Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Top cat
üzenetére
Hát ha áztatod pár órát és megszívja magát akkor valóban. És nem ezekre az ikeás vackokra gondoltam - amik ~1 cm vastagok, azokat állandóan széttörőm - hanem a normális ~3 centisekre (még a múlt rendszerből maradtak rám, ilyenek vannak otthon), azok nem vetemednek sehová

Van egy ilyesmim is csak ettől sokkal szebb, lilás árnyalatú fából:

De ilyesmi is megteszi:

-
forras2
őstag
válasz
Top cat
üzenetére
Nahm, most egész jóra sikerült... Kicsit langyosabbra melegítettem a tejet, bele a kiskanál cukor, meg az élesztő, bár csak utólag vettem észre, hogy ez az élesztő 11 grammos, a másik 7 grammos volt csak, meg 1 kiskanál sót tettem a lisztbe, elkevertem, úgy ment bele az olvasztott vaj, meg az élesztős cukros tej, és most szépen megkelt

Kinyújtottam, ízesítettem, feltekergettem őket, és most a tepsin hagyom 1 kicsit, hátha nyújtás után megpuffadnak még 1 kicsit sütés előtt...Köszönöm a segítséget, talán sínen vagyok

-
forras2
őstag
válasz
Top cat
üzenetére
Mikrózom... 300 watton 1 perc a tejnek, nem mértem hőfokot, de épp hogy csak langyosnak érzem újjal, ebbe teszek 1 kiskanál cukrot, amit elkeverek benne, utána 1 csomag instant élesztőt, ezt is elkeverem, és utána öntöm a sós liszthez, nem szoktam megvárni, hogy felfut-e az élesztő, vagy nem.
Sajnos nem volt időm vasárnap óta gyúrni, de most neki állok, kipróbálom hogy a tejben felfut-e az instant élesztő, meg kipróbálom só nélkül, és legfeljebb sütésnél szórok a tetejére 1 kis sót, hogy azért íze legyen
Meg agyalgatok 1 kis ízesítésen, pirított vöröshagyma, esetleg 1 kis zöld fűszer... -
Nikaré
őstag
válasz
Top cat
üzenetére
Pont erre gondoltam!
Olyan kevés vizet (folyadékot) kell
hozzáadni, amit gyorsan meg lehet melegíteni, de soha sem mikrózom.Az én módszerem az, hogy a sót, cukrot először feloldom a vízben (folyadékban), ez után a liszt kerül bele és ennek a tetejére teszem az élesztőt.
-
totron
addikt
-
xavix13
őstag
válasz
Top cat
üzenetére
Nincs fényesebb hely, a ház tájolása miatt, tetőtér, terasz nélkül. A konyha/nappali ablakba van, de déltől, télen már 11től sem esik oda közvetlen napfény, másik oldalt meg a szobák vannak de azon a nyugati oldalon még rosszabb a helyzet, főleg hogy ott még szembe házak is takarnak a nap útjában amikor ilyen alacsonyan jár télen.
Mindegy, majd szerzek egy újat, több tapasztalattal, megpróbálom jobban bokrosítani majd, meg amúgy is kezdett túl nagy lenni. Egyébként azért is gondolok a fényhiányra, mert egész élete során, amúgy felfelé igyekezett, az alsó levelek rendre odalettek. Szerintem az is a fény hiány miatt, egész fás szára lett és a teteje nőtt mint fene mindig.
Kicsit alacsonyan van a cserép, az alját sokszor így sem éri fény, mert az ablak pereme alá esik jóval.
Mindegy 500 ft-ból majd egy évig kiszolgálta a teljes rokonságot, nem volt rossz deal így sem.
-
törölt tag
válasz
Top cat
üzenetére
Ööö...*gyorsan megnézi a zacskót* igen, instantra gondoltam.

Próbálok rájönni mit rontok el az élesztős kenyérnél. Bár ameddig eljutottam a sütésben nem rossz, de nem mindig konzisztens.
Zsemlénél rosszabb, az elég sűrű, a kenyér nem annyira, de 2 vékonyabb szelet is bőven elég egy szendvicshez, de az meg nem elég nagy méretben.
Próbálok egy kicsit könnyedebb kenyeret sütni, de sajnos nem mindig vagy akkora mértékben emelkedik meg, mint amit a videók alapján várnék.
Bár elég kis mennyiségű liszttel szoktam kísérletezni, 20-30dkg-al csak, de nem tudom mit rontok el.
Köszi neked is.
-
válasz
Top cat
üzenetére
Nem volt mellé jó nagy bab….

Holnap porkettát készítek. Egyszer csináltam szuvidálva, az nagyon rossz lett, mert nagyon zsíros maradt, most az eredeti módszerrel. Kíváncsi leszek. A húst ma előkészítettem, befűszereztem, összekötöttem, holnap reggel megy a sütőbe napozni.

Most azon töprengek, vajon mi a jó megoldás. Az összetekert húst úgy betenni, hogy a vágat alul legyen, így ki tudjon folyni belőle a szaft és a zsír, vagy ne, hogy benne maradjon.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Top cat
üzenetére
mondjuk a plus kártyára van kékpenészes sajt, nyam nyam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
Top cat
üzenetére
Te ma nagyon kötekedsz velem.
Itt érdemes nézelődni, és keresni olyan helyet, ami közel van, a szedés remek családi program, és jó kis testmozgás, de venni is lehet: Szedd magad, Gyümölcsvadász.
-
törölt tag
válasz
Top cat
üzenetére
topictárs valsz. elírta a hivatkozást.
-
perempe
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
Elek Zoltán csatornája könyvjelzőzve.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Top cat
üzenetére
Én arra gyanakodnék, hogy már nem zár jól a hordó, és szökik be a levegő. Esetleg le lehetne ragasztószalagozni. Az is lehet, hogy nem mostátok elég tisztára miután elfogyott a savanyú. A forralás, amit a kolléga ír nem hülyeség. Még amit lehet tenni, hogy kevésszer vesztek ki belőle többet pl egy vödörbe. Érdemes csökkenteni, hogy hányszor nyitjátok fel. Levet lehet utána tölteni ilyenkor, hogy kisebb legyen a légtér a savanyú felett. Lehet még növelni a tartósítószer mennyiségét. Nagyjából ennyi.
-
Essejó
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
Igazából a vizet sem forralom zubogosra olyan 70°-ra melegítem és pár percig höntartom, az már elég a csirátlanitáshoz. A borként csak akkor mikor már langyosra hűlt. A többi füszert viszont belerakom a vízbe, kaprot nem szoktam az ecetesbe tenni.
Vagyis de, viszont csak a kemény szárát, és nem sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Suzuki topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az biztos, hogy nem kóla, mert nem habzik. Talán ice tea lehet... Hát ja, szoktam néha ilyet is inni 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Örülök, hogy figyelsz.
Semmi baj, ettől még szeretünk.
Pedig micsoda ételeket lehet készíteni az ilyen ízletes finomságokból.

Mr.Csizmás