- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sheep
addikt
A fastlaunch volt az első amit próbáltam, nem sikerült azzal sem. Megpróbálom leszedni megint aztán ha nem megy törlöm egy időre, sajnos nincs időm napokig ezzel szórakozni. A fejlesztők meg sz@rjanak sünt hogy egy installert nem képesek összerakni.
Egyelőre most elvagyok a DCS-el. -
wollnerd
aktív tag
Végül is igen, az állandó statikus zaj csak akkor nagyon hallatszik aktív freq mellett, ha még nincs beindítva a motor pl. C172-ben, de azért üresben járó motornál is jobban feltűnik nekem, de állandóan van a szimulátorban, akkor is amikor csend van a ATC részéről. Bug? Tovább játszadoztam a hangcsúszkákkal a hangbeállításokkal, pl. környezeti hangerőt is levettem, így még jobb számomra.
"hozzád vagy a többi körzeten belüli géphez beszélnek"
Akkor az nem bug hogy a szimben az összes repcsinek atc kommunikációját is hallom adott freq-án? A való életben is meg kell (kénytelenek) hallgatniuk a közelükben lévő repcsikhez kötődő kommunikációt a pilótáknak és így mindig figyelniük kell a callsing-re? -
Gudi
tag
Köszi a segítséget! Igen, aktíválom is a gombbal a letekert magasságot, legalábbis azt hiszem, mert nem jelez vissza semmit, nem látni hogy benyomódna, stb..
Egyébként tényleg az FSX ben lévő PMDG 747 vezetésével nem volt semmi gondom ehhez képest.
Itt még egy olyan jelenség is van néha hogy az FMC-ben időnként nem veszi be a P betűt (pl LHBP) néha meg a 0-t, ilyenkor persze nincs értelme a továbbiaknak...
Szóval várjunk a PMDG-re.. -
LWhite
tag
Akkor lehet, hogy lesz némi különbség a látványban. A többi meg még kiforrja magát.
A beállításokkal el lehet szöszölni az optimális megoldásig, nálam nagyrészt high beállítás van, néhány mediummal. Nekem nagyobb javulás a render scaling módosítása, jelenleg 130-on van. Ha visszaveszem 100-ra (vagy 80-90-re), rögtön van egy fps ugrás, de engem zavart az a látvány, ami akkor volt.
Ha már látvány, akkor csatolok néhány screenshot-ot, talán másnak is megjön a kedve, hogy bedobjon egy-két jobban sikerült képet, szebb pillanatot. (A felső sávot a képeken hagytam az fps értékek miatt. Igaz nálam 32-33 körül limitálva van, sokszor menne még fentebb is.)
#17879 Csorbi: igen, néha valóban látható és zavaró a szemcsésedés, valószínűleg inkább photorealistic textúrák fölött (ja és a felhőknél látszik nagyon).
Azt nem tudom tudtátok-e, hogy photorealistic városból kb. 350 körül van, érdemes megnézni őket, igaz eltart egy ideig. -
LWhite
tag
Van esély rá, hogy ezzel a konfiggal el fog futni akár FullHD-ben is, persze csak medium beállításokkal!
Igazából a 4K+high beállítás reális lehet, persze függ a render scaling értéktől. Nekem az sokat dob a megjelenésen, cserébe jobban is dolgozik a VGA.
Gyengébb konfiggal, 2K-ban szépen fut, még NY, meg egyéb nagyvárosok is 25-30 fps körül mozognak. Igaz a legutóbbi UK update után London fölött már jobban elgondolkodik, van, hogy 20 alá is beesik azzal a setuppal, ahol NY vígan muzsikál.
-
Cypresss
senior tag
Hali,
Bár ez valószínűleg nem jelent segítséget neked, én csak azt tudom elmondani, ami a többieknél van. Nekem CP fllight MCP-m van, rákérdeztem náluk és egyelőre nincs FS2020 támogatás, év második felére ígérik. De náluk legalább lesz.
A FlyEngravity viszont azt írta, hogy az az FMC CDU, ami nekem van, biztosan nem lesz támogatott, vegyem meg az újabbat 1700 euroért. :-)Sajnos a te cuccod is régebbi darab már, ahogy látom nem nagyon foglalkoznak vele a gyártók.
-
Csorbi
addikt
Mindenképp kérdezz rá a Supportnál. (is)
-
Cypresss
senior tag
Hát ez elég elmebeteg a képek - az első különösen tetszik - alapján, minden elismerésem.
Te olyan csodabogár lehetsz, mint egy kedves barátom, aki nem talált magának megfelelő minőségű hangfalakat (a Phonar például neki igénytelen és egyébként is egy mainstream márka...), ezért épített magának egy teljes készletet, kb két év alatt végzett is a projekttel, mire neki elfogadható szinten szólt minden.
(Az apja egyébként a Microsoftnál volt fejlesztő, szóval nem hülye a srác.) -
Imádom azt a palit!
Egyszerűen nem tudok olyat kérni, amire azt mondaná, hogy nem!
Végtelenségig megbízható és korrekt! Nem véletlen az egyik legjobb barátom!
Arról már nem is beszélve, hogy az agya, az olyan mintha nem is szerves, hanem egy szerver gép lenne!
Milliárd információt képes azonnal eltárolni és szinte rögvest ki is elemezni! Én fel se fogom hogy mit hallok, Ö már a megoldást is tudja! -
czakof1946
tag
De én hozzá sem nyúltam a trimhez. Az FMC programozásánál a CG-re kattintva kiadja a trim értéket és arra állítottam. De mind ezt a felszállás előtt csináltam. Utánna nem nyúltam a trimhez.
Most nem kattintottam a CG-re és nem oldott le az AP, még a szarvról is levettem a trim állítást.
Majd kiderül
De az még mindég rejtély számomra, hogy miért váltja a nézeteket önállóan. De csak a pmdg 747-nél csinálja. A 737NGX-nél vagy a Airbusnál nincs ez a jelenség. -
Várd meg az idén megjelenő Dovetail változatot. A legfrissebb infók szerint ugyanis kieg szempontjából sajnos nem lesz kompatibilis semmivel. De 64 bit, és DX11. Néhány héten belül (április elején) itt a fizetős demo (
), annak az lesz a neve, hogy Flight School. Ebben nem működik semmilyen kieg, nem is fog, csak néhány repülővel lehet repkedni, de az egész világ és az új motor lesz benne. Ha pedig vannak nélkülözhetetlen kiegészítőid, amik általában kompatibilisek, akkor Prepar3d a helyes irány. Az FSX-et én már kihagynám.
-
Köszi srácok, nekem is bejön...Lassan össze áll ez a dög gép.Még RAM csere és egy darabig eldöcög.
Most Győrben csináltam egy T&G és ott még a repteret egyáltalán nem lehet látni, de a PAPI már fénylik! (pont én is azt figyeltem)
B737el a visualt is műszeresen csinálom LHBP-n...Az oktatom mindig le is szúr érte! - "Sanyika! Tessék kinézni az ablakon és úgy repülni! Ki fogom kapcsolni azokat a kibaszott kijelzőket..."
Itt a szimulátor miatt úgy megszokjuk, hogy a műszerekre hagyatkozunk, hogy a repülés szépsége felett el is repülünk... -
RCH663
aktív tag
Én is jót röhögtem.... Kész.... Csak saját tapasztalatból: Amikor elkezdterm vitorlázni, és már egészen kezdtem magam jól érezni a gépben, és jött a kötél szakadás oktatás. Felkészítve, deklaráltan, ez volt a feladat. Középmagasan bele is oldott az oktató, közölte, Ő csak figyel, oldjam meg a helyzetet. Sikerült üveges tekintettel mérlegelgetve a lehetőséget siklani, eldobva 50 métert az értékes magasságból, ekkor mondta hogy ennyi, övé a gép. Magunk alá leszálltunk egy 180-as fordulóval. Ez kb annyi ideig tartott míg ezt olvastátok. "Éles" helyzetben valahol a csalittosból kellet volna kikanlazni engem a géppel együtt. Később egyedül repülés előtti ellenőrző: Oktató: Én csak ott vagyok nem szólok, ha bele kell nyúlnom vége van. Vége lett. Pusztán azért mert saját magát belhergeli az ember a stresszbe, és hibázik.
Később motoros kiképzésen, hátszeles felszállás gyakorlása, előtt átvettük az elméletet, pontosan tudtam mi fog történni, pár év vitorla és egyéb repkedések után nem igazán éreztem kihívásank a gyakorlat végrehajtását. Oktató látta rajtam hogy "nagyon tudok ma repülni" csendben meghúzta magát az ülésben. Én beszúrtam a gázt, és amikor félig lógó szárnyal sodródtam lefele a pályáról akkor rájöttem hoyg mégsem megy ez annyira, egy kör után izzadt seggel átbeszéltük hogy még gyakszizni kell, hiába megy ez nekem amúgy. És ez kisgép meg vitorla ami azonnal reagál mindentre.... nem 80 tonna.
-
Cypresss
senior tag
-
Cypresss
senior tag
A szomszédban voltam; Svédország, ott 74 volt az indítás és 19,85 a hívásfogádás ára, szerintem is abszolút vállalható számok. Az nem tudom min keresztül ment a kapcsolattartás, de az biztos, hogy a hardvert a telenor adta. Mindenesetre brutál árak, ennyiért lehet megérné magammal vinni egy postagalambot és azt küldeni haza sürgős esetben.
-
Gudi
tag
Szia!
Köszi a választ, nagyon jól bevált az ötlet. Viszont telepítettem egy PMDG 747-400-at és abban a meglepetésben részesültem, hogy a gép gyönyörűen beindul, felpörögnek a hajtóművek, de 1 perc után elsötétül az összes képernyő.... a hajtóművek viszont nem állnak le.
A többi már meglévő géppel (pl PMDG 737NG) ez nem történik, tehát valószínűleg a telepítéssel lehet gond. Mondjuk azt el kell mondanom, hogy nem vásárolt kiegészítőről van szó.....
Szerinted lehet ez a baj, vagy valami olyan jelenség, vagy hiba amit én nem tudok? A mellékelt install txt-t pontosan betartottam, és vagy 5 ször eljátszottam, hátha én vagyok a béna.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, amit előre is köszönök. -
Cypresss
senior tag
-
Geryson
addikt
-
Korcsii
őstag
Jorus, egy ANEXA1J lerepülése hogy zajlik a valóságban? Gondolok itt a süllyedési profilra, illetve a varióra. Mert szinte mindig kapnak rövidítést illetve vektort, szóval a Szlovákok felett nehéz belőni a T/D-t és a veariót is. Egy fokkal könnyebb, ha megmondják, mennyire süllyedjünk ANEXA-ig. De 13-as iránynál még a kb straight-in approach is szóba jöhet, akkor pedig még alacsonyabban kell elérni ANEXA-t. Ha jól tudom IRL ezt tesztelik is a Wizz-nél (illetve a megszakítás nélküli süllyedést).
-
Cypresss
senior tag
A CH Yoke-on ugye elég hülye helyen van a gázkar, ami főleg approach közben zavaró, amikor egy neccesebb szituban jobb kézzel vadul fűrészelsz a gázkarral, miközben ballal próbálod pályavonalon tartani a gépet, de a kormány folyton beleütközik a kezedbe.
Átérzem a problémát, ugyanezzel szenvedek én is.
Ja, ide oldalra tettem hajlékony műanyag pálcikákból határolókat, így még kattan is és meg is akad az egyes fékszárnyállásoknál.
Erről tudnál egy közeli képet posztolni?
A cockpit pedig nagyon szuper, viszont kicsinek tartom a monitort.
(#12020) uRSul:A GTX szerintem tök jó választás, bár nem tudom milyen procival akarod használni?
(#12024) Korcsii: lesz nyilvános link is, vagy jelentkezzek be? Az Aerosoft oldalán semmit nem találni még erről.
Ja igen, küldöm sok szeretettel:
(livery has fully accurate and verified airline options configuration included)
-
Korcsii
őstag
Nem volt még ehhez szerencsém, de végső soron az FSUIPC is biztos tud segíteni.
Ott meg lehet adni, hogy melyik axis legyen a throttle 1-4, illetve akár még reverser-t is (vagy reverser zone-t).
Geryson: 2011-ben vettem meg a 747-est, és eddig még nem bántam meg, hogy nem vártam
(igaz pont utána jelentették be)
-
Cypresss
senior tag
Szia,
Akkor ezekről megkérdeznéd a kollégát:
- két vagy három hajtóműves leszállásnál valamennyi hidraulika kör kap(hat) táplálást? Ha nem, akkor melyiket lehet/kell használni?
- RTO során (nem meghibásodás, hanem forgalmi szituáció miatt) mennyi időt kell kötelezően várni, amíg a fékek visszahűlnek annyira, hogy újra felszállhasson a gép?
- vészsüllyedés esetén mekkora az a vario, amit a gép képes elviselni?
- mekkora az a maximális kitérítő erő, amit a 747-es oldalkormánya képes elviselni? Lehet egyáltalán annyira túlterhelni, hogy leszakadjon egy része?
Ennyi volna és köszönöm.
-
Korcsii
őstag
137 csomó volt a Vref, és 100 alá esett be a sebesség elvileg.
Index-es cikkben annyi igazság lehet, hogy ha nem az A/T-re hagyták volna a tolóerő szabályozását, hanem kézzel végezték volna, akkor előbb észreveszik, hogy lassúak. Állítólag betekertél a Vref-et, aztán nem is foglalkoztak vele, csak a siklópályát keresték, mivel ILS nem volt.
-
wd.taz
aktív tag
A NATGEO-n szoktam nézni a "Katasztrófák Nyomában" és a másik " nem jut eszembe" műsort, ahol légi baleseteket szoktak felgöngyölíteni.
A múltkor volt, hogy egy gép leszállás közben átesett. Ha jól emlékszek, Boeing 737 volt, de biztosan Boeing.
Kézzel akarta elvégezni a leszállást a Kapitány, de a megközelítést még az automata vitte és egyszer csak kilebegtetésbe kezdett a masina alap gázzal, a legények meg nem vették észre, persze fel akarták húzni az orrát, de akkor már késő volt.Lehet, hogy itt is hasonló lehetett?
Tazi
-
@matthew@
őstag
Mennyi idő alatt lehet fejlődni az FSX-ben normálisan? Vagy a mission-ok ebben segítenek is jobban? Mert eddig csak free flight-ot csináltam és nem volt olyan egyszerű, pedig direkt kis géppel repûltem, amit ismerek is a való életből, én vagyok béna vagy az eleje azért nem egyszerű? (Na meg az is hozzájárulhat h csak billentyűvel próbáltam még)
Illetve repülőgép pack-okat lehet leszedni, mert most alapból kb 15 gép van, vagy nincs is több? -
Cypresss
senior tag
Nekem annyiból tetszett nagyon, hogy múlt vs jelen. Mekkorát fordult a világ öt év alatt.
Akkor most (ha jól számolom) négy GH cég van Ferihegyen: Celebi, MGH, Menzies, BUDPORT
Elég ennyi cégre a forgalom? A Menzies pld egy csomó társaságot kiszolgál : CSA (cseh légitársaság), Easy Jet, Germanwings, JET2, Transavia, Aerlingus, Skywork, Tailwind. A BUDPORT aktív egyáltalán ?
-
wolruf
őstag
-
Cypresss
senior tag
Útvonalrepülésre nyilván nem lesz idő, de minden más megoldható, amit írtál.
Általában az a gyakorlat, hogy a párok megbeszélik egymás között, hogy mit repüljenek.[Második videó a Dreamlinerről].
A megállapodás szerint még egy percig mentek a hajtóművek a shutdown előtt.
Utastéri videó holnap érkezik.
(#11238) RCH663: Akkor gondolom neked az "egy tűnyi" kifejezés mond valamit.
-
djfules
tag
Talán hasonló volt azért...
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=365265#nullPersze,hogy felfüggesztik a gyártását, ha valami rossz azt nem gyártják le hogy aztán kijavítsák ez logikus nem? Ha megoldották mehet a gyártás tovább a módósításokkal.
Más tipusoknál is voltak ilyenek csak nagyon régen, de most nem keresek rá...És nem a géppel szerkezetével van gond, hanem az akumlátorokkal:
"Megtörtént a legsúlyosabb lépés: az FAA felszállási tilalmat rendelt el az Egyesült Államokban bejegyzett 787-esekre, amíg a Boeing nem bizonyítja megnyugtatóan a fedélzeten használt akkumulátorok biztonságosságát. A tilalom átmeneti jellegű, és a szövetségi légügyi hivatal azt is hozzáteszi közleményében, hogy a gyártóval együttműködve a hatóság is mindent megtesz annak érdekében, hogy a gépek újra repülhessenek." -
Đusty
addikt
"Érdeklődöm, hogy a szimulátorozás során mire készüljünk. Approach-ozunk, touch-and-go, iskolakörök, vagy akármi, amit kitalálunk ott, ahogy jólesik? "
Szerintem így ebben a sorrendben
, majd ad hoc kitaláljuk. A legtöbb kiegészítő megvan nekik, és beállítják amit kérsz, időjárás, hibaszimulálás stb. A beosztást nem tudom, legutóbb sem volt csak úgy jött az egész, igaz kevesebben voltunk de ez Cypresss területe.
-
Cypresss
senior tag
Mindenki fakezű lesz, tehát emiatt ne idegeskedj.
Egy laza baráti találkozóra készülj, ahol a "csoportterápia" lesz a lényeg, vagyis közös áldozat a szimulátoros repülés oltárán, olyanok által akik valamilyen oknál fogva erre a "szerre" kattantak rá, és nem tudnak - de nem is akarnak - róla lejönni.
Az Airbus X-es tapasztalatokat mindenkinek KÖSZÖNÖM!
HighFly:
Dátum: Jan 19.-hez (szombat) mit szóltok? Mondjuk 12-14 között?
A tapasztalat az, hogy tíz embernél több, már nem jól kezelhető, főleg ha a többség a 737-essel akar repülni, mert ebben az esetben egy iskolakör fér bele a két órás intervallumba.Szerintem max tíz főben határozzuk meg a létszámot.
Akik eddig jeleztek:
Jorus
Rudi50
Korcsii (kérdőjellel)
CintulaBoeing, Geryson, Hunfatal és RCH kollégákat is jó volna személyesen is megismerni.
#11064) Geryson: Jon nagyon tud ám. Azt hiszem azt írta erről a videóról, hogy FSrecorderrel vette fel kétszer (a háttérben felszálló gép is Ő) majd összemixelte és rendelerte a két felvételt. Ennek lett eredménye a videó.
(#11065) BigBlackDog: Bizonyos funkciókat WideFS-sel igen.
#11066) pusi1981: Nem kell tenned sehová, pont jó így. A külön könyvtár azért van, hogy a kb 3x giágnyi adat halmazt oda rakhasd ahová akarod és ne az FSX particióból foglald a helyet. Nekem is így van (E: FSG, H: FSX).
-
Cypresss
senior tag
Gondolom nem csak a flight saftey, hanem a zajterhelés folyamatos csökkentése/korlátozása is kiváltotta ezt a korántsem örömteli változást és a légtér felosztása is sokat változott az elmúlt két évtizedben.
(#10660) boeing: : Ez király volt.
Tök érdekes, hogy a procedure-ek hogy megváltoztak az évek során. Manapság, már 10-es flapset nem is használnak csak az 1-5-15-30-as állásokat. Ezt a "full lights on-t" viszont nem értem. Miért csak MM környékén kapcsoltak fényeket?
#10665) djfules:
3. Androidra nem tudok válaszolni, ha iPad-en megy, elivleg mennie kell Androidon is.
5. Erre annyit tudok mondani, hogy LPMA-n a 05-ös pálya megközelítési térképén van egy ROSARIO, LXGB 09-es APP térképén pedig egy VICTOR nevű ISEC. Egyik sincs a Navigraph adatbázisban, ebben viszont megtaláltam mindkettőt.(#10674) cintula187: A Data Providert és a Display Unitot külön-külön kell telepíteni, majd mindkettőt beállítani és finomhangolni a hálózaton. Ezeken már túl vagy? Szerintem érdemes lenne megkérdezni a fórumon, hogy mi van most az Androidos tabletekkel, mert amit belinkeltél, az már több mint fél éves topic.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bestbuy játékok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független megkímélt 2027.05.06.jótállás.
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Plus 128GB One függő akku 99%
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest