- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
Van egy szilikon jékockatartónk, aminek sajnos ilyen poshadt szaga lett, így a vele készített jégkockák is olyan ízűek lesznek.
Van valami jó tippetek, hogy hogy lehetne szagtalanítani azon kívül, hogy kilógatni valahova 1 évre.
Vagy vegyünk inkább újat? -
freaghill
őstag
Tudtok ajánlani valami jobb minőségű fóliahegesztőt?
Fontos, hogy tudjon egyben vákuumozni is és hegeszteni is.
50.000 alatt jó lenne. -
freaghill
őstag
Ki mit fog főzni/sütni a hétvégén? Jó lenne pár ötlet.
-
freaghill
őstag
Szuper, köszi.
-
freaghill
őstag
Mely szupermarketben lehet jobb minőségű fagyasztott gyümölcsöt/zöldséget kapni, és milyen márkát keressek?
-
freaghill
őstag
Hagyományos rétes receptet szeretnék kérni
-
freaghill
őstag
Ugyan nem magamnak, mert allergiás vagyok rá de készítettem egy kis tojásos vacsit.
Deviled egg, házi majonéz, házi avokádó krémmel töltött főtt tojás, sütőben sült sonkával és petrezselyemmel díszítve.Most csináltam először, következőre pár dolgon változtatok.
-
freaghill
őstag
Ki mit süt/főz hétvégén?
Gyümölcsleves lesz, egyik nap Tonkatsu, másik nap pedig Shrimp Scampi. -
freaghill
őstag
válasz
Tibicsucsu #4846 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de nekem alulkeltnek tűnik a kenyér, de a többiek megmondják
-
freaghill
őstag
válasz
Tibicsucsu #4838 üzenetére
Kovászt frissítetted használat előtt? Ha igen mennyire növekedett meg?
-
freaghill
őstag
Ez oké is lenne, ha biztosan tudnánk, hogy tejfehérjére nem allergiás.
Esetleg próbáld ki a vega tejfölt, amit Aldiban lehet kapni. Állagra talán Mascarpone és tejföl között van, és tudod ízesíteni ahogy szeretnéd.
Vigyázz, nem olcsó.
-
freaghill
őstag
Ki mit főz/süt a hétvégén?
-
freaghill
őstag
Köszi, megnézem akkor Lidl-ben, aztán meg Spar-ban, hanem lenne.
-
freaghill
őstag
Darabolt nyulat hol lehet kapni?
Gugli Lidl-t dobta fel, de feltételezem nem állandó termék, vagy de? -
freaghill
őstag
Szeretnék pár régi népi szokást felvenni.
Jelenleg a kovászos kenyérsütés van, amit csinálok olyan 2 éve.
Tudtok még hasonló dolgokat mondani, pl. fokhagyma ültetés és fonásra gondoltam még.Bármi jöhet, rossz ötlet nincs.
Köszi.
-
-
freaghill
őstag
-
freaghill
őstag
Köszi
-
freaghill
őstag
válasz
krizmo_ #3268 üzenetére
Igen, melegen vágtam meg, nagyon nem tudtam már várni, így kb csak 15 percet pihent.
450g Garat Malom Liszt
310g víz
100g kovász (teljes kiörlésű rozsliszt, Pásztói)
8g sóLisztet és vizet összekevertem, hagytam állni kb 1 órát. Utána hozzáadtam a kovászt, dagasztottam pár percet, aztán pedig jött hozzá a só. 1 órát állt, aztán jöttek a hajtogatások 30 percenként, 3x. Előformázáskor minimális lisztet használtam, hagytam konyhapulton pihenni, aztán 30 perc után megint hajtogattam és beraktam a nádszakajtóba, és estére a hűtőbe raktam. Reggel egy tepsit beraktam a sütő aljába vízzel, és előmelegítettem a sütőt 1 órát 275 fokon, beraktam a kenyeret a vaslapra, megvágtam és visszavettem a sütőt 250 fokra 20 percre, ki a tepsi és kb 20 perc ismét tepsi nélkül, 220 fokon.
-
freaghill
őstag
Ez a kenyér most sokkal jobban néz ki. Amit változtattam még a hajtogatásnál, hogy "durvábban" csináltam. Mikor kiborítottam a vaslapra akkor sem esett úgy szét, és most szépen megkelt sütés közben. Majd csinálok később képet.
-
freaghill
őstag
-
freaghill
őstag
Köszi az ajánlásokat.
Sütő gőzösítésére mit ajánlotok?
Eddig egy tepsit raktam a sütő aljába vízzel. -
freaghill
őstag
válasz
devil-k #3254 üzenetére
Nem lesz az én általam sütött kenyér olyan szép megkelt.
Sütőben nem ugrik olyan nagyot mint másoknak. Pár napon belül csinálok kenyeret és fotózom a folyamatot.
Bevágásra te mit használsz? Nekem azzal vannak még nehézségeim, van egy bagett irdáló pengém de sose sikerül szépen bevágni.
-
freaghill
őstag
Wow, ezt nem tudtam.
-
freaghill
őstag
válasz
inf3rno #3075 üzenetére
Ha megy az angol akkor Joshua Weissman csinált videót tiramisuról.
-
freaghill
őstag
válasz
FerNandor #2681 üzenetére
Szia!
Itthon maximum szerintem ilyen jofogas meg facebook marketplacen találsz, amúgy meg eBay, aliexpress.
Ha rácshőt és meghőt is szeretnél nézni akkor ajánlott egy Inkbird beszerzése, mert sok érzékelőt lehet belekötni, és telefonról tudod követni a mag- és a rácshőt is.
-
freaghill
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2515 üzenetére
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Láttam külföldi receptben, hogy "Strong flour"-t használ. Ez itthon mi lenne?
Réteslisztet találtam, hogy ezt írták, valóban így van?Köszi!
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Néztem angol receptet Savanyított Jalaeno készítésére.
Kérdésem lenne, hogy a White Vinegar az sima ételecet? Ha igen akkor hány százalékos?
Distilled White Vinegar miben különbözik ettől? Az mi lenne?
Pickling Salt-ot hogy hívják nálunk?
Kosher Salt az micsoda?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...