Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Ha már faszenes, akkor jobb/unvezálisabb megoldás lenne egy olyan, amivel lehet füstölniBBQ-zni is, nem? Ez pl milyen lehet? obi.hu/faszentuezelesu-grillek/jamestown-aldon-fuestoelo/p/3939493
Jamestown Aldon füstölő és faszenes grill -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Grillválasztásban tudnátok segíteni? Alapból szenesben gondolkodtam, de egyre többen a gázost ajánlják a kevesebb macera miatt. Bennem van egy kis "félsz", hogy a lényegét, a füstős ízt elveszti így az étel. Persze lehet pelleteket tenni a gázosban is, de nem tudom, hogy az milyen. Szenesben vmilyen Kamado copy-ban gondolkoznék.
Előre is köszönöm a tanácsokat.!
-
TheProb
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Továbbra sem értem mit szeretnél bizonygatni ezzel. Semmi nem indokol ennyi reklámot, semmi. És azért legyünk reálisak, nem atomfizikus. Nagyon ritkán találkozom ilyen szinten reklámokkal szétcseszett oldallal.
Illetve pont amit mondasz, amiatt sem állja meg a helyét. Ha valami hobby és amúgy is támogatnak gyártók, van saját shop-om, stb. akkor ne hánnya már még tele az oldalát is 70% reklámmal.
-
TheProb
veterán
válasz
Essejó
üzenetére
blocker nélkül, a linkelt recept megnézése. laza 5 reklám, popuppal,pinned bannerrel,stb. kb 5mp-en belül.
Ennyi reklám, ilyen kis helyen pont kontraproduktív, mert az is blockert kapcsol, aki egyébként hagyná őket, pont azért, hogy támogassa. Erősen túltolja...Más is dolgozik legalább ennyit, szóval önmagában ezt nem érzem indokoltnak... Főleg, hogy minden héten nem kell 56 új videót kiraknia, receptet írni.

-
TheProb
veterán
No, megugrottam az eddigi legjobb receptet. Ez a pizzalisztes, ciabatta lett eddig a legjobb kenyér/zsemle, amit házilag rittyentettem.
Én zsemléket csináltam belőle, mert a kenyerek rendre "rámszáradnak". 1-2 fokkal macerásabb, mint egy sima előtésztás tészta, de egyelőre azt mondom megéri a plusz effortot.
u.i.: Ez a Gábor a házipékes oldal teljesen vállalhatatlan adblocker nélkül... Iszonyat túltolják a reklámokat...
-
TheProb
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Próbáltam, sajnos ez sem lett lényegiben jobb és tovább friss. Ellenben ezt a basic SK-s receptet már többedjére csinálom és eddig nekem ez sikerült a legjobban és maradt a legtovább friss vagy ahhoz közeli.
Érdekes, mert tényleg full alap recept.
-
TheProb
veterán
Gyakorlott kenyérsütőket kérdezném, hogy kinek mi vált be a kenyér minél tovább tartó frissen tartására? Én eddig akármit próbáltam (előtészta, tangzhong, több-kevesebb víz), az esetek többségében már másnap relatíve száraz, tömörré válik a kenyerem. Próbálkoztam műanyag-, papírzacskóban tárolni vagy akár konyharuhába tekerni, az eredmény mindig ugyan az.

-
TheProb
veterán
Köszi a tippeket, indulásnak ezekkel az infókkal elleszek szerintem.
Btw pénteken vettem aldi-ban egy karos robotgépet, korrekt áron volt. -
TheProb
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Hagyományos inkább, ahogy írtam a kenyérsütők kocka formájától egyenesen rosszul vagyok.
Olvastam igen, hogy a hajtogatós módszerrel elengedhető a dagasztás is. De ezzel is lehet olyan minőségű kenyereket készíteni, mint dagasztottan? Viszont a 70+%-os tésztát, hogy az istenben tudják olyan állagúra készíteni, hogy hajtogatni lehessen? Meg ugye a folyamatos, pl negyed óránkénti hajtogatás megint csak nem a low effort kategória. Ha dagasztással le tudom a processt és utána elég pihentetni, akkor az nekem kényelmesebb.Tegnap pl olyan teljes kiőrlésűs receptet olvastam, ami már az összekevérs követő negyed óra után hajtogattatni akarja a tésztát... Ezzel szemben én egy fél napos érlelést (jó szó?) követően is csak jó 2-3 kanál lisztes újrakeverést követően tudtam egyáltalán kivenni a tálból a tésztát. De a formáját utána sem tartotta meg.
Btw: tud esetleg valaki ajánlani, kipróbált, kezdőbarát, teljes kiörlésű receptet? (nem arra a fajtára gondolok, ami megfogja a golyót, hanem mondjuk fele-fele vagy minimálisan magasab arányú)
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szeretnék áttérni a házilag készült kenyerek/bagettek/stb.-k világába, mert szeretnék friss és minőségi pékárút fogyasztani az étkezések mellé.
Egyelőre a legalapabb receptekkel próbálkozok, amikhez nem kell gép. Viszont hiába követem a recepteket, szívok a tészta előállításával. Többnyire nehezen kel, vizes, iszonyatosan ragacsos és kezelhetetlen marad a tészta. (Eddig előtésztás tésztákkal próbálkoztam). Igazábal ha liszttel pótlom, akkor a végeredményt sikerül kisütni és jó lesz a végeredmény. Csak nagyon messze van attól, amiket a videókban látok, hogy kézzel lazán tudja hajtogatni, formázni, forma tenni.
Most azon lamentálok, hogy kenyérsütőgép vagy egy normális, dagasztós robotgépet vegyek-e. Mivek a kenyérsütő gépekben készült, kocka/téglatest alakú kenyerektől rosszul vagyok, így azt max arra gondolnám használni, ha bedagassza és megkelessze a tésztát. a sütést mindenképp sütőben tervezném.
Aki gyakorlott a témában és esetleg próbálta mindkét verziót, melyik javasolná? Én a robotgép felé húzok, de nincs tapasztalatom, hogy megéri-e a kb 30e forintos ktg-et.
Ami számora fontos, hogy sok effortot nem szeretnék bele tenni. Egyszerű és gyors recepteket keresnék, amikkel nem kell irreálisan sok időt pepecselni.
Még annyi kérdés: Sokszor látom, hogy fedeles, öntöttvas edényt javasolnak, hogy abba süssük a kenyeret a sütőben. Ez milyen hozzáadott értéket képvisel?
Köszi előre is a tapasztalatokat, tanácsokat!
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Jóféle, meleg/forró limonádé receptet tud esetleg ajánlani valaki? Ma ismét ittam Bp-n a vakvarjúban és továbbra is zseniális cucc (mint az almás-gyömbéres, mind a szilvás-fahéja).
-
TheProb
veterán
Mai rittyentmény. Köfte, Cacik és bulgursaláta.
Barátkozni kell a fahéj ízzel a húsgolyóban, de rossznak nem mondanám elsőre sem: -
TheProb
veterán
Tegnapi burger kreálmány, LIDL-ös "kézműves" pogácsából.
Félig saját kútfőből csinált szósszal (sült kaliforniai paprika alappal).
Ami még érdekes lehet: alufóliába csomagolt, egészben sütött vöröshagyma (paprikákkal egyidőben). Majd a pogácsával együtt lepirítva.U.i.: Ma a szintén LIDL-ös, lazacos pogácsa lesz tesztelve.
-
TheProb
veterán
Bennem is felmerült, hogy a serpenyős kezelés lehet sok. Pedig próbáltam tartani az 1-1 perces piritás és locsolós fázisokat. A hőmérséklet 56 fok volt most is, ahogy anno ajánlottad. Ez alá nem biztos, hogy egészséges lenne menni.
Milyen pörzsölőt használsz? Bár így gondolom a vajas locsolgatás kimarad, nem szárad így ki a hús? Mondjuk a képen nem tűnik száraznak.

Én amúgy még smoking gun-on filózok, használ valaki ilyesmit? Lazachoz kíváncsi lennék.
-
TheProb
veterán
Azt is megnézted, hogy sous vide-ról van szó?
Amúgy közben lidl oldalán azt írják, hogy minél tovább van hőkezelve, annál rágósabb lesz a rump steak. Szóval lehet, hogy ez volt a gond.Múltkor rib eye-t csináltam, az ráadásul 2,5h-t volt bent, de még így is finom és vaj puha volt.
Szóval itt vagy drasztikusan rövidebb ideig kell sous vide-olni, úgy érzem.#6170sutszi: Én még csak az előbb említett kettőt próbáltam. Rib eye eddig a jobb. Mondjuk állítólag amúgy is az a numero uno hús.
-
TheProb
veterán
Próbáltam most egy 2h-s főzést, a múltkori 2,5 helyett, de így is erősen well done színe lett.
Most szintén LIDL-s, Black Angus Rump Steak-et vettem, de ez nem nyerte el különösebben a tetszésemet. iszonyat rágós volt a hús. Illetve kissé máj íze volt. Aki esetleg jobban képben van ezzel a hússal, ez mindig ilyen?Fűszerezés: Só (nagyszemű), bors, chipotle (füstölt jalapeno)
-
TheProb
veterán
Nekem ízlett, bár erősen well done lett a végére. (2,5h/68°C) Pedig olyan akartam, amilyenre mondtad. Igaz nem 1-1 perceket kezeltem a serpenyőben az olaj és vaj "fürdő" alatt, mert lassúnak éreztem a pirulást.
Majd legközelebb, első próbára jó lett. De szerintem másodikra is az lenne.(Ha esetleg a képről az jönne le, akkor nem, nem lett szenes cipőtalp.
)
#6035bbuffy: Biztos? Elvégre ott nem ázik órákat vízben, szerintem kevésbé ivódna be a pórusaiba a só. Az a gond, hogy tudtommal ez magyar specialitás csak, szóval még YT-n se hiszem, hogy különösebben találnak róla infó. 4e forintos sonkával meg vakon nem biztos, hogy kísérleteznék.
-
TheProb
veterán
Húsvéti sonkát sous vide-olt már valaki?
-
TheProb
veterán
Megnéztem most én is, ez is 2-2,5cm vastag. Nem vagyok nagy steak-es, de nekem ez is vastagnak tűnt.
Főleg vákuumozás előtt. Amúgy igen, a LIDL-ben vettem.És neked ezzel a 56°C/2-2,5 órával milyen lesz a hús? 2centis szelettel így lesz, szintén well done?
Nekem valahogy idegen még a well done-nál "nyersebb" hús. -
TheProb
veterán
Holnapra befűszereztem, levákuumoztam egy szelet rib eye-t. Aki már sous vide-olta, milyen paraméterekkel csinálta? (És jó is lett neki. :D)
"Sous vide everything" videója alapján 2,5h/68°C-al fogom megnézni, ha nincs esetleg másnak más tanácsa. Ezek well done-ra vonatkoznak.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Bébi/serpenyős krumplit próbált már valaki sous vide-olni?
Egészben milyen módon készítenétek el? Pl egyben, alufóliába csomagolva milyen lehet? Héját gondolom (remélem) nem kell lekapni, elég megmosni. -
TheProb
veterán
Pikkelyezésre van amúgy valakinek bevált best-practise valakinek?
Imádom bőrösen a halat (e.g.: lazac, pisztráng), de szenvedés lepikkelyezni őket. Egyfelől iszonyat mocskos meló, másfelől nem is túl hatékony. Legalábbis én a kés hegyével/élével szoktam kapargatni, de nem ez tűnik a leghatékonyabb megoldásnak...Neten láttam, hogy söröskupakból csinálnak valami tool-t például. De egy fokkal szofisztikáltabb megoldás jobb lenne.
Ilyet vagy ilyesmit próbált már valaki?
-
TheProb
veterán
Ha ilyen macera, akkor tényleg elengedem a csirkét.

Bár a comb elvileg mérföldekkel jobb sous vide "alapanyag"Kacsát már csináltam. A mell ott sem lett 100%-os, viszont a comb iszonyat jól sikerült. Bár valami 12 óráig volt bent, ha legközelebb csinálom, akkor kicsit kevesebbet hagyom bent, mert már-már túlfőtt.
Számomra amúgy a hal a sláger. Leginkább a lazac, de a pisztráng is fasza.
Illetve svéd húsgolyókat is így csinálom. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ehető csirkét (mellet) sikerült már sous-vide-olnia valakinek? Különböző halakat, oldalast, tarját, stb-t már mind sikerrel csináltam, viszont csirkéből még csak ehetetlen szarokat sikerült craftolnom.
Ha valaki már sikerrel járt, akkor tudna tanácsot adni, hogy hány fokon és mennyi ideig főzte a húst?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval nemtom, hogy milyen az alapanyag. De gyanítom nem csak 1 fajta húsból szokás csinálni.
Mr.Csizmás
krizmo_