- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
válasz DrDobos #11253 üzenetére
No vegulis a sparban talaltam meg egy 5500-6000 kiloar körüli ribeye steaket vettem. 1,5 perc serpenyőben, aztan so bors es sutoben 5,5 perc 180 fok legkeveresen, ezt kovetoen serpenyoben fokhagymas vajfurso tovabbi 1,5 percig kb. Szerintem tokeletes medium rare lett, ugyhogy varom a kovetkezo kalandot
Samsung Galaxy A55 5G
-
krizmo_
Topikgazda
Üdv,
A legjobb része a bélszín, érdemes érleltet venni, mert sokkal finomabb, ha van a közeledben Metro ott nézz körül szoktak lenni finomságok.
SteakShopból már sokszor vásároltunk, nem olcsó hely, de prémium minőséget kapsz, náluk lehet venni Hortobágy Angus termékeket is, amik meglepően jók. Ill. a srácok nagyon kedvesek, segítenek abban, hogy hogyan készítsd el a megvásárolt húst.
Valamint, ahogy Ance is írta a Lidben is lehet kapni, szintén prémium marhát, amik gyönyörűek és ízletesek.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Alapvetően én is Essejó ajánlatát mondanám. Ha ennél kisebb mennyiség kell, akkor a Lidl húspultban keresd a ribeye szeleteket. Meg kell nézni, válassz minél vastagabbat minél márványozottabbat. A minőségük eléggé jó.
Intersparokban már van érlelt marha hűtő, azok is nagyon jók, de az áruk húzós. -
addikt
válasz DrDobos #9696 üzenetére
Istenkáromlás bármibe margarint tenni vaj helyett
Zsiradékok
A legtöbb süteményhez vaj kell, ez azonban gyakran kifogyhat a hűtőből és a bolt polcairól is - mit használjunk helyette? Szerencsére legtöbbször meg se kottyan, ha vaj helyett olajat teszünk a sütibe, de nem mindegy, miről van szó. A kevert tésztás sütik mind működnek olajjal - a muffinok, tortalapok, írós piskóták, palacsintafélék mind ilyenek.
A kekszeknél már érezni lehet a különbséget, különösen, ha magas eredetileg a vajtartalmuk, de még ezek is elképzelhetőek olajjal, esetleg a vaj állagához jobban hasonlító kókuszzsírral. Akit nem zavar a margarin mellékíze, bevetheti ezt a megoldást is. Az omlós tészták talán az egyetlenek, amik nem működnek olajjal, ezeknél viszont remekül lehet zsírt alkalmazni.[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
ladybug
őstag
válasz DrDobos #7422 üzenetére
Azt is szoktam használni időnként.
batagy: Sok variációt ki lehet próbálni. Általában gépben sütöm. Van a Tefaltól egy multifunkciós gépem [link]. Ilyenkor teszek egy kis kanál tésztát a gépbe, majd egy ek Nutella és a tetejére egy nagyobb kanál tészta. A Nutella szépen megolvad a közepén és nagyon finom.
A “töltelékre” sok mindent lehet használni. Sósat és édeset egyaránt.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Cha-b
senior tag
válasz DrDobos #7344 üzenetére
Pulykamellfilét felcsíkozod, és keményítő, víz, szójaszósz keverékébe bepácolod. Ettől lesz olyan állaga, amit a kínaiaknál megszoktál. Olajban hírtelen kisütöd, kikapod a wokból. Gyömbért, chilit, fokhagymát lepirítod és mehet rá a zöldségkeverék. Max lángon lepirítod mehet vissza a hús, szójaszósszal, édeschilivel összeforgatod, vagy amivel szeretnéd és lehet fogyasztani rízzsel, vagy valamilyen tésztával. Én kb. így csinálnám
CSAKAKISPEST!!!!
-
veterán
válasz DrDobos #7346 üzenetére
Fokhagymás szójaszószt nem kell venni, azt otthon is tudsz csinálni szójaszószból és zúzott fokhagymából
Ha mindenképpen venni akarsz, akkor ez a legelterjedtebb, minden ósanteszkóban kapható.
Nem is túl drága és az árához képest a minősége meglehetősen jó
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz DrDobos #7344 üzenetére
Az ilyen ázsiai zöldségkeverékekkel inkább wok jellegű, thaiföldi kajákat érdemes csinálni.
Alapesetben a vékony csíkokra vágott, előzőleg tandoori (vagy valami thai) fűszerkeverékkel pácolt pulykamellet megpirítod egy nagyobb serpenyőben, félrerakod. Megfőzöd az üvegtésztát, félrerakod.
Utána a serpenyőbe teszel pici napraforgó olajat, ha már jó forró, akkor beleteszed az előzőleg már kiolvasztott, szobahőmérsékletű ázsiai zöldségkeveréket. Rálocsolsz 2-3 evőkanál szójaszószt, hagyod 3 percig sülni, utána belekevered az üvegtésztát. Újabb 3 perc múlva mehet bele a pulykamell. Közben folyamatosan rázogasd, vagy kevergesd, hogy le ne égjen. Rázogatni azért jobb, mert a kevergetés összetöri a zöldséget, meg az üvegtésztát.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz DrDobos #6137 üzenetére
Üdv,
A könyv is jó ötlet, de esetleg ajándékkosárban is gondolkodhatsz, amiben lehetnek magok, olajok(akár saját készítésű fűszerolaj), kávé, tea, növényi tej, aszalt gyümölcsök esetleg aszalt paradicsom, csokoládé, keksz... stb...
Pipere cuccokból is lehet összeállítást készíteni. -
Digitalpimp
senior tag
válasz DrDobos #5514 üzenetére
Lidlbe vettük tavaly a hasonló gépet, de a nagyobb típust, amelyhez van üvegkelyhes turmix is. Kb. 1 éves lesz lassan, de eddig semmi gond vele. Az 1kg lisztet pizzának simán kidagasztom vele, vagy a kenyérnek valót. Esetleg, ha ráér, hátha lesz megint akciósan. 30E volt.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
őstag
válasz DrDobos #5514 üzenetére
Szerintem a gari miatt megér egy próbát. Az biztos, hogy 500 gramm lisztnél többet tartalmazó tésztát nem fog kidagasztani. Dupla áru alternatívaként a Bosch MUM5 jöhet szóba. Néha akcióban el lehet hozni 40k körül az alapgépet. Egyébként az sem bír ennél sokkal többel.
-
MrSealRD
veterán
válasz DrDobos #5511 üzenetére
Igaz, nem Aldi hanem Lidl, de vettünk onnan konyhai gépet 2 alkalommal. Egy botmixert, meg egy...már nem emlékszem mit... A lényeg, hogy néhány héten belül véget vetettek az életüknek. A garanciával nem volt gond. Simán visszaadták a pénzt. De meg sem lepődtek rajta, hogy tönkrement. Szóval nem az első eset lehettünk...
Azóta inkább nem erőltetjük ezt a vonalat.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Essejó
veterán
válasz DrDobos #5123 üzenetére
Ha nem a Nagyitól örökölt Alu kuktában főzöd akkor olyan 40 perc kb kettes fokozaton kuktában. Én tegnap szárazbab fözeléket föztem füstölt oldalassal ennyi idő alatt. A babot a zacskóból kiöntve csak leöblítettem, semmi elöáztatás.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Garmin topik
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest