Hirdetés
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
Zserbó ízvilágú torta
Tészta (22 cm-es tortaformához):
- 4 tojás
- 180 g cukor
- 200 g liszt
- 1 dl olaj
- 1dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héjaSzétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered cukorral, aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, csipet sót, belereszeled a citromhéját, és a sütőport.
A tojásfehérjéből habot versz, ebbe kerül a vaníliás cukor. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kikent tortaformában előmelegített sütőben 160 fokon megsütöd. Tűpróbáig kell sütni.(Ez úgy általában ~ 50 perc).Diós krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g pekándió
- 200 g sima dió
- méz ízlés szerint
- 1 kisebb narancs reszelt héja- Sárgabaracklekvár
Csokis krém:
- 200 g étcsoki
- 200 ml habtejszín
- Csipet só
- Porcukor, rum aroma ízlés szerintA pekándióból és a sima dióból kiválogatsz annyi szép, egész darabot, amennyi a díszítéshez kell, a többit ledarálod, majd összekevered a mascarpone-val és a mézzel, a krém kicsit lágyabb lesz, ezért hűtőbe teszed, hogy megdermedjen, amíg dermed elkészíted a csokis krémet. A tejszínbe beletöröd a csokit, hozzáadod a cukrot, sót és az aromát, majd gőz felett kevergeted, amíg meg nem olvad, és folyóssá nem válik, gőz felett tartod a felhasználásig.
A kihűlt tortalapot felvágod, és megkened baracklekvárral, majd habzsákba teszed a diós krémet, és betöltöd vele a tortalapot (én ki szoktam mérni, hogy egyenletes legyen), aztán behűtöd a tortát mielőtt leöntenéd a csokis krémmel (rácsra teszed a betöltött tortát, és leöntöd a csoki krémmel, nem kell kenegetni csak önteni, különben nem lesz egyenletes felülete).
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
krizmo_ #7494 üzenetére
Édes-savanyú csirkemell
Ez a recept egy kicsit fel van turbózva, de elég hasonló az eredeti ízvilágához, kicsit olyan, mint a szecsuani és az édes - savanyú keverve.
Hozzávalók:
- 600 g felkockázott csirkemell
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika
- 500 g paradicsomlé
- 1 üveg bambuszrügy
- Egy közepes ananász (felkockázva)
- 3 tk currypor
- kb. 1dl szójaszósz
- Só, bors ízlés szerint
- 1 chili paprika felkarikázva (opcionális)
- 1 üveg mungóbabcsíra aprítva (opcionális)
Általában mézet és balzsamecetet is szoktam hozzátenni, de most annyira édes és savas volt az ananász, hogy nem kellett.A csirkemellet kockákra vágom, és olajon lepirítom, közben sózom, borsozom, majd mehet bele a Julienne-re szeletelt répa, paprikák, (chili, ez elhagyható), nagy kockákra vágott hagyma, felkockázott ananász, bambuszrügy, ha lepirultak hozzáadom a fokhagymát, és leöntöm szójaszósszal. Amikor felrottyan beleteszem a paradicsomot, és curryport, sót(ha szükséges, én Kikkoman szójaszót használok, ami sós), valamint a mungóbabcsírát, ami elhagyható. ~ 15 - 20 perc alatt készre főzöm.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Donki Hóte #7489 üzenetére
-
válasz
Donki Hóte #7489 üzenetére
Ahogy láttam ebben a cikkben, twitteren szavaztatták meg 3,5 éve, hogy legyen e ilyen.
Cikkben írják az arányt, 1:1, szóval könnyen meg tudja otthon is csinálni, pont olyan lesz, mint a gyárilag összekevert.
A Mayochup ugyanis tényleg semmivel sem több, mint majonéz és ketchup, egy-egy arányú gyári keveréke. Nincs benne semmi plusz, semmi csavar.
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz
Donki Hóte #7489 üzenetére
Elég bizarr.
Ha nem talál, csináljon házi majonézt és keverjen hozzá ketchupot.
-
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm a paprika tippeket!
Szerintem, ez sokunknak hasznos volt.
-
-
válasz
krizmo_ #7484 üzenetére
Bolti paprikából az Univer Édes Anna tűrhető szerintem (mikor kifogytunk, ezt vettem, rosszabbra számítottam), de az igazi, ha háztól veszitek. Pont ezért nem is nagyon ismerem a boltiakat, piacosokat, hogy milyenek, mert szerencsére van forrás.
Ha esetleg van ismerősötök déli megyékben, érdemes náluk kérdezősködni, tudnak e pirospaprikát.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Jóféle őrölt pirosparikát hol/milyet érdemes venni?
Vettünk már termelői piacon házi készítésűt, szegedit-kalocsait, de valahogy egyiknek sem volt olyan szép színe, mint amilyen régebben volt. És az ízük sem túl intenzív. -
ladybug
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7477 üzenetére
Bizony finom.
Én is sajttal készítem. -
bugizozi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7477 üzenetére
ó tényleg, akartam rá reszelt parmezán jellegű valamit szórni
na majd holnap
Lidl-ben most is van ilyen, jó cucc, szeressük [link]
-
bugizozi
őstag
válasz
body007 #7474 üzenetére
Jó ötlet
Spenótos tészta:
Tésztát feltesszük főni, amíg fől, addig Wok-ban vöröshagymát lepirít, félidőben mehet bele a fokhagyma, utána tofu (vagy csirkemell), rá a spenót majd tejszín, rotyog, tésztát leszűrjük, bele a wok-ba, összeforgat, öröm-bódottá.
Olcsó, egyszerű, gyors.
Lidl-ben 169 Ft 450g spenót - hja ez nem a spórolós topik -
Jó lenne egy ki-mit főzött ma "rovat"
Akinek van kedve leírná, h mit fog főzni (mit főzött) a többiek ebből meríthetnének ötletet, h mit tegyenek az asztalra. Nekem néha jól jönne az ötlet
Én ma palóclevest fogok csinálni - pulykából ha minden jólmegy
Semmi második, jó gazdagra csinálom - puha kenyérrel -
krizmo_
Topikgazda
-
j.bravo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #7466 üzenetére
Jaja, vágom, ezért is írtam a lentieket/fentieket; bár a commonból még sose vettem. Salátához meg valami dupla árú, földrajzi eredetvédett (bár nem emlékszem hova valósi) időszakos terméket vettem ugyanott. Remélem jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Milyen típusú sütéshez?
Serpenyőben történő sütéshez az extra szűz nem ajánlott, egyrészt a nagy hővel hazavágnánk azt amiért hidegen jó/egészséges, másrészt az optimális sütési hőmérsékletnél már alacsonyabb hőmérsékleten elkezd füstölni/megégni (pontos terminus technicusokkal javítsatok ki, kérlek!) a "simával" nincs gond ilyen szempontból (mondjuk az meg salátába stb nem olyan jó).Tésztába, ilyesmibe jó, ahogy sutszi is írja. A markáns ízével számolni kell!
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Sütéshez mennyire ajánlott az olíva olaj?
-
krizmo_
Topikgazda
Tortilla
Recept (Ebből a mennyiségből 4 db 115 grammos tortilla lap lesz):
- 250 g liszt (most teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet és réteslisztet használtam vegyesen, de bármilyen liszt tökéletesen megfelel)
- 150 ml víz
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kovász (vagy 1 kávéskanál sütőpor, vagy szárított élesztő)Reggel bedagasztottam a hozzávalókat, este pedig kibuciztam, 115 grammos lett egy buci:
Majd kb. fél óra múlva kinyújtottam:
Előmelegített serpenyőben hirtelen megsütöttem őket. Amikor elkezd felhólyagosodni, akkor fordítom meg:
A megsült tortilla lapokat konyharuhába csomagolom, hogy ne keményedjenek meg:
Sok mindennel meg lehet tölteni, most ezek voltak itthon:
A megtöltött tortilla lapokat úgy tekerem fel, hogy két oldalát behajtom:
Ha többet készítünk ilyen zacskóba érdemes eltenni, hogy puhák maradjanak:
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dellfanboy #7446 üzenetére
Én most a lencsét áztattam majdnem 24 órát (és főztem vagy 2-3-at), de így is aldente lett (ha lehet ezt lencsére mondani
)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
dellfanboy #7446 üzenetére
Többféle rizzsel próbálkoztál? Az is elképzelhető, hogy a rizzsel van gond. Korábban, amikor még nem basmatit használtam, én is tapasztaltam olyat, hogy egy része szétfőtt, a többi pedig kemény maradt. Nem volt egységes a puhulásuk.
-
Madoc
veterán
válasz
dellfanboy #7446 üzenetére
20perc kb de inkább kevesebb.
-
dellfanboy
őstag
segitsetek mar. vettem egy rizsfozo/lassufozo edenyt.
nagyreszt rizs[fozesre/parolasra] nah idaig gaztuzhelyen kb fel ora alatt [feher] 1ora[barna] foztem a rizst neha megkavargattam.
most ezzel a csoda lassu fozo edennyel 10ora alatt tudtam puhara fozni a feher rizst, de nem lett 100%-os az eredmeny mert maradt 1 -2 fozetlen rizsszem.
en csinalok vmit szarul, vagy az a auchan sajat markas rizsfozo/lassu fozo edenye ennyit tud.aki rizst nem gaztuzhelyen fozi hanem erre dedikalt edenyben annak mennyi ido?
-
Blackhole13
senior tag
Tudja valaki, hogy Budapesten hol lehet jóféle sütnivaló salsicciát szerezni?
Culinarisban sajnos nincs -
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7439 üzenetére
És milyen, valóban csípős?
#7438 Digitalpimp
Köszi!
-
válasz
Digitalpimp #7438 üzenetére
-
krizmo_
Topikgazda
& solfilo
Köszönöm!
Szerintem, csinálok
csiperkétcsipetkét, úgy megkívántam, nálunk anno nokedlit szaggattak bele.
Nem igazán szoktam tésztát beletenni, mert olyakor lusta vagyok én is, vagy annyira sűrű lesz(többnyire ez van), hogy már nem fér el benne a tészta.Kipróbálom az új vasedényem végre.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Szoktatok a gulyáslevesbe tésztát tenni, ha igen, milyet?
-
válasz
jansky1 #7414 üzenetére
Itt is egy, hogy legyen miből válogatni.
2 tojás (külön, felvert fehérje a végén belekeverve)
280 gramm liszt
2 evőkanál porcukor
240 g tejföl
350 ml tej
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
2 csapott teáskanál sütőpor
40 gramm olvasztott vajEz mehet a korábban kibeszélt palacsintasütő gépre, nem kell mellé más zsiradék
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz
DrDobos #7422 üzenetére
Azt is szoktam használni időnként.
batagy: Sok variációt ki lehet próbálni. Általában gépben sütöm. Van a Tefaltól egy multifunkciós gépem [link]. Ilyenkor teszek egy kis kanál tésztát a gépbe, majd egy ek Nutella és a tetejére egy nagyobb kanál tészta. A Nutella szépen megolvad a közepén és nagyon finom.
A “töltelékre” sok mindent lehet használni. Sósat és édeset egyaránt. -
ladybug
őstag
válasz
jansky1 #7419 üzenetére
Hol a sütőpor? Attól lesz igazán fluffy.
A recept leírása nálam mindig nehezen megy, mert érzésre szoktam a tálba tenni a hozzávalókat, de megpróbálom összehozni.
- 250 g liszt (ált. tönkölylisztet használok, de néha kerül még hozzá 4-5 ek zabpehely)
- 2-3 tojás
- 4-5 ek joghurt/lágy túró
- 1-2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 200 ml tej
- 100 g olvasztott vajEzeket összekeverem. 10-15 percig állni hagyom, aztán vajas serpenyőben kisütöm.
-
batagy
őstag
válasz
jansky1 #7416 üzenetére
Én így készítem a palacsintát:
- 2 tojás
- Fél pohár kefír (tej helyett)
- Késhegynyi só
- 2 kávéskanál cukor, bár ezt el tervezem hagyni, kipróbálom majd Stevia-val.
- Fél zacskó sütőpor
- Kevés olaj volt régen, de ezt kiváltom majd vajjal, ahogy fentebb javasolták.
- 8 púpozott kanál Zabliszt. Búzalisztnél régen úgy emlékszek 6 púpos kanál is elég volt. A zabliszt kevésbé finom, viszont egészségesebb. Hátránya még, hogy könnyebben szétesik, ezért el kell találni a keveréket. Annyi liszt kell bele, amennyit felvesz.
- 1/3 pohár víz.A kikeverés után érdemes fél órát állni hagyni, mert a lisztszemcsék megduzzadnak, jobb lesz a palacsinta.
Utána még kellhet belőle kis víz időnként, ha túl sűrűvé válik.
Eddig gázon serpenyőben készítettem, de most tervezek venni elektromos palacsintasütőt, kíváncsi leszek abban hogyan fog működni ez a keverék.
Valami fincsi házi lekvárral!
SZERK: Nem tudom mi az amerikai palacsinta! Ez a saját módszerem. Lehet hogy alakul még.
[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Igazán jó, bevált amerikai palacsinta receptje van valakinek? Látom, hogy volt már szó róla korábban, de nem lett nagyon kivesézve a dolog.
-
Kb. fél éve vettük és nagyon szeretjük. Ahogy Grizlisandor írta, a zsiradékot a tésztába teszed, de nem kell olyan sok bele mint a serpenyőbe. A méretet egy kis tanulás után már könnyen alakítod, csakúgy, mint a vastagságot. Eddig egy palacsintatortába kellett a legvastagabb, akkor simán ment a fél centis elkészítése.
Amiért jobban szeretjük, mint a serpenyőt, hogy nem tudod leégetni (azaz persze tudod, ha ott hagyodde nem tőle fog függni) és egyszerűbb a forgatás a hozzá adott lapáttal a teljesen sík felület miatt.
Ami még feltűnt, hogy nincs olyan erős szaga a palacsintasütésnek, mint serpenyőben. Nekünk Lidl-s van, gondolom ugyanez. -
grizlisandor
veterán
Lehet, én a hagyományos palacsintasütőben is olaj nélkül sütöm a palacsintát, vajat keverek a tésztába.
Valószínűleg ér valamit, jó nagy palacsintát lehet sütni rajta, bár dobálva fordítani nem fogod a palacsintát.
Adnak hozzá műanyag fordítót, vagy venni kell valamelyik háztartási boltban erre alkalmatos fa eszközt. -
krizmo_
Topikgazda
A tökéletes croissant nyomában.
Korábban már készítettem croissant (recept), de valahogy mindig lesz rajta valami, amin úgy érzem, hogy javítani kell. Rengeteg ponton elbukhat a folyamat, ezeket igyekszem kiküszöbölni, és mivel ezek a bakik frissek, ezért jók az egymás utáni próbálkozások.
Az alábbi dolgokra érdemes figyelni(ez a legutóbbi sütésem) :
- Elég messze kerüljenek egymástól(ez itt nem történt meg, és volt amelyik összeért):
- A felvert tojással ne kenjük le a széleit, mert letapad, és nem látszanak majd a rétegek:
- Sütőben érdemes keleszteni, úgy, hogy párosítunk közben, különben kiszárad a tészta.
- A hőmérséklet a kelesztés alatt nem lehet több 27 foknál, mert elolvad a vaj, a tészta pedig elszívja, és egyszerű kifli lesz belőle.
- Hagyni kell nekik elég időt arra, hogy megkeljenek(ez még kelhetett volna egy kicsit): -
Mr.Csizmás
Topikgazda
topicban már megénekelt csoda megint akciós:
[Teesa TSA3231 Supreme 1200W Cool-touch Házi pizza sütő] 27k
[ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
válasz
Donki Hóte #7400 üzenetére
Most látom, hogy azonos receptet találtunk solfilo -val, elkerülte a figyelmemet, bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest