-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Kanálmérleget használok erre otthon.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Essejó
veterán
Azért durván érdekelne, hogy milyen otthoni mérleggel mérsz ki 0,7 grammot. Persze tudom mert használtam, hogy létezik analitikai mérleg, de az azért otthonra durva lenne, már csak az ára miatt is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Cha-b
senior tag
válasz jansky1 #5491 üzenetére
Szia!
Semmi teendőd vele.
Tepsiben kigombócolva, lisztezve fóliával légmentesen lezárva.
Oliva nem kellrá, nyújtásnál nem jó.
Sütés elött kb 1 órával vedd ki szobahőmérsékletre.
5 stagioni pizza napoletana liszttel dolgoztam ezzel az aránnyal.
nagyvonalakban:Liszt 618 g
Víz 402g
Só 18,5g
Élesztő 0.7g (instant)Víz + 518g liszt
autolízis 1h letakarvaÉlesztő
50 g liszt
Só
50g liszt
30' pihi
Coil hajtás 30' 60' 90'
30' pihi
Gombócolás
Hűtő liszt + fólia
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
inf3rno
nagyúr
Rostélyost csináltatok már? Van valami tuti recept rá?
Buliban hasznos! =]
-
-
Essejó
veterán
válasz inf3rno #5456 üzenetére
Az a helyzet, hogy már törvéy van rá, hogy az ilyen növényi eredetű szemetet nem hívhatják tejnek, ahogy a vegán húspogácsának is olyan nevet kell találni, amiben nem szerepelhet a hús megnevezés.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Tavaly nyáron meglepett a lányom egy kuktával. Eddig is volt, Anyumtól örökölt alu, hát ég és föld a különbség! Csak, hogy példát mondjak pacal vagy zuza pörkölt 40 perc alatt. De babrról volt szó, bableves füstölt porcos oldalassal szárazbabból 1 óra alatt. Kiöntöm a zacskóból a babot, átválogatom és szűrőben melegvízzel lemosom. Berakom a kuktába, hozá rakom az össze vágott oldalast, és a kockára vágott hagymát, felöntöm 2/3-ig vízzel, és tűzre rakom, kettes fokozatra állítva a nyomást, és amikor felforr, takarékra veszem a lángot, és 40 percig békén hagyom. Megpucolom közben a zöldségeket, és ha nem vagyok épp lusta, akkor egy tojással készül csipetke, ha nem akkor elöveszem a dözstarhonyát. Ha letelt a 40 perc, leveszem a tűzről, és lassan leengedem a nyomást. Leveszem a tetőt bele rakom a zöldségeket, és a tésztát, ízesítem, lezárom zödség fokozatra állítom a nyomást, és visszarakom a tűzre. Amint felforr mérséklem a tüzet és 10 percig főzöm. Ez alatt elkészítem a paprikás rántást. A 10 perc letelte után leveszem a tűzről, nyomás le, fedő le, és berántom. Fedő nélkül vissza a tűzre, és felforralom. Kész is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5437 üzenetére
Az elmúlt hétvégén rántott dolgok voltak, köztük rántott pulykamáj, ahogy forgattam kezemen a fémcsipesz, felfröccsent az olaj, három ujjam terítette be. Őööö pisilős kúra na
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz MrSealRD #5435 üzenetére
Nekem semmi bajom a szalonapörcel a túrós tésztán, akkor is rakok rá tejfölt, és megcukrozom. Azt is elfogadom, hogy van aki a tojásos nokedlit salátával eszi, én meg fahéjas cukoral szoktam meg. Azt viszont kimondottan utálom ha valaki beleszól, hogy azt nem úgy kell. A zserbó barack lekvárral, és mákkal az hivatalosan a Zsermák.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
pohár
félisten
nekem is elő kell állnom ilyesmivel a héten, ma kezdem a 10 napot itthon
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
xavix13
őstag
Random kérdés, de tortának lesz valami baja estig ha nincs hűtőben? Nem kéne hogy meglássa aki kapja majd, aztán így a hűtő off. Sajna nincs hideg spájz sem, szóval ilyen szobahomerseklet körüli állapotról van szó.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #5467 üzenetére
Nem szoktam pizzériába járni, de itthon ki tudnám próbálni, csak az a baj, hogy engem nem vonz, akkor inkább egy jó ham and eggs, vagy csak simán egy tükörtojásos, sonkás szendvics.
Nekem a fokhagymás tejfölös tonhalas a kedvencem, lilahagymával, gombával. Vagy egy jó magyaros, szalámival, hagymával, gombával, erőspaprikával.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz #49155328 #5462 üzenetére
Akkor ez már majdnem french press.
Én általában sok tejjel iszom, abba nekem nem fér bele a zacc, de én bevalottan igénytelen vagyok kávé ügyben, szóval nem kell sajnálni, jó ez így nekem.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
#49155328
törölt tag
Jajj ne tedd, csak egy alternatív lehetőségr hívtam fel a figyelmedet.
Mikor sietek és nincs kedvem várni 25 percet míg befűti magát a masina akkor darálok forró vízzel felöntöm bele két pattintós tejszín és lehet is fogyasztani.
Annyi hogy az aljáról nem iszod ki a zaccot.
Mégsem porkáve és kb annyi idő.Na de itt Off vége, mert jön a csizmás.
-
Ispy
veterán
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
inf3rno
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
No para majd máskor ha írsz még ilyen igényteleneket akkor úgyis itt leszek. Üdv a kötekedős szép új világban amit ezzel a szép hozzászólással teremtettél.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kmarci25
veterán
válasz inf3rno #5456 üzenetére
"vegán hentesüzletről kezdenénk beszélni."
Rebel Whopper. Ilyen is van, nem tervezem próbálni, de van."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
inf3rno
nagyúr
válasz MrSealRD #5451 üzenetére
Nincs értelme ezen vitatkozni. Az egész világ máshogy definiálja, mint az AVPN. Bármelyik boltba bemész, és kiveszed a mélyhűtőből a fagyasztott szemetet, az is pizza lesz ugyanúgy, ahogy az instant kávé is kávé. Valszeg a legtöbb embernek a világon a pizza az sós kelt tészta korong, paradicsom, sajt. Ezek után szerintem agyvérzést kapnál, ha a rizstejről, a zöld banán lisztről vagy esetleg az újonnan megnyílt vegán hentesüzletről kezdenénk beszélni.
Amúgy ez a jelenség nem egyedi, más szakmáknál is ugyanúgy előfordul, hogy a nagy átlag eldobja az eredeti definíciót, aztán alkot valami sajátot. A legjobb példa erre, amit láttam a REST webservice-ek programozásnál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
ontopicoljak is: ma bűnöztem, kaját rendeltem. az empanada érdekes cucc, de jó irány homeoffice-ban kreatívkodni. [link]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ispy
veterán
válasz #49155328 #5452 üzenetére
Mivel én a kávé ízét szeretem és sok tejjel iszom, így igen, nekem megfelel lustább napokon. De ha most elkezdjük a fujjporkávé beszélgetést is, akkor komolyan mondom kivetem magam inkább a konyhaablakon.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
MrSealRD
veterán
Én nem tudok mit kezdeni azzal, hogy márpedig neked senki nem mondja meg mitől hívunk valamit pizzának, zserbónak, gulyásnak, palacsintának, gofrinak...stb...mert te úgyis saját ízlésed szerint készíted. Legyen... továbbra is fenntartom, hogy nem ezt tartottam problémásnak... Olyan jellemző megváltoztatását, ami egyértelmű sajátja annak az ételnek...
De én ezt most itt elengedem, mert (hogy főzős hasonlattal éljek) falra hányt borsó...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Ispy
veterán
válasz Mr.Csizmás #5449 üzenetére
Én egy bialetti brikkát használok, arra azt mondták, hogy az még jó éppen, ha minden este 10 miatyánkot is elmondok lefekvés előtt.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Mr.Csizmás #5445 üzenetére
én az olasz köpetnyi presszókávékat nem szeretem, mégse budget instantot iszok
Pedig még akár azt is megtehetnéd, én is veszem a szemes kávét kapuczineréktől ötezerért, de ha olyan kedvem van (azaz lusta vagyok főzni ), akkor ott a fiókban a nescafé. És? Akkor most már igénytelen állat vagyok? -> egyszer jártam a kávé topik környékén, soha többet.
Szóval szerintem kell egyfajta minőségi szint, ami alá nem szabad bemenni, de ezt a nem is pizza mert majoránna dolgot hagyjuk már. Sertéscomból is remek gulyást lehet főzni, vagy akkor az már nem is gulyás, hanem kondás?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz MrSealRD #5443 üzenetére
De ha két ujjnyi vastag a tészta, és mindent ráraksz ami a hűtőben van, majd extrán majorannázod az nem igazán a pizza... max hasonló
Igen, ez a sznobizmus, a kamusajtos dolgot meg továbbra sem értem hogy jött ide. Nehogymár attól legyen pizza a pizza, mert oregánoval készíted és kizárólag bivaly mozerellával rakod meg és vonalzóval lemérve sem vastagabb 1 centinél. Vagy ha 5 dekánál több feltét van rajta, akkor már nem is pizza, csak alatta. De, pontosam értem mire akarsz kilyukadni és ponotsan ezzel nem értek egyet. És nem azt mondtam, hogy akkor adalékkal televágott előre sütött pizzalapra kenjük 20 forintos sürített paradicsomot, amire a végén sajtnak látszó tárgyat reszelünk. Mert azért még van egy-két lehetőség. És ha bl55-tel csinálod és porélsztővel a tésztát, attól az még pizza lesz, max. nem olyan jó, mint 00-sál és kovásszal."Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MrSealRD #5443 üzenetére
nekem se jön be sokminden, személy szerint a rántott zöldségektől lábrázást kapok, de ennek ellenére a topicban érzésem szerint bőven a random főzős csoportok felső 25%-a reprezentálódik a tagok posztjai minőségében, és merem remélni hogy a gyakorlatban senki nem fog ideposztolni chester nevű fehérjetartalma miatt veszélyes hulladékként kezelendő akármivel készült ételt. Ispy leírta mit nem szeret az olasz pizzában, én az olasz köpetnyi presszókávékat nem szeretem, mégse budget instantot iszok. (a sajtos analógiára)
majoranna vs. oregano témában bárki megírhatja a helyes megfejtést, azonkívül hogy a fél konyha szárított dolgai (teák, fűszerek) az árvacsalánfélékhez tartoznak.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
MrSealRD
veterán
válasz Mr.Csizmás #5439 üzenetére
Már nem is haragudj, de a "majoránna az majdnem oregano" nem bántja a szemed, miközben kizárt dolog, hogy jó érzéssel kiváltható legyen egymással a két fűszer... addig a taknyoljunk össze mindent és nevezzük pizzának mert lapos lett... elleni felszólalásom meg sznobizmus?
Ispy továbbra sem érti. Csak a saját feltételezésével vitatkozik. Ő azt hiszi én "olasz pizza" feltételezésben élek. Miközben tisztában vagyok a sokféleséggel. Amit ő nem ért meg, hogy van egy határa a variációknak ami az eredeti terminológiába belefér. De ha két ujjnyi vastag a tészta, és mindent ráraksz ami a hűtőben van, majd extrán majorannázod az nem igazán a pizza... max hasonló. Ez szerintem nem sznobizmus...csak van egy szint ami alá azért nem adjuk. De ezt is világosan leírtam, hogy ha neki vagy bárkinek ez jó, akkor lelke rajta. De ne kezdjünk izomkodni, mellveregetés mellett, hogy márpedig ez pizza...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #5439 üzenetére
Biztos, hogy ezt ide szántad
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
a hifi és sznobkávé topic nem itt van
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5437 üzenetére
Füstölt hátsó, szeretem hidegen mustárral és kenyérrel reggelire elmajszolni és a hátsó nagyobb.
Csak most bajban vagyok, mert az indukcióson nem megy az alu kukta, lehet vennem kell egyet. Vagy előző nap megcsinálom sima lábosba.
A kezednek meg jobbulást, ismerem sajnos.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz freaghill #5425 üzenetére
Múlt hétvégén szecsuáni csirke volt:
Előtte pedig pulled pork volt:
Most nem tudom mit kellene csinálni, de valami olyasmit, ami kitart pár napig, mert nem nagyon van időm főzni.
A héten is csináltam pulled porkot (kipróbáltam karajjal), és véletlenül puszta kézzel markoltam rá a forró lábasra. Ilyet ne csináljatok, mert nagyon fájdalmas.
#5430 Ispy
Csülkös bableves, de szeretem, egyik kedvencem, kellene valamikor csinálni. Füstölt csülökkel készíted? -
Ispy
veterán
válasz MrSealRD #5435 üzenetére
Nem, nem ezt mondtam, rossz az analógia.
Sőt, tovább megyek, Olaszorszagban is különböző módon készítik a pizzát, tehát még olyan sem létezik, hogy "az olasz pizza".
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
MrSealRD
veterán
Ez is egy vélemény... Ez nem olyan mint a túrós tészta cukorral tejföllel vs szalonna pörc meg sajt összehasonlítás... Hamburger is van sokféle... De van egy közös pont ami miatt hamburgernek hívod.
A zserbót ha nem dióval töltöd hanem mákkal, és málna lekvárral meg fehér csokival öntöd le...az már nem lesz zserbó. Pedig nagyon hasonló az elv...
De ne értsd félre, otthon magadnak azt csinálsz amit akarsz...
Meg felőlem a [Chester pizzafeltét] is mehet rá sajt helyett... meg az egész alá a [pizzakrém] és akkor külsőre olyan mint a pizza...és lehet valakinek ez a csillagos ég. De ez akkor sem lesz pizza...max hasonló... Remélem érted az analógiát, és nem gonolod, hogy az egyéni igényeid támadom. Mert az szubjektív...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
Ispy
veterán
válasz MrSealRD #5416 üzenetére
Már elnézést, de itthon magamnak hagyj csináljam már úgy, ahogy én szeretem. Én is ettem olasz pizzát, nem estem tőle hanyatt, ez van. Nem vagyok olasz és nem is élek olaszban. Egyébként meg nem szeretem ez a recept nácizkodást, a főzés nálam nem erről szól. És nem, nem csak a pizza ilyen, hanem vannak, akik nem tudják elfogadni, ha valaki a chili con carnet darált hússal csinálják vagy ne adj isten tesznek bele kukoricát. De nézzél meg egy igazi gulyásleves receptet, ahány ház annyi szokás, nehéz lenne autentikusat találni, mert mindenkinek a sajátja az. A pizza meg már nem olasz, csak onnan indult.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
freaghill
őstag
Ki mit fog főzni/sütni a hétvégén? Jó lenne pár ötlet.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5418 üzenetére
Sok növény, mint például a bazsalikom, petrezselyem frissen jó, de az oregánó szárított formában adja ki a valódi ízét, és frissen nem is az igazi.
Szerintem, a majoránna nem használható ugyanolyan ételekhez, mint oregánó. A pörköltbe majoránnát teszek a pizzaszószba pedig oregánót, egyszerűen nem megy ízben hozzá.
Sok rokon növény van, pl. ott vannak a kabakosok, azért a rántott tök valamivel jobb, mint a rántott uborka, és a kovászos uborka is kicsit finomabb, mint a kovászos sütőtök stb.... még sok ilyen példát lehetne írni...Szerk.:
Itthon 2 helyen ettem eddig jó pizzát, az egyik már bezárt, a másik pedig Szabi pék étterme Szentendrén. De azért mégis az itthon készül kovászos pizza az igazi.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz MrSealRD #5416 üzenetére
Ez nem áll meg a pizzánál. Én még jó spagettit vagy lasagnet nem ettem étteremben. Mind annyira édes, hogy desszertnek elmehetne. Pizzát már ettem jót Tapolcán (Peppino) és Egerben (Il Padrino). A vastagot én sem szeretem, de én azért rendesen megrakom feltéttel, ha itthon csinálom. Ha már így lehoztátok, akkor megpróbálom majd valamikor az eredetit is. Tervben van jövőre, hogy összetákolok egy kemencét a kertbe, csak pizzának és kenyérnek.
Buliban hasznos! =]
-
Cha-b
senior tag
válasz MrSealRD #5416 üzenetére
Hát igen, amit itthon árulnak pizzaként, az inkább egy kerek melegszendvics. Már a túlzott élesztőhasználattal megölik az egészet, ezért érzed úgy egy ilyen pizzaféleség` után, hogy ki bírnád inni a dunát. Minimális élesztő, jó liszt, hosszú kelesztési idő, jó minőségű paradicsom. A többi csak kiegészítés. Nem véletlenül Margharita-t tesztelnek mindig ha pizzát kostolnak, mert a tészta meg a paradicsom viszi el az egészet.
CSAKAKISPEST!!!!
-
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #5415 üzenetére
Ja, hát ami a boltokban van az általában tehéntejes, valami lében úszik, és ha ráolvasztod, akkor folyós levecses az egész. Nekem semmilyen szempontból nem jött be. Lehet, hogy az eredeti az működik, sosem próbáltam.
Igen, más konyháknál is általában ez szokott lenni, hogy az olcsóbb sajtok teszik ki a nagyját, és azokhoz adnak még drágább sajtokat kis mennyiségben ízesítőnek. Én is sokszor trappistát használok alapnak, és ahhoz adok valami komolyabb sajtot, hogy íze is legyen. Máskor ha csak olyan sajt van itthon, akkor megszórom zöldfűszerrel, annak is elég jól átveszi az ízét.
Az oregánóra mondják, hogy vad majoranna, rokon növények és elég hasonló is az ízük. Azt használják az olaszok is majoranna helyett. Nekem most éppen ez akadt a kezembe, mert nem találtam az oregánót, és elég jól helyettesítette. Amúgy érdemes pár cserépben zöldfűszert termeszteni. A menta, oregánó kiirthatatlanok, de a többi sem annyira nehéz, és sokkal intenzívebb az ízük, mint a bolti fűrészpornak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
MrSealRD
veterán
Ez a pizza kérdés komplett szociológiai és pszichológiai tanulmány is lehetne... De azért vegyük alapul azt, hogy ők kitaláltak valamit ami hagyományként él tovább mert olyan régóta van velünk. És tisztelik a hagyományt. Elterjedt a világban és mindenhol úgy csinálják ahogy éppen kedvük tartja. Persze van némi rugalmasság a történetben, de attól még nem lesz zebra egyik lóból sem mert csíkosra fested. Szóval van pár alap szabály amit nem árt betartani ha jó pizzát akarsz...Az egészben fontos a harmónia. Ha az összetevők között ez megvan akkor jó a végeredmény. Ha nincs akkor csak max úgy fog kinézni mint egy pizza...ahhoz hasonló lesz...de nem igazán az...
Amit Magyarországon pizza sütés néven művelnek 90%-ban egész egyszerűen nevetséges... Mind alapanyagok mind pedig ízvilágban katasztrófa. Oké, hogy valaki nem szereti a vékony tésztát...de van egy határ. Ha olyan vastag valami mint a karom, akkor az nem pizza... Ha telepakoljuk mindenfélével, csak azért mert itt a megalománia hódít az megint nem pizza...
Olaszországban olyan pizzát ettünk, hogy sírtam az örömtől... Itthon, meg eddig kb 1 vagy 2 olyan hely volt ami megközelítette... de a többi...hát finoman szólva is gagyi. Olyan triviális hibákat követnek el, hogy nem is értem, hogy vállalják fel pizzériák a terméküket...
Eléggé furcsán néznénk ha a tradicionális magyar ételeket gagyiba kezdnék el terjeszteni a világon... mert hát az ő ízlésüknek olyan. De a sushi is azért mégiscsak halból az igazi, nem disznóhúsból pl...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz inf3rno #5413 üzenetére
A mozzarella nem zsíros sajt, ha jófélét használsz akkor a pizzán is nagyon jó lesz, az olaszok többnyire bufala mozzarellát (bivaly mozzarellát)használnak, és a sajt mindig alulra kerül, csak a parmezant és a hasonló érlelt/kemény sajtokat szokás utólag rászeletelni.
Szerintem, nálunk nem lehet jó mozzarellát és ricottát sem kapni, teljesen más valahogy...A majoránna pedig egyáltalán nem olasz ízvilágú, nem igazán jellemző az olasz konyhára a használata. Inkább a németek és a magyarok használják hurka/kolbász/májas stb...ízesítésére.
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #5413 üzenetére
Nekem sem jön be az igazi olaszos pizza, de hát pont az a jó a pizzában, hogy nagyon könnyű a saját ízlés szerint megcsinálni. Az meg, hogy az olaszoknak mi tetszik, hát, khmmm...inkább le se írom.
A nyokkijuk viszont marha jó, azt megenném minden nap.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
inf3rno
nagyúr
Ja, én csak az ízvilágára értettem az olaszosat, hogy bazsalikomot és majorannát használtam a szószba. Egyébként nem ilyen szószt szoktam, mert nekem túl savanyú. Van egy bejáratott szószom fahéjjal és sült paprikával, évek óta azt használom minden tésztához. Azt elismerem, hogy az enyém közel sem olyan, mint ami a hivatalos nápolyi pizza. [link] Amúgy ilyet nem is nagyon tudnék, mert nincs hozzá kellően száraz paradicsom fajtám. Vennem kéne egy csomó san marzano tövet [link], és abból talán lehetne, addig marad a főzés, különben elázik az egész, vagy esetleg még azt lehet, hogy kivesszük a belsejét és csak a héjánál a húsosabb részét használjuk fel a friss paradicsomnak. Én próbáltam már mozzarellával régebben, de nekem nem tetszik, hogy tocsog a zsírban utána. Ez ízlés kérdése gondolom.
Buliban hasznos! =]
-
krizmo_
Topikgazda
Ez az igazi olaszos pizza. Csodálatos!
A végén meglocsoltad olívaolajjal?
Holnap be is teszem az összefoglalóba, még néhány elmaradt recepttel együtt.#5406 Ance
Egy jó pizzara nem is kell sok feltét, sok helyen ettem Olaszországban pizzat, nem igazán jellemző, hogy túlpakolják/túlfűszerezik, de olyan a tészta, hogy simán is megenném. Hoztunk is haza pizza lisztet onnan (00-ás manitobát), valami isteni pizza sül belőle.[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
válasz inf3rno #5387 üzenetére
Itt az én házi pizzám
[kép]
Parszósz, pecorino romano, mozarella és sütés után ffissen paradicsom, bivalymozarella, bazsalikomAz olaszok amúgy ölnek a főzött paradicsomért pizzára, elég a szósznak annyi hőkezelés amit a sütőben tölt a pizzán.
Jó minőségű paradicsom (san marzano pl.) kicsit darabosra turmixolva, vagy kézzel összenyomkodva bazsalikommal esetleg só, bors.
Mivel itthon nehéz jó paradicsomhoz rendszeresen hozzájutni én a mutti egész, hámozott konzervparadicsomát használomSzerk. :
Receptem:
( 4db pizzára kb. 250g)
Liszt 618g
Víz 402g (65%)
Só 18,5g
Élesztő 0,7g (instant)
48h[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
arcsin
senior tag
Reggelire toltam egy kóstolót zsíroskenyérre. Kenyér pedig a linken, csak 40dkg kenyérliszt helyett 35dkg kenyérliszt és 5dkg teljeskirölésü búzalisztet használtam + pataki tálban sütöttem tetős jénai hiányában.
Szóval nem olyan, mint képzeltem, de nagyon ízletes lett Legközelebb talán kicsit többet teszek bele. Nem kell sajnálni a korianderzöldet Van egy másik kisüveggel eltéve, abba nem forráztam, hanem az ecetes lével főztem kicsit a koriandert, meglátjuk, hátha úgy jobb lett Elsőre azt mondom, hogy használható. Fokhagymás ecettel készítve mindenképp ajánlott
Új hozzászólás Aktív témák
- Returnal (PS5)
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Ukrajnai háború
- Milyen notebookot vegyek?
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest