Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fericske

addikt

Trinity Audio Vyrus

Úgy vélem eléggé bejáratódott már a "kicsike" - a fülhallgatók világának legkisebb házikójú tagjai közé tartozik - ahhoz, hogy lehessen nyilatkozni már a hangjáról.

Alapvetően kiegyenlített hangú füles, amin a filterekkel lehet hangolni basszus nehézre, enyhe V-re (én így használom), vagy kimondottan kiegyenlítettre. Összesen 7 féle hangzást lehet elérni a szűrőkészletével.

Az én filter választásom annyiban tér el a gyári opcióktól, hogy az egyetlen szürke szűrőből kivettem a dampert és őt használom. Ez a választásom a bejáratódás utáni hangzásbeli változás után is megmaradt.

A bejáratás alapvető és általános eredményt hozott. Kitisztult a közép és magas tartomány és enyhén a mély tartomány is feszesebb lett.

A szürke filter fő jellemzője a többihez képest a 300Hz körüli kiemelés (nem kell otromba kiemelésekre gondolni, A-B kell hallgatni a szűrőket), ami kevésbé érezhetővé vált a bejáratás után.
    A többi filternél a damper nélküli szűrőket részesítettem előnyben a bejáratás előtt, utána viszont már a dampereseket. Szóval ez a füles jelentős "tisztuláson" esik át a bejáratással.

Engem elsődlegesen a magasai azok amik fölébe helyezik az eddigi és jelenlegi füleseimnek ezt a kis gyöngyszemet. Részletes de puha simogató egyáltalán nem fárasztó hangja van. Ez az állítás igaz a szürke undampered, a lila undampered és az összes többi dampered filterre. Sziszegőssé egyik filterrel sem vált, csak úgymond elveszti az egyedi báját.

A közepei rendben vannak, tiszták, jól artikuláltak, eléggé testesek, talán nem éri el a GR07 közepeinek testességét (annak számomra más erénye nem is volt), nem tudom, ővele már nem tudtam összehallgatni.

A mélyei filtertől függően lehetnek tipikusan kissé lusta dinamikus/átlagos, kevéssé feszes és textúrázott viszont jelentős mennyiségű (szürke, arany, króm filterek), vagy lehet kevesebb viszont textúrázottab és valamelyest feszesebb (lila avagy audiophile filter).

Rámentem a valós térérzetre is a bejáratás után is(Rebecca Pidgeon - Grandmother c. számával szoktam tesztelni). A surroundos, speciális térhatású effektekkel nem volt gondja eddig sem, de a valós térrel igen.
    Bejáratás után már azzal sem.
    A spéci kis magasai miatt talán, de a füleseim közül neki a legjobb a valós tér ábrázolása.
    A 2. helyen a vsd3 végzett, utána az Lz-a2, és végül az ie800 - ő szintén a magasok miatt szerepelt olyan rosszul, nála kicsit több van a kelleténél és a magas frekvenciákon is lecsengő hangszereket zagyválja (a dobos meg zongora egyszerre 2 helyen is volt pl.)
    Van valami a térábrázolás és a magas hangok kapcsolatában amit Tulku mondott Jerry Harvey-t idézve.

Engem megfőzött a Trinity Audio - angol cég amúgy és itt is gyártanak - a Vyrussal olyannyira, hogy vettem egy Vyrus v2-őt is. Már csak azért is mert a röhelyesen olcsón áránál még röhelyesebb áron adják előrendelésben.
    Később meg benevezek egy drágább fülesükre. Eddig az Icarus lll van a fókuszban, de folyamatosan jönnek ki valamivel (kábelbe integrált dac/amp-on is dolgoznak pl.).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés