Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
10000 az átlagos élettartalma.
Mit jelent?
Mondjuk van egy 40GB -os SSD -d. Ezt 10000X tudod teleírni, azaz 400000 GB = 390,625 TB írást visel el.
Amúgy van egy funkció, ami kiegyenlíti a cellák elhasználódását, így nem kezd el majd fogyni a mérete, hanem egyszerre fog tönkremenni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
Egy "0"-val kevesebb az írásművelet az MLC-nél és éppen azért, hogy egyenletesen terhelődjenek, egyidejűleg használódjanak el a celllák, ilyen bonyolult a vezérlő.
15-20 év az átlagos használatnál, ez a feltételezhető élettartam a cellák esetében, de persze bármikor meghibásodhat bármi az SSD-ben. -
s.s.j.goku
tag
Hi
Arra gondoltam kiegésziteném a gépemet egy SSD meghajtóval.
Erre telepiteném a Win7-et,másik 2 vinyó maradna háttértárnak.
Kérdésem az lenne hogy 100-300 ezer írásművelet az élettartama egy cellának,ez gyakorlatban mit is jelent?Nem azt ugye hogy 2 év mulva már csak 20G-ás a 40-es SSD ?
Átlagfelhasználónál,játék,film,net mennyi idő alatt mehetnek tönkre,mert hát elég drágák,és nem 1 évre vesz az ember ilyesmit. -
4000 óra és 1,5TB? Nekem most lett nemrég újratelepítve a Win7 és 672 óra alatt 390GB! Az arányában még mindig több! Semmit nem is használok, te meg látom pár cuccot telepítettél!

Amúgy mitől kezdve lesz egy SSD garanciális problémás? Ha elér egy bizonyos %-ot? És az mennyi?
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
30ezer Ft környékén keresek SSD-t (64 GB-ost).
Win7 64bit-et, progikat+office-t tennék rá.Gondolkodom rajta, hogy 2-őt vennék, és a másikra meg játékok mennének...
Mit javasoltok, melyiket érdemes választani?
Én az eddigi infoim alapján erre jutottam:
Corsair Nova 64GB - vezérlő: Indilinx Barefoot ECO
http://www.argep.hu/product_1208081.htmlElőre is köszi!
-
zack
nagyúr
Hát..Nekem csak egy 40Gb Intel vezérlős Kingston van, de ez is már elég sokat letett az asztalra, pedig 4000 óra (98%) és 1,5 TB írási mennyiség van benne.
Úgy tünik a beszámolókból hogy mégis csak az Intel vezérlő tűnik a tutinak, még ha írásban nem is annyira erősek mint a SandForce vezérlős SSD-k. De én ezek után pláne úgy vagyok vele, hogy inkább a megbízhatóság mint az über írási teljesítmény.
-
mtibee
csendes tag
Üdv!
Kingston SNV125-S2/30GB. 15 000 Ft-os SSD...
-
AndrewTdi
addikt
Főleg ha rendszernek van használva. Nekem szerencsére X25-ön fut.
Most azon filózom, hogy benevezzek-e egy Vertex2-re, vagy újítsak még egy Intelt.
Mondjuk játékoknak akarnám, és arra viszont lehet, hogy a vertex2 sem rossz, főleg hogy a játékok miatt sűrűbben mehetne a format és restore. De ennyiért ennyiszer bíbelődni.... hát...
Hát igen, ez a nem mindegy. (képed)
-
-Solt-
veterán
-
AndrewTdi
addikt
Egyre furábban állok ehhez a Vertex2-höz. Holnap akartam rendelni egy 120G-set, de elbizonytalanodok olyanoktól, hogy SSD Life problémák pl.
Meg amit alattam írt Deicide, hogy "belakva" ennyit tud. Akkor szinte mondhatni, hogy azon kívül, hogy eleinte jobban ír egy Vertex2, egy X25-M jobb választás, mert azokról nem lehet semmi panaszt olvasni. Igaz, hogy az OCZ árban jobb.
Pedig a legfelkapottabb mostanság a Vertex2, mégis sok a "nyűg" velük.Vagy ezeket csak én látom így?

-
becksim
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igazad van, most utánanéztem frissen.

Én anno az 1,5 terásakat nézegettem, azok olyan 4-5 wattot esznek idlében, de valamiért az 1,3 watt rémlett nekem tegnap, azért írtam az 1-2-t.
-
Nordic
Közösségépítő
Sajnos a Crystal Disk Info sem jobb. Ezt dobta. Azt hiszem túlságosan új ez a típus. Pedig jó lenne biztosra menni. Csak egy hétig van próbagarim, utána csak a hivatalos gyártói marad.
-
Egy hónap alatt (se) 2% esés (91-89%)... Valami nem stimmel, vagy még mindig azt mondjátok, hogy be fog állni?
Szinte semmi nincs a gépen, csak az alap app-ok, MSN, Office, Firefox, Nero, iTunes, Tcmd stb... De semmi helyzabáló! A leírtakat mindent megcsináltam, sőt szinte mindent áthelyeztem a hdd-re!
Nem para a dolog? Augusztus óta van meg, tehát kb 3 hónapos! -
helkis
veterán
persze, minden úgy van csinálva ahogy a nagykönyvben le van írva
legfrisebb intel RST-van fent: 10.0.0.1046..megpróbáltam a marvell sata3-a csatin is, de ott még rosszabb lett, asszem elmondhatjuk ssd-hez intel vezérlő való..
ocz fórumon van egy ajánlás sata0 -portra kell dugni a drive-ot, itt valamivel tényleg jobbak az eredmények, de lehet mérési hiba is
viszont kapásból felismeri a bios.. 
szerk: dobok egy képet egy ramdrive-ról, (csináltam valós másolásós méréseket is), hogy ne kavarjon be "semmi" innen/ide történtek az olvasás/írások és hozták a random szekvenciális írás/olvasás sebességet..
ssd-re íráskor elindul 330mb/s-el majd fokozatosan lemegy 80mb/s-re, itt szöszöl 1-2secig majd felmegy 110-130mb/s-ig.. utoljára ilyesmit scsi rendszernél tapasztaltam..

-
DV
senior tag
-
helkis
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
ötletem sajna nekem sincs, de ugyanebben a cipőben járok két hét után eléggé megcsappantak az eredmények (random write) első körben kb 5-10%-volt a különbség a CDM 3.0 0fill és a random között, aztán a 270mb/s-ből lett 140mb/s, most kb: 85mb/s..

ja és egy kis bench:
és egy kérdés, lehet a trim-et kézzel futtatni?
-
Nordic
Közösségépítő
Valami jó kis SMART-progit tudtok? Mert a legelterjedtebbek nem igazán tudnak mit kezdeni az SSD-mel, így a kondíciójában sem vagyok 100%-ig biztos. Volt minden próbálva, HD-tune pro-tól a Crystal disk info-ig, de semmi. Egyedül a Hard disk sentinel dobott valamilyen értékeket, de az meg nem egészen SSD-nek való
-
LacCH
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlásában gondolkodom. Tudnátok mondani egy pár típust amit érdemes lenne megvenni? 25-30k-m van rá. A felhasználást tekintve, csak a Windows+alap programok mennének rá és a Photoshop. Ezeket nézegettem:
Intel X25-V G2 40GB, SATA-II vagy
Corsair Force F40 SSD MLCesetleg még vmi más ötlet?
Köszi a segítséget!
-
MiNiM
tag
sziasztok!
találtam egy elég jó notit használtan, i5, stb, nem ez a lényeg. 200lenne 500as winyoval, 220 lenne egy 64es ssd-vel. szerintetek megérné a +20at? (hdd akkor nem jár) -
deicide
veterán
Köszönöm, akkor azért gyorsabb, mint a revo, de továbbra sem értem, hogy egy régebbi vezérlő miért tud szekvenciálisban gyorsabb lenni (ugyanakkor 4k-ban lassabb), vagy egyszerre nem megy a kettő? És igen, a gyári adat az vagy atto, vagy CDM 0x00, mert a másik nem mutat olyan jól...
-
Bodor
veterán
válasz
AndrewTdi
üzenetére
2 éve használok ssd-t raid-ban és én sem tudom már hanyadszorra írom be ide, hogy abszolút nem hiányzik a trim, tökéletesen elvégzi helyette a feladatot a Diskeeper vagy az O&O Defrag 14. Mindenkinek annyi baja van ezzel a trim-mel, fut vagy nem fut, engedélyezve van, vagy nincs, amd rendszeren megy vagy nem?? Trim mániások
Ehh...
Diskeepernél látszik, hogy milyen előtte és utána, látod, hogy működik, és ami a legfontosabb, érzed is hogy gyorsabb tőle a rendszer... -
Bodor
veterán
válasz
szepsy
üzenetére
Barney által belinkelt és atto szerinti méréseinkre alapozva a fontosabb 4k-s eredményeket nézve úgy tűnik, hogy igen, gyorsabb raidban a két ocz vertex2, mint egy db. revo. Bár a revo eredményeket keveslem, lehet beállítás-driver függvénye is.
Hogy miért gyorsabb? A revoban 2 ssd van, egy belső raid vezérlő igazgatja őket amiket nem nagyon ismerünk, nálam pedig az alaplapi intel raid vezérlő fut, ez is fontos lehet, a többit változót nem tudom. Ha majd veszel másik vertex2-öt, akkor mesélek hogyan kell használni. Ha CSAK a 4k olvasást nézzük, akkor úgy tűnik nem érdemes 2 ssd-t raid0-ban futtani, én nem csak azt nézem .... -
Bodor
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Persze: A felső kép szűz állapotában mutatja az eredményeket, a 2. pedig akkor mikor már fel van telepítve a rendszer és programok, a 3. pedig a "nem valós" <ALL 0x00, 0fill>beállításokkal, oprendszerrel.
Ne felejtsük el, hogy amit belinkeltél tesztet, az üres állapotában készült mint látható, mi meg általában úgy mérünk, hogy rajta van az oprendszer. Saját meréseimből kiindulva a gyártók a specifikációknál az üres meghajtók teszteredményeit adják meg, ocz esetében az atto-ét, mert pl. cdm-al mérve 1 db üres meghajtót sehol sincsenek az eredmények.>>>ez látható a legalsó 4. képen.
-
Bodor
veterán
válasz
Barney™
üzenetére
Köszönöm szépen a teszteket! Sokat hezitáltam, hogy 80 GB-os revo-t vegyek vagy 2x64 Gb-os OCZ vetrex2-őt, az utóbbi mellet döntöttem, ezek szerint jól, mert nagyobb a tárhelyem, és sebességben odaver a revo-nak, bár kíváncsi lennék egy 4k és iops tesztben mért adatoknak is CrystalDiskMark-kal és ASSD-vel. Milyen ssd-k vannak raidban, mert az egyhez képest elég furcsák az eredmények, főleg írás terén. Nekem most az atto ezt mutatja.

-
deicide
veterán
válasz
IgnisFatuus
üzenetére
Ez nem így van, Crystaldiskmarkkal is meg lehet mérni, ha a test data-t 0x00-ra rakod, csak az nem ad valós képet, mert azt mutatja, hogy jól tömöríthető adat esetén mennyire képes. Véletlenszerű adatokkal annyit tud, amennyit a benchmark mutat, teszteltem a való életben, másolással a vertexet és egy indilinx vezérlős ssd ugyanabban a gépben, az indilinxes 2x gyorsabban ír.
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
IgnisFatuus
üzenetére
Noh bekapcsoltam a vezérlőn a cache-t, így a kissebb file-okkal gyorsabban dolgozik:
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
Kal-El
üzenetére
Ahoy!
Én F60-ra ruháztam, be most hogy ennyire lement az ára, így dolgozik:
Nem mondom, hogy ez a legjobb, de támpontnak jó lehet.
Ahogy nézem a Vertex is szépen muzsikál.szepsy: ahogy a gyártó fórumát olvasgattam, a Sandforce chipet csak az ATTO-vel lehet rendesen mérni, ne kérdezd miért...
-
aveos
tag
-
szepsy
senior tag
Leszedtem OCZ honlapjáról a vertex 2 höz való 1.23 firmwaret, hogy tegyem fel?
-
aveos
tag
Vettem egy 60gb-os SSD (OCZ Agility 285/275) és nem vagyok meg elégedve a boot ídővel, most 25-30 másodperc (win 7 64bit), mindent úgy csináltam, amit az internetről olvastam, a rendszert látványosabban gyorsabban kezeli.
Kérdésem a következő, hogy lehet a boot időt turbozni+bios beállítás?Nagyon várom a segítséget?
(ASUS P6T SE, 6GB DDR3, Core i940)
-
szepsy
senior tag
Megtaláltam és ott le van írva:9
De mi van ha kikapcsolom, ott van 6 Gb ramom az elég nem?Így több helyem lesz.
Vagy lassabb lesz a gép? -
<MZ/X>
őstag
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de máshol nem találtam neki helyet.
Mostanában elgondolkodtam egy 120GB-os SSD beszerzésén "C" vinyónak (OS, programok, játékok), mellé vennék egy 2TB-os merevlemezt kizárólag adattárolásra (zene, film, fotók, stb.). Az merült fel bennem, hogy napi használat mellett nem fog-e gyorsan tönkremenni a HDD, mivelhogy nem kell mindig pörögnie, ha kell valami azt megnyitom, majd bezárom. Tehát állandóan fel-le pörög, ki-be kapcsol. Ez nem rövidíti meg az élettartamát?

-
Kroni1
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
A TRIM-et le tudod ellenőrizni, hogy működik-e:
"A parancssorban írjuk be (Start Menü > cmd.exe) , hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a beállítás még nem jelenti azt, hogy a TRIM valóban működik. A Windows egy TRIM-et nem támogató SSD-nek vagy HDD-nek is elküldheti a TRIM utasításokat."
Illetve a SSDLife Pro és egyéb tesztprogramok is kiírják, hogy működésben van-e avagy nincs..
-
Colos1
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Ezt én sem tudom, hogy az a vezérlő tudja-e.
A 10.9 -et hónap közben megváltoztatták, mindenféle jelzés nélkül belekerült az 1.2.1.263-as driver, a 210 -es helyére. Ha a hónap elején töltötted le, akkor az a 210 -es, ha a hónap végén, vagy most, akkor pedig a 263 -as driver van benne. Az eszközkezelőben tudod megnézni.
-
Nordic
Közösségépítő
-
-Solt-
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Nem érzem lassúnak, de mondjuk alig két hét után nem is nagyon tudom milyen amikor lassú, vagy milyen amikor optimális az SSD-m működése...
A trimm működésére voltam kíváncsi, azért méricskélek... az aggaszt, hogy folyamatosan romlanak az értékek... ennek gondolom oka van.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Egyébként lassúnak érzed a rendszert vele? Mert lefogadom, ha csak fele ennyit hozna akkor sem vennéd észre a különbséget, csak ha a tesztekek futtatgatod..
A hivatalos adatok nem minden tesztprogram esetében fognak megjelenni pontosan. Mert pl. a Corsair Force is ugyanígy 285/275MB-nak van megadva, CDM-ben a tiédhez hasonló adatokat hozott, ATTO-ban pedig megint kissé más eredményeket kap.. -
Colos1
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Pontosan milyen SSD -d van, és melyik verziójú AMD AHCI -t használod?
Az 1.2.10263 -as verziószámú Inf -jében találtam egy érdekes sort:HKR, "Parameters","AmdXataTrimSupport",%REG_DWORD%, 1
Amikor ezt megláttam, gyorsan megcsináltam a tesztet, ami szerint volt Trim.
De aztán elolvastam ezt.És az én Kingstonom is ilyen, megcsinálja firmware -ből...Szóval nem is biztos, hogy a Trim volt...
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Nekem egy 120GB-s OCZ Vertex II-s van. A hivatalos specifikációi a következőek:
Max Read: up to 285MB/s
Max Write: up to 275MB/s
Sustained Write: up to 250MB/s
Random Write 4KB (Aligned): 50,000 IOPSAz AS SSD szerint nekem pár nappal w7 telepítés után olvasás 208 mb/s, írás 120(!) mb/s. Kevesebb mint két hét eltelte után olvasás: 205 mb/s, írás 80(!!) mb/s... néztem egy 4KB-s random write-t, 13000 IOPS az 50000 helyett!!
Amiken eddig túl vagyok:
- Az SSD beállításokról szóló íráson átrágtam magam, mindent úgy állítottam be, ahogy javasolták.
- Firmware frissítés
- Alaplapi chipset driver frissítés
- Trimm parancs elküldésének ellenőrzéseKezdek aggódni... főleg, hogy friss telepítés után, zsír újonnan sem hozta a gyári értékeket... ( közelébe sem ért )
Valakinek esetleg valami ötlet?
-
kovi01
csendes tag
Sziasztok,
Mostanában szeretnék ssd-t venni, elég sok tesztet olvastam róluk, fórumokon jót-rosszat egyaránt. A kérdésem az lenne, hogy a gyártón kívűl van-e valami számottevő különbség pl.: vertex2, phoenix pro, mushkin castillo, stb között. Kb ugyanazon az áron vannak, au. a vezérlő, szekvenciális olv-írás, iops ...
Tehát teljesen mindegy melyiket veszem? Ha 2-3 évet bírna az nekem tökéletes.Köszi a válaszokat.
-
Nordic
Közösségépítő
Na megvannak az első benchmark tesztjeim a C300-asról:
Itt az első, ahol még szűz a windows7 64bit, csak az alaplapi cuccok vannak fenn.Itt a második, ahol már a nekem fontos felhasználói progik is fel vannak pakolva. Érdekes módon itt egy kicsit csökkent a szekvenciális olvasás.
Ezek normális értékek?
Mellesleg nekem Amd-s ACHI driver van fenn, és tökéletesen működik a TRIM parancs.
Akkor is át kell helyezni a böngésző mappáját, hogy ha én nem szoktam elmenteni az előzményeket?
Aktív témák
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. amit nem lehet kilőni az 25,9 sec lett, ez 41db alkalmazást jelent.
Szinte semmi nincs a gépen, csak az alap app-ok, MSN, Office, Firefox, Nero, iTunes, Tcmd stb... De semmi helyzabáló! A leírtakat mindent megcsináltam, sőt szinte mindent áthelyeztem a hdd-re!
Nem para a dolog? Augusztus óta van meg, tehát kb 3 hónapos!
Ehh...