Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- lionhearted: Telekom TV Mikrotikkel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#49155328 #5930 üzenetére
Tészta:
2 tojás (L-es méretű)
80g cukor
120 g liszt(királybúza, manitoba, kamut(csak 1 ek))
50ml olívaolaj
50ml tej
5-6g sütőpor
1 csomag boubon vaníliás cukor( vagy aroma)
1 csipet sóTojásokat szétválasztom. A sárgáját először elkeverem a cukorral. Majd az olajjal és a tejjel. Végül jöhet a liszt és a sütőpor. Ezt alaposan elkeverem, homogén állagúra.
A tojásfehérjéből habot verek a só, vaníliás cukor és néhány csepp citromlé hozzáadása után. Utóbbi legyen jó kemény. Ezután hozzáadom a tészta részhez. Fontos! Összeforgatom a tojáshabbal, nem keverem el durván. Különben összetörik a hab...
150fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 130-140 fokon 30-40 percig sütöm. Többször tűpróbázom. Én szeretem lassan sütni.Pisztácia krém:
500g pörkölt sótlan pisztáciát megpucolom a kemény héjtól.
Ebből kiveszem egy kisebb marékkal, a dekorációhoz. A többit megtisztítom a barnás héjrétegtől. Ez fontos lépés különben nem zöld lesz a krém, hanem barna. Ehhez 2-4 dl vizet forralok fel, majd félreteszem és beleöntöm a pisztáciát. Kb 1-2 percig állni hagyom...néha kevergetem. Ezután leszűröm, és amint tudom elkezdem kézzel lefejteni a barna puha burkot.
Eddig a részig csak a pisztácia elvisz 2 órát simán.Ha ez megvan, akkor aprítóba teszem, majd 1 ek szőlőmag olaj(semleges íze miatt), + 1ek tejjel és kb 3-4 dkg olvasztott (rendes) vajjal elkezdem ledarálni. Ízlés szerint mézzel édesítem. A kíván állag eléréséhez én még 3 ek mascarpone-s tejszínt tettem hozzá....mert elég beton massza lett belőle.
Gyümölcs dzsem:
Bármilyen fanyar gyümölcsöt felforralok, turmixolom, enyhén édesítem mézzel és esetleg pektinnel fixelem.Mascarpone-s krém:
500g mascarpone-t elkeverem 4-5 ek mézzel.(egyéni ízlés kérdése) majd 200g tejszínt keverek hozzá óvatosan. Keményre kell verni. Ha a fodrozódás megmarad akkor már bőven jó. Nem szabad túlverni.Fehér csokis krém:
2x100g fehércsoki + 200g tejszínt gőz fölött megolvasztok. Ezután simára keverem. Ha szobahőmérséklet alá hűlt akkor lassan elkezdem felverni (kvázi trüffel krémet kezdek csinálni) De nem habosítom ki teljesen csak addig keményítem ameddig még képes magától terülni...Ezután a fenti lego elemeket összerakom tetszőleges sorrendben. De arra figyelni kell, hogy a krémek sorrendjében alulról felfelé haladva a keményebbtől a lágyabb felé haladunk...
Legvégül a marék félretett pisztáciát aprítóban durvára darálom és megszórom a tetejét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- World of Tanks - OFF topic
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sorozatok
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Himiway Zebra (Step Thru) elektromos fatbike
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- SIEMENS TQ513R01 Teljesen automata kávéfőző EQ500 Integral/Fekete Kivehető víztartály 15 bar
- SEGWAY Ninebot Kickscooter G30 Max II elektormos roller teljesen újszerű állapotban!
- IMilab EC4 Spotlight Battery Camera Set (CMSXJ31A)
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3739
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10400F 16GB DDR4 512B SSD RX 6600XT 8GB AeroCool DS Cube ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest