- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi, akkor majd veszek ilyen maghőmérőt. Mondjuk én mindig kis/keskeny darabokra vágom a húst. Azt sejtem hogy egy egész csontos csülköt sütök az jó sokáig sül át belül a csontnál.
-
btraven
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én mindent 40 percig sütök alufóliában, 20 percnél megforgatom. Az alufólia csak azért van hogy a levében süljön meg ne folyjon szanaszét a tepsiben hogy utána pucolni kelljen. Felül vannak nyílások az alufólián, nem teljesen betekerve. Mondjuk inkább főtt a hús mint ropogósra sütött. Hát nem tudom, én már 10 éve így csinálom. Azt se tudom hány fokos, Karancs gázsütő félálláson.
-
btraven
őstag
Van ilyen csülök, próbálkoznék vele. Ez hasonló a sertés lapocka/combhoz? Azokat 40 percig sütöm gázsütőben. Láttam valamit a neten hogy órákig kell előtte főzni, vagy az a füstölt csülökre vonatkozik?
-
btraven
őstag
Van drágább jobb minőségű likőr? Én csak olcsót vettem eddig, most is nézem hogy van akciós banános csokilikőr. Ezekkel az a baj hogy ahogy iszod két külön ízt érzel egymás mellett, van egy édes szirupos, meg van egy gyógyszertári alkohol íz. Borzalmas.
-
btraven
őstag
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Meg majomfejben felszolgált agyvelő és levesben úszkáló birkaszemek. Indiana Jones-ban úgy tálalták.
[link] Jó étvágyat
-
btraven
őstag
Édes burgonyát főztem, de maradt 30 dkg, mert nem fért az összes a fazékba, túl sokat vettem. Próbáljam mikrósütőben megfőzni? Állítólag pár perc.
-
btraven
őstag
Miből esznek manapság az emberek levest? Ikeában nem látok leveses (mély)tányért. [link]
Ma ügyifogyi voltam és kiesett a kezemből, kellene új.
Ja, a mélytányérok külön van, megtaláltam. -
btraven
őstag
Csak azt nem értem hogy nekem van egy zöldségvágásra használt késem, úgy vágja mint kés a vajat évtizedek óta. Azt miért nem kell soha megélezni? Vagy csak a hús szedi ki a kés élét?
-
btraven
őstag
Nem vett valaki mostanában a Lidl-ben Belbake élesztőport? Itt a helyi Lidl-ben egy ideje csak Dr. Oetker van, ami drágább. Persze a minőség meg tökugyanaz.
-
btraven
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Megvettem a 90 cm szélest a Lidl-ben. Rossz videót linkeltem, az másfajta, ez van pontosabban nekem: [link]
Hát nem pontosság netovábbja ahogy illeszkednek ezek az elemek, hiába püfölöm a gumikalapáccsal nem megy jobban össze. Nem is mertem 5 polcnyi magasságra építeni mert nem a stabiliás mintapéldája, most lett egy 3 polcos meg egy 2 polcos egymás mellett. Úgyis lehet. De csak műanyag 8 talp van hozzá, szóval a tetejére nem jutott, majd valamivel le kell fedni hogy vágjon mert sorjás.
Azt végképp nem értem hogy bírna el polconként 160 kilót a leírás szerint
Lehet csak akkor lesz stabil mert a rárakott súly jó irányba nyomja az illesztéseket.
Mindegy én csak konzerveket, gyümölcsleveket, ilyesmiket tárolnék rajta, arra meg jó lesz.
Akkor lesz baj ha mozgatni akarja az ember másik helységbe, csak az oszlopokat fogva szabad emelni mert a keresztelemek a kezedben maradnak és összeomlik az egész. -
btraven
őstag
Kamrába/spájzba jó lenne egy ilyen polc? [link]
Van farostlemezzel meg forgácslappal is. Melyik bírja jobban a kamra/spájz környezetet? Fűtés ott nincs. -
btraven
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Én a lidlis sima 1 kilós rizzsel vagyok így. Vettem már A meg B-t is. De lehet rosszul csinálok valamit. 2x megmosom vízben a rizst. Aztán felöntöm úgy dupla vízzel és odateszem a tűzre. Fél percenként kavarom és addig főzöm amíg teljesen eltűnik a víz. Majd 15 percet úgy hagyom fedő alatt és kész.
Na most a rizsnek mindig van ilyen enyhe lefolyó szaga, nem tudom másképp mondani.
Jázmin rizsnél nincs ilyen. -
btraven
őstag
Utasítás:
Forraljunk fel egy fazék vizet.
Kívánság szerint adjunk hozzá egy csipet sót a vízhez.
Adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót a forrásban lévő vízhez.
Forraljuk 2-3 percig, amíg a borsó megpuhul.Igen ám, de amikor beleöntöm a fagyasztott borsót a forró vízbe akkor kihűl az egész. Most az újra forrástól számítva 2-3 perc vagy nem?
-
btraven
őstag
Kenyérsütőgépnél benne hagyjátok a kenyeret a tartályban/üstben a gépben amíg kihűl?
Tegnap benne felejtettem és teljesen más állaga lett. Mondjuk nem rossz. -
btraven
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Én is megszoktam, de most ennek a lidlis Pikok gyulai-szerűnek olyan héja van hogy úgy húzom ki egészben a számból, nem merem lenyelni mert a torkomon akad. Marha undi.
Viszont jó hír hogy újra vettem több akciós lidlis szeletelt Tilsiter sajtot és most nem párásodott be. -
btraven
őstag
Gyulai/csabai kolbász "bőrét" meg lehet enni?
-
btraven
őstag
válasz
Ajándékok
üzenetére
Azt nem tudom, van a hűtőben egy 500g-os margarin, abból vágok le egy 40g-os szeletet a kenyérsütéshez. A maradék megy vissza a hűtőbe. Csak tegnap is úgy jártam hogy a 40g szelet rátapadt a késre, egy másik késsel szoktam leszedni róla kisebb szeletekben, aztán valahogy hirtelen engedett és a földön kötött ki. Tegnap egyébként is ilyen napom volt.
-
btraven
őstag
[link] de hogy vágjam a vajat/margarint késsel, ha hozzáragad hidegen úgy hogy alig lehet leszedni a késről?
-
-
btraven
őstag
Eddig általában darabolt sajtot vettem a Lidlben. Többet is mert akciós volt. Nem volt vele probléma. Mostanában szeletelt sajtot vettem. Azt abban a műanyag csomagolásában berakva a hűtőbe belül bepárásodik a csomag. Aztán persze szétázik, penészes lesz.
-
btraven
őstag
Erről hogy kell leszedni azt a piros gumis hálót? Nekem mindig bele van főve a húsba és ahogy húzom le, lövi szanaszét a húscafatokat mint egy csúzli. Ha füstölt tarját vennék helyette, azt még meg kell főzni?

-
btraven
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Minden kést élezni kell? Nekem 1 hét alatt kimegy az éle pedig csak nyers húst meg szalámit vágok vele. Van ennél jobb?
-
btraven
őstag
Ilyet csináltatok már?
-
btraven
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
A Te recepted, az lehetséges hogy túlsütöm, na majd rövidebb ideig.
Csak tudnám mit csinálok ezzel a rengeteg sütőporral? Lidl-ben ilyen csomagolás volt 
Hoppá:
A sütőpor az egyik legelterjedtebb házi módszer a hangyák kiirtására. Keverd össze porcukorral, és szórd azokra a helyekre, ahol a hangyák vonulnak. A cukor odavonzza a hangyákat, a sütőpor pedig, miután elfogyasztották, végzetes számukra. -
btraven
őstag
1 késhegynyi sütőpor = 5g ?
-
btraven
őstag
Vettem fagyasztott csirkeszívet a Lidl-ben életemben először. Itt azt mondják hogy ez nem konyhakész? Le kell vágni a végét? Miért, azt csak a macskának lehet megenni? Nekem nincs cicám, muszáj lesz nekem megenni, nincs kifogás.
[link] -
btraven
őstag
Olyat már hallottam hogy toronyóra lánccal, na de karaj?
-
btraven
őstag
Életemben először sikerült csomómentes habarást készíteni a spenótfőzelékbe. Vajon legközelebb megint sikerülni fog?
-
btraven
őstag
Vettem főtt-füstölt lapockát. A piros gumis háló eltávolítására van valami trükk?
-
btraven
őstag
Lisztek között is lehet különbség? Múltkor valami fehér csomagolású liszt volt a Lidl-ben. Az abból készült kenyér egész jó volt a gyomromnak. Sajnos nem néztem milyen liszt volt. De most újra a Belbake van 139 Ft/kg áron. És a gyomrom tiltakozik. Émelyeg. Bár pechemre a margarint is pont cseréltem Rama->Lidlisre. Hiába kísérletezni kell.
-
btraven
őstag
Szilikon nyújtólapnak van értelme? [link]
A hagyományos fa helyett. -
btraven
őstag
Linzer-t érdemes sütni?
Kenyérgépben összekeverném, darabokat raknám tepsire, sütőpapírra és sütőben sütném 10 percig.A boltban kapható kekszek (detki, győri) olyanok mintha homokot ennék megcukrozva.
-
btraven
őstag
Hűtőből kivett kocka margarint vágnám késsel. De úgy ráragad a késre hogy csak na. Mi a trükkje?
-
btraven
őstag
Ez csak tészta némi szárított zöldséggel?
[link]
-
btraven
őstag
Lehet kenyeret sütni élesztő, kovász, sütőpor nélkül? Kelesztés nélkül?
-
btraven
őstag
Mindenre gondolni kell, csak nem tudok. Kenyérsütőből kiöntöttem a kenyeret. És azt a fémedényt visszaraktam a még meleg gépbe. Alul a meghajtásnál bepárásodott. Aztán rozsdásodott.
-
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A várdefull? [link]
Akkor kirándulok az Ikeába. Az a baj hogy Mucsaröcsögén lakom és nincs a közelben értelmes bolt.
-
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ikea 365+ Ez csak egy sima kés? Én is késsel szoktam pucolni. Csak azzal az a baj hogy állandóan vigyázni kell a vágás mélységére. Meg hajlamos vagyok így télen ínhüvelygyulladásra, és kímélni szeretném a kezemet.
-
btraven
őstag
Használható ez a fajta krumplipucoló? [link]
Nekem régebben kés alakú volt és nem mozgott a pengéje. Az tök szuper volt, de elveszett.
És most csak ilyen mozgó pengéseket látok. Egyszer vettem, de valami nem stimmelt, mert használhatatlan volt. -
btraven
őstag
[link]
ilyen rozsdamentes acél lábasban lehet tárolni ételt a hűtőben?
(főtt rizs/burgonya/tészta) -
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen, ez valami WHO ajánlás. Én is a kávéba lapátolt cukrot kezdtem méricskélni, csak itt megállt a tudományom hogy most púpozott vagy nem púpozottal kell számolni?
-
btraven
őstag
Naponta 6 teáskanál cukrot szabad fogyasztani.
De púpozott teáskanál? -
btraven
őstag
Csinálnék egy kis kukoricamálét. Lehet nem így hívják, kukoricadara vízzel meg sóval megfőzve.
Mennyi víz kell hozzá?
Mert mindenhol mást írnak.
Például 30 dkg dara - 1.5 liter víz
Mennyi ideig kell főzni? 20 perc, 30 perc? -
btraven
őstag
Nézem a Breaking bad meg Snowfall sorozatot.
Meth-et meg crack-et nem szoktatok főzni? -
btraven
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nézegetem a netet, és teljes káosz van. Például a meggy, egyik helyen savasitó, másik helyen lúgositó.
-
btraven
őstag
Most légy okos, Domonkos.
Kiemelten előnyösek lúgosításra a hüvelyesek (bab, borsó, lencse, csicseriborsó).
Savasító ételek: borsó, lencse, szárazbab
-
btraven
őstag
Láttam videót a youtube-on. [link]
Kertben tüzet rakni, majd amikor leég és csak a parázs marad akkor alufóliába csomagolva húst meg egyebet, a parázsba rakni 20 percig és kész. Már csak le kell szedni az alufóliát.
Gáztakarékos időkben, lassan visszamegyünk az őskorba. -
btraven
őstag
Hogy kell enni a jégcsapretket?
Ma vettem egyet. De gyanús, mert nem volt jéghideg. -
btraven
őstag
"Minden húst be kell sózni, igen, a marhát is. A titok, hogy legalább 12 órával sütés előtt. Attól lesz kemény, ha rögtön előtte sózod, mert elindul benne az ozmózis. 12 óra alatt azonban ez lezajlik, és tökéletes lesz a sózás."
Ez igaz?
-
btraven
őstag
Búzakorpát akartam venni, de a boltos azt mondta hogy a hántolt árpa (gersli) igazából az.
Végül megvettem, mert rá volt írva hogy rostos.
Egész jó megfőzve, magában is lehet enni édesség helyett. -
btraven
őstag
Sütöttem véres hurkát meg csirkecombot. Maradt kisült zsír. Azt lehet tárolni max 20 fokon? Vagy hűtőszekrény kell? Vagy ne egyem meg? De olyan jó illata/íze van.
-
btraven
őstag
Sütöttem gázsütőben sertéscombot. Magában, semmit nem tettem rá, megmostam, majd felszeleteltem a combot aztán szokás szerint 40 percig sütöttem, alufóliával lefedve.
Sok leve keletkezett, pedig sovány hús volt.
Ezt a levet ti hova teszitek/öntitek? Remélem nem kell meginni.
-
btraven
őstag
-
-
btraven
őstag
Nagy baj hogy ha tepsis sütés előtt nem vágom ki a hártyákat pulykamájból?
Azt mondja hogy nem elegáns benne hagyni.
[link] -
btraven
őstag
válasz
krizmo_
üzenetére
Akkor megpróbálom a rántást, azt se tudom mi az.
Végignéztem/olvastam pár spenót receptet a neten, de teljesen összezavarodtam. Mindenhol tök más a recept.A legjobbak:
Youtube videóban: "már csak hozzáadom a lisztet" - de mihez? azt nem mondja
Szoky: "mindenki kéri a pontos mennyiségeket, de ezt a dekát nagyon nehéz megmondani" -
btraven
őstag
Mirelit parajkrémet fel lehet főzni csak vízzel? Az fogyasztható?
Mindenhol írnak rántást/habarást hozzá, de én azzal nem vacakolnék. -
btraven
őstag
Volt egy dokumentumfilm ahol a hús puhább lett ha érlelték napokat.
Én mindig ugyanúgy sütöm a húst, de egyszer puha, egyszer meg kemény lesz mint a cipőtalp.
Lehet attól függ mennyire friss húst kapok éppen? -
btraven
őstag
Valaki sütött már darált húst sütőben? Lehet magában is? Vagy mi az ami minimálisan kell hozzá?
Az lenne a cél hogy minél könnyebben megrágható legyen. Azért nem sütnék sima húst. -
btraven
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ecetes uborka is lúgos?
Úgy érzem hogy jótékony hatása van most. Meg a meggynek. Sajnos paradicsom nincs itthon.
Valahol azt olvastam a zinterneten hogy a zabpehely lúgosít. Elkezdtem enni de egyre rosszabb lett a gyomrom. Most már úgy ég mintha savat ittam volna.
Na mindegy, így jár aki önjelölt fitneszguruk ostobaságait olvassa.
-
btraven
őstag
Olvastam hogy a kacsát úgy kell megsütni hogy teljesen tejföllel kell bevonni. Ez igaz lenne?
Igy lesz ropogós de omlós húsú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Le Mans Ultimate
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- War Thunder - MMO Combat Game
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Mobil flották
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)