- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Nem saját kép, a miénk nem szokott ilyen szép lenni, de számunkra ez ünnepi kaja (évek óta ezt csináljuk karácsonykor) Nem túl nehéz, ez után lehet menni vacsira a dédihez töltött káposztát enni
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Millerhaus márkájú edénykészlethez lehet kapni hőmérős fedő fogantyút? Vagy akár simát?
Sajnos sérült, belemegy a víz mosogatásnál, utána nem jön ki, így főzés közben meleg...Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Használ valaki Aldi-s robotgépet? Ma láttam a boltban: 800W, 23e Ft. Ez mire lehet elég? 800g tésztát ki tudna dagasztani?
Süteményekhez jó lehet, tojást felverni, ilyesmi?
Sajnos tüzetesebben nem néztem meg, nem tudom hány literes a tál.Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a Pesto-s ötleteket, végül óccó kesudióval csináluk, pöpec lett, pestos csirkét sütöttünk belüle, nagyon jó.
Ami fura, hogy egy idő után kicsit bebarnult, de az íze jó.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a rizs ajánlásokat, van otthon egy Aldis BON-RI Kerekszemű rizs, tejberizsnek vettem, mert az van ráírva
Kipróbálom majd azzal.
-
bugizozi
őstag
válasz
Tibicsucsu #11868 üzenetére
Köszi, nem is tudtam, hogy van az Aldiban is
-
bugizozi
őstag
válasz
solfilo #11864 üzenetére
köszi, szal kb bármit belerakhatok aztán meglátom jó-e
"I've used almonds, walnuts, pistachios, cashews, pecans, and hazelnuts, all depending on the character you want the pesto to have."
Tibicsucsu: a beszerzés a másik bajom, de úgy látom a sparban lehet kapni, ha lesz lehet teszek vele egy próbát mégis. [link]Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy csomó friss bazsalikom, mit lehetne belőle csinálni?
Első körben pestora gondoltam, azt fenyőmag helyett lehet esetleg más (könnyebben beszerezhető, olcsóbb) magból csinálni? Ez a recept jó lehet? [link] Több helyen csak annyit írtak hogy "egy nagy marék" meg "egy csokor" bazsalikom, itt végre konkrét tömeget ír.
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Ezt pl nemrég kaptunk ajándékba, mert hogy milyen szép, 2 használat után ilyen... valahogy nincs gusztusom többet használni
Viszont lusta is vagyok a fát kézzel mosni
Főleg amikor jó hagyma illatú, alig akar lejönni róla a szag.
Néztem amit linkeltél, 2990Ft+Áfa, hm nem is drága... ja az a szállítási díj
de gondolom ezt egy életre veszi az ember.
A kisebb testvérei is ugyanolyan anyagból lehetnek? Vágódeszka HACCP 450×300 – Piros – 455x300x(H)13 mm - HENDI 825525 -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ki milyen vágódeszkát használ?
Létezik olyan ami _nem_ műanyag és be lehet tenni mosogatógépbe?
Köszönöm! -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha egy receptben az van hogy 25g élesztő és kelesszük 30-40 percig, akkor az működhet úgy, hogy mondjuk 10g-ra csökkentem az élesztőt és 80-100 percig kelesztem?
Pl recept amit épp olvasok és eszembe jutott: [link]
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
válasz
lorcsi #11505 üzenetére
Röviden: igen
3e-t megér, hogy kipróbáld, annyi, hogy tedd szinte legfelülre, legalább egy órát kell járatni a sütőt, hogy átforrósodjon, berakod a pizzát, rányomsz a grillre a sütőn aztán hadszóljon.
egy személyes tipp: a téglalap alakút vedd, nagyobb a felülete, kisebb az esélye hogy mellé rakod a pizzát. -
bugizozi
őstag
válasz
fradi81 #11336 üzenetére
Az a célom, hogy a gép amit veszek könnyedén tudjon akár 1 kg lisztből (~1,65 kg tészta = ~ 8 buci) pizzát dagasztani. (most ezt egy kenyérsütő géppel csinálom 2 részletben
)
Ance: Úgy értettem, hogy ha veszek egy gépet, nekem csak ez a három keverőszár kell, nem kell turmix, húsdaráló stb. Ha kell max veszek hozzá, de magamat ismerve fölösleges, most sincs itthon külön gép. (netes kép, fogalmam sincs milyen ez a gép, csak a kiegészítők miatt tettem be)
krizmo_: az is egy jó megközelítés, csak rá kéne szánnia magát az embernek
Hú neked jó nagy van
A legkisebb KA (4,3L , 275W) megbírkózna vajon az 1,6kg tésztával, vagy inkább a nagyobb (4,8 L , 300W)?
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #11333 üzenetére
Régóta őrlődöm én is milyen robotgépet kellene venni
Egyrészről azon gondolkodom h jó nekem a 40e aldi/lidl, az se lehet rossz, 3 év gari, egyszer úgyis elromlik másrészről meg ezt 10-20 évre veszi az ember jo eséllyel, akkor legyen normális, ha másmilyet vennék úgyis azon sopánkodnék h a KA milyen jó lett volna(meg nem kell nekem húsdaráló, turmix stb úgyse használnám, a KA meg egyszerű, letisztult, nincs hozzá semmi limlom)
Kár hogy nem lehet kamatmentes részletre venni, úgy nem fájna annyira kiadni érte ennyi pénzt -
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #11211 üzenetére
Lehet, fehér lisztből még sose próbáltam, csak tk búza és tk tönköly, annak is hasonló eredménye lett. Azt hittem a kamuttal jobb lesz, mint a pizza.
Lehet megpróbálkozok majd inkább valami kekszes alappal, pl ilyen Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttortát már csináltunk, ez baromi jó volt. Csak rakok hozzá kakaóport meg egy kicsivel több vajat. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Néha szoktam ilyen túró rudi pitét csinálni [link]
A gondom az, hogy a tészta nagyon kemény, cipőtalp állagú mindig. Mondjuk én nem rakok rá alufóliát meg babot, simán csak kisütöm. Lehet emiatt? Vagy a másik dolog, hogy kamut lisztet használtam hozzá és cukor helyett édesítőszert.Köszi!
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Lisztet ki mivel szokott szitálni? IKEA-nál kerestem de itt elfogyott a tudományom: [link]
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
válasz
Tibicsucsu #11011 üzenetére
Gyönyörű
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ehhez hasonló késeket hol lehet venni? (7 és 11 cm pengehossz kb) IKEA kések páromnak nem tetszenek
Ilyennel szoktunk kenyeret kenni és zöldséget vágni vacsinál.
Gyors Alza keresés után ezeket találtam:KDS 1044 konyhakés 4
Orion CLASSIC konyhakés 7 cm
Orion CLASSIC konyhakés 9 cm
LAMART RENNES Univerzális kés 12 cm LT2086Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Értem, köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Használ itt valaki gőzsütőt?
Új konyhánkba válogatjuk a gépeket és ezen megy a dilamma, hogy megéri-e a felárat. Pl egy rakott cucc vagy lasagne jobb lesz-e gőzsütőben? (ezekt sütünk a leggyakrabban + sütiket)Köszönöm a véleményeket!
Az elméleti részt elolvastam, gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi.
"A húsok belül omlósak, kívül aranybarna színűek és ropogósak lesznek, ha alacsony gőztartalmú (25% gőz) programon sütjük őket. A nagy nedvesség tartalmú ételek (felfújtak, rakott ételek) csodálatosan szaftosak maradnak, ha közepes páratartalmú (50% gőz) sütőtérben készülnek. A zöldségeket, halételeket, gabonaféléket (rizs, kuszkusz) érdemes magas páratartalmú (70-100%) sütőtérben párolni, így telt és gazdag lesz ízük, miközben megőrzik értékes tápanyagaikat - ezért egészségesek lesznek."
-
bugizozi
őstag
#mitfőztemmára
Reggeli: Eperturmix (eper, tej, zabpehely)
Egyszerű, gyors: hozzávalók beleszór, összeturmixol, megiszom, 1,5 perc alatt megvan a reggeli, délig kitart a zab miatt.
Ebéd: Tavaszi karaj (Street Kitchen)
Most csináltunk először ilyet, ízlett, szeretem az ilyen szaftos zöldséges kajákat. Mi teljes kőrlésű durum tésztával ettük.
Viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Aszongya' a recept: "A tavaszi karaj elkészítéséhez először a szeletelt sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük sűrített paradicsommal, és megszórjuk a keményítővel."
Miért kell megszórni keményítővel, mi a célja? -
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #10063 üzenetére
Köszi, mikor mi van
Az a jó ebben hogy jól lehet variálni: most tortilla volt, de az harmadrapra elfogyott úgyhogy rizst főztem ki mellé, de simán szendvicsre is jó. (ha tortilla vagy szendvics akkor megy rá majonéz+csemegeubi) Ettem már bulgurral, sőt kenyérrel is ha nem volt kedvem köretet csinálni
Az IKEA-s mérleggel mi a baj?
Ance: ezt pont hogy télen kell csinálni, jól befűti a lakást az 5 óra alatt amíg sül
-
bugizozi
őstag
#mitfőztemmára
Pulled pork (tépett sertés hús)
Nagyjából ezt a StreetKitchen receptet követtem, de nem volt itthon mindegyik fűszerből: A legszaftosabb pulled pork szendvics
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Maradék krumplipüréhez mit lehet kitalálni, hogy egy light-os vacsora legyen? (azon kívül hogy a fagyóból kiveszek vmi rántott cuccot és kisütöm... (az már nem is light-os) maradt meg vagy fél kg és sajnálom kidobni, holnap meg már más lesz a menü, meg amúgy is 3 napja ezt esszük
lefagyasztani úgy tudom nem jó ezt)
Esetleg tegyek hozzá egy kis lisztet, tojást és készítsek Krumplis pogácsát?Az legalább több napig eláll. Sütőben is ki lehet sütni, vagy csak olajban/zsírban?
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
#mitfoztemmara
Karfiolkrémleves + császármorzsa
Majdnem sikerült húsmentesre az ebéd, de párom akart bacont is a leveshez, így nem tudtam megállni hogy ne egyek belőle én is
A csaszarmorzsa teljes kiőrlésű búzadarából van, azért sötétebb a színe. Tudom lekvárral szokták enni, de találtam a hűtőben egy Danette vanília pudingot, amin nem volt dátum, így megbontottam, még ehetőnek ítéltem úgyhogy raboritottam -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Mandulalisztet (extra finom) honnan tudnék rendelni macaron készítéséhez?
Itt találtam de 2300 Ft a pkhttps://cukraszdiszkont.hu/termek/mandulaliszt-extra-fine-1000g/
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Most csináltam először, nekünk nagyon ízlik, amúgy is szeretem az ilyen taknyos kínaimagyar kaját
Annyit változtattam a receptem, hogy újhagyma helyett póréhagyma került bele, és az elkészítését is máshogy csináltam, lustaságból bele mindent a WOK-ba aztán had szóljon(olaj, sárgarépa, vöröshagyma, pácolt csirkemell, fokhagyma, póréhagyma, mogyoró volt a sorrend kis szünetekkel)
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #8900 üzenetére
Imádom ezt az embert, le a kalappal előtte
Jómúltkor egy délelőtt épp Veresegyházon keresztül mentem és nyilván útbaejtettem a boltját, otthagytam majdnem 10k-t, de olyankor nem érdekel mert azok a termékek amik ott vannak... az a pisztáciás levelestésztás csiga te jóisten...
Youtube feldobta ezt mellette, ez is nagyon jó: M5 TV Mesterember - Pék -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Bevált őszibarack krémleves receptje van esetleg valakinek?!
Köszi!
-
bugizozi
őstag
jogos felvetések
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
#mitfőztemmára
Tonhalsaláta tortillában
Saláta, kaliforniai paprika, paradicsom, póréhagyma, répa került most bele + tonhal + az enyémbe tettem egy kis johgurtot is.
A tortilla bolti, fénykorunkban megcsináltuk házilag 50 Ft-ból, most a szabad időnk többet ér úh rászánjuk azt a 400 Ft-os az Aldis tk tortillára, pedig tudom nem egy nagy was ist das. -
bugizozi
őstag
#mitfőztemmára
Zöldséges karaj sajttal
Karajt sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, lerakjuk a tál aljára, mehet rá kaliforniai paprika, lilahagyma (+ ki mit akar) letakarva 150 fokon 1-1,5 órát sütjük amíg megpuhul a hús, attól függ milyen vastag, ha már jó akkor rá a sajt, ráolvad és kész. Mi zöldséges bulgurral ettük.
-
bugizozi
őstag
#mitfőztemmára
Zöldséges szójaszószos tészta tofuval
Hagyma (lila + vörös) + tofu kicsit lepirít, utána rá a többi zöldség*, ha kb jó szójaszósszal meglocsolni, aztán mehet rá a kifőtt tészta + még egy kis szójaszósz, összeforgat és kész.
*most répa, kápia paprika, répa, kelbimbó, cukkini káposzta és újhagyma ment rá de bármi lehet ami van otthon és már kezdene megromlani
-
bugizozi
őstag
válasz
fradi81 #7857 üzenetére
Ismerősnek ilyen Trisa 734070 ostyasütőt rendeltünk, ehhez adtak egy jó receptet, ha érdekel akkor elkérem tőle.
-
bugizozi
őstag
Zé-féle rakott kel kis módosításokkal:
- őrölt kömény helyett római kömény mert csak az volt itthon
- 200 ml passata helyett 500ml (mert hát mit csináljak a maradék 300 ml-rel)
- +200ml tejszín hogy szaftosabb legyen
- rizs helyett 1 bögre bulgur
- a bulgurt a pörköltes alaphoz öntöttem "a'la natúre" amit 2 bögre "alaplével" öntöttem fel ami a kel blansírozásából maradt (így a lé nem ment kárba és egy edénnyel kevesebbet kell mosogatni)
- a tejfölt utólag szoktam rátenni mikor eszem, mert a párom nem szeretiJoghurt torta (jénaiban, mert a tortaformába nem fért bele)
Ezt párom csinálta csak kb tudom: egy vödör barackjoghurt, 300ml felvert tejszínt (1,5 kicsi, mert 100ml maradt valahonnan) 2 csomag zselatinfix, alul meg babapiskóta van + barackbefőtt. Nagyon szeretem az ilyesfajta desszerteket, ha a hűtő felé járok mindig kanalazok belőle. -
bugizozi
őstag
válasz
Gabesz87 #7790 üzenetére
Egyik ismerősnél ilyet láttam: Praktiker - TŰZRAKÓ
Mondjuk ezen bográcsozni plusz állvánnyal lehet csak, de azért elküldöm ha már megkerestem -
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #7742 üzenetére
Nagyon guszta!
Lazacot hogyan készítetted el?
Héten nálunk paradicsomos lazacos tészta volt. Új recept, eddig még nem próbáltuk, nem rossz, de paradicsom nagyon elveszi a lazac ízét, nem érzem ki annyira a halat pedig nekem az lenne a lényeg.
-
bugizozi
őstag
válasz
krizmo_ #7727 üzenetére
Mi Kápolnán szoktunk mindig megállni a Rétesvár nevű helyen ha arra járunk, számomra ez a #1 rétes amit valaha ettem. (persze ízlések és pofonok, ez nem az a nagyon ropogós fajta én ezt szeretem) Elvileg 8-15 óráig van nyitva, de van hogy már délre elfogy az összes. Több kudarc után már úgy csináljuk, hogy reggel odatelefonálunk, hogy kb mikor érkezünk és félreteszik.
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7635 üzenetére
Na majd írj véleményt a G3Ferrari-ról
Én végül az Ariete 909 mellett döntöttem. Bocs, múltkor elfelejtettem válaszolni, hogy miért azt választottam: edigital-ban 31 990 Ft volt és sok jó véleményt olvastam róla a zinterneten meg FB-on a Nápolyi pizzás csoportban is. (de kb hónapokig vaciláltam rajta melyik legyen)
Megjött a második rendelésem, ez már sértetlen csomagolású és a termék is ép, a héten sütöttem is vele, meg kedden is fogok, majd rakok fel képet, nekem bejön, 3p alatt kész lett vele a pizza és se nem égett oda, se nem maradt nyers. -
bugizozi
őstag
válasz
MrSealRD #7625 üzenetére
Nagyon guszta
Ennyi idő alatt ilyen hőfokon nem szárad ki a hús? A zsír teljesen kisül belőle?#mitfőztemmára
Nekem is van már egy csomó képen, hogy mikor épp mit ettem, de egyik gusztustalanabbul néz ki mint a másik - nem tudok ételt szépen fotózni
(meg ha már éhes vagyok türelemem sincs hozzá
)
Egyszerű gyors kaja ez is.
Pár apró módosítás:-fenyőmag helyett mogyoró
-került bele tofu is
-a paradicsom most kimaradtChokito - ronda de finom
-
bugizozi
őstag
#mit főztem mára
Bár az előbbi torta után félve teszem ki, ez nem néz ki olyan gusztán
de finom és ez is gyors kaja.
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7477 üzenetére
ó tényleg, akartam rá reszelt parmezán jellegű valamit szórni
na majd holnap
Lidl-ben most is van ilyen, jó cucc, szeressük [link]
-
bugizozi
őstag
válasz
body007 #7474 üzenetére
Jó ötlet
Spenótos tészta:
Tésztát feltesszük főni, amíg fől, addig Wok-ban vöröshagymát lepirít, félidőben mehet bele a fokhagyma, utána tofu (vagy csirkemell), rá a spenót majd tejszín, rotyog, tésztát leszűrjük, bele a wok-ba, összeforgat, öröm-bódottá.
Olcsó, egyszerű, gyors.
Lidl-ben 169 Ft 450g spenót - hja ez nem a spórolós topik -
bugizozi
őstag
válasz
ladybug #7113 üzenetére
Én is ezt akartam linkelni, nálunk is tavaly "lazac wellington" volt, idén is az lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest