Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson
üzenetére
igen, valójában itt van a kutya elásva: reinstall előtt nekem is volt pl skanzenem (és elsőre nem tűnt fel, de mintha a kiszolgáló járműveknek szánt aszfaltfestés is hiányozna), csak valahogy most nem akarja az igazságot... igazából nem volt időm/kedvem vacakolni vele, ezért így maradt... de legalább van fps-em, és a reptéren belül minden megvan, ami számít (nem, a skycourt építkezése nem érdekel, majd felrakom, ha elkészül, BAW-ot nem nagyon érintik a megszűnt/új állóhelyek)... de majd a télen lehet ránézek még egyszer...
régen nekem is alulról volt meg a 20fps, 16-18 volt az átlag belső nézetből kb... de mondjuk ez is ezeregy tényezőtől függ, hogy éppen mennyi...
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
én tudom, hogy nálam azzal volt a gond. Ment a gép fel (nem is túl magasra, csak pl. az OPT magasságig) és egyszer csak kapott egy oldallökést pl. (vagy szemből, tök mindegy) és elkezdett esni a sebesség, elkezdett esni és szépen átesett, de úgy, hogy az újjammal nyomtam az F4-et végig!

Amióta pl. beállítottam a "Dynamic Rate of Change"-t 15%-ra azóta nincs gondom. Érdekes, mert a fórumon azt mondták, hogy "0"-ra állítsam. Volt még egy pár dolog, de ez volt a fő beállítás, amit leírtak. Amit sajnálok, hogy így nincs kajak hátszelem a NAT-on az USA-ból hazafelé, ill., hogy a célállomás METAR-ját okosan kell megnézni, mert lebutítja és történetesen pl. törli a szelet. Mondjuk már megtanultam kezelni és nincs gond.ű
Pedig kezdő koromban hogy örültek nekem, amikor szemből szálltam le a kifutóra egy jó nagy reptéren...

AirBooms: Nem, HT off. Na letöltöm és megnézem azzal!
-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
A különböző gépek - a PMDG-n belül is - nem egyformán érzékenyek az időgyorsításra. Én csak akkor használok ilyet, ha a gép előtt tudok maradni, s tudom ellenőrizni, mi történik. Az ASE önmagában nem okozna galibát, de képzeld el mi történik ilyenkor: az időjárás realisztikussá változik, szélirány, erősség a repülés során folyamatosan módosul, mindez négyszeresre felgyorsítva. Ezt adott esetben a PMDG fizikai modellje nem tudja lekövetni a kormányszervekkel, a gázautomatával. Szerintem tuti ez lesz a gond!
Geryson: Örülök, hogy sikerült a tuning. Azonban még mindig be van kapcsolva a HT? Mert én HT-val kapok 4,2 GHz-en 53-54 GFlops-os eredményeket, HToff 62 GFlops körül kellene lennie. Hacsak nem futtatsz a háttérben rengeteg egyéb progit. Amúgy célszerűbb a LinX 0.6.4 progival tesztelened.
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Na, csak feltetted a kérdést itt is.

Egyrészt lehet valóban az időgyorsítás, másrészt én (FS9-nél nem volt ilyen gondom) rengeteged szívtam az ActiveSky beállításaival, mígnem a support fórumban segítettek nekem. Egyszerűen mindig át akart esni a gép, annyira tépte a szél. Azóta soha nem volt ilyen gondom, de nem tudom Te használsz-e AS-t egyáltalán...
AirBooms: Köszi a segítséget, 4.1-en stabilizáltam a gépem, a 4.2 nem ment. Szombat óta megy a gép, 67 fok volt a legmagasabb hőfok, játszom, filmezem, tömörítek, mindent csinálok, meg sem nyekken. A sebességnövekedés amúgy óriási, IntelBurn Test alatt 54 Gigaflop helyett 56.5 Gigaflopokkat csinál, ez történetesen 1.5 milliárd lebegőművelettel több másodpercenként ha jól számolom. De a számok nélkül is hihetetlen a gyorsulás, történetesen 53%-al több az órajelem, ami kegyetlen sok.

-
cintula187
addikt
Az alábbi pmdg 747 kérdésem van.
Utazómagasságon 30.000láb felett egy idő után szép lassan elkezd a gép veszíteni a sebességéből? tólóerőhöz hozzá se nyúlok. Áteséskor maxra tolom a sebességet de anélkül hogy le ne süllyedjek (direkt) kb.1000 lábat nem nő a sebesség. Időgyorsítás 4* -en. -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
Nem fikázásképpen, de elég üres a táj, nálam azért nem így néz ki, dobjak képet? Soha nem mondtam, hogy az én procim a csúcs, de a 4.1 egy i7-nél sztem azért ütős, ennek ellenére nincsennek ilyen FPS-eim. Mondjuk grafika és grafika között hatalmas beállítások vannak, többek között a REX-nél már kapásból irdatlan sokat számít a felbontás, ami nálam max.
-
haky
senior tag
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Áááá, 8600-osom volt, keményen húzva és Ferihegy totál felejtős volt. Most Core i7-ttel, 4.1-re húzva, 6 giga DDR3 hát azt mondom, hogy éppen már használható, de még mindig nincs meg a 20 FPS. Jó, mondjuk sokkal nincs alatt, talán 18 lehet az "átlag", de láttam már jobb eredményt életemben.
FSX, Ferihegy = halál
-
cintula187
addikt
Végre beszereztem még 2gb ramot így 4gb ram van. Újra felraktam FSX hez az aerosoft ferihegyet, így is max. 10fps érhető el
Azt hittem ez javulni fog. -
Geryson
addikt
-
BigStraw
senior tag
Mostanában takaritottam a szobámban és épp kezembe akadt egy origi FS2004 díszcsomagolásban
még régen ajándékozták
Valami mellékprogram járul hozzá vagy van valami extra hogy original???Előre is köszi a válaszokat
régebben elég sokat játszottam flight simulatorral -
gabitoo88
tag
Látom kicsit felpörgött a totyik

-
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
most akkor megint egy kicsit kiegészítve vzsolo-t:
METAR:
offline elég nehéz előcsalogatni... ha használsz valamilyen időjárás generáló programot (REX, ASE), akkor abban általában megtalálható a METAR, de sokszor még a TAF is (google ezmiez), illetve általában még külön kigyűjtve is szerepel a szél, akár ábrával is illusztrálva... esetleg még a neten lehet találni aktuális adatokat megfelelő kulcsszavakkal...
de van beépített ATC is az FSX-ben... ha az ATIS adást választod a menüből (ö után), akkor betekeri neked azt, és abból is ki lhet hámozni a szelet...SID/STAR:
nem, egyáltalán nem mindegy, általában csak egyetlen egy a helyes (bár van, hogy forgalomtól, külső tényezőktől függően eltérőket alkalmaznak)...Ferihegyen (!):
GILE0 gondolom GILEP akart lenni, ami viszont egy olyan pont, amit már tartalmaz a repülési terv útvonal mezője...leszállásnál ugyan így, pl ANEXA az útvonal utolsó pontja, és onnan jön a STAR...
az routefinder és hasonló útvonaltervezők is ezektől a végpontoktól kezdik el tervezni az útvonalat, illetve ezek az utolsó pontjaik... manuálisan tervezve szintén előbb a SID/STAR térképeket kell megnézni, és az alapján megtervezni az útvonal első/utolsó pontját..
ezek után a waypoint nevek után jön általában még szám/betű, ami jelen esetben a pályairányt, és a jobb/bal pályát jelöli..
GILEP3D = GILEP waypoint-ig, 31-es pályairányról, Departure
ANEXA1R = ANEXA waypoint-tól 13-as Right pályára
és akkor itt jön az első csavar:
ANEXA1J = ANEXA waypoint-tól, 13-as Jobb pálya
a kettő között egyébként annyi a különbség, hogy utóbbi 2 (?) waypoint-tal rövidebb... de a valóságban egyébként sem érintik azokat a pontokat túl sűrűn (a jelenlegiek egy részét szintén), mivel ha nincs nagy forgalom, akkor kapják a shortcut-ot...szóval ebből ki is derül, hogy ez nem szentírás, PESTI5Z is egy helyes SID/STAR név lenne, habár PESTI pont nincs a környéken, 5x pályairány sem, Z (=wtf?) sincs, de utalhatna rá, hogy mondjuk Pest felől közelítjük meg a repteret 5-ször Z alakban repülve... elvadult példa, a lényeg, hogy a név nem mindig takarja egyértelműen az útvonal első/utolsó pontját (ugyanakkor térképekről le lehet olvasni, hogy adott nevű SID/STAR merre megy, mi az első/utolsó pontja)...
az FMC-nek viszont jó tulajdonsága (már ha ezt megvalósították a fejlesztők), hogy ha kiválasztod a pályát (szél, ATIS alapján), akkor a másik pályához tartozó SID/STAR-ok eltűnnek... így egy kisebb reptérnél már név alapján meg is van a helyes SID/STAR...
de pl EGLL-en név alapján ne is próbáld... ott pl LOGAN waypoint-ról LAM3A-n keresztül kell repülnöd, mind a négy pálya felé (09L/R, 27L/R), igaz ott még van egy transition rész is, ami elvezet a végső megközelítési egyenesig, jelen esetben LAM-tól... ezt az FMC-ben a pálya és a STAR megadása után kell kiválasztanod a pálya alatt feltűnő listából (jelen esetben LAM-t)...
-
Geryson
addikt
5 Ghz, nem rossz. Én teljesen stabilizáltam a gépemet 4.0 Ghz-n, fantasztikus, egyszerűen fantasztikus az FPS, szavakba sem tudom önteni. Ultra High a scenery és az Autogen, a többi maximumon és 16 FPS körül Luxemburg Aerosoft. Leírhatatlanul más, lehet beruházom mostmár egy GTX285-re és akkor megvan a hab a tortán.
11 órás utam lett volna ELLX-KLAX, de sajnos a hordozható vinyóm bedugásakor kikapcsoltam a főkapcsolót, olyan 5 óra repülés után...
Ügyi vagyok? 
-
vzsolo2225
tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
"Felszállásnál a sidnél vannak felszállási eljárások." - a SID maga a felszállási eljárás.
Egyáltalán nem mindegy, hogy GILE01D, vagy GILE03D. A nevében szereplő szám a pályairánnyal van összefüggésben. Ha 31-es pályáról szállsz fel, akkor GILE03D kell, ha 13-as irányú pályáról, akkor pedig a GILE01D. Ugyanez igaz a transition-ökre is.
A leszállást meg már érintettem EBBEN a "hozzádszólásomban"... -
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
Szuper. Holnap este meg is nézem. Csak azt nem tudom, hogy az általad leírt dolgok...METAR...és társai működnek e offline módban. Mert ugye azért ott még nem tartok/tartunk, hogy Watsim-ben repülljünk...
Viszont lenne még valami.
Felszállásnál a sidnél vannak felszállási eljárások. GILE01D, meg GILE03D, meg ilyesmik, de én úgy tudom, hogy tök mind1, melyiket választod. Viszont mi a helyzet leszálláskor? Ott melyik eljárást kell alkalmazni? Vagy itt is tökmind1? Mert ugye úgy történik, hogy pölö LMML-nél(Málta) az LMML-pont előtti ponthoz kell felprogramozni az FMC-t, aztán STAR, és a többi...na ez után melyik eljárást kell választani?
Remélem vki tud segíteni. Előre is köszi.
Hali. -
haky
senior tag
Na ez kell majd az FSX alá, pedig elvileg ez az s1156 utódja, milyen lesz az s1366 utódja? [link]
-
boeing
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Hát hogy mire nem képes egy repülö!!!!!!,igy is le lehet tenni a gépet ha erős a oldalszél.
Link -
Korcsii
őstag
válasz
nagyjani
üzenetére
kiválasztod a kívánt repülőt és repteret, elindítod, és elmented, de bejelölöd azt a mezőt, hogy az legyen a default...
érdemes lehet néhány dolgot beállítani még a gépen, pl nálam a parking brake is alapból be van húzva... túl sok mindent viszont nem érdemes, mert valószínűleg a beállítások nagy része elveszik, meg az add-on gépek nem ugyanúgy viselkednek sokszor... de a fék az fék mindenhol

-
nagyjani
csendes tag
Kösz a gyors észrevételeket! Nekem is pont az a bajom, hogy a saiteket nem tudom hol kipróbálni, de lehet, hogy az lesz.
Talán lesz egy kis időm aztán újra el kellene kezdeni fsx-ezni picit.
A nyitó oldalon a default kezdő repülőteret át lehet állítani valahogy? -
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
azt hiszem a többiek leírtak szinte mindent, de kis kiegészítés még talán:
METAR-ban keress olyant, hogy 12345KT - ez lesz a szél, jelen esetben 123 fokról, 45 csomóval... aztán fogod a lehetséges pályákat, és megnézed, hogy melyiknél zár be kisebb szöget a szél és a kifutó, pl: előbbi szél mellett, 31L vs 13R:
31L: 310-123=187 >180, tehát 360-187=173 fokos hátszél
13R: 130-123=7 fokos szembeszél
magyarán a 13R lesz a kiszemelt futópályánk, függetlenül attól, hogy melyik irányból közelítjük meg a repteret...ha nagyon oldalszél van, és csak pár fok az eltérés, akkor már majdnem mind1, hogy melyiket válaszod... ha van a közelben más gép, akkor ugyan azt használd, amit ő...
amúgy van rá egy nagyon szép képlet, hogy hogyan lehet kiszámolni a szél irányából és sebességéből, illetve a pálya irányából a hátszél komponenst (FMC általában megteszi helyetted)... általános szabály (főleg pl Ferihegyen a zajkorlátozások miatt), hogy 5 csomóig még nagyjából rendben van, azaz akkora hátszéllel még le lehet szállni... de inkább szemből fújjon, ha lehet, előnyösebb...
ha pedig van ATC (légiforgalmi irányító), akkor megadja még a süllyedés megkezdése előtt, hogy melyikre számíts, és ez általában az AITS adásban is benne van...
a gép orra meg egész megközelítés alatt felfelé néz (ugye?) szóval nincs mit felhúzni
ha mégis, akkor valószínűleg túl gyorsan mész (vagy nagyon rossz a robot)... én mondjuk 1-2000 láb alatt már mindig kézzel viszem, sokkal jobb...nagyjani:
saitek jó, viszont a cyborg x-ről rengeteg olyan kritika van fent a neten, hogy "lötyög", azaz túl nagy a deadzone (1 cm talán?)... de személyes tapasztalatom nincs... gondolkodtam rajta én is, mert amúgy bejön kinézetre, de nem találtam még olyan helyet (pár hónapja már nem is kerestem), ahol meg lehetett volna nézni testközelből... -
Geryson
addikt
válasz
nagyjani
üzenetére
Nekem anno force-os joyom volt, Saitek USB Gold vagy milyen. Baromi nagy élmény volt, főleg miután feltettem az FS Force nevű kiegészítőt (akkor még FS9-el repültem). Hát kisgépezésnél bepössentettem, akkora feeling volt. Nagyon sajnáltam amikor megvettem a szarvat, hogy itt nincs force, kimondottan hiányzik. A gyári FS force-a eszetlen, ez az FS Force tette fel az "i"-re a pontot!
-
GrooveHero
addikt
Én Logitech 3d Extreme-et vettem 10k magasságában. VAn rajta egy gázkar, meg jópár gomb. Nekem elég. Kicsit furcsa, mert havernak X-52-es Saitek van, és annak a Joystickja nagyon laza, furcsa is, de meg lehet szokni, hogy ez kicsit nehezebb.
-
nagyjani
csendes tag
Logitech force 3d, Saitek cyborg x. A saiteken dupla gázkar van, és szerintem finomabb is, viszont nem erővisszacsatolásos. A logitech az az, viszont olyan gyérnek tűnik. 15ezernél többet nem szánnék rá, ezek az körül vannak. Szerintetek melyiknek van értelme? A force feedback jó dolog?
Kösz! -
Kosztinho
tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
A röviditések csak röviden, tömören
:
AIRAC: az az adatbázis, ami alapján az FMC dolgozik (repterek, waypointok, SID, STAR, stb..)METAR: meteorológiai jelentés. Le tudod kérni az ATCtől, ha behangolod az ATIS-t. (Hogy hogy kell értelmezni, az már másik történet
)ATC: légiforgalom-irányító.
-
vzsolo2225
tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Megtudod a leszállási futópályát az ATC-től/METAR-ból, majd meg kell adnod a TMA belépőponttól (ami az utolsó útvonalpontod) a kapott futópályához vezetó STAR-t és/vagy Transitiont, így - ha minden oké - olyan útvonalon jutsz el a végső egyenesig, ahonnan le kell tudnod rakni a gépet műszeres leszállító rendszerrel, vizuálisan, vagy akárhogy (feltéve persze, hogy a reptér képes ekkora gépek fogadására, és ennek megfelelő eljárásokat dolgoztak ki).
"Mert ugye azt még nem látom a műszerfalon, mert messze van, meg amúgy sem lehet ránagyítani" - kapcsold Plan módba az ND-t és az MCDU-val egyesével végig tudsz lépegetni az útvonalpontokon.
Az FMC-ben beállított szél arra vonatkozik ahol megadod (Take Off oldal, Climb és Descent Forecast oldal, vagy az útvonalpontok), és a robot repülési profil, hajtómű-teljesítmény, sebesség- és fogyasztáskalkulációjához kell. A leszállási futópályához semmi köze az FMC-ben megadott szélértékeknek. A leszállási futópályát a légiforgalmi irányítás határozza meg a futópályán mért szélirányból, és szélsebességből.
"Amúgy a multkor írtál egy dologról, nevezetesen arról, hogy amikor a gép száll le, a hátsó futóműnek kell előbb leérni, mert csak akkor kapcsol be a sugárfordító." - inkább azért kell a főfutónak előbb leérnie, mert ha nem az ér le előbb, akkor azt nem leszállásnak, hanem becsapódásnak hívják.
A sugárfordító, auto brake, stb. a főfutó berugózását érzékeli, tehát azt, ahogy a gép ránehezedik a futóműre. -
GrooveHero
addikt
-
GrooveHero
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
Értem és köszi. De akkor ennek a szélnek van köze ahhoz, amit a feslzállás előtt írok be az FMC-be? mármint hogy ugye ha felhőtlen időben repülök, akkor elméletileg szél sincs,ezért az FMC-be lazán beírom, hogy 0/0

Lehet itt nem stimmel vmi?
Amúgy a multkor írtál egy dologról, nevezetesen arról, hogy amikor a gép száll le, a hátsó futóműnek kell előbb leérni, mert csak akkor kapcsol be a sugárfordító. De van amikor a robotpilóta sem húzza fel az elejét, így nekem kell joystickkal, és néha nem is sikerül, aztán csodálkozok, hogy csak a susnyásban tudok megállni

-
Korcsii
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
vannak olyan eljárások, hogy előbb elrepülsz a reptér felett, és attól x távolságra elkezdesz visszafordulni a végső megközelítési egyenesre... amit a nav display-en megjelenik, az általában le is repülhető (igen, én is futottam már bele bugokba, de az inkább az AIRAC hibája szerintem)...
hogy melyik futópálya lesz, azt meg egyszerű eldöntened: megnézed a METAR-t, és amelyik pályairányra szembeszél van, ott szállsz le... pl 300-ról fúj, akkor 31L... ezért tök felesleg ránagyítani, mert lehet hogy úgy közelebb lenne, de a szél dönt...
ezt a süllyedés megkezdésekor már elég nagy biztonsággal meg lehet mondani, hogy melyik lesz, mert ritkán változik időközben a szélirány...
ha meg van ATC, akkor egyértelmű, megmondja

-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson
üzenetére
hmm... FMC-t nem tudtam már megnézni, mindenesetre a műszerfalon az óra GMT-t mutatott (zulu+1 azaz local-1-et, másképp fogalmazva ha offset nélkül szinkronizálok, akkor beáll az óra zulura, és az FSX egy órával többet vesz local time-nak, azaz az alapján számolja a nap helyzetét)...
ebből nem nagyon látok olyan megoldást, hogy az óra is jót mutasson (FMC nem tudom, hogy független-e az órától), meg a látvány is megfelelő legyen nyári időszámításnál...
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Multkor repültünk haverral egy LHBP-LMML-t...asszem ez Málta. Na mindegy.
A probléma ott kezdődött, hogy cold and dark-nál az MD11-ben mind3 hajtóműben scak 5 tonna üzemanyag van, anekünk kellett feltölteni.
A tolatás simán ment, a felszállás is, aztán jöttek a gondok, de már nem emléxem, hogy mik.
Úgyhogy maradtunk LHBP-n a G39-esen és a G37-esen, egyik heavy, a másik medium, tolattunk, taxiztunk, meg minden, fel is szálltunk, minden szuper volt. A leszállásig. A gond ott kezdődött, hogy már sötét volt mire odaértünk, de ez nem nagy baj. Csak a pilótafülke világítást kéne tudnunk, hol van
Na szóval már nem is emléxem melyik pontnál felprogramoztuk az FMC-t leszálláshoz. A 31L-es kifutót választottuk, de volt egy 13L-es is. Azonban még akkor ott nem láthattuk, hogy nekünk a 31L nem lesz jó, mert ferdén elmegy a kifutó mellett, majd egy hajtűkanyar után akar leszállni, amire tudtommal nem képes egy utasszállító
Szóval az lenne az egyik kérdésem, hogy amikor elkezdem programozni leszálláshoz az FMC-t, akkor honnan a bánatból kellene tudnom, hogy melyik kifutó lesz jó, és melyik nem? Mert ugye azt még nem látom a műszerfalon, mert messze van, meg amúgy sem lehet ránagyítani, meg olyan sok pont van ott, hogy nem is látnám.
Van esetleg vmi "módszersorozat", vagy nem is tudom hogy fogalmazzam...szóval olyan lépések amit ajánlani tudnátok a leszálláshoz? Hátha úgy tuti jó lesz.
Mert amikor már 4-szerre kell visszatöltenem, mert mindíg "leteszem" a gépet, akkor már kicsit kezdek elszomordni:

Ja igen, és még egy apróság a tankolásos dologhoz. Vmivel ki lehet kapcsolni,hogy amikor tankolok, ne ossza el egyenlő arányban az üzemenyagot a három tankban?
Vagy ennek így kell lennie?
Egyelőre köszi ha ezekre választ kapok.
hali. -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
De hát ha offset nélkül szinkronizálsz, azaz ráállsz a magyar időre pontosan, akkor is az FMC automatikusan zuluban ad meg Neked mindent, ő soha nem ad meg local időt az adatokhoz.
Más: ha sikerül ma stabilizálnom a gépet, merthogy újra elkezdtem tegnap, akkor holnap nyomok egy Alaszkát sztem, az olyan 11 óra. Te nem tervezel semmit a 3 napra?
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson
üzenetére
érdekes... télen jó volt, most egy órával kevesebbet mutat, mint kéne... FS-ben ha local 11 óra van, akkor GMT 10-et ír, függetlenül attól, hogy tél/nyár van (dátumot átállítva is)...
viszont ha nyomok egy offset nélküli szinkronizálást, akkor megkapom a valós zulut (0900z) ami pedig jó nekem, mert azt veszi át a gép órája is, azt meg úgy is mindig zulu-ként kezeljük (online főleg)...
sötétedés szempontjából meg szerintem mind1, mert az meg ugye egyenletesen változik egész évben, és az, hogy most azt hány órának hívjuk, lényegtelen... kipróbáltam: ma elvileg 6:42-kor volt napfelkelte... FS local time 5:42, és jön fel a nap...
-
Geryson
addikt
válasz
gabitoo88
üzenetére
Bosszantó egy dolog. Korcsii javaslata mellé még 2 progi: FS real time (én ezt használom) és az FSINN-ben (amivel ugye egyben a VATSIM-re is tudsz csatlakozni) is van ilyen alprogi. Mindkettő ingyenes.
Valahogy az FSINN-ben igazából csak azt sikerült anno beállítanom, hogy a másodperchez szinkronizáljon, magyarul az idő ne csússzon el. Én az FS real time-ban ellenben azt szeretem, hogy ő nem mindig a magyar időt veszi alapul - tehát vannak időzónák, azaz ha New Yorkból indulok és azt mondom neki, hogy a magyar időhöz szinkronizáljon, akkor ő visszapörget 6 órát és láss csodát, amikor hazaérek, akkor pont annyi lesz az idő, mint amennyi itthon.
-
gabitoo88
tag
Az miért van hogy a repülőn az óra elcsúszik a normális időtől? kb 4-5 percet!
-
haky
senior tag
Ezt, h csináltam?
Törölje légyszi a mod. -
Geryson
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Persze, már csak a hab a tortán miatt vágyom arra a 4.0-ra, ha valóban ultrastabil. Hűtés talán nem gond, EZ van, majd nyomok fel progit, mert azt sem tudom most hány fok a proci. A tippeket megköszönöm, akkor egyenlőre nem zavarlak, elbíbelődöm a dolgokkal és ha nagy gond van, akkor zaklatlak.

-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
Elvileg vagyok Skype-on is, de gyakorlatilag éppen költözöm. Pár nap múlva leszek inkább online, addig csak inkább itt tudsz elérni. De épp az imént írtam egy-két ötletet Bundy-nak. Azt neked is átküldhetem. Amúgy közel se várj olyan mértékű további javulást a 3,8-->4,0-4,2 GHz-től, mint amit a 2,67-->3,8 után kaptál. Ellenben készülj fel, hogy a 4 GHz-hez alaposan emelni kell a CPU feszültséget (még akkor is, ha a 3,8-at szinte feszültségemelés nélkül tudja a procid - hacsak valami hihetetlen jó példányt nem fogtál ki), ami drasztikus hőtermelés növekedéssel jár majd. Remélem, van jó hűtésed!

-
Geryson
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Oksa, összeszedek mindent, amúgy D0. Olvastam egy csomó leírást, ha hazamegyek, akkor tesztelem tovább és küldöm az infókat is. Meg tudlak keresni MSN-en vagy Skpe-on is?
Tegnap hatalmas tesztrepülésem volt, volt Ferihegy clearance-delivery, Ferihegy Tower, Budapest Control, Wien Radar, Eurocontrol-West, Maastricht Radar, Brussels Control és Luxemburg Approach. Rég repültem kis távot Európában, de nagyon élvezetes volt, adtak össze-vissza, ráadásul annyian voltak, hogy csomó gépet láttam jobbra-balra nézelődve. Még kaptam egy holdingot is Luxemburg előtt. A húzás meg mesés, alsó hangon olyan 15 FPS, ami még pont elég a tökéletes leszálláshoz, de szerencsére kikerekedik a 20 is legtöbbször. Luxemburg nálam Aerosoft add-on, hasonlóan Ferihegyhez!
-
AirBooms
addikt
Hát egyelőre nem sok olyan program van a gépemen, ami használja a 4 magot (vagy többet). Talán nem is ez az eddigi FS sorozat legnagyobb hibája, hiszen akkoriban még nem létezett asztali gépekben ez a technológia, amikor fejleszteni kezdték őket... Ettől még lehetne jobb az engine...
-
AirBooms
addikt
Ja. Csakhogy innentől kezdve alaplaptól függően már nem érdemes tovább letiltani az i7 proci magjait. Az én Asus lapomban vagy megy mind a négy mag, vagy csak egy. Ennek meg nincs értelme. A négy magból a maradékra jól szét lehet osztani a tobbi progit. A HT meg amúgy is csak virtuális magokat eredményez. S az egész felvetésem nem arra vezethető vissza, hogy hány magot használ, hanem, hogy a HT kikapcsolásával könnyebb stabilizálni 4 GHz-en (vagy fölötte) az i7 procit.
De köszi az észrevételt, ha majd tíz múlva már csak az FSX tesz boldoggá, jó lesz rá emlékezni...
-
AirBooms
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
De, szívesen segítek. A lapod biosa lényegében ugyanolyan, mint az enyém. Milyen steppinges procid van, C0 vagy D0? A ramokkal nem lesz gond. Amit valószínűleg emelned kell, az a Vcore feszültség, esetleg a ram és a qpi feszültség. A CPU tulajdonságoknál pedig érdemes 4 GHz-nél kikapcsolni a HT-t, így alacsonyabb feszültségen eléred a 4 Ghz-et, s kevésbé fog melegedni (vagy tíz fokkal hűvösebb lesz - nem mindegy). Az FSX sem használ nyolc magot, elég az a négy is. (FS9 pedig ugye csak egyet használ.)
Ha elküldöd a lapod Advanced menüjének biosbeállításait privátban, akkor leírom, hogy szerintem mit csinálj a 4 GHz-hez. -
Geryson
addikt
Egyetértek, a külsőt pár pillanat alatt "összedobja" a PMDG, azzal soha nem volt gondjuk, szerintem ez már rég megvan. Tulajdonképpen olyan hatalmasat nem is kell alkotniuk a régi PMDG NG-hez képest szerintem. Baromi kiváncsi vagyok, hogy mennyire lesz stabil a rendszerük, nagyon sokan várják a gépet és valljuk be, baromi régóta ígérik, hogy nagy durranás lesz. Hát kíváncsian várom én is...
Nem akarom elkiabálni, de végre sikerült 3.8-on stabilizálni a gépem, az FPS valami csodás a 2.67-hez képest. Most repültem egy ELLX - LHBP-t, azóta is bekapcsolva a gép és most megyek haza, vagyis vissza Luxemburgba. Ultra High-ra felhúztam az addont, scenery resolution max. és weather is max. Kiváncsi vagyok, az az igazság, hogy béna vagyok, de lehet simán menne a 4.0 is, azért az 50% plusz lenne. Airbooms, nem akarsz segíteni?

-
AirBooms
addikt
Mondjuk a külső kép a legkevésbé macerás és fontos - szerintem. A rendszerek működése, kidolgozottsága, a bugmentes futás sokkal nehezebb feladat, mint az ehhez képest lényegesen egyszerűbb grafikusi munka. Persze ezzel nem akarom lebecsülni ezt a részét sem. De mivel egy terméket a gusztusos megjelenéssel lehet eladni, nem hiszem, hogy a külsővel bajok lesznek - egyszerűen nem az jelenti a munka nagy részét.
Szerintem. -
fatal`
titán
Édes istenem hát ngxet csinálnák már...
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson
üzenetére
nem tökéletes, az tény... nekem is hiányzik jó pár utam (főleg hogy csak az utolsón darabot listázza ki)... flightplan későbbi küldésével, vagy callsign váltással (még az elején), meg ilyesmikkel össze lehet zavarni szegényt... most direkt tűntél el, miután rád írtam? csakmert még az is lehet, hogy valami kapcsolódási gond van (Dolomynum is elvesztett mire leszálltam)...
-
haky
senior tag
válasz
peti800
üzenetére
Meg fogom nézni amint lesz időm rá, de én arra tudok gondolni, hogy ha nincs pontosan kitrimmelve a gép akkor egy egyszerű orsóból könnyen palástorsó lehet, aminek következtében 1.3Mach-nak megfelelő sebességnél rendesen kapja a nehézségi erőt a gép
Azt viszont tudni kell, hogy egy repülőt 1,3-1,5 környéki biztonsági tényezővel tervezik, nem úgy mint a hidakat (10-15). Tehát megesik, h ha túlterheled a sárkányt akkor vége
. -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
Nah, most nézem, hogy a Vataware elmehet a búsba. A múlt heti repülésemnek semmi nyoma nincsen, 2 repülés teljesen hiányzik úgy, hogy ebből a szombati végig online 14.47 perccel Servinfo alapján. Engem nem érdekel abszolúte a stati, de sajnálom, mert most hiányzik az, hogy egy bizonyos chilei repülőtéren soha nem járt CLX, ami történetesen nem igaz. Az Atacama sivatagban voltam és SCAT a reptér neve. Mondjuk írja is a Vataware, hogy nem tud garanciát vállalni a feltüntetett adatok pontosságáért...
Ami viszont érdekes, hogy most kifelé és most hazafelé is bejött egy ATIS a 122.8 és amíg a körzetében voltam, addig nyomta az infót. Megnéztem, EIME, Baldonnel AB a neve és tényleg 122.8 az ATIS, de mondom eddig soha nem vettem ezt észre, pedig 2 hete repültem ugyanígy ezt az utat.
-
peti800
tag
Na, látom neked is meg van a kieg. Olyan kérdésem lenne, (vagy inkább észrevétel) hogy beállítottam törést, stb minden mást hard-ra. 1.3 Mach volt, és sima orsótól kettétört az F-18
Ez a beállítás átlagosan értendő, vagy repcsikre szabva, külön-külön (értem ez alatt, hogy nyilván máshogy viselkedik egy 747 meg egy Cessna) Szóval ilyen lenne ez a gép (nem hinném) vagy vmi más lehet? Előre is köszönöm 
-
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson
üzenetére
láttam, hogy vataware-en a statod tele van olyan utakkal, hogy leszállás + fél óra van logolva, szóval gondoltam, hogy ez a helyzet
de pl BAV-nál van a loggernek egy olyan tulajdonsága is, hogy óránkét posrep-et kell küldeni (magyarul egy gombot megnyomni)...gabitoo-ról viszont tudtam, hogy fordítva csinálja
majd rájön... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
- Pixel 7 pro 128/8
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
így van Bécs.

?

Azt hittem ez javulni fog.

Ez a beállítás átlagosan értendő, vagy repcsikre szabva, külön-külön (értem ez alatt, hogy nyilván máshogy viselkedik egy 747 meg egy Cessna) Szóval ilyen lenne ez a gép (nem hinném) vagy vmi más lehet? Előre is köszönöm