Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
25% PMDG Discount Aerosoftéknál

-
izomhod
őstag
sziasztok!
a fs deluxe van fenn sp1-gyel-
még csakpróbálattam bill+egérrel, denemolyan egyszerű.
mit javasoltok? gamepaddal könnyebb?botkormány lenne a legjobb, gondolom,deara nem költenék
üdv
-
cintula187
addikt
válasz
vzsolo2225
üzenetére
Akkora felhőkben jöttünk azt se tudtam honnan közelítjük a repteret. Aztán a pusztaságból alattunk kiderült hamar hogy ez bizony a jó öreg 31R

-
Korcsii
őstag
válasz
Falconer
üzenetére
elvileg jah, de gyakorlatilag pl a pmdg gépek nem engedik beleszólni a saját dolgukba... persze ott nincs is rá szükség, csak egyszer valamiért kipróbáltam...
birdstrike-tól meg lemaradtam... hungarocontroll játékában approach-kodtam a 3. szinten... de túl kicsit a képernyő ekkora forgalomhoz...
-
Korcsii
őstag
válasz
vzsolo2225
üzenetére
tegnap este hallgattam approach-ot, és érdekes volt visual approach-ot hallani már sötétedés után... mondjuk ment előtte egy másik Malév gép... amúgy érdekes az a VOR approach... de ha jól látom (NOTAM alapján) akkor már ismét üzemel az ILS...
-
vzsolo2225
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Azt a gépet pont láttam.
Túl jól sikerülhetett az ereszkedés, mert jó alacsonyan jöttetek be. Hirtelen nem is tudtam, hogy milyen gépet látok, mert olyan nagynak tűnt mint egy 767-es, de mikor radaron ránéztem, akkor láttam csak, hogy az bizony 737-800, ami kicsit alacsonyan van.
Egyébként 31R-re VOR approach volt akkor, később a WOA MD-11-ese pl. a pályatengelyt nem nagyon találta.
-
Gizmo94
veterán
válasz
gabitoo88
üzenetére
Minden Instrument Flight Rules amit műszeresen repülsz, akár FMS használatával,akár nélküle. A Visual Flight Rules ha szemre repkedsz.

Egyébként nem kell feltétlenül FMC a teljes ILS approachhoz, ha van a gépben nav.radio, (márpedig nyilván van) akkor nem muszáj csak VOR to VOR repülnöd. Ugyanúgy csinálhatsz ILS approacht , sőt akár autolandet is, ha a gép tudja.
-
gabitoo88
tag
Sziasztok ha mondjuk egy Pápa Kabul utat akarok lerepülni?Azt is IFR alapján kell vagy elég mondjuk VORról VORra? Katonai repülővel gondolom amiben nincs FMC!
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Tegnap érkeztem haza Isztambulból Turkish B737-800 al. Sokszor repültem már, de ez volt az első alkalom hogy az approach alatt (31R en szálltunk le) sok percig kb. 1/3 -ig kinyitott spoilerekkel ereszkedtünk, szinte a final ig kint volt. Gondolom azért mert meredek ereszkedésre rendelték el és nem akart túlgyorsolni?
-
Gizmo94
veterán
válasz
Korcsii
üzenetére
Ez tipikus wilco bug.
Mondjuk nekem win7x64 alatt nem is működik a PIC akárhogy szenvedek vele. Vista/7 patch fentvan , a PIC és a patch telepítése is admin módban indítva, FSX rendesen fut, mindegyik Wilco gép rendesen betölthető, a flight töltése közben mindegyiknél ctd. Thx Wilco. Próbáltam Aerosoftos tanácsot, mappa hozzáférés engedély minden felhasználónak, stb, semmi reflex.. Suxxx 
-
Korcsii
őstag
ehh, egy év után először nyomtam átstartot.... avagy gabitoo88-val próbálkoztunk, de sikerült... addig-addig tekeregtünk ide-oda, hogy én benéznem az ILS-t (nem is volt, másodjára sem), és egyszerűen a wilco A320-al nem tudtam elég gyorsan süllyedni... go-around közben meg eltűnt a gép csak a 2D cockpit maradt.... holazazaerosftairbusxmár?

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Airbus X mikor jelenik meg, nem lehet tudni?

-
Colos1
őstag
Hogy témába is vágjak:
Most az Air Racinget kezdtem el, de mivel nem szoktam nézni nem ismerem a szabályokat, angolul meg nem tudok, a webfordító meg buta. Valamikor 3 másodperces büntetést kapok a kapun történő áthaladáskor, valami "failied meet condition" - vagy valami ilyesmi - hibával.Mit csinálok rosszul

-
Gizmo94
veterán
Igen, jól csináltad, ügyes kísérlet volt és hasznos is. Lehet így tweakelni a magokkal, csak kényelmetlen, mert minden indítás előtt el kell játszani, ezért én már beleuntam, mert lusta vagyok. .. Sőt, még ha van türelmed és elosztod a processeket a magok között, pl. process managerrel, további fps-t is nyerhetsz..
-
Colos1
őstag
válasz
Gizmo94
üzenetére
A négymagossal kapcsolatban, épp most csináltam egy érdekes kísérletet. Megfigyeltem, hogy alapesetben a 1. mag szinte végig 100%, a többi meg majdnem szinkronban egymással 0...100% között ugrál. Gondoltam azért meg csak 2 magot kezel... FSX elindít, feladatkezelő affinitás...levettem, 2 proc magra. A CPU kihasználtság utána úgy nézett ki, hogy a 2 mag szinte majdnem szinkronban ment. Visszakapcsoltam a másik két magot, és akkor is fenn ált ez az állapot. Ha újraindítom az FSX-et, megint el kell játszani...
Az előbbi kísérlet:
Simán elindítva, 22...35 FPS (limit=35), átlag 28.
(LHKE, FA-18, VC nézet)
Affinitás, egy mag kikapcs, okéz, majd a magot visszakapcsol, okéz...CPU magok majdnem szinkronban mennek, (5...30% -nyi elcsúszással, az első két mag kicsit aktívabb) FSP=28...35, átlag 32. -
gabitoo88
tag
Sziasztok FSX-hez milyen procit ajánlanátok nekem?775-ös kellene!Videókártyám 4870 512mb!Q6600-as széria esetleg?Vagy Q8200?Vagy inkább Q9XXX?
-
Korcsii
őstag
jah, én is ott néztem, és... sírjak vagy nevessek?

Korcsii épp iskolaköröket ró, mert Geryson nem győzi szállítani az új futóműveket a BAV hangárba
kijöttem a gyakorlatból... 3-600 ft/min volt az utolsó jópár touchdown, szóval lehet elfelejtettem a kilebegtetés művészetét? 
-
Gizmo94
veterán
Hátdenagyongáz
Az FS2Crew eddig igencsak a profi add-onjairól volt ismert a számomra, de ezen kiakadtam. -
Gizmo94
veterán
Új add-on az FS2Crew-től. Video Marshaller.
Állításuk szerint eme forradalmian új add-on hihetetlenül realisztikussá teszi a ground procedurest. Kipróbáltam, szerintem gyökér, de hátha valakinek bejön, ezért közzéteszem.Megtekinthető itt, beszerezhető itt-ott.

-
Gizmo94
veterán
Hát jah.
Jó kifejezés szerintem, olyan mint a bedroom-rocker az otthon hobbyból gitározókra, stb.
A lényege,hogy habár kisgyerek-koromtól kezdve imádom a repülőgépeket, számomra az FSX mégis csak egy játék és nem hivatás. Talán nevezhetem hobbynak, mert rengeteg időt töltök vele (pláne a piszkálásával) és nagyon élvezem a repülést is amikor éppen minden ok. és nem fagy ki, de annyira véresen komolyan nem tudom venni mint itt és más fórumokon is sokan (amiért respect nekik
) Mindenesetre lehet,hogy a fantáziám szegényes, de képtelen vagyok lélekben pilótává átlényegülni a játéktól, ezért vagyok csak bedroom-pilot vagy fotelpilóta. 
-
AirBooms
addikt
Hát igen, azt tudtam, hogy az AlphaSim megcsinálta a C-17-et... S nem is tűnik rossznak, a free repcsikhez képest pláne nem, bár 58 dolcsit nem adnék érte (mert pl. a fülke, a műszerek a valóságban teljesen mások). Az az igazság, hogy nem értem, miért nem csinál meg valamelyik komoly cég (mondjuk a PMDG) egy ilyen teherszállítót? Szerintem lenne rá kereslet, akkora egészen biztosan, mint egy 747-400F-re - de a 747-8F-től jóval nagyobb, az biztos. A Captain Simnek volt egy próbálkozása a C-130 Hercules-szel, de az nekem nagyon nem jött be. Bár sokan agyon dicsérték. Igazából a vérbeli (katonai) cargo gépek közül nekem a szívem csücske a Globemaster!

-
-
Falconer
aktív tag
Tudtok valami oldalt ahonnan AI forgalomra optimalizált GA gépek vannak? Vagy valami jó megoldást GA forgalmat csinálni?
Avsimon idegbajt kapok, mert nincs külön AI aircraft és AI aircraft repaint szekció, és a kismillió találat 99%a repaint

-
Bundee69
tag
Ha valamilyen tört verziód van, arról nem tudok nyilatkozni. Nálam korrektül megy, de próbáld meg azt, hogy ablakban indítod az FSX-et, majd a menüjében válaszd az EZDOK-camera addon-nál a Show studio-t. Annak van egy Options menüpontja. Ott nézd meg, hogy milyen billenytű kombinációk vannak beállítva. Az is lehet, hogy valamelyik nézetére van beállítva az F11.
Gyári EZDOK instalkor egy jópár default billenytű kombinációt kell manuálisan törölni FSX-ben, mert az EZDOK akarja használni őket. -
v!ct0y
veterán
Leszedtem ezt az EZDOK walk camera-t vagy mit. Na most az F11 az ugye a külső nézet lenne de betett rá valami world akármit és így nincs külső nézetem. Próbáltam állítani a controlsba de nem jutottam semmire. Hogy lehetne visszaállítani eredeti állapotára ?
-
Falconer
aktív tag
Valaki meg tudja esetleg mondani, hogy ha az ASE-ben beállítom a szélirányt 103-ra, akkor miért fúj 106-107-ről?
St Barthra gyakoroltam a leszállást egy E-135-tel, majdnem teljesen üresen, 30 csomós szembeszélben egész könnyen meg lehet állitani, csak a kilebegtetést kell eltalálni
-
Bundee69
tag
Az EZDOK csak az FSX-el, a TrackIR az FS9-el is megy.
Mellesleg a TrackIR-t használva lényegesen nehezebb a leszállás, amin még egy kicsit nehezit, ha az EZDOK is fut. Nem az FPS-ek miatt, hanem mert a nézőpontod a fülkében soha sem stabil, mozdulatlan mint - többé kevésbé - egy igazi gépen. De pont ez a jó benne

-
Bundee69
tag
Megjelent FSX-hez az EZDOK féle camera addon legújabb verziója. Ez már támogatja a TrackIR-t is. Akinek megvan mindkettő, szedheti: [link]
-
Gizmo94
veterán
-
Traumausi
csendes tag
Udvozletem a T. Tarsasagnak!
Egy apro kerdesem lenne, na jo, ketto: van-e rajtam kivul mas olyan elmebeteg, aki a fejebe vette, hogy Il-76TD-n fog repulni, orosz panellel? Ha igen, melyikkel teszi mindezt?
Jelenleg eros copasban vagyok, egeszen pontosan az avsim.ru-rol letoltott 11204-es ID-ju panellel. Van hozza manual angolul, kepekkel a hulyeknek, mint nekem, de az APU beroffentese utan eltunik minden delej, meg ground power rajtahagyasa utan is. Azon toprengek eme - feleseg nelkuli - vasarnap ejjelemen, hogy mit rontok el?
Az orosz lelek amugy nem idegen tolem, sok-sok orat toltottem el a Hrasko Gabor nevevel is femjelzett Samdim-fele An-24RV-vel, de itt most megakadtam.
Udv!
Trau
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Általában NV kártyáim vannak, de volt szerecsém kipróbálni az FSX -et Ati 5770-nel. Mivel előtte 512-es kártyám volt, így az Ati által nyújtott 1Gb ram miatt kísérleteztem. Sajnos komoly csalódást okozott, ha kicsit is több felhő volt,vagy részletesebb scenery, rendesen dadogott a kártya, felejtettem is gyorsan. Először azt hittem, hogy az NV chipsetem nem szereti, vagy viszont, de nem, inteles lapban is egyértelműen rosszabb volt.
-
AirBooms
addikt
Az 5770 azzal 128 bites busszal nagyon szerencsétlenre sikeredett... Akkor már sokkal inkább az 5830... Nem is véletlenül kerül sokkal többe. Bár mivel a driverek az FS2004 alatt mostanában nem nagyon kedveznek az ATI kártyáknak, én csakis Nvidiában hiszek. Az FSX persze ettől függetlenül lehet jó ATI-val - nincsenek személyes tapasztalataim, hogy valamelyik márka előnyt élvezne.
-
Gizmo94
veterán
Ha ennyi FPS-t látnék, begyulladna a szemem.
Amúgy ez régen közismert,hogy FS nem szereti Atit sajna.Jah, a vessző.. az le..
mindegy, annak örülj,hogy 55-ös. van egy "kis" különbség..Valahogy meg kéne hekkelnem ezt a szar FSX-et, hogy bírja a light bloomot FPS-sel... Nagyon brutálisan szép (lenne), de nem bííírja,

-
haky
senior tag
ebben benne van a VGA-ról minden adat.. a hőmérséklete meg rendben van. megszoktam a Vapor-X-es Hd5770- max 60 fokját...ennyi
A HD4890-em ugyanúgy Vapor-X-es volt és az viszont ugyanilyen meleg volt mint ez... -
Gizmo94
veterán
Sajnos nem emlékszem már melyikben és semmi hangulatom újra átböngészni azt a rakás fórumot amit a héten átolvastam. Valamelyik amerikaiban, talán két helyen is, de,hogy melyikben már meg nem mondom... Végül is teljesen mindegy, vegyük úgy,hogy kamu, lépj túl rajta. A DX10-et pedig egyáltalán kipróbáltad valaha normális számítógépen futó FSX alatt is, mielőtt minősíted? Vagy csak FS9 alatt próbáltad?
Ugyanis igen komoly különbség van megjelenésben és effektekben a DX9 és 10 között. Más kérdés, hogy nem valami profi, kevés addonnal megy együtt. Eléggé instabil, zabálja az fps-t és kissé összevissza működik. De amikor éppen jó, akkor felettébb jól néz ki. -
Gizmo94
veterán
válasz
tibi666
üzenetére
Menni fog rajta, az a proci húzható is, a 4 giga ram elég. Bírni fogja, a kártyád is elviszi, de csak 64 bites rendszerre érdemes telepítened, 32-esen a kevés ram miatt csak szenvedés.. Jó közepes beállításokon el fog futni az FSX a gépeden, még szép is lesz. De sajna vagy beszerzel egy joyt, vagy bele se kezdj, mert billentyűzetről gyakorlatilag irányíthatatlan.. Joyból sem árt olyan ami forgatható, hogy a ruddert tudd kezelni. Vagy logitech, vagy saitek közül válogass. Én egy előbbi Extreme 3D Pro-val nyomom, ez eléggé alap eszköz, nem egy drága joy, a célnak viszont tökéletesen megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- 3D nyomtatás
- World of Tanks - MMO
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- További aktív témák...
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amugy a vas FMCt lehet gyakorlatilag bármibe integrálni, ugye?
Túl jól sikerülhetett az ereszkedés, mert jó alacsonyan jöttetek be. Hirtelen nem is tudtam, hogy milyen gépet látok, mert olyan nagynak tűnt mint egy 767-es, de mikor radaron ránéztem, akkor láttam csak, hogy az bizony 737-800, ami kicsit alacsonyan van.

) Mindenesetre lehet,hogy a fantáziám szegényes, de képtelen vagyok lélekben pilótává átlényegülni a játéktól, ezért vagyok csak bedroom-pilot vagy fotelpilóta.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)