Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Aktív témák
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hova kéne ezt írnom, de biztos tudtok nekem segíteni!
Hogyan tudnék bootolni pendriveról? mert ha csak simán rámásolom az ISO file-t akkor azt nem érzékeli bootnál! Kiírni meg nem tudok pendrivera ugye, csak dvd-re!
Mi a megoldás???

-
DV
senior tag
Ilyennel meg nem talakoztam, jobb eredmenyeknek kellene kijonnie.
Atneztem a Samsung es a Lenovo honlapjat es nincs ujabb firmware, marmint ez a legutolso."Can Samsung update the VBM1EL1Q firmware?
No, the VBM1EL1Q firmware can only be updated by Lenovo. (OEM Update Support) ...
FAQ - 06.29.2010" forras.
Lenovo:
Release FWSS11 - MMCRE28G8MXP-0VBL1 (Firmware VBM1EL1Q)(Fix) Correction to existing function
Release FWSS12
(Fix) The firmware update program improvement. (The contents of the firmware is same as the FWSS11). -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem volna hogy az mitol lehet hogy az SSD-m a crystalmark 3.0-val ha 100Mb os teszten van akkor jol porog ha 500 vagy afole megyek akkor az irasi mutatok leesnek (10Mb korul)?

-
Matamata
aktív tag
válasz
james008bond
üzenetére
Sokan nincsenek tisztába vele, hogy milyen lehetőségeket rejt beépítve és inkább vesznek vagy warezolnak helyette valamit. Ettől még vannak olyan esetek ahol nem éppen a legjobb a microsoft beépített(vagy nem beépített) programja, ezt elismerem.
A helyreállítást amúgy én se használom, de mivel ez a lemezkép létrehozós-visszaállítós rész kb teljesen ugyanúgy működik mint bármelyik másik backup program szerintem felesleges lecserélni. -
james008bond
őstag
válasz
Matamata
üzenetére
Ha a winhez adott programok tökéletesek lennének, szerintem senki sem adna pénzt más programokra. És be is zárhatna néhány softverrel foglalkozó cég. De ha nálad jól működik, akkor természetesen használd azt, ami beválik. Nálam sajnos nem működött. Már többedik alkalom ez, sajnos.
-
Matamata
aktív tag
válasz
james008bond
üzenetére
Nem tudom, én meg vagyok vele elégedve. Igaz, hogy nincs is rá nagy szükségem, de amikor utoljára használtam teljesen jól működött. Win7 telepítő dvd-be aztán javításnál kiválasztottam a lemezképet amit még régebben csinált az egész C-ről és szépen visszarakta. Most beállítottam és automatikusan hetente csinál új lemezképet.
Olyanért meg nem fizetek amit alapból adnak az os mellé.Baboon :
Lehet igazatok van. Már jó régen telepítettem és állítgattam be a windows-t és úgy emlékeztem nem törlődnek maguktól. (Az fájt, hogy nem hallottál még róluk. De ez gonoszság volt részemről, mert egyszer mindent meg kell tanulni.) -
DV
senior tag
32.5K+posta, Osembernel.
-
Jakuu
őstag
Eh nem lehet mar kapni Iponban 64GBs Vertex2-t.
A tobbi meg kicsi, ami 30k korul van vagy sebessegukben a gyengebb kategoria.
Ha tud valaki webshopot ahol meg 35k korul lehet kapni SF1200as 64GBs SSD-t ne tartsa vissza es irja mar ide.
En sajnos nem talaltam. -
Baboon
senior tag
válasz
Matamata
üzenetére
Nem kell fájjon, tudom hogy nem látom a rejtett fájlokat.
De azt nem gondoltam, hogy több giga van rejtettben és azt hittem, hogy főleg a winfos mappában eldugogatva ide-oda.
Szerk:
Miután parancssorban tiltottam a hibernációt törlődött a hibernációs file, úgyhogy törlődnek ha kikapcsolod. -
agemate
addikt
Melyik jobb rendszernek?
-Intel X25-V 40GB
-Corsair CSSD-F40GB2Utóbbi szekcenciálisan gyorsabb, 4k-ban hozza az X25 szintjét?
-
james008bond
őstag
válasz
Matamata
üzenetére
Korábban már azt is próbáltam és nálam hidd el egy kalap sz@rt sem ért, akkor amikor Acronis megoldotta. Mint ahogy most is. Volt egy hibás driver telepítés utána jött a bluscreen rendsen. Már csökkentett módban is megpróbáltam a rendszer visszaállítást, csak mikor kezdett leállni a gép, megint kékhalál. Aztán meguntam és jött az Acronis. Még jó hogy vagy 8 év ismerem ezt a progit...és simán megcsinálta a visszaállítást másik winyóról. Lehet megcsinálom a secure zónát is és akkor már bootlemez se kell, elég az F11-et nyomni...
Szerintem a pagefájl és a hyb fájl igenis törlődik, miután letiltod őket. Asszem ezt tapasztaltam. Viszont ha simán letörlöd intézőben, akkor újra visszatelepül. Ja, letiltás után érdemes egy restartot nyomni.
-
Matamata
aktív tag
válasz
james008bond
üzenetére
A biztonsági mentés és helyreállítást kellene használni nem a helyreállítást. Ott nyomsz egy lemezkép létrehozását és nem kell True Image.
#11474 Baboon :
Ez fájt.
Rejtett fájlokat még jó, hogy nem mutatja alapból.
Vezérlőpult: -Mappa beállításai: -nézet fül: Kiveszed a pipát az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése elől és bekapcsolod a rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítését.
Ezután keresd meg ezt a két fájlt és töröld őket, mert attól hogy kikapcsoltad nem törlődnek maguktól.
Ilyen témában meg inkább a Windows 7 topikban kéne kérdezősködnöd. Ott talán találsz olyat aki ért hozzá.#11467 Jakuu :
Minek neked 10 milliós MTBF? A jövő számítástechnika múzeumának akarsz biztosítani egy működő kiállítási darabot, vagy mi?
-
Baboon
senior tag
Oks.
Pagefile-t még megértem de a hibernációt már az első lépésben tiltottam. Sőt a lapozófile-t is 1 órája. Mit keresnek még mindig ott?
Ha rájöttem mi az oka majd jelzem, bár érdekelne, hogy nektek mennyi az írt adatforgalmatok ha nem csináltok semmit csak neteztek pl.
Most nekem 3,3 gigán áll. Ami azt jelentené, hogyha most neteznék egész nap biztos felkúszna 10 gigára. Az egy kicsit soknak tűnik. Mennyi az elfogadható, mennyit irogat a windows magától. -
Baboon
senior tag
Lehet megvan.
Sima winfos intézőben ezt nem is látni:
[link]Szóval mi az isten nyila ez a 4 gigás pageflie.sys és a 3gigás hiberfyl.sys?
Nem tudom ez-e a baj vagy sem, de mondom ezeket nem látom intézőben és gyorsabban fogy a hely mint ahogy maga a winfos mappa nő szóval olyan dolgot kell keresni amit ott nem látok. -
Bodor
veterán
válasz
Baboon
üzenetére
Szia ! Ha nem tudod megnézni a lemezaktivitásnál, hogy mi az a folyamat, ami ír a lemezre, vagy csak annyit ír, hogy system ( ami bármi lehet) akkor esetleg megnézheted a változásokat WinDirStat nevű programmal, amit innen tölthetsz le.Legalább meglátod, hogy pontosan hova is ír az a valami.
Itt egy kis segítség még Foglaljuk vissza a merevlemezt – ingyenes szoftverekkel
Üdv -
Jakuu
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Egyaltalan nem mert az egyik SF-1200as a masik meg SF-1500-as.
-
Jakuu
őstag
válasz
Baboon
üzenetére
Hat az biztos hogy alapbol ir az NTFS.
Az ATI driver is a profiles.xml-be, mondjuk ezt nem ertem en se, hogy miert irkal bele szinte folyamatosan.
Aztan ott vannak a *.log1 file fosok, amikre nem jottem ra hogyan lehetne kikapcsolni.Az is lehet hogy beszedtel valami virust, ellenorizd es a malwarekat is.
-
Baboon
senior tag
Nah kicsit pihentem, gép be volt kapcsolva, de nem hibernálta magát.
2,8 gigát írt ma a gépre eddig, és a windows mappa nőtt 500 megával.
Tipp?
A vírusírtó miért írna a C-re? -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az alábbi SSD-k valamelyikével?
CORSAIR Force 120GB SATA2 SSD 2.5" CSSD-F120GB2-BRKT
OCZ 120GB SATA2 SSD 2,5" Vertex 2 Series OCZSSD2-2VTXE120G
OCZ 120GB PCIE SSD RevoDrive
TOSHIBA 128GB SATA2 MLC TS128GSSD18M-M
-
Jakuu
őstag
SF-1500as OCZ Vertex 2 Pro-t latott valaki a piacon ?
Mert ez a MTBF: 10 million hours megfogott.
-
Baboon
senior tag
válasz
becksim
üzenetére
Becksim:
Gőzöm sincs, lehet. De szerintem ki van kapcsolva.
[link]
Amit itt írnak azt beállítottam.Tévedtem a page file-t nem kapcsoltam ki. Fontos lenne?
Matamata:
Felírtam byte-ra pontosan mi mennyi úgyhogy majd ma kiderül, de ha van progi ami kiírja melyik mappa mérete változott akkor szívesen fogadom. -
james008bond
őstag
Sziasztok!
Tegnap épp egy rendszervisszahúzás után ( Acronis True Image 2010, mert a Win7 beépített rendszervisszaállítója egy nagy F@S, már többször bebizonyosodott róla ), épp láttam működés közben a TRIM-et! Ránézek a szgépre, látom ssd-n 2 GB hely van ( előbb még 25 GB volt )--->megijed, rákatt---->látom, van egy pár TRIM Temp fájl az ssd-n, majd egyik a másik után el is tűnt jó gyorsan----> hely ismét a régi

-
Matamata
aktív tag
válasz
helkis
üzenetére
Hát pl a CCleaner-ben az advanced résznél bepipálod a wipe free space-t és úgy nyomsz egy tisztítást vagy ha a FreeSpaceCleaner-t indítod el bepipált FF-el akkor felülírják és törlik a szabad területet az ssd-n. Ezt elvileg ha megy a trim az oprendszer magától megcsinálja bár úgy látszik ezek szerint a SandForce-os ssd-knél nem kellő hatékonysággal.
Baboon:
Nézd meg a C meghajtódon mik azok amik újonnan keletkeztek vagy utoljára módosultak és sok helyet foglalnak. -
Baboon
senior tag
És tényleg kurvára írodik vmi az ssd-re mert fogy a hely rajta

Ezt nem hiszem el
-
-
helkis
veterán
-
Baboon
senior tag
Már 31,9 Gigára nőtt pedig kimentem fogat mosni...
Háttérben fut:
MSN
Steam
Daemon tools
AVG antivirusKb ennyi.
Utorrent a sima vinyóra van installálva és üres volt teljesen. Tegnap tettem újra a gépet. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Lenne 1-2 kérdésem.
A konfigomat megnézhetitek a nevem alatt.
Ebbe szeretnék SSD-t rakni amin WIN7-es oprendszer lenne.
Alaplap kezeli majd rendesen ? Esetleg valakinek tapasztalata pont ezzel a deszkával van e ?Másik kérdés : Melyiket is ?
- SSD 64Gb A-Data S-596: 28.990,-
- SSD 60Gb Mushkin Callisto Deluxe MKNSSDCL60GB-DX: 33.990,-
- SSD 64Gb Kingston V-Series SNV125-S2/64Gb: 34.500,-
- SSD 60Gb OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGTE60G: 36.990,-
- SSD 60Gb OCZ Vertex OCZSSD2-1VTX60G: 34.750,-
- SSD 60Gb OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G: 37.500,-
- SSD 80Gb Intel X18-M SSDSA1MH080G201: 50.990,-
- SSD 80Gb Intel X25-M SSDSA2MH080G2C1: 47.990,-Legjobb vezérlő,leggyorsabb ? Melyiket ajánljátok ?
Addig is amíg kapok 1-2 választ azért ránézek az SSD-s tesztekre de érdekelne mások váleménye is !
Köszönöm szépen.
-
cszn
őstag
Ha csak a firmware a különbség a két SSD között akkor ez a lényeg, hogy ne kaphassa meg, de ebben az esetben valószínű, hogy nem is engedi feltenni rá. Amíg nem olvasok valami biztos infót erről én nem próbálnám ki.
#11443 Baboon Nem probléma az ha ír az SSD-re.
Gondold el milyen lenne ha nem írna rá!
Ne aggódj csak használd és felejtsd el ezt az elhasználódás dolgot. 
-
Baboon
senior tag
Amióta ezt beírtam 31,5 gigára nőtt az írott anyag pedig a géphez sem nyúltam

-
Bodor
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Én nem tenném rá, gondolom a gyártó nem véletlenül nem ad ki még a sima Phoenix-re új firmware-t. Ha jó lenne a pro-é arra is akkor megkapta volna. Szerintem tönkre is vághatod a nem oda való firmware-vel a sima ssd-t....
Ez az én véleményem. -
helkis
veterán
nem hagyott nyugodni ez a vertex2 belassulás, nyomtam egy ilyet: [link]
vissza is jöttek a régebbi sebességek..
lehet hogy a trim nem dolgozik elég hatékonyan..

-
szepsy
senior tag
Írták, hogy ezeket kikell kapcsolni de hol?
,,A javasoltak szerint swap, prefetch, superfetch, hibernálás, indexelés kikapcsolva "
hibernálást már kikapcsoltam
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
#11413 (bocs az ismétlésért)
Szerintetek lehetséges egy sima G.Skill Phoenix-re rárakni a Phoenix Pro (Max. IOPS-os) firmware-ét?
-
Baboon
senior tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Intel SSDSA2MJ080G2C1
Szép nagy kék doboz, beépítő kerettel.Intel SSDSA2M080G2GC
Kicsi barna doboz, csak ssd-vel.A 2 ssd egy és ugyan az, de a kicsi barna dobozosnál az ssd-re van csavarozva egy fekete műanyag keret. Ha ez lecsavarozod ugyan úgy fog kinézni mint a nagy kék dobozos.
-
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Most kivételesen én kérek tanácsot! Asus Eee pc-be szeretnék 80-120 GB-os TRIM-es ssd-t, hivatalos bolti garanciával, 50-60 K a ráfordítandó összeg. Szerintetek ennél van jobb árban és teljesítményben?? Vagy mit ajánlotok? -
DV
senior tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
A K5 vegu a beepito keretes, link.
-
wutuka
aktív tag
Szerintetek ez rendben van egy X-25V-től?

-
cszn
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Valószínű, hogy ugyanaz a bele a kettőnek és elvileg mennie kéne, úgyhogy csak a szoftveren múlik ami a frissítést csinálja. Ha lehet benne kényszeríteni akkor gut.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
lehet hülyén állok hozzá, de kinézetre is más.
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Tudja valaki mi a különbség a kettő között?
Intel SSDSA2M080G2GC
Intel SSDSA2MJ080G2C1
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges egy sima G.Skill Phoenix-re rárakni a Phoenix Pro (Max. IOPS-os) firmware-ét?
-
Baboon
senior tag
Csak meg ne lássa senki hogy ezt ideírtad

Amúgy sziasztok!
Tegnap megvettem vis.p intel x25-m G2 80gb-os ssd-jét. Teljesen jó, igaz 2TB adatforgalom volt már rajta de még mindig 99%-os.
Solutio:
52 application 30 sec. (ebből hol 5mp, hol 6mp az AVG vírusírtó és hol 2mp, hol 0,9mp az msn)
Amúgy ez a restart eredmény ha 0-ról indítom a gépet akkor hosszabb idő a feléledés kb 8mp-el nem tudom miért. -
Találtam 22ért bolti garis Intel 40GB X25-V-t! A Corsair Vertex 30ast szerintem 17-18ért eladom (amire csak gyártói gar van) és legalább lesz +10GB-om és helyszíni garim!
Sebességbe tudommal jobb az X25-V, nem? -
-Solt-
veterán
válasz
Colos1
üzenetére
Főleg komolyabb szimulátoroknál van jelentős különbség, ahol nagy a látótáv, és sok a betöltendő textúra... ( ArmA2, FSX, RoF )
ArmA2 esetén nálam például teljesen megszűntek a belassulások, amik vinyó alatt sokszor gondot okoztak... a minimum fps is jóval jobb emiatt... az egész játék folyamatosabb.
-
Colos1
őstag
Már akartam írni, néha szó volt itt a játékok teljesítményéről abban az esetben, ha azok nem az SSD -n vannak, hanem egy külön HDD -n.
Itt nem az SSD -ről van szó, az alábbi jelenség akkor is fennáll, ha a rendszer egy külön HDD -n van.
Ha a win háttérműködése egy külön lemezen (fizikai lemez, nem partíció) zajlik, akkor a másik lemezről a játék zavartalanul futhat.
Másrészt egyes játékok szeretik a lapozófájlt, ezért - feltéve hogy a pagefile sem a játékokat tartalmazó lemezen van - a lapozás is gyorsabb, illetve az sem zavarja a játékot a HDD műveletekben.
(Ha SSD -n van a pagefile, akkor meg még gyorsabb.)Emiatt ha észrevenné valaki, hogy ilyen esetben egyes játékok simábban futnak, akkor az nem az SSD miatt van, hanem a 2 lemez párhuzamos működése miatt.
De jelentős gyorsulásra senki ne számítson, ez csak minimális, és nem minden játéknál érezhető.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
Ha op-rendszernek veszek akkor leginkább az IOPS értékek számítanak. Főleg az olvasás értéke. Minél nagyobb, annál jobb. Ebben a nagykirály az Intel, vagy a Kingston M sorozata(ugyanaz mint az intel).
Én azt vettem észre, hogy ha játékot SSD-ről indítod, akkor nem lesz nagyobb az fps. Viszont ténylegesen gyorsabban tölt be a játék ,és jobb lesz a minimum fps. Ilyen microszaggatások(főleg töltés miatt), valamint frame-skippek is megszűntek nálam. -
s.s.j.goku
tag
Értem. Tehát ha azt nem számolom hogy bekrepál az SSD (amit mondjuk gariba cseréltetnék) akkor 5-10 évig simán el lehet vele lenni.Ez jó hír.
Intel X25-V G2 40GB
http://www.argep.hu/product_1172256.html
Erről olvastam jókat.Tudtok esetleg jobb ár/érték arányú vinyót?
Elvileg olvasási idő,elérési idő számit. Irási csak másoláskor.
Ugy terveztem csak Win megy rá.Játékok meg filmek induljanak másik meghajtóról.
Ebben az esetben csak az op rendszer felállása lesz gyors,játék ettől nem lesz gyorsabb.
Jol gondolom?
Viszont ha a játékot is felrakom rá,akkor mondjuk gyorsabban tölt be pályát pl.,fps-em nem lesz nagyobb,ugye?
Bocs hogy ilyeneket kérdezek,de csak most ismerkedem az ssd-kel. -
-
freddirty
senior tag
A Kingston SSDNow V G2 (SNV425-S2/64GB) egész szépen teljesített ebben a tesztben:
http://www.silentpcreview.com/Consumer_SSDs
De vajon lehet-e kapni itthon? (és tényleg olcsóbb-e mint a Vertex 2 OZC?)
Aktív témák
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ne aggódj csak használd és felejtsd el ezt az elhasználódás dolgot.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)