Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Kézi húsdarálót tölcsérrel tud valaki ajánlani? Néha néha 2-3kg betöltésére kellene.
-
Hétvégén gofrit készítettem, ilyenkor mindig csinálok egy nagyobb adagot, amit beteszek a hűtőbe, ha sütni szeretnék csak kiveszem és néhány perc alatt megvan. Kísérleteztem egy ideig, amíg eljutottam a legjobb gofri receptjéhez, amit most meg is osztok veletek
: Recept:
- 3 tojás
- 80 g cukor
- 5 dl tej
- 3 ek étolaj
- 100 g olvasztott vaj
- 400 g liszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 1 csipet só, vanília aroma vagy vaníliás cukor
- Fél citrom reszelt héja
Ebből a mennyiségből 8 adag gofri lesz (2db).A tojást elkeverem cukorral, majd hozzáadom az olajat a vajat, alaposan összekeverem és jöhet hozzá a tej, ezt követően apránként az átszitált liszt és sütőpor, végül a só, a vanília és citromhéj. Kb. 1 órát hagyom így állni és kisütöm, a megmaradt tésztát pedig beteszem a hűtőbe, ahol ~4 napig eláll.
Almás fahéjas gofri:
Amikor beleöntöttem a tésztát a sütőformába a tetejére tettem felszeletelt almát és így sütöttem ki. Tejszínhabbal és fahéj szórással tálaltam.Sütés után ilyen lesz az almás(bal oldali kép):
Mogyorókrémes - banános - tejszínhabos gofri:
-
Ádám16
addikt
Mindenkinek köszönöm, marad az eszköz.

Megtanulok ezzel dolgozni. -
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Vettem egy újracsomagolt elektromos tűzhelyet, ami baromi jó árban volt. Viszont légkeverési funkció nincs benne.
A kérdésem az lenne, hogy mennyivel "kényelmetlenebb" ezzel ételt készíteni? Van olyan étel, ami nem elkészíthető alul/felülmelegítéssel/grillel, vagy lehet használni bármihez, csak más kezelést (pl. hőfok) igényel az étel? -
perempe
veterán
Lidl étcsoki 449Ft->499Ft
-
törölt tag
Bontatlan majonézt be kell tenni a hűtőbe vagy elvan szobahőmérsékleten is?
Ha jól emlékszem az üzletekben nem hűtőben van, de nem akarok kockáztatni. -
bugizozi
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Ismerősnek ilyen Trisa 734070 ostyasütőt rendeltünk, ehhez adtak egy jó receptet, ha érdekel akkor elkérem tőle.
-
perempe
veterán
válasz
ladybug
üzenetére
Az én nagymamám csokiszalámit készített, azt ettünk sokszor.
A ő sós süteményei felejthetőek voltak a margarin miatt.Rendes ételei közül a köménymagos leves és a túrós tészta maradt meg bennem. A házi tészta persze egész más volt, mint a bolti. Most már tudom, hogy a tészta volt a kulcs, attól volt jóval jobb az ő túrós tésztája, mint az itthoni. Azzal ugye el kell játszani (nyújtás, szaggatás), viszont a nokedlivel nincs ilyen probléma, vmikor csinálok én is már.
-
t72killer
titán
sziasztok, savanyúkáposzta-készítésbe vágnék, mennyire hátrány, ha (amúgy kéznél lévő) 5literes befőttesüveggel ugrok neki és nem hordóval vagy erre specializált cserépedénnyel? van különbség ízben?
-
törölt tag
Zöldséges Pulykaraguleves Kókusztejjel
Az eredeti recept tárkonyos - citromos volt és tejföllel, szóval lehet változtatni és sztem még elbírt volna egy kis bacont is.
Hozzávalók:
500g pulykahús (én felső combfiléből csináltam)
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 nagyobb répa
1 nagy krumpli
300g zöldborsó
150g gomba
só, bors
chillipehely
165ml kókusztej
1l víz vagy alaplé
2-3 evőkanál liszt a sűrítéshezA húst kevés olajon lepirítottam, majd hozzáadtam a hagymákat is. Amikor a hagyma is üvegesedni kezdett, akkor hozzáadtam a lisztet is és jól átkavartam majd ment bele a kókusztej és a víz is.
Mehet bele egyszerre az összes zöldség és én csak ilyenkor tettem bele a fűszereket is. Amikor újra felforrt, akkor fedő alatt kis lángon lehet főzni 30 percig. Közben párszor átkavartam, hogy nehogy a liszt miatt leragadjon.Nagyon egyszerű és gyors és laktató.

-
DrDobos
őstag
Hali!
A hétvégén lenne egy kis idom, igy gondoltam fozocskezek:) nemreg ismerkedtunk meg a marokkoi izvilaggal es fuszerekkel, shawarma szendvicset imadjuk. Tudtok bármilyen hasonlo fuszerezesu foetelt ajanlani?
-
lord_m
senior tag
A maradék sonkából meg jó kis sonkás tésztát.
-
A megmaradt sonka főzőléből Ti mit csinálnátok? Krumplileves / főzelék kilőve, az volt a múlthéten, a fülemen jön ki

-
xavix13
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Kicsit csofik lettek, de talán 2. probálkozásnak elmegy. De legalább foszlós és finom lett, az elsőnél pár napja nagyon tömör lett a tészta, nem volt csak egy fél csomag bontott élesztőm, de szerintem az sem működött normálisan.
Mondjuk ízre az is jó volt. Meg akkor nem volt itthon sütő papír se, rátapad a kerámia tepsire, úgyhogy egész nagy a fejlődés

Ezek meg a múltkoriak, csak szemléltetésképpen ezt is berakom:
-
xavix13
őstag
Ha kifelejtettem a kalács tésztából a tojást az nagy gáz?
Szépen kelt eddig, de csak most esett le ahogy gombocoztam ki h basszus a tojás meg kimaradt... Beledagaszam vagy jó lesz anélkül is? -
Ispy
nagyúr
-
-
-
perempe
veterán
Milyen edényben célszerű sütni úgy pl. sertést, hogy a leve könnyen leönthető legyen?
Itt húslevesként ennék egyesek. Ma is a budiban kötött ki, letoltak érte. -
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Gratulálok!
Ahogy erősebb lesz a kovász, úgy lesz egyre jobb a kenyeretek. 
Hűtőztetve volt? Ízre milyen lett? Nekem kezdetben mindig volt egy savanykás íze, amit nem szerettem, és igyekeztem kiküszöbölni.Mintha jobb lenne a pocink is

Az élesztős pékárút nem tudtam megenni melegen, de a kovászostól semmi bajom.
Mondjuk elég macerás volt a készítése.
Én elosztom 3 napra a készítést, így nem olyan sok egyszerre.
És HO-ban is lehet csinálni, ha ügyesen el vannak osztva a teendők vele.#7817 bugizozi
Nem rossz ez a rizshelyettesítő bulgur módszer, én is ki fogom próbálni.
Jó kis recept! -
bugizozi
őstag
Zé-féle rakott kel kis módosításokkal:
- őrölt kömény helyett római kömény mert csak az volt itthon
- 200 ml passata helyett 500ml (mert hát mit csináljak a maradék 300 ml-rel)
- +200ml tejszín hogy szaftosabb legyen
- rizs helyett 1 bögre bulgur
- a bulgurt a pörköltes alaphoz öntöttem "a'la natúre" amit 2 bögre "alaplével" öntöttem fel ami a kel blansírozásából maradt (így a lé nem ment kárba és egy edénnyel kevesebbet kell mosogatni)
- a tejfölt utólag szoktam rátenni mikor eszem, mert a párom nem szeretiJoghurt torta (jénaiban, mert a tortaformába nem fért bele)
Ezt párom csinálta csak kb tudom: egy vödör barackjoghurt, 300ml felvert tejszínt (1,5 kicsi, mert 100ml maradt valahonnan) 2 csomag zselatinfix, alul meg babapiskóta van + barackbefőtt. Nagyon szeretem az ilyesfajta desszerteket, ha a hűtő felé járok mindig kanalazok belőle. -
Keef_Lee
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Vasárnap elkészült az első igazi kovászos kenyerünk. (Annyira nem lukacsos, mint a tiéd.)
Azóta esszük. Mintha jobb lenne a pocink is
Mondjuk elég macerás volt a készítése.
Szabi és Limara után kötötten. (Utóbbi nekem egyszerűbben követhető, de ugyanaz.)
(Időigényes ez na! Attól tartok, ha beindul a nagy fűnyírási szezon, akkor nem lesz erre minden héten ennyi idő.) -
-
-
Medvehagymás, sajtos kovászos pogácsa
Ez volt az első alkalom, hogy medvehagymás pogácsát készítettem, nem is értem eddig hogy maradhatott ki az életemből, már amikor sült éreztem, hogy iszonyatosan finom lesz. Ha még nem sütöttetek medvehagymával mindenképpen próbáljátok ki, mert nagyon különleges.

Tészta recept:
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 220 g kovász (100% hidros)
- 500 g liszt
- 1 tk cukor
- 2 tk sóHajtogatáskor kerül hozzá:
- 200 g vaj
- 1 csokor medvehagyma- Sajt a szóráshoz
Az előző este feletetett kovászból másnap reggel bedagasztottam a tésztát, a só kivételével minden ment bele. 1 óra pihentetés (fermentálás) után adtam hozzá a sót, ismét pihent 1 órát.
Amíg a tészta pihent a vajat sütőpapír között kinyújtottam, és betettem a hűtőbe:
1 óra elteltével a vajat a tésztába "csomagoltam":
És 1 órára hűvös helyre tettem, akár a hűtőbe is mehet, arra kell figyelni, hogy ne melegbe keljen, mert akkor elolvad a vaj és a tészta beszívja, tehát nem lesz leveles.
Miután ismét letelt az 1 óra kinyújtottam és megszórtam a felaprított medvehagymával:
Ezt követően még 2szer nyújtottam és hajtogattam (az utolsó 2 alkalommal már csak 30 perc telt el a nyújtások között ):
Majd megszórtam sajttal, most goudát és ementálit használtam. Ha nincs trokser, akkor pizzavágóval is lehet dolgozni:
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem, a végén tettem rá légkeverést pár percig:
-
Gabesz87
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
Köszi szépen. Ez is egész pofás végül is. Talán hülye kérdés, de itt úgymond a tűztér (pontosabban a tűzrakó hely) ha jól sejtem, nem képezi részét a grillnek, úgy látom!? Ergo valahol tüzet rakok, és ezt meg szimplán ráteszem!? Vagy ennek van feneke, ahová a fát/szenet teszem? Mert az mondjuk nem látszik a képen.
-
-
törölt tag
Ez nem lett szép, de nagyon finom.
Már megint akciós a csiperke a Lidlben.
Gombapaprikás - kókusztejes, baconos
500g csiperke
2 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50g kockázott bacon
165ml kókusztej (vagy tej, tejföl, tejszín)
3dl alaplé (vagy víz + leveskocka)
1 paradicsom
pirospaprika
chilli
2 ek liszt
só, bors
petrezselyem, metélőhagymaA hagymákat a baconön üvegesre pirítottam közepes-magas beállításon, ekkor mehet bele a gomba. Kb. 10 perc kell neki míg levet ereszt és kezdi elfőlni. Ekkor mehet bele a paradicsom. Kb. 5 perc mire az összes lé elfől és kezd a gomba barnulni. Ekkor mehet bele a liszt, pirospaprika és chilli.
Utána mehet a kókusztej és az alaplé (épp hogy csak ellepje) és a fűszerek ízlés szerint.
Lefedve közepes-alacsony beállításon rotyoghat 10-15 percig, amíg besűrűsödik. Érdemes néhány percenként átkeverni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- Elektromos autók - motorok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. vajon sütve?

:

Én mindig kihagyom, mert így sokkal lágyabb, kellemesebb lesz a tészta. Minél magasabb fehérjetartalmú liszttel készítem annál jobb lesz, az ilyen lisztek nem is igénylik a tojást. 

Mr.Csizmás