Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen, a fb post alapján úgy fest a cukrászatok profitját féltik. Konkrétumok nélkül nehéz megítélni, van e itt beszerzési ár alatti értékesítés.
Azt mondjuk meg tudom érteni, hogy legalább az értékesítés elején szeretnének komolyabb bevételt szerezni a hype-on. Arra nem számítottak, hogy az egyik tagjuk úgymond lefölözi valamelyest a többiek használt a Lidl értékesítéssel. Majd jövőre a versenyfeltételeknél bevezethetnek egy ilyen kitételt, hogy mondjuk fél évig csak cukrászdák árulhatják, vagy vmi hasonló.
-
Nikaré
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszönöm!
&
mephi666 -
avl
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ezt most mire írtad válasznak ? nem értem
a kérdés, amibe bekapcsolódtam:
melyik serpenyö mire, milyen aspektusból a legjobb ?elsösorban a teflon bevonatos vs. nemesacél volt a topic
engem elsösorban a biztos egészségre hatásuk érdekel
fogalmam sincs mi köze ennek a fözni tudáshoz -
Moleman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
És az benne a legjobb, hogy ha már kicsit jobban megtanultál főzni, baromira lehet élvezni. Viccen kívül sokszor a napom fénypontja, mikor este főzhetek egy jót.
-
totron
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
+1.
Mennyivel elegánsabb is, hogy nem a kifele mutogatás van, csak a sikeres elvégzése a sütfőzésnek. Leszűkül a gonoszul működő, "alkalmatlan" eszközök sora. Ettől még tényleg vannak vállalhatatlan termékek, de nem azokra helyeződik a hangsúly. Elrontotta a népeket a fogyasztóiság. Mintha Mátyás kiráii kanál nélküli története is erről szólna.
-
totron
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Márvány 5 ezerért, az évszázad vicce. Óvatosan a mai elnevezésekkel, felületekkel, anyagokkal, nem mindegy mit eszünk meg a végén - és ez nem közhely. Mindent is eladnak, lelkiismeret nélkül.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Valamiben hinni kell.
Eszembe jutott egy vicc éhgyomorra:
- Józsi bácsi, ivott már szar pálinkát?
- Persze fiam.
- És milyen volt?
- Há' jó. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mindjárt más. Igen, ez a kijelzőn kívül majdnem tökéletesen egyezik. Kinézetre.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Rögtön a sütőrésznél kezdődik a különbség, mivel a Cosorinál kivehető belőle a rács a sütőtérből, ami egyből más levegő áramlást is eredményez sütés közben. De egyébként nem erősködök, legyen ugyanaz. Végülis a Beko meg a Miele mosógép is elől nagy kerek lyukkal rendelkezik, fehér és vannak rajta kapcsolók, így ugyanaz.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mondjuk tök más, de biztos így van.
-
Chosen
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Megnézem, köszi!

-
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nagyszüleim jó vastag hús vágó deszkán klpfoltak és vágtak. A hentesek is a rönkön. Sikálják is nőszen. Nekem van egy vastag sertés húshoz és egy vékonyabb szárnyasokhoz.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az nem rossz, 2 cm vastag: határesett

#11852Blackhole13:

Ilyesmi? Na jó, ez minden csak nem olcsó
De pl. ez már emészthetőbb:

És nem is usankás (erdélyi elvileg) -
robag93
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az már van

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ráégetni a fekete rétegre? Lehet...
-
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Sokszor én is késsel csinálom, de nem mindig jó úgy, ill. nyitott vagyok az újdonságokra, így időnként kipróbálok ezt-azt.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Alumínium kávékapszulák, alumínium kávéfőzők, alufóliák... Mind meghalunk! -
Keef_Lee
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A vaslapra meg egy temus fekete állandó sütőpapír helyettesítőt

-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ehhez képest évtizedekig főztünk aluminium kuktában.
-
tomszli11
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Még van egy ilyen megoldás, mert méretben szinte teljesen tudná helyettesíteni. Bár ez nem olyan típus, de jelenleg így van szabadon a fűtőszál az alu lemez alatt. Szerinted mennyire jó megoldás lehet a fűtőszálra rárakni egy vaslapot pl.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha figyelmesen olvastál volna, nem bevonatos, meg nincs olyan hét, hogy itt azejuban ne hívnának-vonnának ki valami szuperül bevizsgált öko-bijo sz.rt. Ami kiderül, meg amik nem, lásd csodálatos magyar húsüzemek, meg boltok. Ja, és az Alin is van öntöttvas, havazt akarsz.
-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem a Pho 38 egy bő 15 perces séta a Beller Imréből.

-
Nikaré
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerintem nincsnek malmok, liszt sem létezik.
Famalom az van és onnan származik a finom fűrészpor.
A teljes kiőrlésű fahaj a legjobb BL 2120/46 a legjobb.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Malmok léteznek, saját szememmel láttam már

-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kamu vagy Kamut az olcsóbb liszt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ráadásul fémnyele van, sütőbe is mehet.

Pont 2 napja vettem egy IKEA 365+ 3 literes lábast, fedővel. Az is tiszta fém. -
Weareus
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát ha jól látom, itt a nyél egy anyagból öntve van a serpenyő tányérrészével. Amíg ezt el nem töröd, nem fog lötyögni!
Nekem a serpenyőknél mindig huzigálni kell a csavarokat, mert mosogatás közben (kicsi a mosogató és nem fér bele rendesen) az ember feszítő erőt fejt ki a nyélre és állandó jelleggel lelazul a csavar. -
lumpy92
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
KD6-3.7
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem ez bevált! Krumplit pikk-pakk, répa, ubi stb. mindenhez is jó!
Van recés pengés, ugyan ez a kialakítás, de nekem az akadós. -
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A várdefull? [link]
Akkor kirándulok az Ikeába. Az a baj hogy Mucsaröcsögén lakom és nincs a közelben értelmes bolt.
-
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ikea 365+ Ez csak egy sima kés? Én is késsel szoktam pucolni. Csak azzal az a baj hogy állandóan vigyázni kell a vágás mélységére. Meg hajlamos vagyok így télen ínhüvelygyulladásra, és kímélni szeretném a kezemet.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát ese rossz
Na ha összetörtem amiket rendeltem majd rápróbálok
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mondjuk ha fél kiskanálnyit raksz bele és 3 nap alatt fogy el a 24 gramm, akkor az nem gyenge mennyiségű kávé.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
100 év után 3-4 éve elhagytam a cukrot a kávéból. Azóta alig veszünk cukrot és még a kávé is finomabb.
-
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen, ez valami WHO ajánlás. Én is a kávéba lapátolt cukrot kezdtem méricskélni, csak itt megállt a tudományom hogy most púpozott vagy nem púpozottal kell számolni?
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kérsz egy kis kávét a cukrodba?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
És használják is, vagy csak a szponzor miatt van kiállítva?
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jó rég néztem már ott szét, köszi

Mondjuk ezek egyikse gépes recept. Vagy mindegy?
Tök nem vágom ezt a géppel kenyeretcsinálni dolgot
-
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nézegetem a netet, és teljes káosz van. Például a meggy, egyik helyen savasitó, másik helyen lúgositó.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Te vélem kokettálsz?
-
Beni2360
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ki is probalom, lesz egy kis édes savanyú végtermék. -
TomMusic
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na leszűkítettem 3db-ra:
[TESLA AirCook Q60]
[ETA Vital Fry 4172 90000]
[ZOKURA Z1232]
Mindegyikről jókat írnak a neten, annyi hogy a TESLA 6 literes, a többi 5.2.
Nem tudok dönteni.
-
TomMusic
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Értem köszi!
Akkor ha másnapra is akarok 1 körrel, akkor kell a 6 literes. -
TomMusic
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi!
Még nézelődök, kicsit aggódok, hogy ez kicsi lesz: "tartály térfogata 4,7 l, sütőkosár térfogata 3,5 l"
Láttam vannak 6 literesek is, viszont azok jóval drágábbak. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi! Akkor ideteszem ontopicba, de kiegészítéssel. Ezek a táblázatok a szalmonella pusztításra vannak. Azért arra, mert az egyik legellenállóbb. A szalmonella is lehet többféle, a suos vide szempontjából pulykában lévő igényli a legtöbb törődést az eddigi találataim szerint, így azt a táblázatot is ideteszem a részletes alá. Alapvetően ott is javasolják, hogy ne másodpercmutatóval mérd az időt, hanem hagyj rá, úgy biztosabb. Azt is megjegyzik, hogy a Listeria pl. a szalmonellánál is keményebb, tehát oda több idő kell. Gondolom mindenki, aki rendszeresen főz emlékszik pár éve a Listeriával fertőzött fagyasztott zöldségekre, amiből halálos eset is volt.
Szóval ezek nem szentírások, hanem ajánlások és alapvetően ajánlott egyéb dolgokkal kiegészíteni őket. Ilyen pl. a húsok feldolgozásánál sütés előtt a TPE vagy nitril kesztyű használata, vagy a rendkívül alapos kézmosás a húsfeldolgozás előtt és után, vagy az egykezes technika használata, amit a Széll Tamás szuperül bemutat itt [link] , vagy a sütés utáni 3 perces pihentetés a marhánál, hamburgernél.
A másik fontos dolog a hőmérséklet szempontjából a főzés utáni kezelés, amiről szintén itt egy táblázat. Alapvetően a veszélyes zónában 2 órán keresztül tartott ételek nagyon gondos újra-hőkezelést igényelnek, vagy már kidobásra ítéltek ha érzékszervi tesztünk erre jut. Ez az idő 1 órára csökken egy nyári kerti partin, ahol 30 fok vagy több is van esetenként.
Így remélhetőleg már teljes körűnek mondható a téma, de bárkinek van kiegészítése kérem tegye meg! -
Top cat
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Valószínűleg az íze és az állaga is más lenne.
-
adlersson
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Majdnem mondtam, hogy ennyiért már kapsz egy kiló vajat vagy egy liter avokádó olajat is... Aztán megláttam a magyarországi árakat.
-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hmm... Cirmi link
-
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem évek óta ilyen van link tudom más árkategória, de nagyon szeretjük.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ezek mennyire jók? Láttam sok videót jútúbon, ahol ilyeneket használnak, de azok általában hatgyerekes családanyák, akik 12 főre főznek.
Tényleg ennyire jó vagy csak annyiban segít, hogy nem kell a tűzhely mellett állni?
A videókban általában valami jó szaftos husit csinálnak sok zöldséggel, de én nem igazán hiszem el, hogy 4-8 óra főzés után még egyben maradna bármelyik zöldség is, amikor már a hús is omlós.
Milyen ételeket lehet ezekben csinálni és mennyire hasznos? -
Essejó
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Vasárnap én is ilyet sütöttem de a keresztbe vágottat. Paprikás szalámi, és bacon szalonnával töltöttem, hogy sütés közben ne nyíljon szét a tetején végig toltam egy bambusz saslik pálcát.
-
arcsin
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem mallos 4k-s van még (Rohnson) Mi ebben tudtunk megegyezni. Dec 6 ig várnom kell sajnos. Előzetesen rendeltem egy Daewoo-s 5literest emagrról, de háát k.va nagynak éreztem és visszaküldtem
Ez a SIguro elfér a régi helyén, nem néz ki annyira szarul sem. Még 2 főre lehet benne főzni rizst. Egy ilyen sima aldis, párezer Ft elvileg(hasonló 14 ezer körül megy, szóval BBnak mondanám), de hát a szezám/mogyoróolajra is hónapokat kellett várnom az aldiban mire lett. Ha nem sürgős, meg elég egy ilyen is, akkor várnék a helyedben. Nekünk mostanában néha elöbb kattan a gép, kicsit bosszantó. Kb 30ból 1x. Nem tudok rájönni miért, ez is belejátszott a cserébe.
Jaaa és Xiaomis sem rossz, de nem lehet itthon kapni és behozni meg nem bizos hogy megéri a garisakkal szemben amik ugyanannyik/olcsobbak. -
arcsin
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mi most cseréljük 6év után az alap rizsfőzőt egy jobbra, ami már nyomás alatt főz. Végülis egy elektromos kukta. Pld simán lehet ezekben pho levest főzni harmad idő alatt. Nekem is könnyedség hogy van, bedobalom a dolgokat és közben tudok takarítani, mást főzni, előkészíteni. Illetve ezt a család férfi tagja is képes használni

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem még sosem égett le, ugyanannyi idő egy edénybe/serpenyőbe betenni, mint a rizsfőzőbe, bár én rutinosabb vagyok a konyhában, ezért ítélem meg így, aki kezdő annak mindenképpen jó lehet egy olyan készülék, amivel biztosra megy. Mivel nem főzünk mindennap rizst, mint az ázsiaiak, akik mindenhez is azt esznek, ezért annyira nem éri meg...
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Lehet bele tenni fagyasztott zöldséget is a rizzsel?
-
Antonious
kezdő
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
+ 1 kacat!

De biztos jó, valaki abban főzi a levest is. -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Van is ilyenem otthon, porosodnak a szekrényben.
Ezek jól zárnak, tuti nem tudnak belemászni? -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pontosan fogalmaztál a használhatóakkal.
Nyugi, ilyen [link] szintig nem akarok eljutni.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A forrólevegős fritőz topicot nem lehetne valamilyen egyértelműbb névvel felvértezni..?
A nagy forrólevegős fritőz / air fryer topic... vagy valami...Sokszor rákerestem (az elmúlt hónapokban tucatszor! - mert egyszerűen lehetetlennek tartottam, hogy nincs ilyen topic!), de eszembe nem jutott, hogy az az lenne!

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én pont így szeretem, ilyen egyszerűen, ahogy mamám csinálta régen.
-
peestike
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem gyenge az ára valóban... Kíváncsi lennék, hogy mennyi benne a parasztvakítás faktor
-
jansky1
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hi. Ez a fajta szósz megszűnt? Nem találom sehol, ahol volt korábban.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bőven! Annyi, hogy a köretet (ha az is ilyennel készül) érdemesebb külön sütni. A fagyasztott úgyis gyorsan kész van.
Mi a nagyot nyaralásra is visszük pl. 4-en. 3-4 balatoni ebéd alatt (helyett) visszahozza az árát.

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Édesanyám ilyet használ egyedül. Néha 2 személyre. Mi ilyet vettünk [link] rendszeres használatra. Azért van különbség. Alkalmi sütésre jó az, nincs baja, de lehet, hogy komolyabb használatra többet áldoznék. A cosori-hoz pl. rengeteg kiegészítő van. Alapvetően a Philips a legjobb, de az akkor még +30000 lett volna. Talán valami kuponnal ez még lejjebb hozható: [link] és akkor már nem éri meg a cosori, amit általában második legjobbnak mondanak.
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mindenképp kell egy új, mert a régi a világ minden energiáját elfogyasztja, ráadásul bekavar az indukciós lapnak is a túlmelegedésével.
-
fradi81
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
5 liter alattiak inkább egy főnek ajánlottak. 1 főnek jó vétel lehet.
-
dugesz77
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát én szoktam néha szentségtörést elkövetni. Nincs idő a 24 -48 órás kelestésre ,mert mondjuk megkívánom hirtelen. Én a ZÉ receptjét veszem alapul(3db 24 es pizzához elég)
500 g pizzaliszt (Gyermelyi de most próbáltam a Nagyi titkát abból is jó volt)
350 ml meleg víz
5 g só
Az élesztő az egy tasak Dr. Oetker Expressz élesztő. Mindent bele a dagasztó gépbe. összeállva lehet bucizni. Kicsit várni szoktam vele (pár perc és lehet nyújtani) . Pizzavas 300 fokon 3-4 perc alatt elkészül. Elég érzékeny a gyomrom, válogatós az élesztőre (albán pékséget 100m-re elkerülöm) puffadok tőle de ez tökéletes. Nem echte nápolyi én picit vastagabbra szeretem:

-
Ispy
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én el sem tudnán képzelni a kajákat magyaros ízvilág nélkül, és igen, legyen zsíros.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Cirmi, ha bátor vagy, teszel rá húst.

De tényleg, nem lehet ez valami gyors módszer a kinti grill helyett?
Bár higiéniai szempontból nem biztos hogy jó. Bár a több 100 fok elvileg elvégzi a bacik részéről a kemény munkát.
De csinálhatsz indiai vagy egyéb keleti lapos kenyeret, lepényt, zöldségek?
Csak ötletek, nincs konkrét receptem.
Hasonló lehet a stir fry-hoz magas hőfokon, csak nem wokban csinálod és nem folyhat szét. -
Top cat
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
1200 W. Jó lesz levélnehezéknek ezekben a nehéz időkben.
-
Top cat
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Azért csak óvatosan a herbál-al.
-
arcsin
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jól fogyasztó társaság volt, csak mást jobban fogyasztottak
Pulled chicken angolosan. Volt bele koviubi, jalapeno,szószok, marinált lilahagyma, cheddar sajt, mini ciabatta zsemlébe ki hogy kívánta úgy rakta össze magának.
A recept itt található, de a fehér szószt már nem csináltam meg mellé, csak az alap csirkét, persze töbszöröztem a hozzávalókat 1.5kg-hoz. Előnye hogy hamar készen van
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Madoc
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Van ez így, rá kell szoktatni az embereket, hogy amíg nincs fotó nem ehetnek.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Top cat
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az valami Mini pizza volt?
Fagyaszd le és megtudod.
Állítólag hónapokig eláll úgy. Felhasználás előtt meg felfuttatod. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na majd írj véleményt a G3Ferrari-ról

Én végül az Ariete 909 mellett döntöttem. Bocs, múltkor elfelejtettem válaszolni, hogy miért azt választottam: edigital-ban 31 990 Ft volt és sok jó véleményt olvastam róla a zinterneten meg FB-on a Nápolyi pizzás csoportban is. (de kb hónapokig vaciláltam rajta melyik legyen)
Megjött a második rendelésem, ez már sértetlen csomagolású és a termék is ép, a héten sütöttem is vele, meg kedden is fogok, majd rakok fel képet, nekem bejön, 3p alatt kész lett vele a pizza és se nem égett oda, se nem maradt nyers. -
arcsin
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
+1 a 365+ ra. Lehet már szuper szettben is vásárolni. Nálunk kb lefedné az igényeket ez a szett. Még hozzá lehet nézni persze 1-2 dolgot, pici szószos edényt, tefal serpenyőt , nálunk ez mintájú tefal teflon vált be az ikeas serpenyő mellett. BH-ról nincs sok tapasztalatom,
1x rendeltem BH valami konyhai eszköz szettet, és vissza kellett küldjem mert olyan sorjás habverőt még életemben nem láttam. -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Lidlben szokott lenni hasonló árban egy másik fajta is, de most nem emlékszem melyik.
+ van a drágább Argentin vörös garnéla, ami nagyobb is, de akciósan bőven megéri.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen, eszembe jutott, hogy van pár receptem és tudok én rendes hsz-t is írni.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A garnélát imádom, de ezt a kukacot nem enném meg.

Akkor már inkább tényleg valami tücsök vagy ilyesmi, amit lehet ropogtatni. Vagyis a tücsöktől nem undorodom, de ettől a liszt izétől igen.
Közben eszembe jutott 2 garnélás recept is. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor nálatok is pizza lesz?
Majd kérünk képes beszámolót.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mindig frissből készítettem eddig, de szerintem a fagyasztott is jó lehet, én nem engedném ki, hanem fagyott állapotban forró vízbe tenném, és főzném néhány percig, és utána sütném.
-
ladybug
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bizony finom.
Én is sajttal készítem. -
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ó tényleg, akartam rá reszelt parmezán jellegű valamit szórni
na majd holnap
Lidl-ben most is van ilyen, jó cucc, szeressük [link] -
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jaja, vágom, ezért is írtam a lentieket/fentieket; bár a commonból még sose vettem. Salátához meg valami dupla árú, földrajzi eredetvédett (bár nem emlékszem hova valósi) időszakos terméket vettem ugyanott. Remélem jó lesz

-
pohár
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ha ezek mesterszakácsok, nekem 2 michelin-csillagom van
-
pohár
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
de ez mi bakker... én nem tudom, hogy szegény bárány miért bűnhődik, hogy ez történt vele, a halról nem is beszélve

ALASZKAI RIZS
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mindenképpen melegítsd elő a sütőt, és azt is amin sütni fogod a pizzatésztát, és tedd fentre amiennyire csak tudod.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Tök mindegy melyik receptet használod, ha a sütő a szűk keresztmetszet. Meg ott a pizza app, lehet kísérletezni az arányokkal.
Én ilyet csinálok mostanában, ez 3 nagy gáztepsire való, vékony tészta:
Liszt 813gr
Víz 488gr
Só 25gr
Élesztő rendes 23gr
Olívaolaj 24gr
Kelesztés 1 óra 25 fokon.
Sütő (gázos) maxin, meg beteszem a tepsit is melegedni, aztán csak papírostól áthúzom egyikről a másikra. Kb. 12 perc szokott lenni a sütés. Infrás hőmérővel mérve olyan 235-240 fokot tud a sütő. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Sertés szűz. A levét öntsd serpenyőbe a zacskóból, forrald és sűrítsd be és öntsd fel tejszínnel kicsit. Főzőtejszínnel egyszerre megy a kettő. Jól megy mellé. Krumplipürével pl.
Ha van közelben Metro, akkor most árulnak iberico sertés szűz-t. Sajnos fagyasztott, így eléggé korán kell menned, hogy kiolvadjon, de eléggé ünnepi. [link]
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Aldiban és Lidlben is van most norvég lazac.
És szép is, egy próbát megér. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
FOXPOST-al küldhetem

Az íze egyébként nem rossz, a sima tubusos verzióhoz talán úgy tudnám hasonlítani, hogy az itthon készült verzió íze "gazdagabb". Valóban van benne a síma édes/cukor ízen felül valami többlet, lehet, hogy tényleg kicsit karamellizálódott.
A tej íz is erősebb, mint a boltiban, sokkal koncentráltabb.
Az egész massza így lehülve sokkal sűrűbb, mint a bolti, valószínűleg rövidebb ideig kellett volna főzni, elég lett volna max. 45 perc.
-
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ma be is lett szerezve.
A Lidlben kapható sajtok nagyon finomak, sajnos elfogyotak az olasz sajtok, már csak az maradt, amit az ünnepekre szántam, de hétvégén felmérem a sajtkínálatot az osztrákoknàl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Alumínium kávékapszulák, alumínium kávéfőzők, alufóliák... Mind meghalunk!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jaaa és Xiaomis sem rossz, de nem lehet itthon kapni és behozni meg nem bizos hogy megéri a garisakkal szemben amik ugyanannyik/olcsobbak.

na majd holnap

Megfontolom mi legyen a büntetése.
krizmo_