- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
Nekem 2 x 22" volt régebben, abból a szempontból tökéletes, hogy "minden" panelt kiraktam oldalra, a főmonitoron meg csak a repülés ment. Ez volt a legnagyobb aggályom az 1-re való visszatérés miatt. Hát lévén a mérete a 32"-nak bruális, így az FMC úgy van nyitva, hogy nem takar le szinte semmit, magyarul nem számít és nagyon örülök az áttérésnek. A leggggjobb persze 2 x 32" lenne, de az meg hülyén férne el, sőt, akkor már 3 x 32" lenne a jó.
A 37" tuti elfér, a 40" nálam is kérdés, de mondtam a Páromnak, hogy leflexelem max. azt a sarkát, amelyik belelóg a polcba.
Ha meglesz az új kártya, sőt lehet az új monitor is, akkor áttérek virtual cockpitban való repüléshez, remélhetőleg akkor már szép látvány lesz...
-
válasz
Geryson #6997 üzenetére
Alapvetően 32"-esben gondolkodtam, de kaptam egy nagyszerű ajánlatot erre a 37"-esre, és akkor inkább ezt választottam. Kicsit aggódtam a mérete és a látótávolság miatt (előtte 24"-es volt), de nem igazolódtak be a félelmeim, és nagyon szeretek vele repülni, egészen más érzés, mint a régi 24"-esen. 101 cm-es nálam már nem férne el, ezért nem került szóba, szerintem szimcsizni 1.4 - 1.5 méterről az is remek lehet.
-
Geryson
addikt
válasz
Taylory #6995 üzenetére
Ez nagyjából ismerem, de hát ezt azt hiszem senki nem tartja be.
Ez nem a katódcsövesekre vonatkozik inkább? Ahogy nézem Jorus monitorját, sztem lehet vagy 60 cm, nekem itt bent 61 cm van (sima 24") és előtte ülök.
Szerk: Hát akkor még tévedtem is.
Jorus, és a 101-es nagyon durva lenne?
-
válasz
Korcsii #6993 üzenetére
Ez tkp csak a hang fele, egészben így fest:
Geryson: az enyém 94 cm-es, ha filmet nézek, akkor 3 méterről teszem, mert úgy érzem kényelmesnek; ha levelezek, fórumozok, csetelek, akkor kb. 2 méter ez a távolság; ellenben, ha játszom, akkor olyan 1 méterrre vagyok a monitortól, és hatalmas élmény, hogy a játék betölti a perifériális látómezőt is, FPS-ezni, szimulátorozni nagyon jó így, de mondjuk RPG-t játszani, ahol a képernyő tele van funkciókkal már fárasztó a sok fej-tekergetés miatt, ezért WoW-ozni pl. "cset-távolságból" szoktam.
-
Geryson
addikt
UTX megvan, akkor ez nem gond. Mondjuk nem teljesen értem már eleve a kiadás jellegét. Miért van a GEX-nél külön USA, Alaska és Europe? Ez nem az autogen részeket formálja városiasabbra, elővárosokkal miegymással? Vagy más típusúak a házak, ezért van külön kiadás?
Korcsii: a mesh-re akkor meg kell a FSGlobal? Megvenném ezt, de idegesít, hogy nem lehet letölteni, hanem meg kell venni dobozostul.
Valaki próbálta már a REX 2.0 Override-ot? Félek, hogy még az új videokártyámat is tönkreteszi majd ez a 9 giga textúra. Mondjuk én úgy sem tudom 1920x1080-nál többen nyomni, mert csak full HD a monitorom.
Tényleg, egy fontos kérdés. 82 cm-esen nyomom, most van lehetőségem 94-re vagy 101-re váltani. Persze a 101 cm tetszik nagyon, de lehet attól azért megvakulnék idővel, nem? Ezt frankón kérdem. Mondjuk legalább 1 m-re ülök tőle, de akkor is az már kicsit sok, nem?
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #6987 üzenetére
sokan szidják, én úgy ahogy meg voltam vele, de nem raktam fel újra... jó, hogy végre valami értelmesebb textúra, ugyanakkor pl ha jól emlékszek pl téli táj nincs, meg a mesh-sel is voltak gondok... mondjuk most is előjött egy eddig (itt) nem tapasztalt bug (utx+lhbp): vízesések a Dunán, BP közepén
Jorus: meg ne süketülj a hajtóműtől
meg a szokásos irigykedős szöveg...
-
haky
senior tag
Soha nem volt még AMD-m szerintetek milyen lehet ez: Phenom- 2 1075T X6 BOX? Előrelépés a 3.6Ghz-en járatott I5-750-től vagy vissza?
-
Nos, én ennyire nem vagyok műszaki ember, szal elnézést, ha rosszul használom a szakszavakat!
Közben kiderítették, hogy a nyomásviszonyok úgy alakulnak a fokozatok között, hogy a ventilátor fokozat 1,4, az összes többi kompresszorfokozat 1,29-1,32-vel sűrít- 134-es doksit jövő hétre hozzák, akkor jelentkezem. Airbus-unk speciel nincs, csak B737 NG-k és Dash-ok.
-
haky
senior tag
Szia!
Szuper, igaz engem a nyomásviszony érdekelne. Az orosz doku meg tökéletes. Ha azt meg tudnád szerezni akkor boldog lennék
. De ha vannak műszaki dokuk akkor jöhetne több típusról is. Pl.: ma is üzemelő 737-800/900, A320,stb. Ami van, jól fog jönni a szakdolgozatomhoz
. Ja és még valami nincs valami jó rep-mérnök (sárkány-hajtóműves) ismerősöd? Inkább hajtómű témában jártas lenne a jó, mert egy külső konzulens sem ártana.
Köszi
Laci -
Nos, ők alapvetően inkább pilóták, mint mérnökök, de azért megtudtam pár dolgot. A nálunk szolgáló TU-134-eseken D30-as és D32A hajtóművek voltak, melyik érdekel pontosan? Ígértek jövő hétre komplett dokumentációt is, ha jó vagy oroszból, meg tudom neked szerezni kölcsönbe. Egyelőre, emlékezetből annyit tudott mondani a volt TU-134-es főpilóta, hogy a teljes sűrítési arány 18.4 +- 0.2 volt, az egyes fokozat 1.2-es sűrítési aránnyal dolgozott, összesen 9 kompresszorfokozat és 2 turbinafokozat volt, de a folyosón többen elkezdtek mindenféle régi dokumetumokat keresgélni ezzel kapcsolatban, szal ha jön be infó, továbbítom.
-
-
AirBooms
addikt
Még nem az, majd nem soká cserélik. Az a baj az első szériával, hogy a SATA2-es vezérlő elöbb-utóbb el fog romlani, csökkenni fog a sebesség valami alkatrész alulméretezése miatt, így minden lapot (márkától függetlenül) visszahívnak és cserélik, mert mindegyikre az Intel gyártotta a vezérlőket. A SATA3-as portokat nem érinti a probléma.
-
haky
senior tag
Én is most váltok homokos hídra, csak megvárom a B3 steppinges lapokat. A cél 2500k 4.3Ghz (minimum).
-
Geryson
addikt
Na, azt hiszem megvan az SSD is, az X25 Intel lesz. Kicsit drága, de komolyak az eredményei. 120 Gb. Csak elég lesz valamire.
Jövő héten már többet tudok!
Más:
Most nézem, hogy kijött a REX Override, elég komoly. Jövő héten már megy is fel. Sőt, látom, hogy van végre Ground Environment X Europe is, amíg néztem, addig mindig csak USA volt. Azt hiszem ezt is gyorsan megveszem.
Valaki játszik DX10-ben? Látszik valami? Eddig én XP X64-el nyomtam, ott nincs, de most az SSD-re már Win 7-et akarok feltenni. Csak nem tudom érdemes-e.
-
Korcsii
őstag
válasz
gabitoo88 #6965 üzenetére
...
látom sikerült megbolondítanom EGLL-el
btw, tegnap felraktam az UK2000 féle v2.15 verziót, azóta eltűnt a feketeség... és rohadt sokat változik a reptér basszus... SkyCourt nagy semmi az ottani változásokhoz képest... na persze ott egy csöppel nagyobb az utasforgalom is
-
Geryson
addikt
válasz
gabitoo88 #6960 üzenetére
Nem neked volt már ilyen gondod? Nekem még FS9 alatt az Austria Professional vagy milyen kiegészítő miatt volt, hogy ahogy megközelítettem Ausztriát (főleg mindig hazafelé pl. Franciából vagy bárhonnan nyugatról), akkor jött az error és szevasz. EDDF photoreal scenery? Scenery libaryban nem lehet kikapcsolni? Csak tippelgetek...
-
gabitoo88
tag
Sziasztok
4 hét után tegnap meg ma mepróbáltam egy EGLL-LHBP útvonalat repülni de EDDF felett másodjára is kifagy!Valaki valamilyen ötlet?FS9 és WIN7 azt írja ki a win hogy az FS működése leállt elég idegesítő az ilyen :S -
Acor
aktív tag
válasz
DeepDish #6956 üzenetére
Kivancsian varom a teszteket!
Egyebkent olvastam rola hogy 30-40%-al gyorsabbat iger az intel elodjeinel, de ugye nem mindegy mit mihez hasonlitok, es persze milyen alkalmazasban nezzuk. A tesztek semmit sem ernek az FSX taan igen..
Meglatjuk
De most egyelore nem fogok beruhazni ujabb gepre, szerintem iden kijon az uj FSX es akkor olcsobb azt megvenni, utana ugy is a fejemet vernem a falba megint minek koltottem ennyit hardware-reGeryson: Nekem is ugyanolyan gepem van mint Neked, es en is agyonteszteltem mar az FSX-et(amiota letezik minden konfigon) nem tudom hol kerreg a vinyod, jatek kozben? Nekem olyan hogy varjak valamire nem nagyon volt, persze mikor betoltodik a jatek akkor ok, de utana, nem..Nem lehet hogy allandoan swapp-elni akar es azert akadozik? Csak gondolat......
Ja es nem azt irtam, illetve akartam irni hogy nem javult semmit a jatek gyorsasaga, hanem hogy a raforditott koltseg nem egyenesen aranyos a javulassal..(off: a Sandy milyen slot-os?, mert hanem 1366-os akkor kizart egyelore... )
-
DeepDish
őstag
Tavaly decemberben vettem SSD-t, kezdeti fellangolas, mar aznap megnyugodtam mikor retek win 7 is bebootol 6 sec alatt. Azota lexartam egeszet meg csak fx-et se tettem fel, es ossze se raktam sajat gepem,hanem haveraba toltam. Tegnap adtam el utso i7-es konfig reszet. Amibe latom most realitast az a sandy kurva jo huzhatosaga 1 szalon,akar 5 ghz is, es el is erkeztunk a lenyeghez. CSak emiatt rakok most ossze sandy eromuvet,h megnezzem es e a sok mhz vegre vmit es sandfroce-os SSD er e vmit. Mellesleg nem ajanlok mast sandforce-on kivul, nezegess tesztet. Nekem 120as van. Remelem 2 het mulva tolhatom FSX-et,de csak par teszt erejeig, ugyse lesz tobbre idom es energiam!!!! Celom sandy-val minimum 4.5 Ghz,de inkabb 4.8-ra hajazok!!!
VGA-bol meg nemtudom mit vegyek...
-
Geryson
addikt
Ezzel nem teljesen értek egyet! Egyrészt 1866-os DDR3-am van, húzva ráadásul 6 giga és keményem töltök, pedig azt hiszem a vinyók sem gyengék. Az SSD erre tuti valamit fog hozni, kizárt, hogy nem.
A legfontosabb viszont azt mondani, hogy elmúlt 7-8 év gépfejlesztése nem hozott semmit, köztük neked sem, az kemény. Ne hülyéskedj már! 3 éve kisgépzeni tudtam Balaton felett közepes grafikával, most PMDG 747-el megyek fizetős sceneryről (ELLX) fizetős sceneryre (pl. KJFK, vagy LHBP) szinte teljesen csúcsra húzott grafikával. Erre mondjam azt, hogy nem fejlődött semmit? És mivel minden hétvégén repülök online, ellenőrizhetően, azt hiszem bizonyítható, hogy masszív FS felhasználó vagyok.
A gond az nálam nem az, hogy nem fejlődött, hanem hogy még mindig van 10 és 15 FPS közötti értékem. De kb. 1 hét és mondom az adatokat, 1000%. hogy lesz változás. Valami tuti! 1.5 milla gépre? Szimulátort építettél?
Nekem olyan 3-4 kilóból megvan minden, hiszen minden régit mindig eladtam. Na, majd mesélek!
Deepdish: Na, örülök, hogy az 580 már tetszik mint VGA. Remélem tényleg jobb választás mint egy 2 GPU-s kari, az lehet tényleg hiba lett volna!
-
Acor
aktív tag
Ezt 7-8 ev alatt vertem le nem egyszerre, lehet nem fogalmaztam meg pontosan
Egyszerre bolond is lennek ennyit gepre kolteni, hacsak nem igazi repulogep.
Modellrepulogepem az van
SSD-re kivancsi leszek, mar majdnem vettem en is de most mas prioritasok vannak.
Nalam kb. 70gb az FSX, de jatek kozben sosem volt gondom a toltessel akarhogy "teszteltem". Viszont ha az SSD-vel fps javul, akkor nagyon csodalkoznek, ambar, ha megis, akkor azert annyi az fps, mert "lassu" a toltes... -
-
AirBooms
addikt
Szia!
Nem is FPS növekedésről beszéltünk, s ha nem sikerül a történet, az nem a te hibádból lesz.
Én arra számítok (egyéb gyakorlati és elméleti tapasztalatra támaszkodva), hogy az SSD-s megoldás a betöltéseket, a textúra utántöltéseket gyorsítja meg. Ugyancsak erre a hivatott a sok fedélzeti ram a VGA-n. Eszem ágában sincs milliókat elverni feleslegesen egyetlen programést, legyen az repülőszimulátor. -
andorra
őstag
Sziasztok.
Acor példájából látom, hogy vannak itt pozitív változások. Kár, hogy neki ilyen sokba került.
Néha ránéztem a fórumra, annak ellenére, hogy - ne firtassuk miért- eltávoztam.Ha valóban lesz egy új FS, ahhoz valószínűleg évek kellenek majd, hogy megközelítőleg úgy el legyen látva terület kiegészítőkkel, mint a mostani FS-ek, tehát amikor egyszer megjelenik, csak játék lesz, semmi több. Persze tudom, hogy sokaknak ez is elég.
Ha lesz egy ilyen új FS és olyan lesz, mint amilyenre joggal számíthatunk, az idők távlatából, nevetségesnek fog tűnni az a minimális különbség, ami az FS2004 és az FSX között van látvány tekintetében, főleg azok számára, akik valóban jól ismerik mindkettőt.
Az év vége óta új rendszem van, de eszembe nem jutott, hogy az FSX-et elővegyem. Ezután sem fog.
Ha két monitoron, két ablakban is futtatom néha az FS-t, akkor sem tudok szaggatást létrehozni, pedig egy 250 gigás 7200Rpm-es elkülönített partícióról futtatom, nem SSD-ről.
FPS-ről, meg nem is érdemes beszélni.... -
Korcsii
őstag
...csak új engine meg nem jön, és a f@xunk eldurran közben...
Persze én se mondom, hogy bárki is fejlessze a gépét FSX miatt (inkább akkor próbálja az FS2004-et, akinek meg úgy ahogy fut, hát próbálja használni). Én személy szerint 2,5 éve nem nyúltam a géphez (ok, új prochűtő, ennyi), és nem is tervezem az FS miatt. Legalábbis a jelenlegi FSX miatt biztosan nem. Na jó, joy-ok csábítanak, de az más tészta
csak amennyit én mostanában repülök...
-
Acor
aktív tag
Ne haragudjatok meg ezert a par sorert itt:
Ugy latom elegge elmentunk az uj hardware-k fele
Szerintem ne is remenykedjetek ha az elmult 7-8ev gepfejlesztese itt tobb embernek velem egyutt nem hozott szinte semmi eredmenyt, akkor most sem fog.Meg kell varni az uj engine-s jatekot.SSD biztos gyorsabb toltest eredmenyez, de attol nem lesz Fps novekedes az tuti.
Videokartya szinten semmit nem nyom a latba akarmilyen is legyen az..
Ez a jatekmag sajnos szinte csak a processzorra epul, ez mar kiderult par eve.En azt javaslom hogy aki meg nem tette az ne is tegye hogy felesleges penzkibocsatasba kezd tanuljon az en hibambol! Ha nem koltottem 1,5millat gepre akkor egy fillert sem...
Es most is "hipergyors" a gepem minden jatekot 100fps felett visz de az FSX-nel csak elvezhetove tette az alapjatekot... a kiegeszitok meg ugy nyomjak agyon a gepet hogy orom nezni...
Egy SSD-persze ok! de abbol is csak INTEL! (amugy nekem 6gb Ram-al semmi gondom nincs a toltessel)Remelem egyszer lesz egy olyan FS ami elvezheto is lesz latvanyra is..
-
DeepDish
őstag
válasz
AirBooms #6928 üzenetére
Sandy projekt hogy all, mert ide nem ar 2 magra legalabb 4.8 Ghz. Most mar tesztelhetnel igazan!
(#6913) Geryson_::
Pont jot valasztasz ,mert anno az volt nalam GTX 295 es lofaxt sem hozott fps-ben, pedig Cairo vagy vmi oltari nagy terulet felett teszteltem es nagy geppel. Nem hordalak le, csak a joval kisebb vga-m, se tudott kevesebbet. Meg jo,h csak kolcson volt es nem vettem meg!!
-
MPowerPH
félisten
válasz
AirBooms #6945 üzenetére
Persze. Intel abszolut a legjobb, meg...ugye meg is kell fizetni, mert nem tul olcso. Nalam a C300 egy lapon van a Sandforce-al, tesztekbol is ez jon be. Intel utan abszulut ezek jonnek.
Ellenben van egy uj Sandforce vezerlo, az Intel SSD-k aran, csak sokkal nagyobb tempora kepesek, persze szinten sata3-al. -
MPowerPH
félisten
válasz
Geryson #6943 üzenetére
Egyes vezérlők értékelései nem valósak, avagy nevetséges módszerrel próbálták őket lehúzni. Itt nem kezdem el, leírtam a véleményemet a teszt topicjában. Nézz inkább külföldi oldalakat, azok sokkal megbízhatóbbak, ezt már megtanultam.
Egyébként a Sandforce -re gondolok, itt nagyon lehúzták olyan módszerekkel, amit egy épeszű user soha nem csinálna meg otthon. -
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6941 üzenetére
Hát azért 3 SSD az tényleg nem gyenge már.
Valahogy most 1-el fogom megoldani, csak még nem tudom pontosan, hogy hogyan. Valószínűleg tényleg az oprendszer lesz rajta és kivételesen az FS, a többi játék meg lesz az egyik terráson. A másik terrás meg marad cuccnak.
Szerintem 1 hét és megveszek mindent és mesélek, hogy milyenek az eredmények. Fogok előtte csinálni FPS értékrögzítést nappal, éjszaka, esőben különböző helyeken és mesélem, hogy pont ott mennyi az érték SSD-vel és az új videokártyával.
BMW001: Mi a baj a teszttel? Nem valósak az értékek?
-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #6940 üzenetére
...hát ilyen a hobbi. Ezért mondtam, hogy nálam sem azonnal lesz ebből valami, mert elég drága mulatság.
Amúgy szerintem az FS-t mindenképp külön SSD-re kell rakni. Én abban gondolkodom, hogy egy 80-as SSD-re megy a rendszer, s nem egy 256-osra az FS, hanem két 128-as (vagy két 120-asra) raidbe kötve az FS, hogy a tárhelyméret meglegyen, de a sebesség is nőjjön. Amiben gondolkodok, azok az Intel második genereációs SSD-é, vagy a Crocial C300-asai. Ezek győztek meg. -
Geryson
addikt
válasz
Gizmo94 #6939 üzenetére
Igen, ebben most sajnos más is megerősített. Annyira nincs nagy gond a jelek szerint, mert 27 giga a teljes oprendszerem mindennel és 28 giga az FSX. Még egy FSGlobalt kellene beszereznem, de szerintem az sincs több, mint 20 giga, azaz a 96 Giga akkor elég. Most olvasgatok teszteket, mert valahogy nem annyira brutál annak az SSD-nek az eredménye (előbb linkeltem be), de az X52, vagy milyen Intel meg drága, a 120 gigás nettó 50e, azt sokallom - hiába jók az eredményei.
Mondjuk furcsa lenne, hogy csak egy játék van az SSD-n, a többi a hagyományos vinyón.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Geryson #6929 üzenetére
Sajna, ha tényleg komoly eredményt akarsz, akkor a rendszernek és az fs-nek is ssd-n kell ücsörögnie, mert a vinyó sebessége sehol sincs az ssd-hez képest, és hiába gyors az egyik, ha a másik nem, itt a baj.. Amint Korcsii is írta, a kicsi ssd nem lesz jó hosszútávon az fs mérete miatt. Nálam most 120 giga az fsx és még nincs a régi állapotához sehol... Bár, lehet,hogy csak én vagyok ilyen bazáros...
-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #6935 üzenetére
Hát, az SSD-nem semmi hangja sincs. 0 zaj. A másik, hogy nekem most úgy robban be a windows7 a gép bekapcsolásától, hogy egyszerűen nincs időm semmire. Én tudom, mennyire volt tragédia egy-egy részletesebb scenery, vagy repülés betöltése korábban még egy gyors vinyóval is. Akár perceket is várt az ember. Szerintem most másodpercekben lesz mérhető, a kerepelést pedig felejetsd el. Nincs egy haverod, akinek van SSD-je, s meg tudja mutatni működés közben?
-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6932 üzenetére
Hát végülis két lehetséges alternatívát találtam, nézve a legolcsóbbakat az I-Ponnál:
Lehet ezt a 96-ost még bevállalom, ennek még elfogadható az ára.
Most kérdezek egy hülyeséget. Tényleg ennek a töltési ideje nudli? Azaz nem lenne ez a nagy kerepelés-kaparás FS indításnál és akkor, amikor a menüből elindítok egy repülést vagy éppen napszakot változtatok, meg semmi??? Tényleg nem ismerem ezt a rendszer..
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #6929 üzenetére
egy alap FSX feltelepítve szerintem már önmagában is majdnem 20 GB... kiegészítőkkel meg...
nekem jelenleg 77 GB, és még nem defragoltam, mert még kéne előbb pár gépet felrakni, csak semmiből sincs rendes, így nem volt kedvem összepiszkítani velük a partíciót
de ha jól tudom, az itteni átlag az jóval több, mint az enyém...
-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #6926 üzenetére
Az én elképzelésem szerint lesz (vagyis már van) egy 80 GB-s gyors SSD a rendszernek, egy 1TB-os vinyó az egyéb adatoknak, háttértárnak, egyéb programoknak, s egy 2x120 GB (vagy 2x128 GB) SSD RAID0 tömb csak az FS-nek (és a hozzá tartozó progiknak), Úgymond egy FS partíciónak. Ja meg egy sok VRAM-mal rendelkező VGA (valszeg GTX580). Mivel ez árban (főleg az SSD-k miatt) nem éppen kis összeg, ezért ez nem azonnal fog megvalósulni, de én jelenleg már csak ezt az egy útját látom annak, hogy gyorsítani lehessen az FS-en. Semmi egyebet.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Geryson #6926 üzenetére
Azt hiszem, ez a téma nem off, hanem on.
A 20-30 gigás ssd nem lesz nagyon kicsi?
Már a win7-tel tele is lesz jóformán a rendszermeghajtó..
Sajnos, a reális és hasznos méret amit Airbooms írt, a min. 2X 120 giga, de ha több az csak jobb, mert azért a rendszermeghajtón is sok egyéb program kell, plusz adatoknak, multimédia fájloknak is hely, stb.. És valljuk meg, a szükséges kiegekkel terjedelmes tud lenni az fs is.... Persze bírni kell anyagilag is, ez tény.. Nem hinném,hogy pl. én mostanában tudnék referálni ilyesmi tesztekről, hogy két, mondjuk 250 és 500 gigás ssd -vel az fs mit megy raidben.. -
Geryson
addikt
válasz
AirBooms #6921 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az ötleted és be kell, hogy valljam, hogy én is pont erre e megoldásra jutottam. A 580 szinte 100%, hogy meglesz, mert a fiam már tulajdonképpen benyúlta a videokártyámat így mindenképpen kell egy új és akkor már nem érdekel az a kb. 20e Ft, amivel többe kerül az 580, mint az egyel alacsonyabb modell. Ráadásul úgy hallottam, hogy az 580 brutális erőre képes meghúzva. A másik meg valóban egy SSD, mivel akkor úgyis felrakok egy Win7-et, és az SSD sem egy drága mulatság már (legalábbis úgy láttam). Mekkora kellene szerintetek? 20-30 giga?
Kb. 2 hét és már referálok is, hogy mi az eredmény.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #6923 üzenetére
Elvileg lehetnének, de én anno úgy tapasztaltam, hogy a lemezírás-olvasáson múlnak a szaggatás és töltéshibák. Amikor külön partícióra raktam az fsx-et, jobb lett, amikor külön meghajtóra, amin nem futott windows, mégjobb. Igazán kíváncsi leszek az eredményeidre, hogy két ssd-vel raid-ben mit fog futni az fs. Szerintem kegyetlen lesz..
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms #6921 üzenetére
Vélemény?
Kezdetnek az első pont, a kártya akár el is hagyható. Ha nem oldódik meg a probléma (amit erősen kétlek), még ráérsz beszerezni, de egy single GPU-s, 1Gb. ramos kártya bőven elég. Amit orvosolni szeretnél, az mind adattöltési probléma, amiért a merevlemez sebessége a felelős.
-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson #6913 üzenetére
5970 2 GPU-s.
En amugy ket dolog megvalositasan gondolkozo a közeljövöre tervezett Fs ujratelepitesenel. Nem fps növekedesre szamitok, hanem a bosszanto akadozasok, texturatöltesek problemajanak megszüntetesere.
Sok fedelzeti memorias VGA, pl GTX580 (ATI nalam leszerepelta drivereivel). A masik, hogy ket elfogadhato aru, min egyenkent 120 gigas SSD RAID0-ba kötese, amire csak az FS particioja megy.
Velemeny? -
Csorbi
addikt
válasz
Geryson #6918 üzenetére
Akkor pedig Nvidia uninstall, utána restart, Driver Sweeper használata csökkentett módban (Win indítás előtt F8), ezzel kitakarítasz minden Nvidia VGA driver maradékot, ismét restart normál módba és újrateszed a legfrissebb Nvidia VGA drivert.
Egy próbát megér.
-
Csorbi
addikt
válasz
Geryson #6916 üzenetére
Például a GPU-Z
Elindítod, bepipálod a képeken lévő beállításoknál a Sensors fülön, hogy Continue refreshing this screen while GPU-Z is in the background.
Az akadozást meg nem biztos, hogy a VGA-ra fognám
CPU monitorozásra pedig ha Windows Vistád vagy 7-esed van: ezt ajánlanám , de a feladatkezelő CPU grafikonja is alkalmas erre, arra figyelj, hogy a repülés befejeztével azonnal nézd meg a grafikont, mert akkor még láthatod, hogy repülés közben kb mennyi volt a kihasználtság.
-
Geryson
addikt
Hmmm, nem rossz ötlet. Mi lenne erre alkalmas progi? EVGA van a gépemen.
Valami gond van a kártyámmal az tuti, mert mióta tulajdonképpen minden csúszka ki van húzva max-ra, azóta be-beakadozik. Sajnos tegnap megint ki is fagytam, egy 9 órás utamnak szevasz, 2 hete ugyan ez volt. Azelőtt, alacsonyabb grafikával soha. És most megint akkor volt a gebasz, amikor elkezdte tölteni a textúrákat. Pedig egy görög gép után jöttem le és Luxemburgban igazi gány idő volt, alig vártuk mind a ketten a leszállást...
-
haky
senior tag
-
Geryson
addikt
Ti milyen kártyát vennétek? DeepDish ugye itt lehordott (ismét)
, hogy úgy sem lesz komolyabb FPS változás, de német fórumokon nem igazán ezt látom, bár lehet hazudik ott mindenki. Én most majdnem ráugrottam egy használt 295-re, de közben elgondolkoztam, hogy lehet akkor inkább 1 GPU és 1 teljes memóriaszélesség kellene. Marad az 580 és a HD5970. azt hiszem ez is 1 GPU-s. Baromi nagyot alkot minden tesztben ez a 2 kártya, de soha nem volt ATI-m. Szerintetek?
haky: Igen, az otthoni gépeden az FS-nek hála szerintem már olyan 10 FPS-ed is lesz!
Majd mesélj! Pont azon kezdtem el gondolkozni, hogy lehet nekem is át kellene legalább térni a virtual cockpitra, utána már csak egy lépés a TrackIR.
-
haky
senior tag
Ja és még valami, CPU használat (igaz ez a számlázó gépünk) 6% körül van, ez egy Pentium Dual Core E2160 1.8Ghz. Gondolom otthon i5-750 3.8Ghz-en nem lesz gond
Én nem távolítottam el semmiféle infra szűrőt! -
haky
senior tag
Basszus mire vetemedtem
. Mindig is érdekelt a Track IR (fejmozgás érzékelő) dolog, de sajnos drága 30-50k között mozog. Már régebben olvastam erről a freetrack-ről csak soha nem vettem a fáradságot, hogy meg is valósítsam.
Első dolog a jó webkam kiválasztása. Mivel számtech boltban dolgozom így levedtem a polcról a legolcsóbb Logitech webkamot ez egy Logitech C100-as és föltettem a FreeTrack nevű ingyenes szoftvert. Mivel még a led-es sapkás örületet nem csináltam meg ezért a boltban lévő LED-es lámpák fényével játszottam és basszus 30fps-el úgy hasít mint állat. Most jön a a LED-es megvalósítás (erről később írok). Így kb 3-4k-ból meglesz a cucc.
-
Geryson
addikt
Korrekt darab. Szerintem az lett volna a csúcs, ha ott a hangárban (mint ahogy szokták pl. hifi-bemutatókon is) rátolták volna mind a 4 hajtóművet.
A 12-es képen látható kabint szeretném mondjuk egy Budapest-Bécs 20 perces útvonalon.
Amúgy ott hova szíjazod magad? Tudom-tudom, hogy az 380-ban is van ilyen. Vagy ilyenkor jön a sztyuvi és rád szól, hogy kifelé az ágyból?
Az idén 90 éves Sutter Úr gondolom nincs pénzavarban, miután a 60-as években ekkorát alkotott.
hunfatal: Radar contact? Megnézem. A PFE egyenlőre azért tetszik, mert változatosan pofázik. Amúgy közben pont rájöttem, hogy az FSPassengerben van ez a bizonyos ATC chatter és így azért kicsit reálisabb, hogy dumál "nekem" valaki folyamatosan.
-
Csorbi
addikt
Oooohhh...
[Bemutatták a legnagyobb Boeing-et]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 /I5-10310U, 16GB RAM, SSD/ Leírás! Beszámítás! Posta oK!
- ASUS VivoBook S412 14" /i3-8145, 8GB RAM, 250GB SSD/ Beszámítás! Posta ok!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- I7PC(i7-5930k/RX6500XT/16gb ddr4/SSD/hdd)
- XMG Ultra 17 / i9-9900K / GeForce RTX 2080 / 64GB RAM / 1TB SSD & 1TB HDD
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Intel Core i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest