Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
Britishnél feltalálták a szögletes kereket, már zajlanak az éles tesztek

[link]
-
ChipKng
aktív tag
Egy gyors addon kerdes: Most hegesztem ujra ossze az FSX-emet es feltoltam mar a TileProxy addon-t.
Regen volt REX2 Overdrive vagy mi telepitve. Most ugy latom a REX szet lett valasztva texture direct-re meg soft coulds-ra. Tudnak valaki errol nyilatkozni, hogy melyiket erdemes megvenni/felrakni vagy mindkettot? Nincs atfedes?
Mik a legalapabb addon-ok amiket erdemes felrakni a Steam Edition-re?
Elore is koszi a valaszokat! -
ChipKng
aktív tag
Most azon töröm a fejem, hogy a Steamet is újratelepítem, de ennek utána kell néznem, hogy megtehetem.e még egyszer újabb vásárlás nélkül.
Persze, hogy megteheted. Ez a Steam lenyege! Veszel full uj gepet, felrakod a steam-et es az eddig megvett osszes jatekod mar telepitheto is online forrasbol. Nem kell vacakolni lemezekkel.
Persze alapfeltetel, hogy ne felejtsd el a felhasznaloi neved+jelszavad.

Mas: van valakinek elado/felesleges TrackIR-es cucca?
Vagy 3D printere? -
RCH663
aktív tag
-
wolruf
őstag
válasz
Kbhont
üzenetére
Jól teszed
Ha ilyen képeket tolsz, akkor meg még jobban 
Picit off: a Saitek szettem mellé (yoke, pedálok, +1 gázkar szett, multi+radio+switch+instrument panel) beszereztem elvileg egy sima force feedbackes joystickot
Ha minden igaz, holnap meg is jön. Már kíváncsi vagyok rá. A cél az volt, hogy amíg a gyerekek picik, tudjak valamennyire repkedni anélkül, hogy a fél lakást át kéne építeni
Utoljára talán az FS 98-at próbáltam force-os joy-jal, nagyon kíváncsi leszek
Végülis akrobata gépet talán el lehet vele kezelgetni
(vagy mindenki kedvencét, az Airbust
) -
-
Gudi
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Sziasztok!
Köszi az elismerést..-)))
Hogy mennyi volt az fps? nem véletlenül nincs kiírva....
De elárulom, hogy ahhoz képest, hogy a setting defaultra volt állítva, meglepően "jó" Fps-t produkált az én közepestől gyengébb gépem, úgy hogy néha felugrott még 12-re is, de átlagban maradt csak 10..-((
Tudom tudom, most mondjátok, hogy így nincs értelme a repülésnek, de ha csinálok egy gyengébb cfg-t, akkor 15-18-al is elmegy..
És nekem élmény volt..-)))) -
Gudi
tag
-
Hardver guruk...!
Segítsetek dönteni! Le cserélnétek a 4,9Ghz kényelmesen menő i3820-at egy Intel Core i7 4930k ami nagy valószínűséggel csak 4.5Ghz ig rángatható?
Szerintetek? -
Sz.Miki
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
Igen FSX gold edition van neki.Ezt szeretné 3 kepernyon futtatni. Sajnos egyáltalán nem ismerem ezt a játékot, viszont nagyon szeretnék segiteni az urnak, 85 éves es ez az álma. Valaha ő is pilóta volt,.mara csak ez maradt neki. Most egy core2duo e7300 es gtx9800 gepen
Futtatja a FS2004-et két monitorral xp alatt. A keret monitorokkal együtt 300e lenne. Sajnos i7 nem férne bele. Benq Gl2250hm monitorokat neztem neki. Köszönöm az eddigi segítséget is. A hardverekhez értek, mivel ez a szakmám, de nem szeretnék semmiből fölöslegeset venni. Mindem téren erre a játékra lenne kihegyezve a konfiguráció. Nem az a lenyeg hogy ultra grafikán legyen 100 fps hanem. Hohy folyamatos repülési elmenyt kapjon. -
Cypresss
senior tag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Ha mondjuk ilyen fps-t akarsz, akkor i7 agyig húzva [link]
Natív nVidia támogatás nincs FSX-hez, P3D-hez van, de ha ragaszkodik az ügyfél az FSX-hez, akkor jó az Ati megoldása is vagy Matrox TripleHead2Go, én is ezt használom otthon [link]
GTX960 4gb az jó, alá már nem érdemes menni.
Ami még fontos a jó SSD nagy tárhellyel a kiegészítők miatt.
RAM-ból elég a 8GB.(#14067) Kbhont: Ez mi, folyamatábra?

-
wd.taz
aktív tag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Én ezen írás után váltottam le a 3570K-t 3770K-ra.
Nálam van tuning is, de igazából a + 2MB Cache az ami számít, de tényleg!
Ha nem is K-s a proci, Z-s alaplapban azt is lehet maxolni, ha jól emlékszem 43-as szorzóval, a BLCK-hoz nem kell nyúlni se és vígan fog muzsikálni.De vegyük sorra a többi komponenst:
A ház: 1x LOGIC M4 USB3.0 fekete mATX ház - nem lesz jó, nem szellőzik megfelelően.
A jó hűtés nagyon fontos! A procira sem elég a gyári hűtő és a VGA is igényli a "huzatot".Rendes ház pl. PCX-nél most akcióban, másik, lényeg, hogy elől-hátul legyen ventilátor.
VGA: Jó a Giga kártya, de ne a picit hanem a 3 ventilátorosat, összességében az halkabb.
A vinyó helyett inkább 2db SSD és egy kisebb vinyó.
Nálam egy 60GB-os van a rendszernek + egy 120GB-os az FSX-nek, egyebek meg az 500-as vinyón.Tazi
-
Sz.Miki
őstag
Nem az a lényeg, hogy maximum grafikán fusson. I7 sajnos már nem fér bele, esetleg vga-ból lehet lejjebb menni?
GTX960 4gb? -
LWhite
tag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Prociból érdemes lenne K-s típust választani, mert az FSX igencsak szereti az órajel emelést, ami viszont együtt jár azzal, hogy egy komolyabb hűtőre is szükség lehet.
Több monitoros rendszernél szerintem egy 4,5 GHz-et ajánlott (lehet) megcélozni, lásd pl.: wd.taz beállításait: i7 3770K (HT letiltva) 4,8GHz .
A magam részéről azért az i7-et ajánlanám, még ha valóban a HT módot le is kell tiltani benne. -
Sz.Miki
őstag
válasz
wd.taz
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged.
Igazából nem magamnak, hanem egy idős úrnak csinálnám, akinek mindene a repülés.
Gondolom az i7 processor azért nem kell neki, mert ha jól olvastam a program nem is képes több magos processort kihajtani.Az alábbi összeállításra gondoltam:
Esetleg I3-6100 is elég lehet neki??
3x BENQ 21,5" GL2250HM 2ms 250cd/m2 1000:1 16:9 FullHD LED-LCD monitor
1x THERMALTAKE Hamburg 530W SMART W0392RE 80plus Bronze box ATX tápegység
1x LOGIC M4 USB3.0 fekete mATX ház 5.537 Ft
1x GIGABYTE GeForce GTX970 4096MB D5 GV-N970IXOC-4GD mini PCI-E3.0 videokártya
1x SAMSUNG SH-224FB/BEBE fekete oem S-ATA DVD író
1x TOSHIBA 1.0TB 7200rpm 32MB DT01ACA100 3,5" S-ATA3 HDD
1x KINGSTON DDR4 8192MB 2133Mhz KVR21N15D8/8 cl15 desktop ram
1x Intel CORE i5 Quad i5-6400 2700MHz/3300MHz 6MB 65W LGA1151 box processzor -
wd.taz
aktív tag
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Szia!
Nekem üzemelt EyeFinity-vel, de ugye a redeonoket nem szereti az FS.
Igazából jól ment, a PMDG NGX-737 nl volt annyi gondom, hogy folyamatosan "karikázott" az egér mutató, így elég nehézkes volt a CDU/FMC felprogramozása.Azóta cseréltem VGA-t GTX970-re, de még nem volt alkalmam kipróbálni Surroundban mert az asztalom költözés közben összement és így nem fér el rajta a három monitor.
Egyébként nálam az volt a jó beállítás, hogy a három monitor össz.értéke + a káva kitakarása (3x1920+ valamennyi). Ezt kérdezni fogja a beállításnál, hogy hogyan akarod.
Lényeg, hogy ha belőtted magát az asztal felbontását, akkor az FS-ben is azt állítsd be.
Az nem ment, hogy pl. ablakban futtattam az FS-t két monitoron és a harmadikon egyéb mást.Konfig az adatlapomon megtekinthető, de
i7 3770K (HT letiltva) 4,8GHz + 8GB RAM 2133MHz + nVidia GTX970 + SSDTazi
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Flight Simulator X-hez szeretnék 3 monitoros gépet összerakni, milyen konfiguráció ajánlott hozzá?
Támogatja a játék az Nvidia 3 monitoros rendszerét?Aki ebben jártas, kérem segítsen.
-
Gudi
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Sajnos egy újabb fejlemény folytán nem tudok fotót küldeni, mert már be sem tudok lépni a STEAM-ba. Ugyanis arra gondoltam, hogy legegyszerűbb lesz unistallálni a repcsit, és újra feltelepíteni. Elővettem az Oibit unistaller bevált programomat, és szépen unistalláltam a gépet.Ellenőrizni szerettem volna, hogy eltünt-e a gép a listából, de a STEAM azt írta, hogy nem lehet a játékot indítani (hiányzó futtatható fájl). Megnéztem a Támogatásban hogy mi a teendő ilyenkor, és végicsináltam a javasolt hibaelhárítást, de eredménytelenül...
Most azon töröm a fejem, hogy a Steamet is újratelepítem, de ennek utána kell néznem, hogy megtehetem.e még egyszer újabb vásárlás nélkül..
Ha ez sikerül, és újra tudom tenni a cuccot meg a gépet akkor remélem már hiba nélkül fog futni, és okafogyott lesz a fotó küldése..
-
Gudi
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek (már ki tudja hányadszor...)
Az a helyzet, hogy a szeretett PMDG 737-800 NGX gépemen az a jelenség fordult elő, hogy az FMC programozásánál az utóbbi , egyébként csak próbaként az adatbázisból beimportált útvonalat egyszerűen nem tudom kitörölni, sőt a POS INIT menüben a REF AIRPORT-ot sem tudom betenni a helyére, mert a Ref Airport felirat az LSK 1 és az LSK 2 közé van lecsúcsva belül, és a gate is eggyel lejjebb van, és nem fogad el semmit.
Mi lehet a baj? Tud valaki válaszolni? Nagyon megköszönném! Egyébként ez még nem fordult elő, végre minden szuperul működött egész mostanáig..
Szóval hogyan kell az FMC- "újraindítani"?
Köszi -
Sziasztok!
Frafs-ben van otthol valaki? -
schawo
titán
A Flight School kiadását homályos indokokra hivatkozva a kiadás előtt három nappal egy hónappal elhalasztották...
-
Cypresss
senior tag
Következő kérdés:
Melyik volt a világ első közösségi finanszírozásban épült repülőtér a bolygón?
-
-
czakof1946
tag
Korábban írtam, hogy az új gépemre nem tudtam felteni az FSX-et Win8.1 alá. Felraktuk a Win 7-et és rendben üzemel az FSX.
i3, 4gb ram-ról i7 16gb ram-ra váltás jelentős változást hozott, mint minőségben, mint sebességben
-
czakof1946
tag
Üdv!
Keresem Lénárth János: Airbus iskola 1. részét.
A 2. /Műszerek/ és a 3. /MCDU és kezelése/ rész megvan.
A neten már egyik rész sincs meg. Én is sok évvel ezelőtt töltöttem le és nyomtattam ki.
Szeretnék foglalkozni az Airbus A320/21-el.
Ha van valakinek tapasztalata, gyakorlata a programozásában kezelésében és vállalkozna egy kis oktatásra a Skypen keresztül, megköszönném. Bármikor 1-1 órát tanulgatnám.
Videókat nézegetek. De az angol nyelvnek nem vagyok birtokában és így elég nehéz követni a magyarázatot.Kösz
-
Cypresss
senior tag
Következő kérdés: Mi ez?
Vadászgép
Helikopter
Drón
-
-
-
wolruf
őstag
Hopsz. Mindenkinek észben van, hogy április 26-án elvileg heppöning?

Dovetail Games Flight School -
wolruf
őstag
Rossz embert kérdezel, én találtam egyszer egy kupacot, ami átkonvertálja élénkebb színekre a gyári textúrákat, meg egy-két reptér rajzot módosít, de én mást nem szoktam feltenni.
Van egy-két flite-os megvett gépem, meg az Airbus Extended, de a gyermekeim miatt én már az FSX SE-t sem próbáltam ki (mennek alatta ezek az addonok egyáltalán?
).
Nem volt kedvem lemezekről telepíteni az eredeti lemezekről, mert az fél élet
Steam-ről viszont 20 perc alatt lerántotta a 16 gigát 
-
wolruf
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Szerintem menjen nyíltan, én majd a végén beírom az ötöt utánatok és várom a csodát
Ez így fair 
Hogy picit on is legyen... Tegnap újratelepítettem az egész gépem, mert az olyan vicces dolog (na jó, került bele a rendszernek is SSD...). Az első, ami a driverek után települt, igen, az FSX SE volt. Gyorsan kipróbáltam szűz állapotában, hát hihetetlen (ronda) és valami fantasztikus (an gyors). Bármiféle addon vagy hardverek nélkül őrült sebességgel fut 1680x1050-ben full-full-full-ban
Ha nem lenne ilyen hihetetlen őrült randa, fel sem tennék hozzá semmit
De fel fogok 
-
Korcsii
őstag
Annak a küldinek van egy Advanced Ultra Expert Extreme High level változata is... avagy amikor a mesh-t piszkáló kiegészítő totál átrendezi a terepet, ami miatt a checkpointok még lehetetlenebb helyen vannak. De nem is ez az egész szépsége, hanem ahol landolni kell, az egy kb 100 láb magasságban lebegő átlátszó salakréteg.

Nem mondom, hogy szűz FSX-szel egyszerűbb a küldiket teljesíteni, de lehet.

Kbhont: az durva, hogy még vízesés is van!
-
sqpp
őstag
válasz
Kbhont
üzenetére
Szép, biztosan nem volt egyszerű..
Én most a missionoket csinálom még, mert sose vittem végig úgy igazán. A canyon-os küldi kifog rajtam.. próbálok lelassítani ahogy csak lehet, de olyan rövid a kifutó + még hegyek is veszik körbe.. ritka nehéz..
Pedig elvileg beginner.. -
-
sqpp
őstag
Még egy utolsó kérdés.. Az FSX Steam Edition-el nyomom, szerintetek a Prepar3D -t megvegyem? Csak mert DX11-es a kártyám, meg gondolkodok a proci upgrade-en is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS + Cellular - 98%, full dobz - Apple garancia (202)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot! - A szállítást állom!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)