- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Múltkor szembe jött velem egy netes hirdetés ilyen csoda csilivilli késélezőről és hát jó lenne a fenőkövet nyudíjazni, mert rühellem. Használ valaki valami tutit, ami még a megfizethető (aka nem 50k) kategóriába esik?
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Makos gubat szeretnek kesziteni, de most gubakiflibol. Nem lenne logikus ugyan, de inkabb megkerdezem..ha kesz a kifli, azt is ki kene szaritani par nap alatt mint a sima bolti kiflit? Elore is koszi -
válasz
btraven #5987 üzenetére
Erről még nem hallottam, csak csirkénél. Úgy lesz kívül ropogós, belül pedig omlós, ha nincs túlsütve, felhevített serpenyőben hirtelen megsütve szokták elkészíteni, ez a rozé kacsamell.
Én úgy is szoktam még készíteni, hogy megpirítom mindkét oldalát, (comb, mell) és sütőbe teszem addig amíg le nem omlik a csontról. Így jobban szeretem, egyébként.
-
btraven
őstag
Olvastam hogy a kacsát úgy kell megsütni hogy teljesen tejföllel kell bevonni. Ez igaz lenne?
Igy lesz ropogós de omlós húsú. -
perempe
veterán
karaj egészben krumplival, hagymával közel 3 óra sütőben fedve (150°C)
[kép]
csak másokat bíztatok, hogy nem lehet elrontani,
nekem kb. 20 perc az előkészítés -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Bébi/serpenyős krumplit próbált már valaki sous vide-olni?
Egészben milyen módon készítenétek el? Pl egyben, alufóliába csomagolva milyen lehet? Héját gondolom (remélem) nem kell lekapni, elég megmosni. -
válasz
freaghill #5978 üzenetére
Nincs. Inkább pont az a gond, hogy az amúgy szárazra törölt húsok vákuumozásakor figyelni kell, mert egy idő után már a nedvességet szívja ki a húsból, ami ha felér a hegesztési vonalig, akkor nem tudja lezárni. Szóval eléggé erős, főleg a turbó fokozaton.
Van sok lehetőség: sima fokozat-száraz alapanyag, sima fokozat-nedves alapanyag, turbó fokozat-száraz alapanyag (na ez minden levegőt kivesz) és turbó fokozat-nedves alapanyag. Mellette ott a lehetőség, hogy te is bármikor leállíthatod a menetet a seal gombbal.
Anno amikor vettem ez volt a legajánlottabb ár-érték arányban. A nedves cuccoknak kicsit hosszabb zacsi kell és én belógatom a konyhafiókba a cuccot, úgy lassabban indul a szósz.
Persze egy kamrás képet sosem fog megközelíteni se, de nem is 200k. Ez kb. 0,7 bar-t tud, a 40.000-res gépek kb. 0,8-at. Nem értek a fizikához, az mennyivel jobb (lehet olyan, mint a földrengés skála
).
-
Madoc
veterán
Sima kelt tészta amiből pl a lekváros bukta van , csak vaniliáscukorral. Kinyújtani olyan 1 centisre, a tésztából csíkokat vágni, és vagy összesodrod hurkára és úgy tekered majd fel vagy csak simán a csíkokat. a sütőfát jól beolajozni vagy vajazni mielőtt feltekered. Mikor kész akkor a sütőfán ellapítod (mintha nyújtófa lenne). Megkened olvasztott vajjal vagy olajjal majd cukorba forgatod és parázs fölött kisütöd. Mikor rákaramellizálódott a cukor akkor kész is, és azonnal megszórod, dióval vagy fahéjas cukorral vagy amivel akarod.
"Mikonyhánk" - ból vettem sütőfát, a sütőt meg a tartót azt meg a cégnél csináltam lemezhulladékból.
-
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, melyik a legjobb fajta bogrács a kajakészítésre?
( paprikáskrumpli, pörkölt ... )
a cománcozott, a fém? gondolom az alu az csaknemtán. -
freaghill
őstag
Tudtok ajánlani valami jobb minőségű fóliahegesztőt?
Fontos, hogy tudjon egyben vákuumozni is és hegeszteni is.
50.000 alatt jó lenne. -
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #5964 üzenetére
Nem kislányok kezébe való a sarokcsiszoló.
-
-
Essejó
veterán
válasz
RubbishBin #5962 üzenetére
-
RubbishBin
senior tag
Életemben először sikerült házilag megközelítenem a nyugaton 6-7000 forintért árult kézműves hambik ízét, pedig évekig készítettem ilyeneket egy gourmet street food étteremben. A titkok nyitja a saját készítésű buci (ott készen kaptuk), és a medium rare-ben megsütött 100 százalék marha volt. Legközelebb jobban megtömöm minden jóval, ez csak a teszt volt. 😎 Meg szerzek egy élesebb kést, amivel egyenesen is lehet hagymát vágni.
-
válasz
Digitalpimp #5947 üzenetére
Bekentem vajjal vagy valami zsiradékkal, már nem emlékszem pontosan, tényleg elég régen volt.
-
Vaze
őstag
válasz
krizmo_ #5943 üzenetére
Mi jelenleg kurtos kalacsot gyartunk
Elso 2 db nem volt igazan jo,eloszor nem volt szinte semmi ize,hiaba forgattuk bele cukros fahejas csodaba + van vanilias cukros nyalanksag isNem ragadt ra a cukor...
Masodik sutesre mar ugy csinaltuk,hogy sutes elott beforgattuk a cukros cuccba es ugy sutottuk meg,de rengeteget tettem ra,es miutan megsult,csak ugy szakadtak le rola a nagy cukor darabok
Harmadik sutesnel mar ugy csinaltuk,hogy enyhen meghintettuk cukoral enyhen,es ugy sutottuk meg,na igy mar jo lett
Kettesevel sutjuk,mert 2db kurtos kalacs hengerem van.
Egyre jobban megy a dolog,es egyre izletesebb,mindjart dobok fel egy kepet -
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #5943 üzenetére
Na ne, neked nem sikerül valami? Nem hiszem el.
Próbáld ki a papírtörlő gurigás módszert.
-
Vaze
őstag
Sziasztok,
Kurtos kalacsot csinalt mar valaki?
Ha igen,beszamolna rola,hogy sikerult?Esetleg jo kis recept?
Valaszokat koszi elore is -
válasz
Mr.Csizmás #5939 üzenetére
Az nem opció, ragaszkodok ehhez, praktikus stb. Te is mindenhol ott vagy, látom.
Essejó: köszi a tippet, ez is csajka tulajdonképpen, így pont jó az ötlet.
-
Essejó
veterán
Valószínűleg a vízkő reakcióba lépett a felületi aluminiumoxiddal, esztétikai hiba csak, de a Néphadseregben baszogatni lehetett a sorálományt érte.
Próbáld meg porrá tört citrompótló és nedves rongy kombóval, a seregben anno így pucoltuk az alu csajkát.
Esetleg szódabikarbóna és pár csepp 20%-os ecet majd rongy és dörgöl.
Aztán kiöblít, szárazra töröl és radiátoron megszárít. Mert a maradó vízcsepptől újra foltosodik. -
Sziasztok, másik topikban kérdeztem, nem annyira topiktéma mint ahogy itt se, de jobbat nem találtam, és még nem tudtak rá válaszolni.
A kérdés az, hogy adott egy túrázós edény, ami alumíniumból van. Eddig olyasmire volt használva, aminek során nem történt benne vízforralás. Most víz volt benne forralva, és pöttyökben feketedett belül az edény. Valamennyire halványult szivaccsal mosáskor, de teljesen nem.
Két kérdésem lenne, az egyik, hogy le kell-e ezt venni, mert ha csak esztétikai probléma, az nem érdekel. A másik, ha le kell szedni, akkor mit ajánlotok, hogyan stb (gondolom súrolószert nem szabad használni).
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
válasz
#49155328 #5930 üzenetére
Tészta:
2 tojás (L-es méretű)
80g cukor
120 g liszt(királybúza, manitoba, kamut(csak 1 ek))
50ml olívaolaj
50ml tej
5-6g sütőpor
1 csomag boubon vaníliás cukor( vagy aroma)
1 csipet sóTojásokat szétválasztom. A sárgáját először elkeverem a cukorral. Majd az olajjal és a tejjel. Végül jöhet a liszt és a sütőpor. Ezt alaposan elkeverem, homogén állagúra.
A tojásfehérjéből habot verek a só, vaníliás cukor és néhány csepp citromlé hozzáadása után. Utóbbi legyen jó kemény. Ezután hozzáadom a tészta részhez. Fontos! Összeforgatom a tojáshabbal, nem keverem el durván. Különben összetörik a hab...
150fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 130-140 fokon 30-40 percig sütöm. Többször tűpróbázom. Én szeretem lassan sütni.Pisztácia krém:
500g pörkölt sótlan pisztáciát megpucolom a kemény héjtól.
Ebből kiveszem egy kisebb marékkal, a dekorációhoz. A többit megtisztítom a barnás héjrétegtől. Ez fontos lépés különben nem zöld lesz a krém, hanem barna. Ehhez 2-4 dl vizet forralok fel, majd félreteszem és beleöntöm a pisztáciát. Kb 1-2 percig állni hagyom...néha kevergetem. Ezután leszűröm, és amint tudom elkezdem kézzel lefejteni a barna puha burkot.
Eddig a részig csak a pisztácia elvisz 2 órát simán.Ha ez megvan, akkor aprítóba teszem, majd 1 ek szőlőmag olaj(semleges íze miatt), + 1ek tejjel és kb 3-4 dkg olvasztott (rendes) vajjal elkezdem ledarálni. Ízlés szerint mézzel édesítem. A kíván állag eléréséhez én még 3 ek mascarpone-s tejszínt tettem hozzá....mert elég beton massza lett belőle.
Gyümölcs dzsem:
Bármilyen fanyar gyümölcsöt felforralok, turmixolom, enyhén édesítem mézzel és esetleg pektinnel fixelem.Mascarpone-s krém:
500g mascarpone-t elkeverem 4-5 ek mézzel.(egyéni ízlés kérdése) majd 200g tejszínt keverek hozzá óvatosan. Keményre kell verni. Ha a fodrozódás megmarad akkor már bőven jó. Nem szabad túlverni.Fehér csokis krém:
2x100g fehércsoki + 200g tejszínt gőz fölött megolvasztok. Ezután simára keverem. Ha szobahőmérséklet alá hűlt akkor lassan elkezdem felverni (kvázi trüffel krémet kezdek csinálni) De nem habosítom ki teljesen csak addig keményítem ameddig még képes magától terülni...Ezután a fenti lego elemeket összerakom tetszőleges sorrendben. De arra figyelni kell, hogy a krémek sorrendjében alulról felfelé haladva a keményebbtől a lágyabb felé haladunk...
Legvégül a marék félretett pisztáciát aprítóban durvára darálom és megszórom a tetejét. -
-
válasz
Handball94 #5924 üzenetére
Kemence pékség. Üllői vége felé, Mol kúttal szembe.
-
Essejó
veterán
válasz
Handball94 #5924 üzenetére
Azért van pár pék a 18. ban, még ha az Albánt nem is számoljuk annak.
-
bugizozi
őstag
Ez a buci is egy kisebb pékségből van, én nagyon szeretem őket Telek Pékség (van rendes 100% teljes kiőrlésű kenyerük meg vadkovászos is) A 18 keres is biztos jó, persze mindenki oda jár ami közelebb van neki.
Kifejezettem preferálom az ilyen kis üzleteket.
-
-
Essejó
veterán
válasz
krizmo_ #5918 üzenetére
Elolvastam most 3 recit, az első kettőt fogom szerintem kombinálni, a harmadik Jamie Olivert azért hagyom ki mert leírás szerint ne hagyjuk kihűlni mert megkeményedik.. Illetve a receptek szerint a készre főtt rizst felvert tejszínnel lazítjuk, én a tejszín helyett kipróbálom Hulalával.
-
Essejó
veterán
Néha hétközben hozatunk kaját, és a múltkor a desszert gyümölcsrizs volt. Azt mondanám tejberizs gyümölcs darabokkal, de ez olyan krémes volt még másnap is mint egy risotto. Mostanában nem próbáltam, de amiket én régebben gyártottam azok mikor kihűltek tisztára össze álltak. Esetleg valami ötlet, hogy készítsem, ja és a gyümölcs is ropogós volt benne.
-
arcsin
senior tag
Netgombász szerint sem érdemes
Elkészítési tanácsok, 2.mondat.
-
válasz
kmarci25 #5902 üzenetére
Bizony, muszáj neki.
Nagyon aranyos a kézírásod.#5910 Mr.Csizmás
Ha le is égne, de nem igazán jellemző, még mindig ott van a tok...
#5909 FerNandor
Gusztustalan, ha nem mosnak meg valamit(egyébként, vettem már úgy húst, hogy volt rajta szőr, haj, kaka stb)... De van aki azt szereti, ha ott ropog a föld/homok a foga alatt a gombáról, ad neki egy texturát.
Egyébként, pont azért szoktam rá arra, hogy szinte mindent magam készítek, mert kiráz a hideg, attól ahogy sokszor elkészítenek egy ételt...#5905 Ispy
Legutóbb 2 változatot készítettem, az egyikbe tettem hagymát a másikba nem, a hagymás változat lett a nyerő. -
FerNandor
őstag
Hát nem tudom, láthatóan koszosan belerakni egy főzős műsorban a gombát a kajába, nekem kicsit fura.
A csirkének is biztos a tollában van az íz, azért hagy néhányat rajta
-
FerNandor
őstag
Nekem alapjaiban ez vált be [link] , a hozzávalókon ízlés szerint módosítottam. Szerintünk nagyon finom.
----
Amúgy Jamie Oliver 30 perces kajái.... és mosatlanul/tisztítatlanul rakja bele a sampiont a kajába. Elképesztő.
Mondjuk még mindig az a legdurvább, amikor tök nagy tollak volt a csirkén és úgy sütötte meg. -
Ispy
nagyúr
válasz
bugizozi #5891 üzenetére
Mióta laktózérzékeny a fiam nálam a hamburger úgy kezdődik, hogy zsemlét kell sütni.
Nálunk is most volt coleslaw, életembe először csináltam, két dolog nem is tetszett benne: kockára vágtam a káposztát, legközelebb inkább lereszelem azt is és nem raktam bele hagymát, mert a receptek nem írtak, amiket néztem, ez hiba volt.
-
Top cat
addikt
válasz
Mr.Csizmás #5899 üzenetére
Zsömlével dobálni kell, csapkodáshoz bagett való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest