Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Aktív témák
-
helkis
veterán
a lapomhoz 1hónapja jött bios-update, ami megoldotta az SSD-re várakozós témát.. (modjuk ennél csak 5-6sec-et keresgélt az 1-es sata ágon (nálad is ott van?), de akkor is idegesítő volt, most egyből tudja kezelni) [link]
szóval nyaggassátok a gigát többen, biztos lesz megoldás..
-
helkis
veterán
van valakinek tapasztalata olyan raid0-val, amiben 2 különböző SSD van (más vezérlős)?
-
helkis
veterán
itt egy arc (groberts101) érdekeseket mond a CDM-ről és a sandforce-ról (vertex2) : [link]
valaki aki fullos angolól értelmezné hogy mit is mond?, amit én kivettem, hogy maga a teszt miatt romlik a drive sebessége..
létezhet/normális ez? 
-
helkis
veterán
válasz
helkis
üzenetére
vertex2 RIP az U38 típusa érdekelne..
-
helkis
veterán
nálam sem hozta a várt formát.. gyakorlatilag semmi előnyét nem tapasztaltam..

lehet hogy P67-nél van valami javulás
lehet egy intim kérésem? szeretnék egy képet kapni a meztelen SSD-dről

egyik ügyfelemnek a vertex2-ese túláramot kapott, és elfüstölt róla egy 2x5lábú FET (valszeg) hogy pontosan mi volt nem látszik, meg kéne tudni..
mailcímemre tudsz képet küldeni, persze mások segítsége is jöhet..
-
helkis
veterán
friss intel RST driver : 10.1.0.1008 WHQL nemsokára próbálom én is..

-
helkis
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
arra gondolt szvsz, hogy új állapothoz képest eléggé leesik/het a sebessége egy idő után (bár van rá kicsit macerás megoldás), ami kiábrándító lehet egyeseknek.. a többire meg nincsenek akkora számok ráírva, tehát ott meg eleve elfogadja az ember, hogy lassabb..
egyébként adatvesztésről vagy stabilítási gondokról nem tudok. -
helkis
veterán
-
helkis
veterán
nem hagyott nyugodni ez a vertex2 belassulás, nyomtam egy ilyet: [link]
vissza is jöttek a régebbi sebességek..
lehet hogy a trim nem dolgozik elég hatékonyan..

-
helkis
veterán
persze, minden úgy van csinálva ahogy a nagykönyvben le van írva
legfrisebb intel RST-van fent: 10.0.0.1046..megpróbáltam a marvell sata3-a csatin is, de ott még rosszabb lett, asszem elmondhatjuk ssd-hez intel vezérlő való..
ocz fórumon van egy ajánlás sata0 -portra kell dugni a drive-ot, itt valamivel tényleg jobbak az eredmények, de lehet mérési hiba is
viszont kapásból felismeri a bios.. 
szerk: dobok egy képet egy ramdrive-ról, (csináltam valós másolásós méréseket is), hogy ne kavarjon be "semmi" innen/ide történtek az olvasás/írások és hozták a random szekvenciális írás/olvasás sebességet..
ssd-re íráskor elindul 330mb/s-el majd fokozatosan lemegy 80mb/s-re, itt szöszöl 1-2secig majd felmegy 110-130mb/s-ig.. utoljára ilyesmit scsi rendszernél tapasztaltam..

-
helkis
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
ötletem sajna nekem sincs, de ugyanebben a cipőben járok két hét után eléggé megcsappantak az eredmények (random write) első körben kb 5-10%-volt a különbség a CDM 3.0 0fill és a random között, aztán a 270mb/s-ből lett 140mb/s, most kb: 85mb/s..

ja és egy kis bench:
és egy kérdés, lehet a trim-et kézzel futtatni?
-
helkis
veterán
hát igen, manapság nem divat raktárkészletet tartani, a semmiből meg nehéz kölcsönadni..
nekem azt írta egy disztri, hogy ad inkább kedvezőbb árat egy mintadarabra, de csak úgy nem tud küldeni tesztelgetni SSD-t, viszont a tesztet osszam majd vissza a kedvező árért cserébe
.. ezzel nem is lenne gond, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, de pont a minipcie-nél arra lennék kiváncsi, hogy mennyire marketing a 280/275Mb/s-es adat, mennyire fogja vissza a minipcie csatoló az SSD-t.. ha nagyon, akkor meg kidobtam egy rakás lét..a másik ami érdekelne teszt szinten, hogy egy online rádió, torrent a háttérben mennyire fogja vissza a tárolókat, valós használat mellett..
mindenesetre drukkolok, hogy legyen!

-
Aktív témák
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Új 256 Gb-os Micro Sd kártya
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

létezhet/normális ez?

legfrisebb intel RST-van fent: 10.0.0.1046..