Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nem tudok szépen találni, de kapós lett.
Neten talált recept kicsit módosítva saját ízlés szerint.
HOZZÁVALÓK
2 kg sertéscomb
A fűszerpasztához
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk oregánó
2 tk fűszerpaprika
30 pumpálás folyékony füst
3 tk fokhagymapor
1/2 - 1/2 tk fehér és fekete bors
3 ek barnacukor
4,5 dkg só
2 ek sűrített paradicsom
5 ek étolaj
5 ek vízAz alaphoz
2 fej vöröshagyma, aprítva
2 dl paradicsomlé
2 ek szójaszósz
2 ek Worcester szósz
4 ek. almaecet1. A száraz fűszereket elkeverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az olajat és a vizet, majd a pasztával bedörzsöljük a húst. Egy pár órára a hűtőbe tesszük.
2. Este kapcsoljuk be a sütőt 110 fokra. Hevítsünk egy serpenyőben kevés olajat, ezen pirítsuk meg hirtelen a hús minden oldalát – ez pár perc. Emeljük át a húst egy lábosba, edénybe, Pataki tálba, kinek mi van. Lényegében mindegy csak legyen rá fedő. A serpenyőben maradt zsiradékon pirítsuk le a kockára vágott hagymát, majd mehet rá a paradicsomlé, az almaecet, a Worcester és szójaszósz. Ezt a szaftot ráöntjük a húsra, majd a fedőt rátesszük a lábosra és mehet a sütőbe.
Néha meglocsolom , ha felébredek az éjszaka.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
12 óra múlva készen is van.
A húst felszeletelem 4cmes szeletekre és villával szétcincálom.
Az edényben maradt szószt leturmixolom és ezzel lehet locsolni a húst ízlés szerint.Coleslaw:
1kg káposzta
2db alma
2db répa
1fej vöröshagyma
400g tejföl
300g majonéz
100g mustár
0,5dl almaecet
Fehérbors és őrölt kömény ízlés szerint.
3g sóA káposzta felső leveleit leszedtem, majd negyedelem és a torzsát kívágom. Egy nagy tálba lereszelem és besózom összeforgatom. A hagymát félbe vágom és nagyon vékonyra szeletelem, az almát és a répát lereszelem és összekeverem a káposztával.
Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, almaecetet + fűszereket.
Majd mehet bele a másik tálból a cucc.
Jól összekeverjük.Burgonya püré
1,2kg burgonya
10dkg vaj
200g tejföl
Szerecsendió
Só
BabérlevélBurgonyát hámozzuk, kockázzuk, sós vízben megfőzzük. +. 5-6 db babérlevél a főzővízbe.
Fém szűrőn áttörjük a megfőtt burgonyát, majd mehet rá a vaj egy kicsit hagyjuk hogy olvadjon majd mehet hozzá a szerecsendió és összekeverjük.
Utána mehet bele a tejföl is és jól összekeverjük. -
-
válasz
üzenetére
Ha csak nem azt kéri.
#6719 Donki Hóte
Egy próbát azért megér. Ha más nem legalább jól szórakozol.
#6718 Mr.Csizmás
Szerintem, valami perverz dologra gondolt, te meg jössz itt a mogyoróval.
-
-
válasz
üzenetére
Alap étel az alföldön, még versenyt is szoktak csinálni belőle. Az igazán profik a bográcsba forgatják mint egy labdát - úgy kérgesítik (még az is meg van adva, h hányszor kell "megfordítani") . Ha kész mint egy tortát lehet vágni. Kb. halálra tudja enni magát az ember belőle

Mondjuk a kolbász nem tudom mit keres benne - úgy már egy paprikás krumpli nagy tésztával, dehát a kolbász mindenbe is jó
-
válasz
üzenetére
Persze, nem is rendes wok-ra gondoltam, hanem valami wok szerűre, aminek lapos az alja, meg valamivel vastagabb a fala, hogy kellően fel tudjon melegedni, gondolom bevonat is lesz ezeken.

Ezt nézegetem most, van valakinek ilyen Oumbärlig edénye?#6650 Donki Hóte
jogos, már csak egy háromlábat kell szerezni és mehet a menet
-
FerNandor
őstag
válasz
üzenetére
Igaziból úgy "gyúrtam" össze.
A szárított shiitake- és fafülgombát beáztattam langyos vízbe kb 2 órára, kb 3-4 deci víz volt.
Múltkor vettem, ha jól rémlik, vegeta tyúkhúsleves kockát, ami ilyen-olyan mentes. Ebből fél literhez írnak 1 kockát, úgyhogy kettőt raktam forró vízbe és felolvasztottam. A folyadék így asszem 1.1 liter lett.Világos- és sötét szójaszósz, kínai fekete ecet (ezek elfelezve a magyar bácsi receptje alapján) és egy löttyintés sima magyar 20-as ecet ment bele, chili bean szósz 2 teáskanál, kb fél teáskanál chili pehely magokkal, fél mokkás feketebors, fél evőkanál cukor, fél teáskanál só, mokkás gyömbérpor, fél mokkás fokhagymapor. Ezt osszekevertem alaposan.
Fél újhagymát, negyed répát osszevagtam meg egy fél lidlis tofut, kemény fajta. Felforraltam a levet és ezeket beleraktam 3-4 percre, aztán az osszekevert fűszereket, újabb 2-3 perc, aztán a keményítő, ahogy a bácsi mondja, 1 evőkanál fél liter folyadékhoz, szóval én két evőkanállal raktam bele, nem emlékszem, mennyi vízzel elkeverve. Összeforraltam, majd legkisebbre vettem a lángot és belement 1 felvert tojás körkörösen, 10-15 másodperc múlva megkevertem és kész.
Bocs, ha kusza kicsit, utálok telefonon sokat írni.
Ezeket a videókat használtam alapul:
[link] magyar bácsi, nagyon szimpatikus, most láttam először.
[link] ezt egyszer megcsináltam precízen a videó alapján, és nem lett jó
[link]A végén szórtam én is rá friss újhagymát és szezámolajat.
Legközelebb újra megpróbálkozom a gőzgombócokkal, hátha sikerrel járok ott is. (ott a töltelék volt olyan semmilyen/fura)
-
válasz
üzenetére
Ez nem hiszem, hogy hit kérdése lenne, Magyar Hypertonia Társaságnál is írnak a témáról.
Persze mindenki egyéni döntése, hogy mit hogy fogyaszt, mint írtam, én is szeretem, ha sós valami, átlagnál biztosan sósabban eszem.
#6600 Donki Hóte:
persze, ilyet nem is mondtam, az állításom mindössze ennyi volt:
"Egy csomó dolgot fogyasztunk, ami nem tesz jót az egészségnek, pl a só se. Nyilván a kulcs a mennyiség." -
Top cat
addikt
válasz
üzenetére
Magadnak köszönheted. Nélküled lehet, hogy sosem ismerné a "művésznőt".
-
Top cat
addikt
válasz
üzenetére
Mit akarsz csinálni, nutellát? Ennek a csajnak egész jól sikerült krémesíteni.
-
Zsombor99
csendes tag
-
-
Cha-b
senior tag
válasz
üzenetére
1kg liszt
5dl tej
100g vaj
100g cukor
20g só
2db tojás
1 budafoki élesztő+ tojás a kenéshez
Vaj felolvaszt, bele a tej és cukor kézmelegre melegít.
Élesztő felfuttat benne.
Többi hozzávalóval kidagaszt, utána kb. Duplájára keleszt. Bucizás 150g/db, 10 perc kelesztés utána tojással leken, 10 perc pihi megint leken szezámmaggal megszór.
Sütő 170 fok 15 perc 145 fok 10 perc -
-
supercow
őstag
válasz
üzenetére
az a "bögre" az önjelölt gasztrof*szok félre(google)fordítása, szerencsére az angol cup mint mértékegység egész pontosan meg van határozva.
-
-
válasz
üzenetére
Általában nem zavar, de mikor ismeretlen ízű dolgot (még nem ettem) csinálok recept alapján, ver a víz a fűszereknél az evőkanál, teáskanál, mokkáskanál mértékegységektől, ezeken belül többszörös eltérések is tudnak lenni már az itthon lévő evőeszközök esetében is.
Spoiler, ilyenkor mindig a közel legnagyobbat használom, nem megy nekem a finomkodó főzés.

-
Top cat
addikt
válasz
üzenetére
Amit linkeltem ott írják is , hogy "88% friss csirke felsőcomb"
Úgy nézem csíkokra van vágva, így a csonttal hasonlít az oldalasra. Szerintem az újítási kényszer szülte ezt.
-
-
válasz
üzenetére
Nem gondolom, hogy ciki kockát, zselét, stb használni. Régen mindent alaplével turbóztak a tehetősebb konyhák, ma erre szerintem kevesebbeknek van ideje, kedve, stb. Ha meg nem magadnak csinálod, elég drága szerintem.
Az Aldis kocka nekünk is bejön.
Töredelmesen bevallom, még MSG (Nátrium-Glutamát) is van itthon, ha kínai kaját csinálok, abba teszek picit, úgy kínai büfésebb íze lesz.

-
válasz
üzenetére
Tészta:
2 tojás (L-es méretű)
80g cukor
120 g liszt(királybúza, manitoba, kamut(csak 1 ek))
50ml olívaolaj
50ml tej
5-6g sütőpor
1 csomag boubon vaníliás cukor( vagy aroma)
1 csipet sóTojásokat szétválasztom. A sárgáját először elkeverem a cukorral. Majd az olajjal és a tejjel. Végül jöhet a liszt és a sütőpor. Ezt alaposan elkeverem, homogén állagúra.
A tojásfehérjéből habot verek a só, vaníliás cukor és néhány csepp citromlé hozzáadása után. Utóbbi legyen jó kemény. Ezután hozzáadom a tészta részhez. Fontos! Összeforgatom a tojáshabbal, nem keverem el durván. Különben összetörik a hab...
150fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 130-140 fokon 30-40 percig sütöm. Többször tűpróbázom. Én szeretem lassan sütni.Pisztácia krém:
500g pörkölt sótlan pisztáciát megpucolom a kemény héjtól.
Ebből kiveszem egy kisebb marékkal, a dekorációhoz. A többit megtisztítom a barnás héjrétegtől. Ez fontos lépés különben nem zöld lesz a krém, hanem barna. Ehhez 2-4 dl vizet forralok fel, majd félreteszem és beleöntöm a pisztáciát. Kb 1-2 percig állni hagyom...néha kevergetem. Ezután leszűröm, és amint tudom elkezdem kézzel lefejteni a barna puha burkot.
Eddig a részig csak a pisztácia elvisz 2 órát simán.
Ha ez megvan, akkor aprítóba teszem, majd 1 ek szőlőmag olaj(semleges íze miatt), + 1ek tejjel és kb 3-4 dkg olvasztott (rendes) vajjal elkezdem ledarálni. Ízlés szerint mézzel édesítem. A kíván állag eléréséhez én még 3 ek mascarpone-s tejszínt tettem hozzá....mert elég beton massza lett belőle.
Gyümölcs dzsem:
Bármilyen fanyar gyümölcsöt felforralok, turmixolom, enyhén édesítem mézzel és esetleg pektinnel fixelem.Mascarpone-s krém:
500g mascarpone-t elkeverem 4-5 ek mézzel.(egyéni ízlés kérdése) majd 200g tejszínt keverek hozzá óvatosan. Keményre kell verni. Ha a fodrozódás megmarad akkor már bőven jó. Nem szabad túlverni.Fehér csokis krém:
2x100g fehércsoki + 200g tejszínt gőz fölött megolvasztok. Ezután simára keverem. Ha szobahőmérséklet alá hűlt akkor lassan elkezdem felverni (kvázi trüffel krémet kezdek csinálni) De nem habosítom ki teljesen csak addig keményítem ameddig még képes magától terülni...Ezután a fenti lego elemeket összerakom tetszőleges sorrendben. De arra figyelni kell, hogy a krémek sorrendjében alulról felfelé haladva a keményebbtől a lágyabb felé haladunk...
Legvégül a marék félretett pisztáciát aprítóban durvára darálom és megszórom a tetejét. -
perempe
veterán
válasz
üzenetére
+1
végignéztem Papp professzor előadását, ő is ezt mondta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Steam topic
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- Telekom mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Eladó WHIRLPOOL PACW29HP Hűtő-Fűtő Mobilklíma Fekete
- Új CTEK D250TS premium 24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - Közel 5 év bolti garival! -
- 1Z presso K-Ultra kéziőrlő
- Kona Mahuna 2020 29" L-es vázméret MTB
- IKEA GRUPPSPEL gamer forgószék, Gunnared fekete/szürke színben újszerű, garancia 2027 őszig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Korai vagy, nem tartott sokáig a buli tegnap este?

(tej x1,05)
Mr.Csizmás
krizmo_