Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12851) schawo válasza zack (#12850) üzenetére


schawo
titán

:U

(bocs)

Szerintem is kicsit rossz irányba halad, de nem értem ettől miért kell személyeskedő összeesküvés elméleteket gyártani.

Ha azt akarod, hogy másról is szó legyen, beszélj róla.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#12852) Dave™ válasza zack (#12850) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én sem értek egyet a kiemelt ajánlással, mert baromság. Az mp3 lejátszós topiknál is annak tartom, pedig volt Fuze-om, tényleg jók. De. Nem kell külön topik a Xearseknek, ahogyan nincs külön clip topik, meg a Superlux is csak a rendeléses dolog miatt vált ketté (ugyanúgy rendszeres szó van a fejes topikban is róla). Téged láthatóan zavar a márka (hiába mondod az ellenkezőjét), amit nem értek miért van, amikor csak az XT-t hallottad, ami a különleges kategóriában versenyez. A De 20k kategóriában már egész sok füles oda-vissza pofánveri. véleménnyel óvatosan, ha nem tudod bizonyítani. Ha meg igen, akkor sorold, hogy mik azok (sokan) 20k alatt, amik sokkal jobbak a meleg/lágy karakterű TD-nél, vagy különösképpen az analitikus XR-nél. Csak hangzásvilágra hasonló konkurenciákat mondj kérlek, tesztekkel/véleményekkel alátámasztva. A többség 10k alatt keres, ezért is van róla annyiszor szó. Ha mindenki 30 körül nézne, akkor megint más lenne. A szövetkezős dologra érdemben nem is reagálok...

Bicinek hamarosan lesz egy XR-je, és ő hallotta az Xcape-et, majd megkérjük egy összehasonlításra.

Kiegészítés: én véletlenül sem azért írtam annyira jókat az XR-ről, mert majd itt bepromózom és akkor milyen jól fog fogyni. 2db-ot rendeltem összesen, egyet külön kérésre Bicinek, egy másikat meg elsősorban tartaléknak, bár azt most el fogják vinni tőlem. De ettől még "rétegfüles", a többség a TD III-at favorizálja. Ha az lenne, amit mondasz, akkor azt nyomatnám ezerrel. De nem így van. Amikor valaki 8-10k között keres fülest, a preferenciák meghallgatása után tiszta lelkiismerettel tudom mondani, hogy TD vagy XR. Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal jobb nincs 10k alatt. Sőt, úgy jobb se nagyon. Te mit mondanál ebben az árszegmensben helyettük? Elárulom azt a hatalmas titkot is, hogy lényegében a szállítási költség a haszon rajta. Ha megnézed, olcsóbb az apróról venni akár az XR-t, akár a TD-t BÁRKITŐL, mint a gyártótól. Azért, mert többet rendelünk. Nekem ebből az jön le, hogy így mindenki nyer. Ennek ellenére sem a hirdetések helye a fórum. De ha 10k alatt ez a jó, akkor ez a jó. Ha mondjuk a Sunrise lenne a tuti választás, akkor valószínűleg az lenne az aprón és az menne. Nem az apró nyomta fel a Xears-t, hanem fordítva. Sokáig nem is lehetett ott kapni. Nem tudom érzed-e, mekkora paradoxonról beszélsz.

[ Szerkesztve ]

(#12853) Xabi78


Xabi78
aktív tag

schawo ;) nincsmit :) én általában nem töltöm voodoo kernelt, mert 1-2 nap alatt implementálják a speedmodba, és azzal jelentősen jobb az akkuidőm.

zack: ha időd engedni, írhatnál egy összefoglalót sunriseról. Engem nagyon érdekelne, főleg a kényelme, és a hangzásvilága (milyen és mennyi basszus, mennyire kiegyensúlyozott, izoláció, ilyesmi...) ami keveset eddig olvastam róla, az alapján jó vétel lehet a 15-20k kategóriában...

És bocsánat, hogy túl sokat nyilatkozom az XRről, de hát az újdonság varázsa, meg az első komolyabb lejátszó-füles kombóm, és sokmindenre rácsodálkozok még... :)

X.

[ Szerkesztve ]

Cave canem!

(#12854) themebuilder válasza zack (#12850) üzenetére


themebuilder
senior tag

Szívesen olvasnánk más különleges jó ár/érték arányú fülhallgatókról is. De mivel sajnos senki nem ír róluk semmit ezért inkább (jobb híján) csak a Xears-ekről (esetleg még Brainwavz, Sennheiser, AKG-ről) van szó. Remélem megérted. :U

"Ha nincs ló akkor jó a szamár is"

Szerintem az jobb a topicnak ha pörög, inkább az legyen, minthogy semmit se írjunk.

A jobbfajta gumiharangokról is volt szó bőven itt, de látod mégse árulja még senki se.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12855) DemonDani


DemonDani
addikt

egy XR vs M1 teszt is érdekelne, agyon hypolt XR mellett valahogy az M1 mindig elkerült téma

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#12856) Dave™ válasza DemonDani (#12855) üzenetére


Dave™
nagyúr

3 ember véleménye agyonhypeolás? Abból ráadásul csak én beszéltem viszonylag sokat róla, a fentiek alapján láthatóan hátsó szándéktól mentesen. Bármivel jó lenne összehasonlítani, ami ugyanaz a karakter csak más gyártótól, de ezt csak olyan tudja megtenni, akinek megvan mindkettő. Shufny-nak van Brainwavz, már beszéltünk is, én mondtam, hogy szívesen odaadom tesztelésre pár napra.

Jó lenne, ha nem esnénk át a ló túloldalára sem :(

(#12857) themebuilder válasza DemonDani (#12855) üzenetére


themebuilder
senior tag

Én amiket olvastam róla annak tükrében úgy gondolom, hogy ha $30-35-os akciós áron hozzá lehet jutni akkor teljesen versenyképes, jó termék ami nagyon megéri az árát.

Shufny-nak van ilyenje.
Az a hátránya, hogy a dobozából kihagynak dolgokat. (NOTE: Brainwavz earphones do not come with foam tips and ear gliders as of 25/12/10.)

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12858) zack válasza Dave™ (#12852) üzenetére


zack
nagyúr

Feleslegesen írtál ennyit. :U Nincs itt paradoxon, mert én is leírtam hogy 10k alatt jó vétel az Xears. Leírtam már azt is hogy a CX500 kb. az XT120 Pro szintje, aztán el lehet vitatkozni ismét, hogy aki másképp gondolja az eredeti Sennheiser-t hallgatott e vagy sem.
Egy lehelletnyivel jobbnak éreztem az Xears-t, de nekem nem tünt egyértelműnek és hatalamasnak a különbség. Persze ez csak az első benyomás volt.
Sajnos nincs lehetőségem 20-30k füleseket tesztelni. De 100 dodóért már vakon is választanék olyat, ami tesztekből kiindulva 99% hogy jobb az Xears-nél.
Sorolni már csak azért sem fogom, mert mindenkinek más az igénye ill. az izlése.
Aki pl. House-t hallgat amiben szinte csak "tuc-tuc" basszus van, annak nem biztos hogy egy Sunrise SW-Xcape jobb lesz mint egy TD II ill. TD III.
Nem akarok én senkit sem meggyőzni semmiről, és nem akarok kampányolni az Xcape mellett se. Ennyiért ez a hangzás minőség és kiegyensúlyozottság szinte "ingyen" volt. Olyan mélyre lemegy amit még a Sony fejhallgatóm se tud. A Pio CLX7-hez képest meg ég és föld. De már ezt is leírtam.
Amiért lehet meg fogtok "kövezni", az az, hogy szinte itt mindenki audiophile, részletesen ki tudjátok elemezni egy füles tulajdonságait, halljátok (elvileg) az apró különbségeket is, mégis arról papoltok, hogy Xears, meg 10k. Én fele annyira sem tartom magam audiophile-nek mint amennyire ti vagytok, de józan paraszti ésszel gondolkodva, hogy az ember minimum 1-2 évre vesz jó minőségű fülest, miért van úgy beállítva pl. a Sunrise hogy ez már milyen drága. Nem értem hogy egy 2x annyiba kerülő füles (nem 10k hanem 20k) miért nem éri meg egy audiophile-nek, amikor hosszú távon megtérül, és maga az összeg sem elérhetetlen. Mert aki fülest akar, 2 havi fizujából eltesz 2x10k és megvan egy olyan füles ami nagyobb zenei kielégülést fog nyújtani hosszú évekig mint bármelyik Xears.
Ezzel nem azt mondom hogy Sunrise-t kell venni, csak azt hogy az audiophile júzerek miért bonyolultkodnak egy 10k kategóriával és elemzik őket oda-vissza. Nem azt mondom hogy egy audiophile júzernek alap hogy vegyen q-JAYS-t, IE8-at, vagy Audio-Technica ATH-CK10-et, de azért talán 20k-t nem kellene sajnálni a fülétől. :U

A többi dolog meg, ha nem inged...Van kivétel is, nem akartalak ok nélkül meggyanúsítani, bár nem emlékszem hogy bárhol is említettem volna a neved. Nem értem miért vetted magadra, hogy ez neked szól. :U

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#12859) Shufny válasza themebuilder (#12857) üzenetére


Shufny
őstag

Amiket az Xears -ébe bele se raknak... illetve annak nincs is. Miért olyan komoly baj ez, hogy külön ide kell írni? Akit érdekel, az megtalálja a helyén is. Mellesleg mi alapján mondod, hogy 35 usd -ért versenyképes? Hol olvastál ilyet? Abból vontad le, hogy 60-80 usd -be kerülő fülesekkel hasonlítják össze?

(#12858) zack: Mennyit hallottad azt az XT120 Pro -t? 10 perc? Azért ez alapján kijelenteni, hogy aki azt mondja, hogy jobb mint a CX500 az hazudik, vagy kamut hallott elég erős. Teljesen más karakter és szint mint az Xcape. Persze, hogy ahhoz képest mindkettő ugyanolyan sz*rnak tűnt.

[ Szerkesztve ]

(#12860) themebuilder válasza Shufny (#12859) üzenetére


themebuilder
senior tag

Csak megemlítettem. :B

A bevezető ára akörül volt ha jól emlékszem. Utána jöttek a tesztek/írások a (külföldi) fórumokban amikben arról számoltak be, hogy megéri az árát.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12861) Dave™ válasza zack (#12858) üzenetére


Dave™
nagyúr

Sorolni már csak azért sem fogom, mert mindenkinek más az igénye ill. az izlése.

Ezért mondtam, hogy olyat sorolj, ami karakterre hasonló. Az Xcape pl. mivel olyasmi, mint az RE0, elvileg az XR karaktere. Nem vagyok benne biztos, hogy "oda-vissza pofánveri". Lehet, hogy jobb, csak kérdés mennyivel, ha így is van. Az XT-t kár idekeverni, de még a CX500-hoz is, mert abszolút fun kategória (teljesen más), annyira erősen színezett és méllyel dúsított.

Nem tudom ki mondta itt magáról, hogy audiofil, én senkire sem emlékszem. A többség 10-nél többet egyszerűen nem akar rá költeni. Vagy azért, mert ekkora a keret, vagy mert nem szán rá többet. Sokan még ennél is kevesebbet. Szerintem telefonért is baromság kiadni 200 ezret, amikor évente jön az újabb modell, gyakorlatilag felére értékelve a korábbit. Eltérő preferenciák. Szerintem ne oktasd ki a többséget.

Mert aki fülest akar, 2 havi fizujából eltesz 2x10k és megvan egy olyan füles ami nagyobb zenei kielégülést fog nyújtani hosszú évekig mint bármelyik Xears.

Ez már megint csak dobálózás a nagy szavakkal. Támaszd már alá.

Ezzel nem azt mondom hogy Sunrise-t kell venni, csak azt hogy az audiophile júzerek miért bonyolultkodnak egy 10k kategóriával és elemzik őket oda-vissza.

Kik az audiofil józerek? Akik leírják részletesen, hogy hogyan szól egy fülhallgató? :W

Amúgy meg az elméleted az összeesküvéssel egy marha nagy paradoxon volt...

de adott Lossless számba hallgattam bele mind a három fülessel. Így utólag már nehéz az élményeimre visszagondolni, mit is hallottam akkor, de az XT120 mélye nekem túl sokat emelt ki u.a. a számot hallgatva.

Erről van szó. Összehasonlítod az almát a banánnal, utána meg lefikázod az almát, hogy nem banánalakú :W

[ Szerkesztve ]

(#12862) zack válasza Shufny (#12859) üzenetére


zack
nagyúr

Nem volt bejáratva, az tény, de adott Lossless számba hallgattam bele mind a három fülessel. Így utólag már nehéz az élményeimre visszagondolni, mit is hallottam akkor, de az XT120 mélye nekem túl sokat emelt ki u.a. a számot hallgatva.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#12863) Shufny válasza themebuilder (#12860) üzenetére


Shufny
őstag

Én láttam olyat, ahol az Xcape -hez hasonlították... Túlzás volt, csak miheztartás végett. Joker tesztjében is jópár 2x ennyibe kerülő füles felett végzett. Ennyi erővel a TD100 -ak sem érnek többet 8000 -nél, mert lehetett annyiért venni karácsonykor. Előrendelős ára volt ennyi, most meg az USA boltot népszerűsítik. Új termékeknélhez is olcsón szoktak adni valamit. Ha valakinek viszont csak füles kell, akkor nem egyszerű a norm ára alatt beszerezni. Az M1 -et konkrétan alulárazták, és senki nem veszi komolyan. Ezért kell így tukmálniuk... szerintem.

(#12862) zack: Az a lényeg, hogy szerintem rendes véleményhez többszöri hallgatás kell. Kivéve, ha annyira nagy a különbség. Apropó, tegnap hallottam HPM-70 -et:D

[ Szerkesztve ]

(#12864) Dave™ válasza Shufny (#12863) üzenetére


Dave™
nagyúr

Na, mesélj, életed legszarabb fülese vagy volt már lejjebb is? :DDD

(#12865) bigmasterg


bigmasterg
addikt

(#12858) zack

Amúgy meg hova vesz az ember fülhallgatót? Utcára, utazásra, tömegközlekedésre, ott meg valószínűleg pont nem fogok annyi különbséget/ részletet hallani.
Igénytelenség lenne? Lehet, de nem hiszem, inkább ésszerűség. Menet közben, sima hordozható lejátszóról úgysem lehet olyan minőséget elérni. (Plusz ott van a zaj is, mint igen nagy hangzást romboló tényező.)
Hányan járnak itt külön hordozható erősítővel, dac-al, esetleg HM801 színűt lejátszóval ?

Otthoni zenehallgatásra meg megint nem a fülhallgató a legalkalmasabb eszköz.

[ Szerkesztve ]

(#12866) themebuilder


themebuilder
senior tag

Sunrise Sw-Xcape-nek létezik elvileg v2-es változata 17500Ft körül

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12867) zack válasza Dave™ (#12861) üzenetére


zack
nagyúr

Nézd...Mint írtam nem tartom magam audiofil-nek. Ezért valószínű nem tudnék olyan részletes tesztet összerakni, ill. apróságok alapján különbséget tenni mint itt páran az Xears-ről. Ki ezek az "itt páran"? Tényleg fel kell sorolnom? Mindenki kitalálja.
Még1x, én nem tartom magam audiofil-nek de nem írtam eddig se teleregényt egyik fülesemről se, pusztán a fülemre hagyatkozom és a zenei élmény teltségére, részletességére, és a magas, közép mély elkülönülésére, és ha lehet egyik tartomány se emeljen ki.
Többen viszont olyan apró tulajdonságokat lovagolnak meg 1-1 tesztben, véleményezésben, mint különbség, hogy akkor vagy nem audiofil az illető, csak divat lett úgy tesztelni mintha az lenne, vagy ha audiofil, akkor még mindig nem értem miért sajnálja magától a jobbat, hiszen ő azok közé tartozik akik a kis különbségeket is nagynak hallják.
Ha engem kérdezel, és ha az az igazság amit leírtál, akkor itt nem audiofil-ségről van szó hanem egy divatos tesztelési metódusról, hogy látszólag mennyire f@sza csávó vagyok, és hogy értek hozzá, meg milyen jó a fülem.
Viszont ha ez van, akkor szinte tök felesleges leírni, tesztelni, mert az olvasó nem azt a képet kapja ha esetlg megveszi, pláne ha igazi audiofil, mint amit a tesztelő divatból lefirkantott hangzatos hozzáértő stílusban.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#12868) Shufny válasza Dave™ (#12864) üzenetére


Shufny
őstag

IEM, vagy úgy összességében? Mert abból igen. A Nokia WH-205 is jobban szól nála. Csak az meg használhatatlan.

themebuilder: Jó lesz az 16.7k -nak is: [link]
Ha elviszik az M1 -eket, már rendelem is... (alap, hogy amint el akarok adni valamit, egyből romlik a dollár)

[ Szerkesztve ]

(#12869) Dave™ válasza zack (#12867) üzenetére


Dave™
nagyúr

ó te jó ég...

Shufny: ugye-ugye, én amikor először meghallottam éreztem, hogy ennél lejjebb biztosan nincsen :D

[ Szerkesztve ]

(#12870) zack válasza bigmasterg (#12865) üzenetére


zack
nagyúr

Megmondom őszintén én itthon is Xcape-et hallgatok a Sony fejesem meg a fiókban pihen. :B Azt inkább csak éjjeli filmnézésre használom, mert van vagy 5m a zsinórja. :)
Aki otthonra komoly fejest használ, az megint ellentmondás. Egy komolyabb fejes 40-50k-tól indul. Akinek van ennyi annak van a 20k környéki fülesekre is.
Akinek meg nincs otthon profi fejese, az meg egy 20k fülessel ki is válthatja, tehát otthoni+mobilizálható lesz egyben és 20k-ból megúszta.

"ó te jó ég..."

Én is ezt mondanám, ha hirtelem nem tudnék mit mondani, és amúgy is csak hebegnék-habognék össze vissza. Persze akkor is ezt írnám, ha lenne benne valami igazság. :B

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#12871) Dave™ válasza zack (#12870) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én azért írtam ezt, mert ez volt a leginkább szalonképes az ámokfutásodra. Szerintem nekünk egészen egyszerűen nem kell beszélgetnünk, én ebben látom a megoldást :)

(#12872) DemonDani válasza Shufny (#12863) üzenetére


DemonDani
addikt

túl olcsón adják ;]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#12873) Shufny válasza zack (#12870) üzenetére


Shufny
őstag

Had döntse már el mindenki, hogy mennyit költ, mire és hogyan. Nem értem ezeket a vitákat, hogy márpedig tudományosan alátámasztott tény, hogy ennyit meg ennyit megéri adni erre, mert sajt. Most komolyan, nem tudnád ugyanilyen könnyen megmagyarázni, hogy miért idiótaság 20k -t költeni fülesre? A félreraksz csak 10-et a fizuból meg olyan dolog, hogy mindenre el lehet mondani. Gimis kiscsajok szoktak úgy számolni, hogy a havi 40k -s fizetésből majd félreraknak autóra, nyaralásra, ruhára, miközben fizetik belőle az albérletet. Mert mikor belegondol, akkor egyenként mindegyikre futja belőle... A "csak 10-et kell félrerakni" -ból igen gyorsan kijön a fizetése mindenkinek.

(#12872) DemonDani: Ezt most viccen kívül mondom. Simán drágábban kellett volna adni. Látod, hogy az emberek hogyan reagálnak a $400 -os MSRP -ra. Ugyanez működik fordítva is.

[ Szerkesztve ]

(#12874) zack válasza Dave™ (#12871) üzenetére


zack
nagyúr

Nah..Akkor ezek szerint még mindig ebbe a kategóriába sorolod magad és túlságosan magadra vetted az irományomat. Nem ez volt a célom, de ha ennyire bizonygatod, akkor most már kénytelen leszek elhinni rólad, pedig rád gondoltam volna utoljára. ;] ;)
Nincs itt szó ámokfutásról. Vagy az ámokfutásnak számít, hogy olyan dolgokról is beszélek amivel senki sem mert itt bekezdeni? Ez van. Az igazság néha fájó, de ebből tanul az ember. Én pedig mindig is olyan voltam, hgy ami a szivemen az a számon, és pacekba megmondom a jót is, de a rosszat is. Az álszentséget és a képmutatást, gyűlölöm, ezért se akartam magam beállítani sosem audiofil-nek.
De természetesen a kérésedet tiszteletben fogom tartani. ;)

Shufny

Félreértettél. ;) Persze. Mindenkinek szíve joga annyit költeni amennyit akar erre a célra. Csak kicsit azt érzem, hogy itt baromi sok az audiofil hozzáértő a tesztek alapján, és furi hogy szinte senkinek sincs a sok audiofilből egy olyan fülese amire azért mindenki azt mondja hogy...na. Ez tényleg jó. Most megint írhatnék tipusokat, de maradjunk a bűvös 20k szintnél, mert itt már azért elég nagy a mozgástér.
Az utcai zenehallgatásról meg annyit, hogy a motorom 12000-es fordulatszáma lehet elnyomja azt ami a zenét igazán minőségivé teszi, de hallgattam utcán sétálva is. Mit mondjak. Kb. semmit se hallottam a külvilágból. Lehet hogy süket vagyok? :DDD Az "M"-es Sunrise szilikon iszonyat profi. Belecuppan, és szinte már-már veszélyes szinten megszünik a külvilág. Szóval ezt az utcára minek jó füles elméletet el is vethetjük. Ez nem neked szólt, csak már nem akartam külön hsz-be írni. ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#12875) bigmasterg válasza zack (#12870) üzenetére


bigmasterg
addikt

Akkor az én esetem egy q*va nagy ellentmondás. :DDD

De ugyan úgy írhatnám én is, hogy akinek van pénze egy 20 ezres fülhallgatóra, az vehetne egy normális fejhallgatót.
De nem teszem, mert ez épp olyan hülyeség lenne, mint amit te írtál.
Ha neked nincs szükséged fejhallgatóra, elég otthonra egy kis fülbevaló is, akkor nem veszel.
Épp ugyan így én meg nem veszek drágább fülhallgatót, mert keveset használom, illetve -ahogyan írtam- nem biztos, hogy teljesen ki tudnám élvezni a villamoson egy 40k-s fülhallgató nyújtotta előnyöket.

(#12876) dAnky


dAnky
aktív tag

Tudnátok nekem olyan fülest ajánlani ami a legjobb lenne az iphone telefonhoz? Ár érték arányban is megérné. Főként a basszust szeretem a legjobban tudom ne várjak sokat de még is szeretném erre a célre a legmegfelelőbbet megtalálni.

(#12877) DemonDani válasza Shufny (#12873) üzenetére


DemonDani
addikt

joker értékelésében az M1 rosszabb mint a TD100, bár teszem hozzá hogy az M1 értékelése ami jelenleg látható az nem az eredeti mert eredetileg 7,5 vagy 7,75 volt már nem tom, arról lemaradtam miért vett visszább 7,25re

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#12878) zack válasza dAnky (#12876) üzenetére


zack
nagyúr

Hmmm. Esetleg Xears? :DDD :DDD

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#12879) DemonDani válasza dAnky (#12876) üzenetére


DemonDani
addikt

Sennheiserek között nézz szét, azok 'bass'olnak az ízlésedhez és gyártanak mikiset belőlük..

EP-630i lenne talán a legjobb választás ezt már 10 alatt megkapod mikivel

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#12880) Shufny válasza DemonDani (#12877) üzenetére


Shufny
őstag

Az SM3 -at kinevezte új 10 -esnek, ezért minden visszacsúszott 0.25 pontot. A pontozás egyébként nem egy az egyben a saját véleménye. Írta, hogy az M1 kiegyenlítettsége közelebb áll az ő ízléséhez, de ez ellentétes a tömeggel. Azt is írta, hogy az Xears technikailag valszeg jobbnak mondható, de ő a Brainwavz -okat különösen szereti. Gondolom túlzottan háttérbe szorul a TD100 -on a közép neki, a BW -knek meg az alsó kiemelése magasabban van. Szóval erősen különböznek karakterre.

(#12876) dAnky: Én meelectronics M szériára szavazok (elsősorban M6). Kérdés mennyiért sikerül beszerezni. A Creative/Sennheiser -nél még $20 -os szállítással is jobban megérné valszeg.

(#12882) DemonDani: Illene jobbnak lennie az XR -nek. Arra a magasra leszek kiváncsi. Joker különösen jól tolerálja a szúros magasakat, szóval lehet nagyon fog neki tetszeni. Ha még neki is sok, akkor az szeintem egyenértékú egy XT szintű mélykiemeléssel.

[ Szerkesztve ]

(#12881) zack válasza bigmasterg (#12875) üzenetére


zack
nagyúr

Visszafelé nem teljesen igaz. Megmondom őszintén nekem nem volt 50k egy fejesre, de tény, az is benne van, hogy kevésbé használnám ki. De 20k viszont volt fülesre. Már előtte is írtam hogy 100 dodó környéke a határ. Mobil ill. okostelefonból ennél jobb hangzást amit a Sunrise tud kétlem hogy ki lehet hozni, de alíg várom hogy ezt megtudjam. Ha ki lehet még többet hozni, akkor nyáron fejlesztek Sunrise-ról. ;] ;)
Tény hogy van igazad abban amit írtál, mert ha nem használod ki, akkor minek. De akkor is ha megtehetted az 50 kategóriát fejesből, és lenne igényed jobb fülesre, lazán megvennéd a 20-30k szintet. Viszont én nem biztos hogy megvenném az 50k fejest, még ha ki is használnám, akkor se. ;)

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#12882) DemonDani válasza Shufny (#12880) üzenetére


DemonDani
addikt

Akkor inkább az XR120PROhoz hasonlíthat az M1, de ugye ő még nincs benne a tesztben,
napersze Dave elmondása alapján :U

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#12883) Xabi78


Xabi78
aktív tag

Hmmm... szóval az rendben van, hogy valaki 10 perc belehallgatás után lefikáz egy-két (egyébként nem rossz) bejáratlan fülest, de az nem, hogyha valaki több napon keresztül hallgatva, összehasonlítgatva a fül- és fejhallgatójával/ival, le meri írni a véleményét abba a topicba, ami egyébiránt azért jött létre, hogy az ilyen tapasztalatokat megosszák?
Régebben a CXektől volt hangos ez a topic... Most a xearstól, mert ez van sokaknak. Valószínű fél-egy év múlva valami teljesen mástól. Én nem tudok írni az sw-xcaperől, mert nincs olyanom, te meg nem írsz, mert nincs kedved.
És igen, én sem vagyok audiophil, de azért álljunk már meg egy pillanatra. Az audiophil nem ez az árkategória, sőt, az maga az IEM össze nem hasonlítható egy rendes, jól összerakott high-end rendszerrel. Mondjuk az nem is ennyibe kerül. És ez a varázsa, hogy jóval kevesebbért ad tisztességes hangzást, meg hurcolhatod magaddal. Az audiophil egy életforma, (aki autó helyett erősítőt vesz), ezt ne keverjük már ide, légyszives. Mert itt, ahogy nézem, eddig senki nem állította magáról, hogy mekkora audiophil...
Az meg egyenesen vicces, hogyha valaki azt mondja, hogy a Xears/m1/akármi mennyivel jobb, mint a CX akárhány, akkor egyből fölzümmög a kórus, hogy azért, mert az biztos csak egy fake CX... Ebből az egyik felének szintén fake CX-e van, a másik fele meg hallotta egy barátjától, hogy szól. És jellemzően egyik sem él együtt hetek óta egy Q-jay/M1/XR/TD/SW xcape-l. Esetleg még csak nem is hallott róluk.

/me fogja a fejét...

Cave canem!

(#12884) Dave™ válasza DemonDani (#12882) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha visszaolvasol, esetleg használod a keresőt, ki fog derülni, hogy hárman írtunk róla: Xabi78, Luissimo és én. Ha kihagytam valakit, sorry. Ha veszed a fáradtságot és elolvasod a leírtakat, akkor teljesen felesleges " :U " smile-t használni, ugyanis a 3 vélemény eléggé egy dimenzióban mozog, ergo vagy mindhárman süketek és hülyék vagyunk, vagy tényleg ilyesmi a hangja. Nem azért írtam róla kisesszét, hogy magamat szórakoztassam, hanem hogy segítsek másoknak a választásban. Lehet, és kell is óvatosan kezelni mások véleményét, de ha 3-ból 3 írja kb. ugyanazt, akkor ott már valami igazság csak van a dologban. Az M1-et nem ismerem, csak azt tudom mondani, hogy az XR az analitikus, kiegyensúlyozott karakter, színezetlen, kontrollált, nagyon részletes (részletességben érezhetően jobb, mint a TD). Azt is felajánlottam, hogy meg lehet hallgatni az enyémet minden kötelezettség nélkül. Innentől mindenki azt csinál és azt hisz, amit akar.

Shufny: igazság szerint annyira nem vészes a magasa, számomra a legszembetűnőbb Chari Chari sztring gitárjánál (Aurora). Szóval nem kell annyira durvára gondolni. Anno a Superluxnál bejáratás nélkül (előtt) sokkal erősebb volt, az akkor picit zavart engem is, ez meg nem. Egyéb viszonyítási pontot nem tudok mondani :) Viszont a 668B-nél szerintem jobban szól az XR, élesebb, tisztább, kiegyensúlyozottabb meg az az érzésem, hogy több a részlet is. Ez utóbbi lehet az előzőekből következik, mert így szembetűnőbb, de nekem nagyon így tűnik. A Superluxnak a tere viszont nagyobb természetesen. Azt nem tudom mennyire fair összehasonlítani, mert a 668B gondolom direkt a lágyabb karakter. Elnézést, hogy ilyen részletesen írtam le a hangzását, ez már extrém audiofil szint ;] :P

(#12885) schawo válasza Dave™ (#12884) üzenetére


schawo
titán

Nekem Td-m van, de szerintem a 668-cal nem lehet összemérni, a 668-nak sokkal tisztább a középtartománya, de a magasai is, pedig az komoly gyengesége a sluxnak.

Szóval azért inkább IEM-eknél maradjunk, inkább ahhoz hasonlítsunk. Az Xearsnek megvan a zengő reverbes hangzása (ami minden IEM-te jellemző, amit hallottam), mert a hang beszorul a hallójáratba.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#12886) Dave™ válasza schawo (#12885) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem az XR közepe jobb :F A TD az más tészta, ott a mély dominál. Szerintem arról van szó, hogy jobban bejön ez az élesebb, direktebb hangzás, mint a Superlux lágyabb megközelítése. De lehet csak az IEM mivolt miatt csalóka a dolog és becsap a fülem. Azért még mindig szeretem a 668-at is :)

Több IEM-hez sajnos nem tudom mérni, remélem majd Bici megteszi, neki van elég sok referenciája.

(#12887) Xabi78


Xabi78
aktív tag

Letöltöttem a telefonomra egy érdekes appot, a True Tone-t. Tulajdonképpen egy frekvencia generátor. Rádugtam az XR-t. Először azzal kellett szembesülnöm, hogy számomra valahol 18.000 - 18.500 Hz körül megszűnik a világ (azt nem hiszem, hogy az XR ne bírná...) :( Másrészt hogy a 24 Hz-ig még zeneileg is hallani a hangot, de elég sok másodlagos hang is van (súrlódás jellegű zörej), 20 hz körül már csak azt hallani (bár ha nagyon belemagyarázom, akkor halványan, nagyon haloványan még akár hangként is lehetne érzékelni, de nagyon nehezen lehet kihámozni már a másodlagos zörejből).

Kísérletnek érdekes volt, de azért messzemenő következtetést ebből nem érdemes leszűrni, nyilván...

X.

Cave canem!

(#12888) Bici válasza Xabi78 (#12887) üzenetére


Bici
félisten

18kHz feletti hanagok nagyon ritkák a zenében, mellesleg az XR sem mindentverő, simán lehet, hogy addig bírja csak. :) A magasak királya az RE0 sem megy tovább ennél.
Ráadásul, a telefonok sem számítanak éppen tökéletes hangforrásnak.
Mellesleg ha 18kHz-ig hallasz, az sem katasztrófa, a 25 felettiek közül kevesen hallanak 20-ig. :)

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#12889) Xabi78 válasza Bici (#12888) üzenetére


Xabi78
aktív tag

SGS + voodoo kernel :) Igen jól szól.

Referencia:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=10904035&postcount=1092

X.

Ps.: mielőtt még megkapom, hogy erre bezzeg volt pénzem, jelentem 30.000-ért vettem telenornál, persze eladtam a lelkem 2 évre... ;) ;]

[ Szerkesztve ]

Cave canem!

(#12890) Dave™ válasza Xabi78 (#12889) üzenetére


Dave™
nagyúr

Bezzeg a kétéves előfizetésre telik, mi? :DDD

(#12891) Xabi78 válasza Dave™ (#12890) üzenetére


Xabi78
aktív tag

telik, hálistennek :))

Cave canem!

(#12892) Bici válasza Xabi78 (#12889) üzenetére


Bici
félisten

Akkor sem gáz, ha csak 18k-ig megy a füles vagy a füled. Ez is sokkal jobb, mint ami elvárható, és ami szükséges a zenéhez

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#12893)



őstag

Én ezek után szégyellem hogy audiófill vagyok, de amíg valaki belém nem köt nem fejtem ki részletesebben. :B

(#12894) Xabi78 válasza (#12893) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Szoval mit is műveltél a füleseddel, mert az valahogy elsikkadt? :)

X.

Cave canem!

(#12895) themebuilder válasza zack (#12874) üzenetére


themebuilder
senior tag

Utcán fülhallgatóval a füledbe motorozni az robbant balesetveszélyes és tiltott dolog (büntethetnek is érte). Elvonja a figyelmet, egyensúlyérzéket is ronthatja és a külvilágból is kevesebbet érzékelsz. :(

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12896) válasza Xabi78 (#12894) üzenetére



őstag

Túl nagy potenciál van benne, és még nem védettem le. :D

(#12897) válasza Bici (#12888) üzenetére



őstag

Ez így nem igaz, majd este reflektálom.
A frek. Átvitel egy 6- od rendű dolog az élő hangszer reprodukciójához. De nem is ez a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#12898) themebuilder válasza dAnky (#12876) üzenetére


themebuilder
senior tag

Ha fontos a sok basszus akkor Sennheiser CX300-II Preicision vagy hasonló fülhallgató ajánlott. Xears-ekből a PowerSystem, Bullet, PowerBall, TurboDecices széria ami megfelelhetne. V-Moda Bass Freq még ami a legolcsóbb, de sok a basszusa.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#12899) Luissimo válasza (#12893) üzenetére


Luissimo
veterán

na, akkor én belédkötök, mint a betonba, érezd magad megszólítva, mivan,mivan,mivan(?). :))

csak hogy bővebben kifejtsed miért szenvedsz te olyan betegségben, amiben ! (remélem ragályos ) :D :DD

(#12900) Bici válasza (#12897) üzenetére


Bici
félisten

Nagyon kiváncsi vagyok, hogy az adott hsz melyik részét tudod megcáfolni. :))

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.