- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
válasz balazs1956 #10931 üzenetére
Szombaton vettem lejáratos Sága baromfi pálcát (1kg 999Ft), ma már zöldesbarnás volt helyenként. Kivágtam a rosszát, bevállaltam.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Sütöttem hurkát, de drágább, mint a sertéscomb, megbántam a két párat.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Csináltam úgy sertéscombot, hogy csak bekentem mustárral, sütöttem jénaiban fedővel. (Nem pirítottam fedő nélkül.) Már kihűlt, amikor leönthettem a levét, meglepően jó lett.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz Brian_GT #10676 üzenetére
[Árukereső link]
Esperanza, Nedis, Iskra, Hauser a belépő kategóriában?* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Két napja vettem 70+ deka akciós (Tallér) szívsonkát (1299Ft/kg), megfőztem. Főzés előtt beáztattam két órára, leöntöttem a levét, a forrás után is leöntöttem, sótlan lett. Hogy érdemes?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
ma is csináltam húst: 1 kg árstoppos sertéscomb 4 darab csirkecombbal. 2 óra 20 perc 180 fokon jénaiban, fél órát ment a végén fedő nélkül. az elkészítés a szokásos: egy kanál mustár, minimális olaj. sózni nem sóztam, csak amikor levettem a fedőt, és leöntöttem a levét.
a maghőmérő mondjon le, kurva jó lett!
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Pár napja volt alkalmam elbeszélgetni egy kanadai házaspárral, úgy tűnik számukra ismeretlen a tejjel készült tészta, így a kalács is. Nem szerepelne ez az angol konyhában? Elméletileg oda tartoznak.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
El nem sikerült még rontanom igazán semmit se. Ha van bevált általános elkészítés, akkor írjad már le részletesen, kérlek! Hőfokok, idő, fedő legyen-e, stb. Ha tudom, hogy úgy jobb lesz, akkor mindig úgy csinálom.
Mr.Csizmás topicgazda úrnak is köszönöm a válaszát.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
hogy süssem a húst? két napja sütöttem le csirkét és sertést együtt - ennyit engednek meg vásárolni ugyanis hatósági áron, csak mustárt és sót tettem rá, mert az olaj megavasodott. hány fok az ideális? én 180°C hőmérsékletet állítottam be, és összesen bő 2 órát mehetett, ebből kb. 40 percet fedő nélkül, a pirítás előtt kb. 3 deci levet önthettem le róla.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Ma egész krumplikat tettem a sertéscomb mellé, az
elkészítés a szokásos volt: olaj és mustár. a krumpli
gusztusos lett, de engedett némi levet.hogy csináljam legközelebb? kisebb darabokra
vágjam a krumplit, leöltsem a levet a pirítás előtt?* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Ezeket kell összesütnöm, csak 1 kilót engedtek vásárolni (Coop):
sertés comb 1.152kg*1249Ft/kg, csontos csirkemell 1.136kg*1149Ft/kg* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz MrSealRD #9399 üzenetére
Nagyon gusztusos. Én tegnap 7:20 körül vettem a szokásos Coop hatósági áras sertéscombot, délben csináltam pácot, csak mustár és olaj keverékéből, egy hatalmas gerezd fokhagymát vágtam bele, du. fél hat előtt kezdtem el sütni.
Majd átmentek a receptedből (kömény, piros paprika!), bár a múltkor már csináltam mézesen.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Köszönöm a válaszokat. Maradok a combnál, sokallom a kolbászért a 2200Ft körüli árat.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz perempe #9270 üzenetére
Ilyen lett. A végén kb. 35/45 perc pirítás a két oldalán.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
lehet habverés nélkül is készíteni tiramisut?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
-
perempe
veterán
Szentségtörés együtt sütni a kettőt?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
Amit ki lehetett ebből hozni, azt kihoztam. Ha valakinek
nincs kedve tökölni, akkor készítse el így a combot!* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Ma reggel 7 előtt támadtam a Coop-ot, vettem megint (1.4kg+) sertéscombot. Nem tököltem vele, egészben tettem fel, mustár-olaj kombóval kentem csak. A nagy jénaimba épp belefért.
Majd meglátom, hogy mi lesz belőle.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz Beni2360 #9031 üzenetére
A helyi Coop-ban van csontos és filé is, mindkettő hatósági áras; ezekből szokott lenni, nincs lerabolva, mint a sertéscomb. A filé minősége egyszer nagyon rossz volt, azóta veszek csontosat, azt nem filézem, egyből sütöm.
Most szerencséd volt, valószínűleg nem állandó a minőség.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
válasz perempe #8999 üzenetére
Tegnap negyed 9-kor támadtam a Coop-ot a hatósági áras sertéscomb miatt, sikerült még kapnom 1.85kg-ot. Most 1 órát ellőttem a szeleteléssel és a klopfolással, valamivel jobb lett, mint legutóbb. A gyöngyösi Apostol koncerten pénteken megkérdeztem nyanyákat, akik mondták, hogy a páchoz jóval több olaj kell, mint mustár, így pl. 2dl olajhoz 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma (átnyomva), 1 kávéskanál citromlé, só és bors. (Citromlevet most nem tettem bele. Nagyon kell bele? Nagy hiba volt?) Azt ajánlották, hogy éjszakára maradjon a hűtőben.
Találtam itthon egy nagy üveg Globus mustárt, ami már 2 éve lejárt, de ennek ellenére jónak tűnik.Comb szeleteléséhez és a klopfolásához milyen videót ajánlanátok?
Kéne egy kitűzött szintidő, mert így nagyon macerás. Nem hajlandóak megenni itthon egyben sütve ezek után...* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz perempe #8993 üzenetére
bekenem mustár, olaj, só, bors elegyével, fél nap pihenő a hűtőben, majd 3 óra 150 fokon fedve. nem voltam itthon, amikor lejárt, le lehetett volna önteni a levét, rápirítani. nem késő, mehet egy hűtőben eltöltött fél nap után is vissza a sütőbe?
amúgy nagyon biztató, csak tökölni kell vele.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
3/4 9-kor elfogyott már a hatóságis sertéscomb a Coop-ban.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
csak színre biztató, inkább főtt hús jellegű.
hamarabb le kellett volna önteni a levét? tovább kellett volna pirítani?* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz Beni2360 #8920 üzenetére
sokat nem vacakoltam vele: 20 perc múlva veszem ki a sütőből; olaj-só-bors keverékével beken, hűtőben pihen, ma fedővel egészben kisüt + végén levét leöntve fedő nélkül 2*20perc. egész biztató.
lehetne ezen az egyszerűséget megőrizve javítani valamennyit?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
A héten vettem 8 darab akciós natúr joghurtot. Meddig jók ezek a gyakorlatban? Én egyet valószínűleg 3-4 héttel a lejárta után is ettem már, és jó volt. A kefir se romlik?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Császárvéget vettem két napja, nem olyan száraz, mint a comb.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
válasz MrSealRD #8862 üzenetére
Ha zavar, akkor nem erőltetem.
Tegnap csináltam hatóságis egész sertéscombot (1.1kg), amit körbesütöttem olajon, majd sütő. Száraz páccal kellett volna csak kenni?
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
500g-os Egertej túró helyett ma a Coop félzsírost vásároltam, 899Ft volt a 450g-os!
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Azért comb, mert az hatóságis, a rendes ára 1700Ft lehet.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Legközelebb hogyan készítsem el a hatóságis sertéscombomat?
Itthon volt, aki azt javasolta, hogy csak olajjal-zsírral lekenem, fűszerezem, és be a sütőbe.
Valamivel jobb lett kérgesítés után, mint szokott, de szerintem elég macerás volt.[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Pontosítok: elég levet engedett, nem számítottam rá. Sütőből kivéve látszott, hogy nincs baj.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Kb. 10 perce tettem be az olajban körbeégetett hatóságis egész sertéscombot a sütőbe.
Milyen hőfokon mennyit süssem? Fedővel, nélküle? Szinte pont 2kg.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz solfilo #8777 üzenetére
Az említett Egertej mintaboltban a hatóságis Mizo UHT 2.8% 289Ft, nagykerben 400Ft felett.
Vettünk Hard-West bab chilis 400g konzervet, ami nem is lenne rossz, csak bonthatatlan, ill. a 2. konzervben egy 2-3 centis kavicsot találtunk; ennek ellenére megettük.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
Egertej 0.5 kg túró 821Ft, június végén még 693Ft volt
Egertej kefir 315g 200Ft, ez július végén még 156Ft volt* Brahms: 4. szimfónia *
Új hozzászólás Aktív témák
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest