Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, a késes módszer nekem nem vált be, veszek valami céleszközt, alin, temun láttam pár okosságot
A főzés jó módszer, de a családnak jobban ízlett a sült gesztenye, főleg azért, mert nem jöttünk rá, hogy a főtt gesztenyéről hogyan lehet eltávolítani azt a belső vékony barnás hártyát, ami sütés után 90 %-ban leválik a sült héjjal együtt, de főzéskor ráfő a gesztenye belére
-
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Caputo lisztet itt láttam életemben először, de talán nem volt 3000 Ft sem ha jól emlékszem (idén).
-
-
lazoltan
csendes tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Ügyes vagyok? Nagyon udvarias vagy
Ízre nem rossz, állagra tömött.
Tre Mulini a márka, az Eurospinben árulják, mondjuk most nézem, per dolci.. desszertekhez.
Párom mondjuk ebből nagyon jó pizzát készít.Essejó:
Én is diétázom, pontosabban már csak követem az étrendem, szinten tartom magam, de simán belefér 1-1 buci naponta, bele van számolva -
lazoltan
csendes tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Korábban megosztott bagel recept alapján próbálkoztam életem első kelt tésztájával: [kép] [kép]
Egyrészt nem bagel lett, már ha a lyuk feltétele a bagelségnek
Másrészt nagyon tömött a tészta.
Több hibát is elkövettem: gondolom a 00 liszt a bl80 helyett nem jó, de csak ez volt itthon, illetve kellett volna még gyúrás közben lisztet hozzáadni, de nem mertem, kicsit ragadt még amikor elkezdtem keleszteni.
Amúgy szépen megkelt, de elfelejtettem porciozas után keleszteni, csak a formázás végén hagytam még fél órát. A következő hiba, hogy nem hagytam a buciknak helyet, mert a kelesztés végén zsemlévé váltak és össze is értek, így csak megnyomorgatva tudtam őket a fürdőbe helyezni.Mindenesetre jó élmény volt érezni a dió topping és a friss, sült tészta illatát, úgyhogy nem adom fel

-
Essejó
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
Neked is No Frost hűtőd van? Mert az erőst szárít.
Én a guriga vagy félguriga sajtot nejlon zacskóban tartm a hűtőben, nem szárad ki, és párásodást sem tapasztalok. Ha valamihez reszelt sajt kell akkor azt külön teszem egy db sütőpapírba. Pár nap alatt reszelhetőre szikkad. Míg pl a guriga Trappista az kenődik a reszelőn. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszönöm. A paradicsom bijó volt idén, a paprikák kaptak Mospilant a Lisztecskék miatt, de kb. mintha semmit nem fújtam volna.
Lehet, hogy hamisítvány. Pedig régebben igen jól működött. Meg sárga ragacsos lapokat teszek ki, meg van egy elektromos csapdám, főleg a lepkéknek. A paprika nekem is katasztrófa idén, még némelyik most indulna be. Ilyen rossz szezonom rég volt. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Paradicsom (Bajaja, Tiny Tim, Sungold, Super Sweet100, Tumbling Tom, Sárga Körte), paprika (Kecskeszarv, Cayenne, Poblano, többféle Jalapeno, Naga Jolokia Purple, Csoki Jolokia és Habanero, 7Pod Yellow, Pasilla Bajio, Kármin, Biquinho piros, meg még vagy kettő), koriander, menta, metélő zöldség, meg idén rengeteg lisztecske.
Annyi van most, nem bírni velük. Meg van pár virág is. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Én ilyenkor sokféle paprikából és paradicsomból szoktam készíteni. Van erkélygazdaság, megy bele a sima tv-n kívül sokféle csili, meg 4-5 féle paradicsom. Mind egy külön íz. Plusz piros- és füstölt paprika, plusz a tavalyi vegyes örleményből is (még ez is vagy 7-8 féle+chipotlé), meg sok hagyma, kolbász és virsli.
-
megyer11
tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Nekem még sosem főtt szét a paradicsom héja, ezért kb. negyedelem a paradicsomot és mikor már abban a fázisban jár a lecsó amikor már ledobta magáról a paradicsom akkor kihalászom. Hogy melyik a legjobb? Az éppen aktuális, amit készít az ember.
Amúgy pont a héten lepett meg egyik kolléga. Kérdezem tőle mit ebédel? Válasz: tejfölös lecsót. Még életemben nem hallottam, hogy így is kêszítik/eszik. Csak mint érdekességet meséltem. -
tibbike01
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Meg, mindig meghámozom. Úgy a legjobb.
Füstölt mangalica szallonna, hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom. Só, bors, pici pirospaprika.Külön serpenyőben szoktam kolbász karikákat pirítani és frissen evés előtt teszem a tányérra szett adag tetejére, plusz egy kis kisült kolbi zsírral csepegtetetm meg.
-
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Bevallom, eddig nem tudtam milyen lett a cukormentes ország torta, meg kellett néznem. Végem is van, muszáj lesz megkóstolnom, a meggy-csoki párosítás a gyengém.
Zabkásában is gyakran ezt eszem (kakaó+fagyasztott meggy)Most hogy így jobban belegondolok, ez lesz az első ország torta, amit kipróbálok.

#13305 solfilo
ehhez nem találtam meg a cikket, a mostani Lidl-et támadó cikkek mindent leuralnak, feladtam.
-
mephi666
nagyúr
válasz
krizmo_
üzenetére
általában megkóstoljuk ezeket előbb-utóbb és 1 ország tortája van, amiből mindig kerül mellé egy szelet, mert abban még soha nem csalódtunk: az őrség aranya
ezen kívül nem soknak rémlik a neve... talán a mákvirág, de lehet hogy az is csak azért maradt meg, mert 1 éve volt -
mephi666
nagyúr
válasz
krizmo_
üzenetére
csak fél füllel hallottam valamit, hogy annak az idei ország tortájához annyi köze van, mint nekem
kb az elnevezéssel csak gyorsan meg akarják ülni a marketing hype-otkaptam munkatárstól erdélyi fenyőrügy lekvárt... tettem tegnap belőle palacsintába: ízre nem rossz, de a darabos állaga miatt nem is a legjobb
...milyen süteménybe raknátok belőle, amibe mehet nagyobb mennyiség (nem magas nagyon a cukortartalma, de enyhén édes azért) ...valami kevert süteményre (aminek kb a tésztájának felébe kevernék egy nagy adagot), vagy kuglófra tudok gondolni elsőre... nem tudom hivatalosan mikbe használják -
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Nálunk Húsvétra birkapörkölt lesz bográcsban

A hozzávalók a jó idő kivételével megvannak. Vettem 4 kg vegyes birkahúst (csontosabb és húsosabb részeket is), illetve 1,5 kg marhalábszárt a finnyásabb vendégek kedvéért.
Majd csinálok képes beszámolót az előkészületekről illetve az elkészítésről.
-
totron
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Nehéz úgy vadiújat mondani, hogy közben ne is rugaszkodj el a hagyományoktól, azaz hogy legyen köze egy húsvéti menühöz. A haladás, múlás jegyében bármit ki lehet nevezni azzá. A minimál klasszik itt is meglesz, túlzásba esni szükségtelen, erősen kopik a kultúrája. Ami érdekesség lehet, hogy a kalács az idén is 100% kovászos megoldás lesz és a sonka sem az ipari rendszerből kerül majd az asztalra.
#12786Essejó, a favorit a már penészedésnek indult fokhagymaköteg, szemrebbenés nélkül kínálják a piacon, teljes áron, töredék áron is hatnának a penész toxinjai, szóval talán jobb is így. Nagymamád mentalitását felírnám receptre, kár, hogy nem lehet kapni a Temun, biztos beesne pár virtuális kosárba, még ha véletlenül is, a nagy számok törvénye alapján.
Drasztikusan lerövidult termékciklusok, a felelősség, lelkiismeret fogalmainak eltűnése, nem kis bajai a ma emberének, bár ezt nem érzi.#12781balazs1956, saját termesztés, akár erkélyládában.
-
-
palfitom
félisten
válasz
krizmo_
üzenetére
Már mindenféle praktikát IS kipróbáltunk, a sütögetős műsorokban meg azt látjuk, bármit csinálhatnak vele (nyitogatják sütés közben az ajtót, nézegetik, sütés végén azonnal kiveszik, stb.), nem esik össze.
Már nem tudom megmondani a pontos típusát (egyszerű hőlégkeveréses, kb. 10-14 éve vehettem), kiköltöztünk a lakásból, az építkezés még folyamatban van. -
Llew
senior tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Alapvetően ebből indultam ki:
Péksuli Szabival: kovászolt kenyér pofonegyszerűen35 dkg BL112-es félbarna liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
13 dl langyos víz
11 g tengeri só
15 dkg kovászAztán ahogy több alkalommal is a fenti képhez hasonló eredmény lett, meg vagy egy tucat videót nézve, receptet olvasva probaltam finomitani.
A kepen levő kenyér sima kenyérliszt neven futó lisztből van.
A kovász előtte ~8 óraval frissen etetett, szepen feljött volt, csak elmertem és kevesebb lett (10 dg).
Mondjuk a teszta ettől meg szépen megkelt a duplajara:
De kiszedve formazatlanul lapos lett:

Mondjuk a rutin nyilvan hianyzik, 10 db alatt vagyok kenyersütesben.
-
csoki46
senior tag
-
btraven
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
A Te recepted, az lehetséges hogy túlsütöm, na majd rövidebb ideig.
Csak tudnám mit csinálok ezzel a rengeteg sütőporral? Lidl-ben ilyen csomagolás volt 
Hoppá:
A sütőpor az egyik legelterjedtebb házi módszer a hangyák kiirtására. Keverd össze porcukorral, és szórd azokra a helyekre, ahol a hangyák vonulnak. A cukor odavonzza a hangyákat, a sütőpor pedig, miután elfogyasztották, végzetes számukra. -
attiati
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
Szerintem a kaposztalevél magába tudja szívni.
De gyakorlatilag az összes élelmiszerben eszed őket (felvágottak, sonkák, stb...).
Lehel piacon minap vettem mindenmenteset (aprított),de valahogy nem éreztem azt a friss ízt, mint a tesco-s vecsési féle káposztánál.
Nem is igazán értettem, hogy a Lehel piacon hogyan áll el hűtés nélkül, ha nincs benne tartósítószer.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Helyi piac, öreg néni vagy az aktuális családi árulók, kik ez ügyben megvetették ott a lábuk. Ha több van, kipróbálni mindegyikőjüktől, rendszerint lehet kóstolót is kérni.1 előállító esetén is lehetnek kevésbé erős/más szériák. Az előrecsomagolt áruházi verziók tényleg sokszor megcsúfolásai a műfajnak, bár nem mindig. Piac.
-
attiati
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
a fiataloknak nem kell, kiváltható flexeléssel is

-
Top cat
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Ez nem mehet így tovább. Azonnal szerezz be egy sarokcsiszolót.
Mondtam már neked korábban is, hogy elengedhetetlen konyhai tartozék.
-
-
-
-
totron
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Milyen lisztet használtál? Az is sokat számít. Ha szétrepednek még melegen tekerd őket alufóliába jó szorosan, és így hagyd kihűlni. Szépen össze fognak állni.
Lehet, hogy így van vagy van eset, amikor ez működik, de számomra hihetetlennek hat, pont mint egy időutazás. Milyen mértékű vagy miből következő repedés tud így visszacsinálódni? Hány perccel az észrevétele után hatásos még a fóliázás?
Húha, valaki nagyon bal lábbal van ma, illetve valami nagyon félre ment, nem értem a reakciódat. De persze ne kímélj. A tészta nedvességtartalmára gondoltam egyébként, nem lisztre.#12467bandus, két külön dolgot jelöl. Igényesebb zománcos a tuti, a kerámia reped idővel, halandó-múlandó. [link] Vannak szépek.
Sütőbe: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

, amik a "kovász"os linkeden bejöttek
Zabkásában is gyakran ezt eszem (kakaó+fagyasztott meggy)

Mr.Csizmás