Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
totron #12099 üzenetére
Az első mondat végéről lemaradt a ? Jel.
Én 27 évig a saját magán szektorba dolgoztam és én se csinálnék ilyen hamisítást. Meg követlek ha félre értettél. Én is kétkedve fogadom az ismeretlen dolgokat, sok véleményt el olvastam. Az unoka húgom élelmezési analitikát tanult és dolgozik is a szakmában. De azért aki benne van a kovász témában gondolom kiszúrja.
Paprika, emlékszem a témára megy az Amerikai magos hozzá keverésére. Bevallom azóta is kétkedve veszek házi paprikát.Mivel van 3500-t és 7500-t is ajánlat. Múlt héten kaptam állitólag 110 éves kovászból a Szabi pékségtől, egy kis adagot.
Naiv? Inkább jó hiszemü. -
totron
addikt
válasz
Beni2360 #12098 üzenetére
Egyrészt óvatosan a hülyeséggel/alaptalan vádaskodással. Legyen benned a gyanúper önmagad felé, hogy naiv vagy. Máshogy mondva: az ember, mint olyan - főleg a magyar - képes a mindenre is. Többek között őrölt paprikába téglapor. Elvárom a bocsánatkérésedet emiatt, nem kevés ideig termeltünk-kapáltunk-értékesítettünk fűszerpaprikát, többek között. Tehát én pont nem tennék ilyet. A fentiek miatt és egyébként is fenntartom, hogy nem árt az, ha nulla további kézen megy keresztül az, ami végül bekerül. Köszi a belátást, átlátást.
Egyébként hogyan könnyű ellenőrizni? Meglepődnél. -
-
-
fradi81
veterán
Tudja valaki hogy kell csinálni ezt a kemény ropogós buborékos bundát? Az eddigi próbálkozások nagyon nem ilyenek lettek.
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #12087 üzenetére
Jó helyen történik a kenyérsütés megbeszélése.
Itt mindenről lehet beszélgetni, ami a gasztronómiával kapcsolatos.
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12087 üzenetére
Részben lenne igazad, ha tele volna kenyér sütéssel a topik, szvsz.
Az ő-szben is rengeteg sütési receptek vannak.
Az a topik nem az éles késektől hemzseg.
Bele olvastam és az egyik tag azt sem tudja mitől savanykás vagy semleges ízü a kovászos kenyér. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
Donki Hóte #12087 üzenetére
De akkor itt meg alig lenne valami
Nekem a Krizmo féle képek voltak egy darabig dopping. Mármint a kenyeréről -
Nem kellene az otthoni kenyérsütéssel kapcsolatos ügyeket az otthoni kenyérsütés topikban kibeszélni?
Ez a főzőcskés topik, a kenyeret meg sütik
Látom, hogy abban a topikban 150 hsz sem lett 20 év alatt, de ha az itteni kenyérsütéssel kapcsolatos hsz-ek ott lennének, akkor lenne mindjárt 5000 hsz
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
Keef_Lee #12084 üzenetére
A leg elején amikor a maradék vízzel össze állítom a tésztát. Autolózis vagy hogy hívják aztán jött a kovász, 30p pihi ( ezt kihagytam
) és egy fél dcl vízben oldott só hozzá dagasztása készre. Kicsit keményre sikeredett türelmetlen voltam
Szakadt is az első hajtogatásnál. A többinél meg csak átgyurtam. Majd a következőnél. Most hozzák az Allegrótol a tönkölybuza lisztet és tk-sat is. Na meg rendeltem 650-lusztet meg rozskovászt, [kép]
Meg rozskovászt port.
Ez inkább izesitésre való.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz
Keef_Lee #12077 üzenetére
Nem hinném, hogy csak a Régi Fóti úti Lidl-ben lenne. Van mindben általában hátul egy akciós polc, élelmiszer, tisztítószer, italok, édesség tisztára vegyesen felrakva, ott keresd.
Jártam már úgy hogy kerestem valamit, kürdeztem egy eladót. Nem nincs olyanunk és nem is volt. Aztán megtaláltam, és mutattam az eladónak, hogy némár mégis van!
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Köszönöm a Pesto-s ötleteket, végül óccó kesudióval csináluk, pöpec lett, pestos csirkét sütöttünk belüle, nagyon jó.
Ami fura, hogy egy idő után kicsit bebarnult, de az íze jó.
-
Essejó
veterán
Lidl Czelli malom liszt akció link
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
fradi81 #12067 üzenetére
Nekünk ezelőtt Hauser volt, nagyon elégedett voltam azzal is(amúgy, nyertem), sok évig használtam.
Amikor elindítottam egy Boscht leégett a motorja, sose volt használva. A jelenlegivel is elégedett vagyok, cukrot, mákot, diót, zabpelyhet, apró magvakat(len, szezám...) szoktam darálni vele.
-
-
válasz
Beni2360 #12064 üzenetére
az üzemanyag költség több mint a tej meg a cukor
Az volt a szép idő, amikor én is olyan panel lakásban laktam, ahol átalánydíjas volt a gáz, mindegy volt, hogy mennyit főzök, ugyanannyit kellett fizetni
Sajna ez már elmúlt, mostmár ha többet főzök, akkor többet is fizetek (ezért használok mostanában sűrűn kuktát
).
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12063 üzenetére
Köszönöm de az üzemanyag költség több mint a tej meg a cukor.
idöm meg van fözöcskézni, mellette a tabon netezek.
Az írt adagból lesz kb 7.5 dl sűritmény. 3 marézis üvegbe nem fér bele.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Beni2360 #12062 üzenetére
Igen, a 3 évvel ezelőtti sűrített tej főzéssel egyrészt az volt a gond, hogy több cukrot kellett volna beletenni, másrészt meg túl sűrűre akartam főzni, ezért becsomósodott. Később több cukrot tettem bele, így akkor is elég édes volt, ha nem főztem annyira sűrűre.
Mostanában ezeket a sűrített tejeket szoktam venni, ósanteszkóban (teszkó kisboltokban is) biztosan kapható mindkettő fajta
-
Beni2360
félisten
válasz
Donki Hóte #12061 üzenetére
Most olvasva a régi hsz-d ott az volt a baj, hogy kevés volt a cukor. Egy l tejhez 45 dkg cukrot teszek és főzés közben a habot mindig le kell halászni. Hol kapható minden boltban? Pennyben nem láttam sem az Aldiban mostanság.
-
válasz
Essejó #12060 üzenetére
3 éve átmenetileg nem volt kapható sűrített tej, akkor én magam is főzőcskéztem otthon. Ez volt a teszt, később jobbakat sikerült csinálni
Mostmár kapható majdnem minden boltban, azóta nem foglalkozom otthon főzéssel.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Sütök croissant, szerintem ezzel a legjobb, de friss ropogós héjú kenyérrel is szeretjük, ill. palacsintafélékkel és gofrival is nagyon finom.
-
arcsin
senior tag
válasz
bandus #12050 üzenetére
Auchanban van sajátmárkás gyorsfagyasztott sokvajas croissant (már világos sárga a zacskója) Eddig ez vált be a legjobban. hétvégén reggelire airfryerben megvan (forgatni kell) 15-20p alatt kb plusz amit még hül konyharuhában.
-
totron
addikt
válasz
kelna91 #12044 üzenetére
Érdekes, hogy a végtelen sokféle hamburgerezőben még sosem ettem ilyet, pedig szerintem tényleg jobb így, nem is kicsit.
Mivel azért csak streetfoodról beszélünk, így gondolom vannak műfaji megkötések, nem landolhat túl könnyen túl sok mennyiség az aszfalton. Igaz, sokszor tálcán, asztalon történik a fogyasztás. Lehet, hogy most adtál ötletet valakinek aki kaszálni fog vele.#12045cd930, erről jut eszembe, megtörtént a csoda. A Lidl sajátmárkás szószait sikerült elkészíteni keményítő és citromsav nélkül. Már-már hihetetlen, de igaz. Örvendhet, kinek ezek ellenségek, most hiányoznak, nem kompromisszumoskodnak bele az élvezetbe. Reméljük semmilyen üzleti elgondolás vagy csúf számok nem húzzák keresztbe létezésük és a végtelenbe mutatóan gyártódhatnak majd. Nem utolsósorban finomak is.
-
avl
senior tag
Ki mire, hogyan használja (a pisztaciakremet) ?
-
kelna91
senior tag
válasz
fradi81 #11957 üzenetére
Az exem a világ legjobb hamburgerét csinálta, hiányzik is (mármint a burger
). Mi nem csináltunk pogácsát. A darált húst sajttal együtt sütöttük meg, illetve amikor már megsült, akkor adtunk hozzá sajtot, goudát vagy hasonlót. Aztán spatulával adagoltuk a bucira, és persze ott még került rá mindenféle jóság, pl.cheddar. A hús így omlósabb, de mégis egyben marad, mert a sajt megtartja.
Érdekes, hogy a végtelen sokféle hamburgerezőben még sosem ettem ilyet, pedig szerintem tényleg jobb így, nem is kicsit. Nyilván az a legfontosabb, hogy milyen minőségű a hús, és sajnos szinte mindenhol elég rossz hússal szoktam találkozni. A mi házi burgerünk tényleg világbajnok volt. Azóta nem csináltam, de most meghoztad a kedvemet.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Iszik itt valaki matchát? Tejmentes recepteket keresek. Amit már próbáltam, és bejött, az a tonik (nagyon finom, és szép is) és a narancslé (közepesen finom és nem túl szép
). Valami más ötlet, hogy milyen ízhez passzolna a matcha? Érdekelnek hideg variációk is, de a tél közeledtével érdekelne valami meleg is, ha tudtok.
A fenti kettőt egyébként úgy készítem, hogy a pohárba először az üdítő kerül, ha az idő engedi, akkor jégkockával. Ezután elkészül a matcha: a port felöntöm pici (kb. fél deci) meleg vízzel (kb. 80 fokos), és alaposan összekeverem tejhabosítóval. A matchát pedig óvatosan rárétegezem az üdítőre. Ez úgy történik, hogy egy kanalat helyezek közvetlenül az üdítő felszíne fölé, majd arra öntöm lassan a matchát. A kanál tovább tompítja a folyadék esését, így elkerülhető a túlzott keveredés. Kis gyakorlással nagyon szép réteget lehet alkotni. A jégkocka még nagyon sokat tud segíteni.
A tonikhoz tényleg nagyon illik a matcha íze, jó kombót alkotnak, nagyon finom. Ezt egy matcha bárban ittam először. A narancslé már az én ötletem volt, de ez nem olyan jó páros. Nem tudom, mivel kísérletezzek, talán grapefruittal, mert az is kesernyés?
-
Beni2360
félisten
Már megint a kenyerem lesz kint a face csopiban.
25% tk liszttel sütöttem.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a rizs ajánlásokat, van otthon egy Aldis BON-RI Kerekszemű rizs, tejberizsnek vettem, mert az van ráírva
Kipróbálom majd azzal.
-
totron
addikt
-
cucka
addikt
válasz
Essejó #12026 üzenetére
Valamelyik youtubernél láttam, hogy elvileg a rizset meg tudod úgy főzni bő vízben, mint a tésztát. Nyilván ekkor kóstolással tudod eldönteni, mikor van kész. A víz lemossa róla a keményítőt, szóval nem fog összetapadni, és nem kell pihentetni meg semmi, ha kész van akkor leszűrőd és ennyi.
Sose próbáltam. -
cucka
addikt
Az amit #12026Essejó írt. Pár kiegészítés szerintem:
- A 2 rész víz 1 rész rizs az térfogatra értendő.
- Ha a rizsszemek szétfőttek, elvesztették alakjukat, akkor túl sok volt a víz.
- Ha a rizsszemek nem főttek szét de összeragadtak, akkor nem mostad előtte le. A rizs felületén keményítő van, attól fog összeragadni.
- Én általában rápirítok picit a rizsre (olaj nélkül, csak hogy átmelegedjen az edény + a rizs) és utána hideg vizet rakok rá. Szóval nem muszáj előre felforralni a vizet.
- Kevergetni nem kell sokat, 1x-2x átkevered oszt jóvan
- A legfontosabb az a rész, hogy lehúzod a tűzről és várod, hogy a gőzben + maradék hőben felszívja a maradék vizet. A letakarás azért kell, hogy csökkentsd a hőveszteséged. Jó minőségű edénynél és jól záró fedővel kihagyható.Ja és
- nem mindegy a rizs fajtája. Van, amelyiknél a lényeg, hogy összeragadjon (rizottó, paella rizsek). Ha pergősre akarod, hosszú szemű rizset vegyél
- van olyan rizs, amelyik szar. Én a lidl-ös golden sun rizst akárhogy próbáltam, képtelen voltam rendesen megfőzni, vagy szarrá főtt, vagy kemény maradt, és mindig összeragadt.. Ellenben a spar-os lorenzo rizs mindnig tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Mennyi vízben főzted? Az alap az 2 rész víz 1 rész rizs. A vizet felforralod megsózod, közben a rizsről egy szűrőben leöblíted a rátapadt rizs port. Belerakod a forró vízbe. Kavargatod, amikor látod, hogy a víz kb 2/3-át felszívta, kehúzod a tűzről, fedőt raksz rá és letakarod egy összehajtott konyharuhával. 15-20 percig no piszka, no kukucs, békénhagyod.
Ha Kreol rizst akarsz főzni kb hasonlóan jársz el, de 5x-ös mennyiségű vízben főzöd, amikor már jól megdagadt lehúz, fedő rá békénhagy 10-15 percig. Majd átöntöd egy nagy szűrőbe és alaposan leöblíted hideg vízzel róla a kifőtt keményítőt. -
rwin5
őstag
sziasztok,
ha az elkészített rizs ilyen kásás állagú, majdnem szinte ilyen tejberizs szerű, akkor túl sok lehetett vélhetőleg a víz amit hozzáadtam?
most próbálkozok a rizsfőzéssel eddig csak gyorsrizst csináltam tasakból, aztán elsőre ez lett az eredményszerk.: főzési időt betartottam
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Vettem 1 ilyen mini örlőt. Hogyan tudom kinyitni, s újratölteniMert jobbra tekerve durvát őröl, balra meg finomat. Vagy ez egyszerhasználatos örlő
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Donki Hóte #12017 üzenetére
Mostmár nem is tudom mi legyen vele. Az a perkelt nagyon megtetszett
Egyébként a két hátsó combját külön fagyasztottam így lehet kétféle kaja lesz a végeredmény (nem egyszerre persze)
-
Top cat
addikt
válasz
Donki Hóte #12017 üzenetére
Ez itt mi a perkelt mellé? Kóla meg pálesz?
-
Szeretjük a nyúlhúst, évente többször szoktam csinálni, vagy pörköltet, vagy tepsiben sütve (tepsifüles
).
Pörkölthöz apróra vágjuk a húst.
Utána mehet egy szokásos pörköltalapba.
Jó étvágyat.
Sütni sem sokkal macerásabb, itt nagyobb darabokra kell csak vágni a nyuszit.
Annyit szoktam cifrázni, hogy egy kicsit megkapatom serpenyőben a húst a fűszerekkel (friss rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, tárkony, zöldpaprika, paradicsom só, bors, sok fokhagyma, száraz fehérborral nyakonöntve
),
Ez a részlet nem kötelező, mehet egyenest a hús a fűszerekkel a tepsibe, ahol készre sütjük.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Csak a sütő ajtaját óvatosan nyitogatni, nehogy kiugorjon szegény nyúzott nyuszi.
-
Na ezek nagyok jók! Ez a szalonnás, fokhagymás, sütőbe bedobós dolog tetszik. Milyen fűszer illik hozzá?
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
body007 #12009 üzenetére
Füstölt szalonnás, fokhagymás nálunk azonnal elfogy. (Mivel édeskés a húsa, mi így nyomjuk.) Egyszer raclette partyt is tartottunk és kiosztottam mindenkinek a lapátjára egy kicsit belőle, hogy sütögesse. Barátaink finnyogtak. Aztán amikor elkészült, akkor meg áradoztak róla.
-
Vettem a hétvégén egy nyuszit. Már nem volt bundája, nem simogatásra érkezett
Szóval, a két hátsó combját külön, és a többi részét megint külön zacsiban elfagyasztottam, de máris ingeranciám támadt elkészíteni. Mondjatok nekem receptet, h mit csinálhatnék belőle. Persze nekem is megvan az ötletem de kíváncsi lennék Ti, h szoktátok elkészíteni
-
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #12006 üzenetére
Igazad van sok. Gondolom azért mindenki ahol tud pénzt keres. A Kenwwod 10% kedvezményt olyan boltban kapjuk ahol annyival is drágább mint máshol. Engem is zavar a videókban mutogatott, megnevezett termékek. A honlapról meg lementem a szöveget, a linket és nincs további leskelődés.
A Kálci recepteknél szintén van WEB oldal de nincs tele reklámmal. Van már két képes recept könyve. Gábor szerintem nem akar könyvet, talán így több pénz jöhet be. -
-
TheProb
veterán
válasz
Beni2360 #12004 üzenetére
Továbbra sem értem mit szeretnél bizonygatni ezzel. Semmi nem indokol ennyi reklámot, semmi. És azért legyünk reálisak, nem atomfizikus. Nagyon ritkán találkozom ilyen szinten reklámokkal szétcseszett oldallal.
Illetve pont amit mondasz, amiatt sem állja meg a helyét. Ha valami hobby és amúgy is támogatnak gyártók, van saját shop-om, stb. akkor ne hánnya már még tele az oldalát is 70% reklámmal.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz
Beni2360 #12004 üzenetére
Németországban erős a szakszervezet, ott még a pékek is heti 40 órát dolgoznak.
Az a Kenwood robotgép amit gondolom támogatásként kapott, az itthon laza 300.000 Ft.
Az én Kitchenaid-om ami a garacia lejártát követően 6 hónappal romlott el, valaha örök életnek készült, de ma már raknak az áttételbe 1 db műanyag fogaskereket. A magyarázat szerint, hogy a leégés ellen védje a motort. Pedig a motor védelemre elég lenne 1 db üveg csöves Whitman biztosíték is, ami kb 10 Ft. Viszont így a garancián túli javítása 20.000 Ft + alkatrész. Ami nekem így 29.000 Ft volt. -
TheProb
veterán
válasz
Essejó #12002 üzenetére
blocker nélkül, a linkelt recept megnézése. laza 5 reklám, popuppal,pinned bannerrel,stb. kb 5mp-en belül.
Ennyi reklám, ilyen kis helyen pont kontraproduktív, mert az is blockert kapcsol, aki egyébként hagyná őket, pont azért, hogy támogassa. Erősen túltolja...Más is dolgozik legalább ennyit, szóval önmagában ezt nem érzem indokoltnak... Főleg, hogy minden héten nem kell 56 új videót kiraknia, receptet írni.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
TheProb #11999 üzenetére
Hát heti több mint húsz órát tölt a receptek készítésével, rögzítésétvel, vágásával stb. Kell a reklám pénz. Már három cég támogatja, hogy a termékeit a videókban bemutatja. Kicsit már túl is tolja, veszteni fog a követőiből.
Nem tudom, hogy a YouTube hogy fizet de a több mint 100 e követő rengeteg videót néz meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest