Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam beköszönök. Én is leálltam (mint valami narkós), ettől függetlenül olvasom a topikot, viszont az új rész érdekes lesz, tehát nagyon várom.

Jó látni 1-2 régi "motorost" itt, akivel még 2007-ben kezdtük ezt az egészet.
Jesszusom annak már 12 éve annak. 
-
haky
senior tag
válasz
wolruf
üzenetére
Az autogent maxra húztam és meg sem érzi a gép. Nem emlékszem milyen volt a másik FSX-el, de azt tudom, hogy sokat szórakoztam vele és csak közepes beállításokon használtam. Most tele vagyok fákkal aminek meg van a hátránya: sárkánnyal nem tudok erdős területen leszállni a sok fa miatt

-
haky
senior tag
Kipróbáltam a multiplayer részét. Nagyon jó! Saját szervert is lehet létrehozni és kóddal levédeni tehát ha összejön a jobb csapat akkor gyönyörű kötelékrepülést lehet szervezni, vagy egy nagyobb túrát, esetleg P-51-el versenyt
. A többi már csak a fantázián múlik. 
-
haky
senior tag
válasz
LWhite
üzenetére
Az a furcsa, hogy nem kell patch-el szórakozni. Működik szépen W8.1 alatt, egyedül a widescreen miatt nyúltam most bele a cfg-be. 40FPS-re limitálva van a notebook-om nvidia inspectorral. De azt stabilan tartja FULL HD-n (ez a notebook natív felbontása). CPU. I5-4200H (gyári emelt órajales 4200M) 2.8Ghz-3,4Ghz, 8GB RAM, 250GB Samu 840 EVO SSD, GTX-860M 4GB GDDR5 Maxwell. Lenovo Y50-70
A többit meglátjuk ha kiegészítőkkel megtűzdelem. Szerintem semmivel sem másabb mint a patchekkel ellátott deluxe változat. A multi részét még nem néztem.
-
haky
senior tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Megoldódott a probléma:
élsimítás minősége (driverben) alapból "teljesítményen" volt és áthúztam "minőségre"
Ezzel viszont drasztikusan csökkent az FPS aminek az orvoslása a következő:
1.: FSX-ben élsimítás kikapcs
2.: driverben élsimítás bekapcsdrivert értsd CCC-nek
Most már szép, jó és gyors.
-
haky
senior tag
Melyik eszik több FPS-t? A PMDG 737 NGX vagy az iFly 737 NGX?
-
haky
senior tag
Az jutott eszembe, hogy mi lenne ha a Turbo Boost-ot belőném a BIOS-ban (most le van tiltva) és engedném neki, mondjuk 5Ghz-ig?! Azért gondoltam, mert sok helyen csak az egyik mag megy 100%-on (többnyire persze mind a 4 megy szépen) az összes többi meg pihen az FPS pedig 20 körül van. Na most ilyen helyzetben nem 4Ghz-en menne az az 1 mag, hanem 5Ghz-en.
-
haky
senior tag
Én már régebben megcsináltam baseball sapkával és működik. Most akarok egy újat csinálni ami kicsit profibb lesz. A kamera amit használok és nem kell az IR szűrőt sem eltávolítani Logitech C100, viszont én fehér LED-es kerékpár lámpát szedtem szét. A lámpa 500Ft a Tescoban
. Kicsit megcsiszolod a tetejét és kész. 
-
haky
senior tag
Bocsánat, hogy csak most írok, de bicó túrán voltam a hosszú hétvégén.
Én kifejezetten a hangsebességkor megjelenő lökéshullámokra gondoltam, ami az áramlás leváláshoz vezet a lapát felső oldalán (Te csak megváltozásról írtál). Tehát megszűnik a felhajtóerő (jelen esetben a húzó vagy tolóerő). Ez még fontos és nem emlékszem rá, hogy olvastam volna az írásodban, ezért írtam a "majdnem"-et.

Az amit küldtél nem rossz. Ha van még ilyen anyagod akkor jöhet
.A pilóta jogsi szintet meg hagyjuk. Arra elég, hogy az ember botoljon. Igaz is nekünk fotelpilcsiknek ez bőven elég.

Ja és még valami, felőlem részecske szintre is lemehetünk. A diplomámat pont hajtóműből írtam.

-
haky
senior tag
Aerofly FS:
[link]Ezt próbálta már valaki?
-
haky
senior tag
Ha valaki nem ismerné ezt a trükköt:
LHBP FSX 2.0 FPS növelés:
Scenery Complexity-t húzzátok vissza Dense-re. Nem vettem észre, hogy 1db épülettel is kevesebb lenne, az FPS viszont nem keveset ugrott. Ha még lejjebb húzom még jobb, viszont ott textúra hibát vettem észre a pályán. -
haky
senior tag
Ja tényleg a társasággal még nem is osztottam meg azt, hogy január 27-én államvizsgáztam tehát diplomás repülőmérnök lennék repülő sárkány és hajtómű szakcsoportos. Gondoltam megosztom veletek az örömöm.

Munkalehetőség=0.
Pedig nem volt egy egyszerű a suli (Szolnok-volt Kilián Repülőtiszti Főiskola). -
haky
senior tag
Nagyon sajnálom ezt az egészet.

-
haky
senior tag
Írjátok csak nyugodtan ide, legalább van mit olvasni

-
haky
senior tag
Sziasztok!
Sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánok minden Fórumtársamnak!
Üdvözlettel
Laci -
haky
senior tag
Ha majd az FSX motorja is ilyen lesz:
[link] -
haky
senior tag
Na, megint lezuhant mindenki.
-
haky
senior tag
Néztem. Azért az FSX-es elég gépigényes lett: GTX 560+ i5-2500k@4,5Ghz: 27-34 FPS, ha közelítek a főépület felé akkor 38-45 FPS. Igazából folyamatos, olyan mint Aerosoft Innsbruck (FPS szempontjából), csak ott nagyobb terület van kidolgozva. De ami tetszett az a jó magyar vonat
. -
haky
senior tag
Jó Nektek, én meg nem győzöm számolni/írni/rajzolni a diplomamunkámat

-
haky
senior tag
Én meg sárkányozok és ultrakönnyű merevszárnyúzok és le..ok mindent
. VFR forever 
-
haky
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
iFly FSX-es verziója mennyire fogja meg a gépet?
-
haky
senior tag
Már csak 1 vizsga (rep.szerk) és ez a félév is kipipálva. Igaz ez egy 10 kredites tárgy lesz
És nem egyszerű... -
haky
senior tag
Nézegettem most az első hozzászólásokat még 2006 környékén
Ott azt mondtam a húzott 3,4Ghz-es D805-ösre, hogy elég jól megy High-ban. Pffff
Moost meg 4,4-es Sandyvel itt szarakodok... -
haky
senior tag
Weather radart használ valaki VC-ben? Ha igen, akkor melyiket és, hogy tudta beapplikálni?
-
haky
senior tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Nekem jelenleg 125GB-ot foglal az FSX. Ehhez képest a 30GB kórosan sovány

VFR Germany 1-4-ig, Switzerland prof, Madeira, Budapest, Innsbruck, Vienna, Munich, Santorini, REX2, FS Global 2010, UTX Europe. Ez az összes most per pill. -
haky
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
Bíztató

-
haky
senior tag
Airbus X kidobálós dolgairól tud valaki valamit?

-
haky
senior tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Miért futtatod keretben?
-
haky
senior tag
Ha a Budapest scenery-t föl szeretnétek gyorsítani akkor az alábbi fájlokat töröljétek ki az LHBP_AIRPORT/SCENERY mappából (vagy csak helyezzétek át). Próbálgattam, hogy melyik az a doku ami miatt "rossz" (lassú) a scenery: nekem sokat gyorsult!
A fájlok a következők:
anim1.bgl
bus-anim.bgl
pro-anim.bgl
stat-car-lib.bgl
stat-car-pos.bgl
stat-lib.bgl
stat-plane-lib.bgl
stat-plane-pos.bgl
stat-pos.bgl
t1_anim.bgl
t1-static_vehicles-pos.bgl
Természetesen aki szereti az álló (mozdulatlan static) gépeket nézni az ne tegye. Ja még valami: busz sem lesz, de szerintem megéri.
Igazából le akartam cserélni a gyári photosceneryt- mert rossz a felbontása és 900MB helyet foglal és akkor kezdtem el vele szórakozni. -
haky
senior tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Nagyon jó, nem ismertem. -
haky
senior tag
Ezzel a WideFS-el meg lehet azt csinálni, hogy 1 monitor 2 PC? Elvileg LAN-on kell összekapcsolni ez OK, viszont akkor vajon meg lehet azt csinálni, hogy mind a kettő gép ugyanazt a képet,stb számolja? Ha igen, akkor nem kicsi FPS növekedést okozna.
-
haky
senior tag
Az eddig fejlemény:
Hely, gép, beállítás, konfig: ugyanaz.
Windows7 Professional x64 SP1: 31FPS
Windows Vista Business x64 SP2: 40FPSOlvastam 1-2 tesztet a neten és ott láttam, hogy a vista már igencsak feljött, gondoltam egy próbát megér, elvégre az FSX-et is Vistához írták. Eddig nem csalódtam, későbbi tesztek még odébb vannak (ha mindenhol ennyit emelkedik az FPS akkor nem kérdés melyik marad fent. Minden másban se lassabb a Vista mint a W7 most nekem. Gyengébbek kedvéért aki nem tudná a Vista a Windows 6.0 a W7 pedig a 6.1. Tehát egyazon oprendszerről van szó.
-
haky
senior tag
Szakdogám egyik főszereplője:
[link]
-
haky
senior tag
válasz
andorra
üzenetére
Azt az egészséges határt akarom megtalálni ahol már fölösleges nagyobb VGA-t bele tenni. Most per pill 4,5Ghz-en megy a 2500k és egy 9800GT 1GB DDR3 van mellette. Majd levonom a következtetéseket, de ami biztos, hogy Aerosoft Budapest v1,5, most 20 alá nem esik és inkább 25-30 között mozog a reptérnél (szóval a 9800GT is és a 4,5Ghz-is jót tett neki). Az FTX ORBX kiegészítői meg még jobbak (jobban is van optimalizálva mint a Budapest), szebbek is. Igazából azt kellene, hogy brutál VGA-t bele tenni (Pl: GTX 570-580) és abból kiindulni. Csak sajnos olyat nem tudok szerezni.
Sajnos most amit tesztelésre tudok használni az HD6850,GT430, 9800GT. Talán egy GTX 460-at tudok szerezni. -
haky
senior tag
Tapasztalat:
FSX SP2 minden beállítás ugyanaz (nem részletezem) egyedül a felbontás nem.
Athlon II X4 640 3Ghz+4GB DDR3 1600+HD68501GB:
Tokyo alap géppel: 21FPS 1024*768-ban
Saját gépemmel (i5-2500k 3.3Ghz-en,DDR3 1600,GT430 1GB) vga ideiglenes:
Tokyo alap géppel: 33FPS 1920*1080-ban.Na ennyit az AMD-ről, full HD-ban meg sem merem nézni. No comment.
A hétvégén lesz lehetőségem egy i3-as és egy i5-ös első generációs gép FSX-es tesztelésére. Mindent hagyok ezeken a beállításokon, hogy össze lehessen hasonlítani a gépeket.Még valami, a VGA (430GT) úgy néz ki itt már elfogy, ha a CPU 3,3Ghz-en megy 1FPS-el lett csak több 4,3Ghz-en. A 6850-el valszeg jobb lenne a helyzet.
-
haky
senior tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Igen. Még fölötte nem próbáltam. Ramok 1600-on 1,65V-on, ezek a gyári értékek. MInden mást fixáltam normálon. Load-line:bekapcsolva. Azt hittem ez normális, hogy alapfeszen 4.3 körül megy egy 2500k. Turbo kikapcsolva ezzel együtt természetesen az a fogyasztási limit is. Minden műs energiagazdálkodás bekapcsolva, így 1,6Ghz-től 4,3Ghz-is szépen játszik a CPU...
Új hozzászólás Aktív témák
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jesszusom annak már 12 éve annak. 

. A többi már csak a fantázián múlik.

Pedig nem volt egy egyszerű a suli (Szolnok-volt Kilián Repülőtiszti Főiskola).

!
Sajnos most amit tesztelésre tudok használni az HD6850,GT430, 9800GT. Talán egy GTX 460-at tudok szerezni.