy kicsit lehetne nagyobb is az egész gamepad. A Logitech meg ugye elég hasonló felépítésű.

Még valamikor elhozza unokatesóm az X360-at és jobban szemügyre veszem, meg próbálgatom azt a kontrollert is, de néhányszor már játszottam vele, abból kényelmesebnek tűnik és a dpad és bal analóg kar is pont fordítva van rajta mint a PS3-én.

Meg igazából azért is akartam receivert venni, mert ha átjön hozzám, akkor csak hozná a saját kontrollerét és mehetne a local co-op vagy valami fightolós játék. Viszont ez a verzió 13-15e Ft, a többi meg 7 vagy 10e Ft körül alakulna. Azért nem mindegy.

De azt hiszem, a kényelem a legfontosabb tényező a minőség után. Szóval majd elválik a próbálgatás után.

(#1470) DeFranco válasza bozont (#1469) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nézz ennek a PS3 dolgonak jobban utána, nagyon meglepődnék ha tudna xinputot (az xinput MS szabvány, kötve hiszem, hogy licenszeli a sonynak.)

(#1471) bozont válasza DeFranco (#1470) üzenetére


bozont
veterán

Természetesen nem hivatalos Sony driverről van szó, de lehet X360 módban futtatni és minden működik rendesen. :K

mod.: A windows is így ismeri fel.

(#1472) DeFranco

Végigpróbálgattam több játékot is, nem volt semmi probléma, nagyon jól működik a dolog. :)

[ Szerkesztve ]

(#1472) DeFranco válasza bozont (#1471) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Na én azt mondom, hogy az ilyentől mentsen meg az isten. Leírtam már párszor miért.

Neked natív xinput pad kell, hidd el.

(#1473) DeFranco válasza bozont (#1471) üzenetére


DeFranco
nagyúr

re:szerk: jó, én szóltam :)

(#1474) lordjancso


lordjancso
senior tag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy gamepad-et. Tudnátok ajánlani egyet (esetleg többet is)?
Mi most a best-buy?
Köszi!

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#1475) kenwood3 válasza lordjancso (#1474) üzenetére


kenwood3
őstag

logitech f310/510/710 vagy xbox360 controller for windows. A többi noname padot kerüld el messze, ha jót akarsz magadnak ;)

[ Szerkesztve ]

Mi az az ekezet dragasag??

(#1476) Gstyler válasza kenwood3 (#1475) üzenetére


Gstyler
senior tag

Az XBOX controllert én is csak ajánlani tudom. Múlt héten vettem egyet. Semmi dolog nincs vele, bedugtam, installált magától és a játék már érzékelte is. Szinte hihetetlen.

(#1477) DeFranco válasza Gstyler (#1476) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Logitech F sorozat ugyanígy :) A "lelke" ugyanaz. :K

(#1478) Jofi81


Jofi81
őstag

Annyit beszéltetek mostanában a gamepadokról különböző topikokban, hogy én is beszereztem egy vezetékes Xbox 360 kontrollert. Még nem próbáltam ki, az igazat megvallva még soha semmit nem játszottam ilyennel, de remélem, beválik. Viszont az FPS-eknél valószínűleg nem fogom használni. Olyankor ki kell húznom, vagy maradhat állandóan bedugva?

(#1479) DeFranco válasza Jofi81 (#1478) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Maradhat bedugva. Elvileg lehet hogy bezavar, de erre kb. 5% az esély. Nálam még soha nem volt rá példa.

(#1480) kenwood3 válasza Jofi81 (#1478) üzenetére


kenwood3
őstag

Grat hozzá, nekem is az van :C
Újabb játékok maguktól tudják, hogy mi van a kezedben(vagyis amiken én játszottam tudták). Amikor megnyomtam 1 gombot a gamepadon, akkor a játék kiírta, hogy az irányítás át lett váltva gamepadra. Ha megnyomtam 1 billentyűt vagy megmozgattam az egeret, akkor meg azt írta, hogy átállítva egér+billentyűzetre. Szerintem nem kell kihúzni, vagy ha mégis azzal akar menni, akkor megnézed a játék beállítás menüjét és ha lehet, ott beállítod, hogy mivel akarsz játszani. Ha nincs ilyen, akkor lehet ki kellesz húzni

már olyan rég használtam, hogy nem is emlékszem rá, hogy volt-e ilyen problémám vele valaha :))

[ Szerkesztve ]

Mi az az ekezet dragasag??

(#1481) Jofi81 válasza kenwood3 (#1480) üzenetére


Jofi81
őstag

Értem, köszi a választ mindkettőtöknek. Akkor a gép hátuljába dugom állandóra. Most megyek és kipróbálom... :)

(#1482) Gstyler válasza Jofi81 (#1478) üzenetére


Gstyler
senior tag

Egy kis időnek azért kell ahhoz, hogy megszokja az ember. Először nekem nagyon fura volt!

(#1483) DeFranco válasza Jofi81 (#1481) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Adj neki egy kis időt, mert tényleg kicsit át kell rá szokni, de megéri.

Mivel fogod kipróbálni?

(#1484) Jofi81 válasza DeFranco (#1483) üzenetére


Jofi81
őstag

Hát tényleg nagyon fura így elsőre, nem mindig azt csinálja, amit én szeretnék... Most a Batman AC-vel próbáltam, egyelőre nem megy úgy, mint billentyűzettel és egérrel. Megnézem majd a Sine Morat is, azt pont a kontroller miatt vettem meg. Szokni kell.

(#1485) bads1 válasza Jofi81 (#1484) üzenetére


bads1
aktív tag

Sine Mora nagyon jó, mondhatni erre a padra találták ki. De nehezebb fokozaton eszetlen gyorsan kell navigálni, szokást igényel. Nekem a Batman-nel sem volt gondom, bár nem vittem végig csak próbáltam.

(#1486) kenwood3 válasza Jofi81 (#1484) üzenetére


kenwood3
őstag

Olyan játékkal amit alapból egér+billel szoktál meg szvsz nehéz lesz megszokni, de meglehet, csak idő kérdése. Nálam voltak olyan játékok is amit alapból gamepaddal kezdtem el tolni, és amikor kipróbáltam utána egérrel+billel, idegbajt kaptam :D

[ Szerkesztve ]

Mi az az ekezet dragasag??

(#1487) DeFranco válasza Jofi81 (#1484) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Na, a batmant azt pont tanulni kell. Az nálam is az átmenet során került elő, a második felét már gamepaddal játszottam.

A gamepad kicsit más filozófia. Valamennyit áldozol a pontosság és a hatékonyság oltárán, ez főleg a "nézésre" igaz, nem tudsz úgy körbenézni és fordulni, mint egérrel, viszont jóval könnyebben támadsz például egzotikus irányokba, az analóg kar miatt nem csak előre-hátra-jobbra-balra van. Emellett sokkal "jobb" játékélményed van, ott van egy dedikált irányító a kezedben, hátradőlhetsz, és fun.

A gamepad egy kazuár dolog, számomra legalább is elsődleges a kényelem, és a "játékkontrollert fogok, nem egy munkaeszközt" érzést, és emellett nagyon fontos előnye sok stílusnál az analógsága. Tudod adagolni a gázt, a féket, Batmannel tudsz lassan is sétálni, gyorsan is menni attól függ, mennyire tolod meg a kart, lövöldözésnél tényleg egy ravaszt húzol, stb.

Használgasd. Először furcsa lesz, de megjön a fun, ne aggódj. Kitartás :)

(#1488) Jofi81


Jofi81
őstag

Köszi a bíztatást, srácok! :) Próbálkozom, aztán remélem belejövök!

(#1489) bads1


bads1
aktív tag

Hotline Miami-t játszik valaki paddal? Sztem úgy irányíathatatlan, célozni rohadt nehéz, visssza is álltam bill+egérre, de analóg+egér lenne az igazi.
Veszett addiktív a game és a zenei repertoár is atom :C

(#1490) Norbika88


Norbika88
senior tag

Nem rég vettem egy F710et teljesen frankón működött, amig nem újra kellet telepítenem win7et 64bites, msot hiába rakom fel drivert eszközkelezőben felkiáltó jel van gamepad neve mellet reciever se látja, ilyenkor mi van?

(#1491) Norbika88


Norbika88
senior tag

Vissza olvastam látom másnak is elő jött ez a gond, hihetetlen.Azért vettem meg hogy ne keljen sza...kodni a sok direct inputos sza...kkal, oda is vert mindent erre meg ez ....

(#1492) kodaek


kodaek
tag

Sziasztok! Speedlink gamepadról tud valaki infot mondani? Mennyire jó, minden gombját,2 analog gombját felismeri rendesen? Köszönöm!

(#1493) DeFranco válasza Norbika88 (#1490) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Milyen drivert tettél fel? Az xinput módhoz nem kell driver, azt a win magától felteszi. Feltéve, hogy engedélyezve van, hogy keressen a neten is drivert, ha nem talál, és nem valami herélt vérpistike edition windows.

(#1494) Norbika88 válasza DeFranco (#1493) üzenetére


Norbika88
senior tag

Tehát, első alkalomkor kibontottam csomagolás fel tettem cd-t igen tudom, hogy direct inputhoz teszi fel a profil kezelőt.Első alkalomkor egyből felismerte xinputba, eszközkezelőben szerepelt is, hogy Wireless F710. Winows reinstall utánn, windows update után, már nem ismeri fel.
Forumozgattam és arra jutottam, hogy felismerted a rendszerrel első alkalommal, egy rendszer reinstall után nem megy ez valami firmware bug lehet.
Mert mindenkinek újra rakott rendszernél művelte ezt.
Microsoft oldaláról letöltöttem xbox 360 wireless drivert, eszközkezelőben azt adtam meg neki, így felismeri.

A rendszer amit feltelepítettem egy és ugyan az, az összes update-el, sp 1 el.

[ Szerkesztve ]

(#1495) DeFranco válasza Norbika88 (#1494) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Semmi köze a firmware-hez, ennyi erővel akkor csak egy gépen lehetne használni, hiszen indifferens, hogy gépet cserélsz alatta vagy oprendszert.

A windows update nem volt még készen, amikor felkerült, és megcsavarodott valami. A lényeg, hogy megoldódott akkor.

(#1496) Norbika88


Norbika88
senior tag

Tehát ha ilyen problémába ütközik valaki, F710-el, win7 64bit:
Megoldás itt van.

[ Szerkesztve ]

(#1497) Norbika88 válasza DeFranco (#1495) üzenetére


Norbika88
senior tag

Windows naprakész volt, elmondása szerint.De elég érdekes.

(#1498) DeFranco válasza Norbika88 (#1497) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Passz, nekem csont nélkül felment ugyanilyen esetben. Ez valami bug lehet, valószínűleg, ha tudtuk volna hogy kell megoldani, akkor két kattintással megoldható lett volna, mert ha eszközkezelőben látod, akkor már gond nem lehet, de a lényeg, hogy megoldódott.

(#1499) kenwood3 válasza kodaek (#1492) üzenetére


kenwood3
őstag

Itt mi nem ajánljuk senkinek, aki jót akar magának. [link]

Mi az az ekezet dragasag??

(#1500) Norbika88 válasza DeFranco (#1498) üzenetére


Norbika88
senior tag

Így van, de még mindig csak ajánlani tudom. Tudom, hogy a 10répa, de megéri annak inkább gyűjteni egy kicsit aki gamepad-vásárlás előtt áll!!!!
Előtte én is lowászkodtam ilyen nevesincs emulatorokkal, meg egy ps 2-es analog joyal, de ez a direct input, minden gamenél álítgani az nonszensz volt.
:R xinput :R

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.