- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH663
aktív tag
Mármint? Kezdjünk szívótér nyomást is magyarázni, meg egyebeket? Próbáltam egyszerűsíteni. Manual pitch, kis szög, nagy szög felszálló teljesítmény egybek szerintem nem első randis témák ebben a kategóriában....
Colos: Azt kifelejtettem, hogy a régebbi gépeknél, főleg vadászgépeknél nem automatán szabályozták a légcsavar szöget, hanem kézzel, az üzemeltetési utasításba volt leírva, hogy milyen "rezsimeken" kellett működtetni. Pl: Felszállásnál kis szög, nagy fordulat, de ez túl melegíti a motort, így felszállás után vissza kell szabályozni, tehát visszább veszed a gázkart, és növeled a légcsavar állásszögét. És ezen ponton hogy ezt hogyan csináljuk, elkezdődik az amit nem írtam le
szívótér nyomás, hengerfej hőmérséklet, porlasztó fűtés, és társai..., ideális utazó beállítás... pillanatok alatt FAA PPL-A vizsga szintre lehet hizlalni a magyarázatot...
-
RCH663
aktív tag
Igen work in progress, rc szimulátor van felhizlava (ami nem baj, mert rendes rep-modell van benne, már ha lehet hinni nekik) lehet belőle valami, a gond hogy tudomásom szerint "pálya" programozott, tehát nem az egész föld van benne, hanem most csak Svájc, de ez változhat.
-
Cypresss
senior tag
Szívből gratula, ez az igazi teljesítmény. Irigyellek.
Ha jól megy a szakmai angol is, akkor talán tudok segíteni, Shannonról jött haza egy barátom tavaly ősszel (Ő is repmérnök, Airbus sárkány vagy szárny, ha jól emlékszem), ha érdekel, keress meg magánban és megadom a számát.
-
Geryson
addikt
Gratula!
Én sok-sok éve a Miskolci Egyetemen koptattam a padokat, mint német nyelvtanár majd szintén pár éve már mint közgazdász végeztem itt Budapesten.
A sulik ellenére világ életemben mint kereskedő dolgoztam és a saját vállalkozásunkban is az volnék, ha éppen nem Prohardverezem.
-
-
Cypresss
senior tag
Nem lesz ilyen, mivel OpenGL 3.0-át használ. Kollégám írja a kód egy részét.
Írtunk róla egy kisebb összefoglalót repszim levlistán.
Elsősorban olyan esetekre kell a motor, ahol szükséges a komoly fizikai szimuláció, viszont nem áll rendelkezésres 300 millió dollár, hogy hardwaresen is megtámogassanak egy ilyen projektet.
Pl építészmérnökök ezzel próbálhatják ki és ismerhetik meg két teljesen különböző anyag találkozása során fellépő feszültségeket.
-
Korcsii
őstag
Tavaly szeptembertől negatív csúcsokat döntögetek repülés terén... gondoltam majd nyáron... aztán most sem jut rá idő
na de vasárnap majd akkorát repülök, hogy csak na
Most épp LKVY rwy 02 final alatt vagyok... Jut eszembe, ide nem is linkeltem... LHZK-n mondhatni elkezdtem a spotterkedést (18-55 kitobi rulz)
-
fatal`
titán
Az 1.6 patch csak FSXre van és csak a kifutót javítja, Szabdság-híd ugyanúgy a vízben nálam.
LHBPből fognak csinálni egy light verziót (gondolom a város meg animációk stb. nélkül) készülget már elvileg, de nem akarnak a fizetős terméknek konkurenciát.
Ennek ellenére pl. érdemes lehet majd vegyíteni az Aerosoft városával, mert nem az eszi az FPS-t, hanem a reptér.
-
Korcsii
őstag
Eddig csak Afrikában repültem vele, ott nem volt gond, a VGA maradt is nyáriasított (némított) beállításokon (kb 5 fps-t számított, 20-30 fölött viszont inkább maradjon csak csendben a VGA
). Most felnéztem EGKK-ra, mégis mi a helyzet egy nagyobb, rendesebb scenery-n...
iFly vs FSX default 737:
VC: 15 vs 22
2d: 20 vs 25
Kívülről:20-30 vs 25-35 -
Korcsii
őstag
fejhallgató valaki? mondjuk ahhoz testesebb fajta kell, meg valami, amivel rendesen rá lehet rögzíteni a ledeket... gondolkoztam már rajta, de annyira még nem kellett, hogy meg is csináljam
meg amennyit én izgek-mozgok repülés közben... nem tudom, mennyire lenne jó... hmm
más: dolgozgatok egy kis elektronikai projekten, amihez kell majd egy usb csatlakozó is (meg valami programozható vezérlő mögé)... tegnapelőtt jött az ötlet, hogy ha már úgyis meglesz, akkor pl a világítás kapcsolókat relatíve olcsón meg lehetne csinálni vele utána, és de faxán nézne az ki
csak nem tudom hogy lehetne rendesen vezérelni vele az FSX-et... de a neten biztos akad leírás, majd ránézek
de egyelőre örülök, ha az eredeti terv összejön
-
Géjza
őstag
Elötte talán density-t és autogent meg air trafficot is kimaxoltam. A gép meg schiphol egyik kifutóján vesztegelt, ahol NL2000 scenery volt aktív. Ha nem ilyen elborult beállítások lettek volna, akkor 20 felett lett volna (szokott lenni) az fps felszálláskor. Levegőben meg 50 (mert ez van beállítva maxnak).
De valóban (régi) vicc, hogy ennyit tud produkálni egy ilyen konfig egy ennyi idős progival.
-
GrooveHero
addikt
Hali. Azért futtatom ablakos módban, mert régebben MD-11-gyel hasítottam a felhőket, az me köztudott, hogy nem szereti az Alt+Tab-ot, pláne, amikor kellett a Servinfo, vagy FlightSim Commander, esetleg más nyalánkságok. Az a gondom, hogy ez a hülye 737-es azé nem jó, mert a szárnyak minden livery esetén ugyanúgy szükék, nekem meg az nem tetszik. Ráadásul már megpróbáltam egy-két livery-t, és most sztem akkor káosz uralkodik abban a mappában, hogy jobban járnék egy reinstallal. Olyan történt uyganis, hogy elrepültem offline-ban az ifly 737-essel Ferihegyről Bécsbe, és bécsben szépen le is kapcsoltam a gépet, ami nálam a lustaság miatt abban merül ki, hogy két vagy több hajtómű leállít, aztán overhead panel--->battery
oszt csókolom. Már túl is vagyok rajta. A gond csak az, hogy ez a 737-es másnap úgy indult, hogy le volt kapcsolva a gép. Na, mondom, ez remek, most akkor cold&dark. Elég jól megcsináltam, elvileg minden megvolt, csak push back hiányzott, hogy megint mehessek. Ja. Hogyne.
Hát rohadtul nem, mert pölö magasságot nem tudtam betekerni. Panel state-nél meg hiába állítom be, hogy before taxi, azt írja ki, hogy engines are not runing, start it manually, or restart FS. Köszi szépen.
Mondjuk lehet a DHL-es csak 2004-re jó. -
fatal`
titán
-
fatal`
titán
-
AirBooms
addikt
Hát én most hozzá toltam 6k-t, s megvettem az Extreme 4-et.
Amúgy a Gigánál egyszer sokáig nem jöttünk rá, miért fagyogatott. Végül észrevettem, hogy olyan vacakul lazán lötyögött az elem az alaplapon, hogy kiesett. Még jó, hogy nem csinált zárlatot... Szóval valami nagyon nem stimmel annál a gyártónál. Most fogtam kézbe az új Asrockot, már érzésre is más.
De mondom, tényleg kívánom, hogy neked jól menjen az UD3, másrészt már eléggé szétoffoltam a topikot...
Elnézést! -
AirBooms
addikt
Hát, nem ismerem a Gigát, mint márkát, pláne az alaplapjait. De én még korábban egyetlen gyártó esetében sem találkoztam olyan alaplappal, amelynek a dobozában mindössze 4 db SATA kábel, egy nagyon gagyi hátlap, ez vékony kis füzet (semmilyen manuál, biosleírás nincs benne), meg egy driver DVD legyen. Ehhez jön még, hogy a legalapabb alkatrészeket rakták rá, s manapság a 4 fázisos CPU feszellátás sem számít éppen nagy durranásnak. A középkategória sem erről szól. Amúgy én még P67-ben nem találkoztam a magyar árlistákon UD2-vel.
De ezzel nem megbántani akartalak. Esküszöm. Úgy gondoltam, üsse kő, kipróbálom a Gigát, s mivel mindenhol azt zengte a sajtó, hogy az új i5 és i7 procihoz nem kell komoly alaplap, mert a tuning egyszerűen egy szorzóemeléssel megoldható, így megnézem, mit tud egy olcsó deszka. Sajnos, sem tuningban, sem megbízhatóságban, sem szolgáltatásban nem ütötte meg nálam az alapot. Pedig tényleg nem volt nagy igényünk az unokaöcsémmel.
Én kívánom, hogy nálad működjön jól! Mert az a lényeg! -
AirBooms
addikt
F3-at raktam fel, ahogy beszereltem a gépet. De én még egy ilyen idióta lapot nem éltem, amióta PC-zek... Szerintem a legtöbb probléma a gyenge tápköréből adódik, de ez csak tipp. Egészen egyszerűen ez olyan, mintha egy S Mercit kiadnának egy 1.0 literes motorral... Úgy ahogy van, alulméretezett, ha bekapcsolod a klímát, kialszanak a lámpák, stb.
Asrock??? Hát, én mondjuk egy Fatal1ty-t vettem, de tökéletes lap. Nem találok rajta fogást. Az eddigi legkellemesebb csalódásom alaplapban. 5.0 GHz-en is stabil benne a 2600K, s még hűteni is lehet, de 24/7-ben 4,9-en használom. Brutális. És iszonyat stabil. Minden undok bosszantó hiba nélkül.
-
Géjza
őstag
45x100, CPU fesz biosban 1.335V (ami le Vdroppol ~1.25-re terheléskor, igazából erről az egy negatív tulajdonságáról tudtam a lapnak és másba nem is futottam bele), memók 1600-in járnak 1.64V-tal, QPI/VTT van még feljebb húzva 1.12V-ra, többi az default. Load line calibration van még engedélyezve, ha jók az emlékeim. Igazából túlzottan nincs kioptimalizálva idő hiányában, de így jár 4.5GHz-en F2-es biossal. Ma este belezuhan egy 128-as SSD (oprendszer+fsx megy majd rá), kiváncsi leszek, hogy mit tud hdd-hez képest
-
AirBooms
addikt
Én most cseréltetem unokaöcsém P67-UD3-asát egy Asrock Extreme4-re... Még egy olyan gagyi, vacak lapot, ami ez a Giga volt... Neki is egy 2500K volt benne, de én még ennyi szívást alaplappal nem éltem. Ráadásul a minősége is nagyon gáz...
Ha még teheted, gyorsan válassz valami mást, legalább egy Giga UD4-et, vagy UD3P-t, de inkább egy Asrock-ot... -
AirBooms
addikt
Hivatalosan igaz. De az 1,65-ös ramokkal is elmegy, sőt, azokat is lehet lejjeb feszelni. A hivatalos ajánlás max. 1,575V, de több gyártó is kimondottan az SB-hez készített 1,65V-os verziókat. Ha SB-t akarsz, először próbáld ki a már meglévő ramjaiddal, ha nem mennek vele, csak akkor cserélj. Amúgy pl. az A-DATA Gamer V2-es 1600-as 2x2-es kitje a legtöbb esetben simán megy 2133 MHz-en, 1866-on biztosan. S 10-11k körül van az ára újonnan garival.
-
-
Géjza
őstag
Kb ugyanazt tudják, de mivel a graf hibák miatt mindent összevissza állítgattam, hogy hátha valami ilyesmi miatt van a gond, így nehéz összemérni a kettőt.
Egyébként úgy néz ki, hogy az 5850-et tartom meg és a 460-at adom el. Kis feszt kapott az 5850 és így elég rendesen megugrott a sebesség (eddig CCC-ben beálítható maxon járt: 775Mhz), jelenleg 900Mhz-en jár 1.15V-tal (1.089 a def). 950-1000 körül (5870 szintje körül vagy talán felette is járhat ekkor) szerintem egyértelműen a 5850-en lesz a nyerő 460-nal szemben.
-
Geryson
addikt
Ezt mondtad?
Add this line to the [Display] section of the FSX.cfg file:
WideViewAspect=True
Kipróbálom, bevallom őszintén olyan 5 éve repülök 16:9-ben, már teljesen megszoktam, hogy ovális, tiszta furcsa lesz...
Valaki belinkelt egy csomó hasznos dolgot, hogy miket lehet húzni az FSX-en különböző beállításokkal, azokból kellene még egy csomót kipróbálni...
-
Géjza
őstag
Nvidia inspectorban azt csináltam meg, amit leírt (kivéve vsync-et off-ra tettem).
FSX-ben light bloom-ot és ground scenery shadows-t kapcsoltam ki, a leírásból (az fsx.cfg-t érintő állítgatásokból) az nhanceres részig csináltam meg mindent.
fsx.cfg backupot ne felejtsétek, ha nekiállnátok
-
Géjza
őstag
Tegnap nvidia inspectorral eljátszadoztam a leírás alapján és most nem laggolt nekem sok felhővel sem. Gyönyörűszép, akadásmentes volt minden szakadó esőben is. FSX.cfg-be is belenyúltam szintén a leírás alapján (nem csináltam még végig), lehet a kettő együtt vagy valamelyik eredményezte ezt. Majd még tesztelgetem, hogy valóban elmúlt-e a laggolás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest