- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kempingezés és sátrazás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
én is belefutottam egy idegesítő dologban: ha kattanó hangot ad valami fsx-ben (illetve ha ki van kapcsolva, de egyébként adnia kellene), akkor leveszi a winamp/firefox hangerejét (mindig amin megy valami zene)...
találkozott már valaki ilyennel? ötlet?
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7193 üzenetére
Kicsit utánajártam, az eltűnt textúrák, gauge-ek úgy néznek ki, hogy a DX10 problémák miatt jönnek elő, állítólag ki kell kapcsolni és rendbejön. Ha hazaértem, akkor kipróbálom. Korcsii, ma délután teszt alá veszem a tegnap küldött dll-edet. Annyira szép az FSX így, hogy nincs kedvem nagy gépezni, úgyhogy a kis hidroplánommal fogom tolni a mérföldeket a mai nap - remélhetőleg fagyi nélkül...
Na ennek utánajárok, mert kíváncsivá tettél. Ha felszállásnál van, leszállásnál miért ne lehetne? Vagy lehet azért nincs, mert leszállásnál a STAR és az ILS úgyis adott, mindenki a szerint jár el?
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7191 üzenetére
Nyilvánvalóan az irányító felel értük, ez nem is kérdés. Amúgy van minden repülőtéren "lost communication" eljárás, így azért olyan hatalmas nagy halálveszély nincs ha CAVOK van. Ha mondjuk bejön egy alacsony felhőalap, vagy van egy faca kis forgalom, na akkor már cudarabb a helyzet...
-
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero #7188 üzenetére
IFR légtérben szerintem közvetlenül az irányító felel értük... legalábbis azért, hogy két gép ne ütközzön össze... mondjuk ja, a "kapitánynak vannak utasai"...
-
Geryson
addikt
válasz
Falconer #7189 üzenetére
Járatok egy német újságot a "Der Spiegel"-t és abban volt egy cikk a múltkor ezekről az esetekről, de ilyen állítólag számtalanszor előfordul. A szomszédom egy volt Malév kapitány, már a Türkish-nél repül, de ő is mesélt ilyen esetekről nekem, amikor rákérdeztem. Persze ez nem a Malév Budapest-Prága útvonalon történik meg...
-
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii #7187 üzenetére
De bakker, ez nem egy biztonsági őri állás, hogy alhatok éjjel, minta jobb helyeken
Meg nem is egy vécésnéni, aki azt mondja, hogy jóvan, máma nem jönnek má tööben sza*ni, hazamegyek
Nem sok nagyobb felelősséggel járó meló van, hiszen oké, hogy nem közvetve, de akkor is felelős utasok ezreinek az életéért. -
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero #7186 üzenetére
azért nálunk is hangzanak el szépségek
mondjuk ritkán alszanak a toronyban, inkább hazamennek, úgy sincs akkora forgalom
-
Geryson
addikt
válasz
Falconer #7184 üzenetére
Miért van az, hogy a BeaverX-nek nincs éjszakai panelje? Szokott lenni, hiába most a reinstall, ha éjszakainak kellene lennie, akkor nem látszik semmi a műszerekből. A F1 C441-emen meg nincs textúra kívül, sima fehér a gép. Reinstall és semmi javulás. Tipp? Mit kell ilyenkor újra tenni?
Mekkora sztorik vannak már azért halljátok. Ugye pár napja volt az a sztori, amikor annyira részeg volt a pilóta, hogy elfelejtette, hogy hová kell mennie. Na és az elalvások? Amikor jöttek haza Dél-Amerikából és 45 percre elaludt mind a két pilóta és a sztyuvi keltette fel őket az ajtón való dörömböléssel? Már túlrepültek az eredeti végállomáson is...
Bezzeg, amikor én hallgatom a LiveATC-t, akkor soha nincs ilyen gebasz. Amúgy a dunaújvárosi reptért is lehet hallgatni rajtuk keresztül!
-
Falconer
aktív tag
Ezt láttátok már?
Washingtonban a Ronald Reaganen
FAA suspends air traffic controller after flights land with no help
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7180 üzenetére
Nincs még telepítve, gyorsan felrakom. De neked volt ez a gondod? Merthogy a .dll már maga megvan (egy bizonyos, javasolt .dll). Most az a furcsa, hogy valaki azt mondja, hogy regisztrálni kell, valaki azt, hogy csak az FSX könyvtárba kell bedobni. Ez azért furcsa, mert ott nincs is ez a .dll.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7178 üzenetére
De-de, valóban ez volt az. Mondjuk érdekes, de most nem látom magát a hiba okát (lehet ez a W7 miatt van), csak fatal error, szevasz menj aludni.
Most nekiestem megint külföldi fórumoknak, pedig erre esküdnek többen is, hogy ezt kell cserélni. Anno mondjuk nem volt lehet megfelelő forrásom a dll-re, de most azt is találtam ahol kimondottan ezt írják, hogy innen töltsem le. Megpróbálom most este még cserélni, mert holnap már PMDG-zni szeretnék...
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7176 üzenetére
Igen, attól. Legalább abban segíts már, hogy mire keressek (jobb katt hiba fsx = nincs találat)
Egy fórumon azt írják, hogy rakjak fel egy bizonyos .exe file-t, ami engedélyezi az FSX.exe-nek, hogy 64 bites oprendszernek lássa a rendszeremet. Felteszem én, csak az nem stimmelne, hogy nekem az XP x64-em szintén 64 bites volt és soha, de soha nem volt ilyen kifagyásom. Ellenben win7 alatt már anno is volt, azért töröltem 1 éve a projectet, hogyá áttérek.
-
Geryson
addikt
Hát ismételten hozzá a Win7 a korábban mutatott csodát. A kis Beaver X-el repültem kb. 2 órája, ideültem, nézetet váltottam: fatal error occured. Komolyan mondom, hogy egyszerűen ilyet még nem pipáltam...
-
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero #7171 üzenetére
ha ezt eljátszották volna velem VATSIM-en... hátő...
-
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii #7170 üzenetére
Hát naggyon durva, elolvastam, nem gyengén kicsesztek szegényekkel
Mennyél ide, egy perc múlva: A reptér fullon. Mennyél amoda, egy perc múlva: A reptér fullon.
Hja hát és az a 9 órás várakozás egy létráért
És általában igen, mindíg akkor üt be a gikszer, amikor a porzik a tank -
Korcsii
őstag
mai sztori reggelimhez [link]
-
Geryson
addikt
Persze, tolok fel, meg a kártyáról is akarok, mert nem csúnya a 3 ventilátorral.
Lényegesen alacsonyabb lesz az eredmény, de Aerosoft Luxembourgban megvan pont a 20 FPS ezekkel a beállításokkal és PMDG-ben, ami pont olyan határeset. A látvány ott nem annyira szép, úgyhogy bár pénteken akarok egy tesztrepülés 747-el, de komolyan mondom, hogy ilyen látvánnyal a kisgép sokkal, de sokkal nagyobb élmény. Képek jönnek!
-
Geryson
addikt
Átváltottam 747-re, ki-beugráltam a gépbe (mármint a nézetekbe), közben Half Life 2-öt installáltam és láss csodát, FS kifagy. Ilyen soha, de soha nem csinált az XP x64-em, mi a franc lehet az oka? Ott olyat csináltam (mint ahogy már leírtam), hogy FS-t játszottam és közben GTA4-eztem. Itt már kb. 3.-ik alkalommal fagyott ki az FS, simán a földön. Tipp?
Ez így tragédia lenne nekem...
-
Geryson
addikt
Csináltam már egy pár képet. Az FS-ben az add-on és a scenery complexity egyel a teljes alatt, egyébként minden maximumom. Rex 2.0 szintén maximumon (DX10 optika + hullámok) és 4096x4096-os felhők. Kisgépezéshez makulátlan így az FSX, de PMDG 747-ben már meghal. A hétvégén tolok fel még képet, akkor már nagygépest is. A látvány szerintem csodaszép, a kártya nagyon komolyan teljesít.
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #7161 üzenetére
továbbra sem jön be... akkor már +2 év, és terveznek egy tényleg új típust... kb csak a gép törzse maradt hasonló, de az is megnyúlt, szóval azt is totál újra kell tesztelni stb... bár szerintem van egy rakás 747-es orruk raktáron, azért lett ilyen, meg a dreamlifter is azért kaphatott ilyen vicces fejet...
így már túl hosszú a 2 emeletes része, nem olyan kecses, a szárnyai is szépek, de valahogy nem illenek hozzá igazán... kicsit torz az összkép... a 747-es nekem a B744-et jelenti... hiába, B744-en nőttem fel, B742 is kicsit fura, de ez...
-
Csorbi
addikt
Aki gyorsan (ma 21:50-ig) idekukkant, láthatja a 747-8-as első repülését!
-
haky
senior tag
válasz
andorra #7154 üzenetére
Ez így van, én is tapasztaltam. FSX-nél ez a határ szerintem 3,6Ghz-től fölfelé. Ha kevés az fps tehát 3,5-3,6Ghz-en 16FPS akkor 4,5Ghz-en se lesz meg a 25FPS
. Ekkor szoktam azt, hogy leszedem a kiegészítőt a francba és csinálok magamnak 1-et sbuilderx+autogen annotator+photoshop-al. Az tuti menni fog 25 helyett 80FPS-el és még szebb is a textúra (igaz nem lesz nagy reptér feeling).
Más: FreeTrack-es kérdésekben nyugodtan írhattok.
[link]
Én ez alapján csináltam. -
andorra
őstag
válasz
Airbus2 #7150 üzenetére
Kizárt, hogy mindenhol meglegyen max beállításokkal, nincs az a Sandy.....
Van egyébként egy olyan holtpont, ahonnan nincs már fsps-ben lényeges továbblépés önmagában a processzor működési frekvencia további emelésével.
FSX-nél nem tudom, hol van ez, FS9-nél, az én rendszeremben 3900MHZ ez a határ.
Ha felmegyek mondjuk 4200MHZ-re akkor a minimális FPS (mindíg ezt nézem) LHBP-n ami egyébként 65-90 között mozog, mondjuk 65 helyett 66-ra nő, aminek már nincs gyakorlati jelentősége. Ha nyitok egy másik ablakban a második monitoromra egy újabb ablakot mondjuk a külső nézetre, akkor kb. megfeleződik az FPS, de akkor is 30 felett lesz a minimum, kritikus helyeken persze. -
haky
senior tag
Kész a fejmozgásérzékelő:
kamera: logitech C100: 2800Ft
LED-ek: Winny kerékpár lámpa (3 fehér LED): 490Ft (ez szétszedhető)
Semmi infra hülyeség semmit sem távolítottam el a kamerából. Gyönyörően mozog a kép, folyamatos és hatalmas lépés játékélmény terén.
munkaórák: megfizethetetlen -
Geryson
addikt
Bakker! Halál nagy gondom van. Megvettem a REX-et és a főoldalon kéri, hogy jelöljem be az FSX.cfg-t, de nem tudom mert nem lát minden könyvtárat. Így meg persze nem enged tovább. Ilyenkor mi a franc van?
-
Airbus2
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy sandy I5 2400-as procit ,2x2 gb 1333Mhz ramokat és
megszeretném kérdezni hogy ennek így van e esélye max grafikán
mennyen az FSX? a vga-at most még nem cseréltem ez egy
HD 4850 512Mb-os ja és csak a Traffic 2005 kieg lesz. -
Korcsii
őstag
válasz
gabitoo88 #7141 üzenetére
yep... wilco wilco... csak nem tudok dönteni, hogy lenne a legjobb
lehet erre mondják, hogy jobb rossz döntést hozni, mint döntésképtelennek lenni...
más: anno itt (vagy max Geryson-nak msn-en) mondtam az EGLL-RJAA vagy egy évvel ezelőtti Overnighters #3 nevezetű BAV groupflight élménybeszámolója kapcsán, hogy milyen különleges érzés volt ébredés után ("másnap") az ottani Formula 1-et nézni... na most lesz BAV World Cargo Formula 1 Charter
mindig az adott országba repkedünk/repkednek (ha volna még időm, repülhetnék velük, de ami igazán bánt, azt sosem eznemrímmel)
sztem tök jó ötlet, egyszer már itt is csináltunk hasonlót, Geryson-nal meg téli olimpia... érdekes érzés
-
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero #7139 üzenetére
képzett irányítók csücsülnek ám a frekiken, megoldják ezt
mondjuk ne egy flyin/groupflight alkalmával akarj mindenáron text-elni, mert akkor lehet nem szívelik a dolgot...
egyébként itthon mindig megkapom, hogy miért textelek... így 2 év után (te jó ég, ez rengeteg) de... mindig megfogadom, hogy ettől meg ettől kezdve csak voice, de akkor is textnél kötök ki végül (vagy receive only - mivel se füles, se mikrofon, így ha nem akarom a családot/lakótársat zavarni, amikor hajnali 2-kor épp leszállok, jobb a fulltext)
-
GrooveHero
addikt
Szóval akkor a squaw box jó progi hozzá? Mármint azzal ne mtudok mit kezdeni, hogy egyszerűen érthetetlen a szöveg? Mert hogy írásban válaszolok, az oké, meg azt is lehet kérni, hogy írjon. Így esténként ez még nem olyan húzós, de ha rengeteg gép szál fel/le LHBP-ről, akkor az már kicsit húzós, hogy közben nekem irogat, más meg dumál közben, és válaszolni kell.
-
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero #7136 üzenetére
elég sok mindent leír, talán csak az óceánátrepülés hiányzik belőle - az mondjuk Magyarországon nem sok van, meg az egy másik történet... addigra úgyis megtalálod az infók forrását, amik segítenek benne...
text nem rossz, másik pozitív előnye, hogy nem kell annyi mindent észben tartani, illetve nem kell egyfolytában a frekit figyelni, mikor szólnak neked... ez kifejezetten jól jön óceánátrepülésnél, vagy ha mást csinálsz a háttérben, és arra is koncentrálnod kell (ejnye, hogy írhatok ilyent)...
RE: Geryson: Londonban meg persze hogy nem illik ilyennel zaklatni az irányítót, mondjuk ott van még ezeregy helyspecifikus szabály, amit szeretik, ha tudsz (-> vatsim uk fórum)... amemit ezzel igazából mondani akarok: ne ott kezdj, egyébként nagy buli
-
Geryson
addikt
válasz
GrooveHero #7136 üzenetére
Hát maga a fónia az nem egy egyszerű dolog, de igazából elég szűk körű szövegkörnyezetben történik. A lényeg majd az lesz, hogy minden elhangozható instrukciót megtanulsz megérteni, vagy éppen mondani. Lévén ez a game egy virtuális térben megy, így itt amúgy még szűkebb a szövegkörnyezet, mert egy csomó tényező itt nem befolyásolja a játékot. Ellenben az a szöveg, amit egy pilóta itt mondhat, mégpedig (leaving cockpit for x mins), azaz hogy kimész a szobából pár percre, az csak itt van.
Keress rá a neten "fónia" segédanyagokra, tananyagokra. A rádiócsekket amúgy kifejezetten utálják nagy repülőtereken. Ha beszélsz és megértik, akkor 5/5 úgyis a vétel, ha nem ennyi, azt akkor meg úgyis mondják. Ez igazából csak ilyen bemelegítő dolog egyes pilótáknál, de mondom én már többször hallottam, hogy beszóltak érte Londonban, New Yorkban és már hallottam a Liszt Ferenc Repülőtéren is.
Amúgy én a helyedben szövegben (írásban) kezdenék kommunikálni. Lassabb, el tudod olvasni és tanulsz közben.
-
GrooveHero
addikt
Szisztok. Ezen a héten kipróbáltam a vatsim-et. Használtam hozzá Servinfót, meg squawboxot. Semmi gond nem lett volna, de ez a beszélgetéses téma nem igazán megy még. Találtam egy-két oldalt, ahol leírták mit hogyan kell, de én úgy tudom, vannak itt szakértők, ezért arra szeretnék valakit kérni, hogy a rédiócsekktől a felszállásig legyen oly kedves, és írja le mit is kell mondanom pontosan.
Az hogy mondok vmit, az még csak oké lenne, de ugye nekem is mondanak vmit. Na és itt a gikszer, hogy felét nem is értem, mármint nem azért, mert nem tudok angolul, hanem mert szimplán kurva szar a hang. Tehát ha magyarul mondaná, akkor sem érteném, mert hadar, recseg, ropog, minden baja van a toronynak, groundnak, meg úgy komplett az egész hóbelebancnak
.És hiába írom neki, hogy most kezdtem, szarik rá, beolvas egy szöveget, aminek 80%-át nem értem és olvassam neki vissza. Há hogyne
Aztá hogyan?
Vagy az a gond, hogy másik progit kellene használni? Vagy esetleg van valami amiről én nem tudok, és azért lehetnek ezek a gondok?
Ha vki tudna segíteni, azt nagyra értékelném. Köszönöm
Hali. -
fatal`
titán
válasz
AirBooms #7122 üzenetére
"Eleftherios Venizelos (full name Elefthérios Kyriákou Venizélos, Greek: Ελευθέριος Κυριάκου Βενιζέλος; 23 August 1864 – 18 March 1936) was an eminent Greek revolutionary, a prominent and illustrious statesman as well as a charismatic leader in the early 20th century."
Szóval egy görög forradalmár volt a 20. század elején.
-
-
Korcsii
őstag
Liszt Ferenc zeneiskolába jártam... ez most jót jelent, vagy rosszat? az egész életem LHBP körül forog, vagy Liszt már megvolt, ne is gondoljak rá?
szerintem évente át kellene nevezni, akinek épp évfordulója van... szerintem kuriózum lennénk! és akkor legalább tényleg csak annyi maradna egy idő után (legalábbis a mindennapi használatban), hogy Budapest International Airport...
egyébként most is Budapest Airport...
...Zrt üzemelteti... gondolom már csak ezért se lehet ez a valódi neve...amúgy gesztusnak szép, persze, de elég légből kapottnak hat, bár az a repülésben nem feltétlenül jelent negatívumot...
-
fatal`
titán
Öcsém...
-
haky
senior tag
Szuper
végre volt időm és átrágtam magam a scenery készítés rejtelmein.
-
Csorbi
addikt
Lehet hogy WingLESS, csak elírták...
"Megkérjük kedves utasainkat, hogy a biztonsági öv becsatolása után szíveskedjenek kidugni az ablakhoz közelebb lévő karjukat az ablakon, és csapkodjanak vele jó erősen, különben soha a büdös életben nem fogjuk elhagyni a kifutópályát"
-
-
fatal`
titán
Malév honlapján, ha próbálsz rá jegyet venni, akkor kiírja a gép típusát.
Szerk.:
11, június 20., hétfő
Indulás: 12:50 Budapest, Magyarország - Ferihegy, 2A. Terminál
Érkezés: 15:20 Szaloniki, Görögország - Makedonia Airport
Légitársaság: Malev Hungarian Airlines MA262
Repülőgép: Boeing 737-800 (Winglets)Indulás: 05:15 Athén, Görögország - Athens Int E. Venizelos
Érkezés: 06:15 Budapest, Magyarország - Ferihegy, 2A. Terminál
Légitársaság: Malev Hungarian Airlines MA231
Repülőgép: Boeing 737-700 -
Csorbi
addikt
Urak, olyan infót ki lehet deríteni, hogy 2011. június 20-án milyen Malév gép repül Szalonikibe 12:30 körül?
Illetve 2011. július 5-én Athénből Budapestre hajnali 5:15-kor?
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #7103 üzenetére
Nagyon jó!
Hát, rohadt nagy mákjuk volt!
Más: felraktam szinte mindent, ma megy a REX. Háááát, azért annyira még sem vagyok elájulva az FPS-től. Nem rossz, de ha megy a "light bloom", akkor pl. felejtős továbbra is LHBP. Ezenkívül a látvány maga nem az az őrület. Az extremly dense add-on és épületek nem azt jelenti, hogy mindenhol az van, hanem azt, hogy körülöttem x km-re van nagyon sok, utána nudli. Ez mondjuk tök hülyén néz ki LHBP 31-es pályáról felszálláskor, ugyanis látsz pár tucat magas házat Óbudán, de körülötte puszta. Azért ez nem egy őrület. Na, majd referálok, hogy milyen az érték mindenfelé.
Japán segélyszállítmányt valaki? Szomaton sztem kiviszek egy gépet. Már voltam Kansai-on, olyan 10-12 órás út lehet. Persze most Tokió lesz inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Facebook és Messenger
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Parfüm topik
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- További aktív témák...
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest