Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
szacsee
üzenetére
Meg nem mondom mire dugtam, mivel a gépházam felső dokkolójára csatlakoztattam első körben, hogy win-t tegyek rá és teszteljem, és lövésem sincs a dokkolót anno hova kötöttem. Amúgy jó negyed óra után tényleg elindult a win install, de a gép az teljesen meghülyült, szóval le is kaptam gyorsan az SSD-t. Szóval majd szombaton, ha végr lesz időm, akkor szétszedem a gépet, és tüzetesebben átnézem a dolgokat. Szóval akkor sárgára kell kötnöm mindenképp, ez a lényeg ha jól értem.

-
szacsee
nagyúr
Mivel a manual a DS3 és a DS3R-re is vonatkozik, így nálad csak a Port0-1 lesz látható.
AHCI: enabled,
Native: enabled... ha nem jó, akkor disabled. XP és W2000-nél van szerepe manual szerint.
Viszont lehet még egy bibi, de akkor User error volt.
Nem véletlen a Giga vezérlőjére dugtad az SSD-t??
Sárga Intel, Lila Giga..
-
Peace
nagyúr
Beba**na, ha vissza kéne vennem tuningot, le kéne húznom többi meghajtót, és nem lenne mind1 melyik csatlakozóra kötöm. Akkor viszem is vissza. Kell a halálnak, ha csak a gond van vele.

"SATA Port0-3 Native Mode (Intel ICH9R Southbridge) - Enabled
SATA Port0-1 Native Mode (Intel ICH9 Southbridge) - Enabled"Ezek biztos, hogy disabled-en vannak jelenleg. Akkor ezeket átállítom, és meglesem úgy.
-
DV
senior tag
Ugy probaltad-e mar, hogy a CPU tuningot leveszed az install idejere? (Intel® Core™2 Quad 6600@3 GHz). Az alaplapon a megfelelo Sata csatlakozora kototted az SSD-t? Altalaban erdemes a Sata0 portra tenni az SSD-t. Esetleg a formazas/install idejere lehuzhatod a tobbi HDD-t a geprol. A manual 43-44. oldala az AHCI beallitasokrol ir. Gondolom nalad is igy van minden beallitva:
SATA RAID/AHCI Mode (Intel ICH9R Southbridge) - AHCI
SATA AHCI Mode (Intel ICH9 Southbridge) - AHCI
SATA Port0-3 Native Mode (Intel ICH9R Southbridge) - Enabled
SATA Port0-1 Native Mode (Intel ICH9 Southbridge) - Enabled -
Finwe
őstag
Szerintem mindent jól csináltál, várni kell még, esetleg ha van ide-s eszköz azt tutira lehúzni. Nekem is órákat vár(t) a telepítő..... Régebbi alaplapoknál, mint kiderült várni kell sajnos AHCI módban a detektálásra.
Nincs (még és már) SSD-m, csak olvasom a topikot.Finwe
-
Peace
nagyúr
Nos megérkezett az Intel X25-V SSD-m, de egyelőre kifogott rajtam. Szeretném megkérdezni hol rontom el a dolgot.
1. lépés: Engedélyezem BIOS-ban az AHCI módot.
2. lépés: Beállítom, hogy a SATA eszközöket AHCI módban kezelje, ne IDE-ként(lehet ezt nem kéne?
3 opció van: IDE, AHCI, RAID)
3. lépés: Win 7 install futtatása, mely 5 perc töltögetés és szenvedés után eljut a szokásos kékes színű install háttérig, majd ott megáll. Nem dolgozik, nem csinál semmit, csak áll.Kérdésem az lenne, hogy most konkrétan mi a bránerbéla van vagy mit rontottam el? A másik ami idegesítő, az az AHCI mód engedélyezése utáni serial ATA AHCI BIOS, ami kb. 4-5 sec-ig keresi az eszközöket indításnál. Ez normális? Vagy ezentúl ezt meg kell szoknom, ha SSD-t akarok használni? Eddig annyira jó volt, hogy csak megtalálta a vinyókat egy pillanat alatt, és már bootolt is a windows...

-
ThodEE
őstag
Köszönet cszn - kolegának aki nagyon sokat segített

-
DV
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
A fogyasztas a tobb flash chip miatt van es az is csak terhelesnel, plusz a vezerlo teljesitmenyen is csavartak felfele, nezd az iops sebesseget. Gondolom a csikszelesseg csokkenesevel az eleresi idokon is faragtak (meg ha nem is szamottevoen). Az meg kimaradt az "ipon"-os hirbol, hogy a firmware-n meg csiszolnak, szoval ezek meg nem a vegleges adatok.
-
Bodor
veterán
Mivel nálam RAID-ben van a két ssd, gondolom nem látja a beta driver, és ezért nem megy fel.
Próbáltam eszközkezelőben is frissíteni az illesztőprogramot a lemezmeghajtónál, de úgy sem hajlandó..
Hát ezért béta, mert raid-hez még nem jó....
Marad a nem béta RST (9.6), és így egyelőre trim nélkül, de várom a végleges 10.0-ás drivert... -
fagy53
nagyúr
Innen fordíthatták, csak egy kissé kivonatosan, mindegy a lényeg a magyarban is ott van és karácsonyra nem biztos, hogy a fa alá ilyen kerül.

Nagyon nem értem, hogy miért nő meg ennyire a fogyasztás, amikor csökken a csíkszélesség, ami a fesz csökkentését és így a fogyasztás mérséklését jelenti. Jó, hogy gyorsabbak lettek az írás műveletek és a hozzáférés, de legalább az előző generációval egálban lehetne a fogyasztás!
-
DV
senior tag
válasz
fagy53
üzenetére
Amugy nem lett hianytalanul pontos a forditas, pl. az X25-E-hez irt 50K iops az az olvasasi iops, az irasi csak 5K es ehhez kapcsolodik, hogy az X25-E eseteben az Intel mashogy meri a 4K sebesseget es ezert nem hasonlithato ossze az X-25-M eredmenyevel. "Note that Intel tests 4KB random write performance differently on enterprise vs. consumer drivers so you can’t directly compare the numbers between the X25-M and X25-E."
-
fagy53
nagyúr
Jönnek a harmadik generációs intel SSD-k! Kár, hogy a 80GB a belépő méret, de nagyon jó megoldás a kondis DRAM cache váratlan áramszünet esetére..

-
megint én
őstag
Re! Most nem tudom fejből, mert melóhelyen vagyok, de valami olyasmit, hogy nincs miről bootolnija, és az újraindításért nyomjam le ALT+CTRL+DEL. Ha berakok egy win7 lemezt, elindítom a telepítőt, akkor látja a 2 Hdd-t, és az SSD-t is.
Másik gépbe sajna nem tudom berakni, mert laptop... :S De azért kösz, nem rossz ötlet!
Úgy lesz! Kipróbálom azt is! Thx -
ThodEE
őstag
60Gb OCZ Vertex 2es SSD, egyenlőre vinyón Win7(64), ha formázni szeretném az SSD akk az egész gép, leáll, majd újra bekapcsol

Tehendők? -
gg72
veterán
Hát akkor nem tudom, nekem felment gond nélkül.
Inkább ami fura nekem, hogy a hivatalos, nem béta RST (9.6) installálása után egy kis szoftver is feltelepült a gépre, amivel a meghajtókat lehetett ellenőrizni pl, ez most nincs... A 10-esssel csak a driver ment fel a progi nélkül. Másnál is így van?
-
Sajna nézhetek valami más ssd-t mert nem tudják cserélni azonnal az intel-t nincs nekik raktáron.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
megint én
üzenetére
Ezek a szoftverek max megbecsülni tudják. Nem pontos értéket adnak. Felesleges ezen túráznod sztem, vagy az a típus vagy aki vesz egy új cipőt és nem veszi fel, mert "jaj akkor el fog kopni"?!
Átlagos használat mellett még legalább 3 évig gond nélkül fog üzemelni de inkább 5.Másik gépbe tedd be, hátha nem boot-olóként látható és le tudod menteni az adatot róla.
Amúgy mit ír ki bootnál? -
OddMan
őstag
Az "OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G" SSD-ről mi a véleményetek?

Tegnap összeszámoltam, hogy mennyi hely kell az OS-nek meg néhány programnak és arra jutottam, hogy a 40GB nekem tuti nem lesz elég.
Picit gondolkozom az Intel 80GB-os SSD meghajtóján is, de árban az már eléggé elrugaszkodott nekem. -
Colos1
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
"ebből te nem veszel észre semmit..."
Arra gondolsz, hogy érzésre nem lenne gyorsabb? Mert én nem tesztelgetni vettem, hanem használni. Ha tényleg nem volna észrevehető, akkor hagyom a francba. A Crystallal amúgy is összehasonlítottam a HDD -vel, és az szerint így is vagy 10X gyorsabb...meg érzésre is... -
Bodor
veterán
Akinek sikerült, árulja már el, hogyan tette fel a V10.0.0.1043 beta drivert ?
Nekem a PNPINST64.exe elindítása után csak hibát ír ki... -
-
OddMan
őstag
A hardverker webshop mennyire megbízható, vásárolt már innen valaki?

A 40GB-os és a 80GB-os Intel SSD-nek is eléggé jó az ára ebben a webshopban.
-
megint én
őstag
Akkor senkinek sincs ötlete???
Erre -
Gorneck
legenda
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Pont attól, hogy nincs kihajtva...ha csak OS van rajta akkor meg pláne...ezért kérdeztem, hogy mit csinálsz az ssd-n...
-
gg72
veterán
Ha a rendszerem támogatja a Trim-et, ettől függetlenül érdemes az Intel SSD Toolbox-ban hetente egyszer lefuttatni az Optimizer-t, vagy fölösleges?
A program leírása ezt mondja:If your computer uses Microsoft* Windows* 7 and the standard
Microsoft AHCI driver (the default setup for normal configurations
without RAID), the Intel SSD Optimizer works; however, you do not need
to use the Intel SSD Optimizer because Windows 7 implements the Trim
functionality natively.
Intel Rapid Storage Technology driver version 9.6 supports the Windows 7
Trim command, but for non-RAID configurations only. In these configurations
Intel SSD Optimizer is not required to enable Trim. -
Colos1
őstag
Majd talán egyszer az AMD is kiad egy normális AHCI drivert
.
De ismerve az ott tevékenykedő driveríró csapat tevékenységét, pl. a Radeon illesztőket tekintetbe véve (pontosabban a Catalyst Control Centernek nevezett rendezetlen bithalmazt),
csak nyugtatgatni tudom magam azzal a ténnyel, hogy idáig így is sokkal gyorsabb mint az 500 GB -s Samsung F1, de csak 5 órát használtam, majd meglátom később
Az nem lehet-e gond, hogy nem formáztam külön, hanem csak rányomtam hogy a win telepítse fel magát? Most az kezdett el zavarni, hogy néha tudja az 50 -et, de sokszor meg nem. Esetleg a SATA csoporton lévő másik 2 HDD (amiket a win7 mindig felcserél
)? -
szacsee
nagyúr
válasz
megint én
üzenetére
Ez csak tipp lesz:
Gondolom mindegyik sata portod Raid bioson belűl állítottad és lehet az SSD egyedüli kötetként volt benne... ha nem lehet a portokat külön leválasztani a Raid-ről.
Így a windows a Raid driverrel ment idáig és az SSD-vel is így kommunikált. Lehet szüksége lenne a sima IDE illesztőre, vagy az AHCI-ra, attól függ most milyen módban van.
Persze ha elötte is meg most is ugyanazon módban operál, akkor ez nem jött be.... akkor passzolom a kérdést. -
megint én
őstag
Re!
Emberek, HELP!
Tegnap gondoltam, hogy semmi szükség így SSD mellett Raid0 csak tárolóként funkcionáljon. Így megbontottam, és most nem bootol most a gép. Pedig minden az SSD-n volt. És az ott is maradt. Megnéztem bigyoszban, de a prioritási lista elején van, szóval tanácstalan vagyok! (Nem akarom újrahúzni, mivel már így is csak 97% az épsége.) -
cszn
őstag
válasz
ThodEE
üzenetére
Telepítés előtt formáztál, particionáltál, alignáltál vagy valami ilyesmi? Esetleg hagytad, hogy a win7 csinálja?
(#10135) gg72 Igazából a 40-et mindenhol kéne hoznia, de nem hinném, hogy nagy jelentősége lenne. Csináld meg párszor a tesztet még mert érzékeny dolgok ezek. Trim belőve?
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
A problémám: Win 7 ult, elindul a telepítés, magyar...ssdre... kicsomagolja feltelepíti, újraindul, bejön a szép kis szines jelecskéje, aztán ha AHCI módban van az ssd, akk lekapcsol majd vissza, ha IDE módban, akk sima restartot nyom, aztán bejön H normál indítás stb, és megint indul előről a restart

Kérekszépen egy kis útbaigazítást, mert már nagyon szeretnék gépezni rendesen

-
szacsee
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem sok mindent találni R5-ről Intel oldalán.
Mind a 2 verzióhoz adnak keretet nyugi.
Itt megnézed a képeket és látod, hogy adnak hozzá.
Newegg pedig le is lövi a poént, hogy mi a különbség a 2 között.
A K5 újabb széria, mivel már az újabb firm figyel rajta.
Ezt lehet következtetni a Newegg-en található R5-nél leírt szövegből:
"New K-series also available, item 20-167-030"R5 és K5 felülről... firmware-t nézd.
R5-ön 02HB, K5-ön 02HD van, de lehet magán a meghajtón is van változás.
Ezért volt az valószínű, hogy az R5 mint régebbi beragadt készlet még 2 napja iponon 34K volt, most meg 27... bár lehet van még intelnél pár raklap belőle.
-
Gorneck
legenda
válasz
Colos1
üzenetére
Nem a legjobb, de ekkore különbség nincs...érzetre nálam sokkal jobban kezeli az SSDm az AMDs lap, mint a volt intelesem...de kb ennyi.
Látom az update megtette a hatását...volt már nálam is ilyesmi, de akkor még egy lassú Raptorral nyomultam...
(#10127) Rubbi: Gondolom egész nap tömörítesz...
-
-
-
Scholes9
nagyúr
Erre vki? Mi a francért nyúlkál játék alatt az SSD-hez

-
OddMan
őstag
Nem tudja valaki, hogy mi a különbség az alábbi Intel SSD drive-ok között?

Bocs, hogy még egyszer megkérdezem, de addig nem akarom megrendelni, amíg nem tudom mi közöttük a különbség.- SSDSA2MP040G2R5
- SSDSA2MP040G2K5 -
Colos1
őstag
válasz
Colos1
üzenetére
Röhej....
Leszedtem a Windows Update -ről a frissítéseket...
ATTO szerint:
4 K - 46,6/50,9 Write/Read
Szekvenciális: 182/210 Write/Read
Azt meg tudná-e valaki mondani, hogy ez a hülye win7 mi a francért cserélgeti fel minden indításnál az 1. -es és 2. -es HDD -ket? A múltkor is csinálta, de akkor azt hittem hogy az utólagos AMD AHCI driver telepítése miatt, de most már előtte is csinálta az MSAHCI -val

-
Scholes9
nagyúr
Ráraktam a Steamet az SSD-re és TF2 alatt random időközönként megakad a játék, mintha egy pillanatra megállna az egész, ami nagyon zavaró, ez vajon mitől lehet
Amikor a vinyón volt nem csinált ilyet 
-
Colos1
őstag
Megjött a Kingston SNVP325 64GB SSD. Az ATTO szerint a 4 k olvasás 25 MB/Sec, a szekvenciális olvasás pedig kicsit több mint 200 MB/Sec. Szekvenciális írása 150 felett picivel.
A 4 k olvasásnak az itt belinkelt ATTO tesztek szerint 50 MB/Sec -nek kellene lennie.Miért nem annyi? AHCI módban van, AMD -sként MSAHCI -vel.
-
szacsee
nagyúr
Kingston 425 S2/64Gb vs Intel X25V 40Gb vitához visszanyúlnék még ha nem gond, elvileg WD Silicon Edge Blue és a Corsair Reactor is ezt a vezérlőt használja.
4K-ban így teljesítenek (forrás):

fLeSs hsz-ának örülök, hiszen én is most készülök SSD-t venni és ha nem bírom idegekkel addigra elvileg mire teszt lesz nekem is már a gépembe fog virítani, de lenne pár ötletem.
Lehet volt már, vagy nem tudom... mivel most kezdem kóstolgatni a témát újra, de ha hülyeséget írnék nézzétek el... köszönöm!

Szóval ma volt már Raid 0 vs SSD vita ez viszont beültette a szöget a fejembe.
Anno mikor volt nálam Raid0-ban 2 320-as WD, akkor lazán írtam DVD-re közben pedig játékkal untattam magam. Egyik PH-s ismerősöm is megemlítette, hogy sokkal egyenletesebb az olvasási tároló (90% feletti), ha Raid tömbről pörköli a DVD-ket nagy sebességen. Nem tudom most mi a tendencia, de ki lehetne próbálni, hogy játék közben DVD-t írni gyorsabb tempóval és nem akadozik-e a játék... min fps, vagy micro stuttering méréssel. Ha 1 DVD meghajtó kevés kiakasztani, akkor lehet szükség lesz 2-re, mivel ismerősöm sem egyesével írja a cuccot. Azt már nem tudom pontosan, hogy pl ugyanazt írta-e a DVD korongra, vagy más dolgot írt a másik lemezre... ezt már passzolom.
Szerintetek?Másik, hogy valami Photoshop (nagy méretű rajz... pl A1)
projektjét lefuttatni, hogy mi eltérés van köztük... esetleg szintetikus 3D render teszt.. pl Cinebench. Igaz előbbihez izmos vas kellene, de ha nincs elég memória legalább a swap-hoz nyúl ami meg az SSD-re lenne pakolva..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Esetleg Raid 0-ba pakolt HDD is lehetne a tesztben 7200-as, vagy Veloci.. bár utóbbi beszerzése cinkesebb és ha összejönne akkor is van vele meló dögivel..
Colos1: Partíció kezdetét tudod osztani 4096-al és egész szám az eredmény?
-
DV
senior tag
Szoritok, hogy osszejojjon, hogyha kell egy 80-as Intel akkor szolj, megoldom, hogy elpostazzam. Ja, amugy az Inteltol fuggetlenul tudnek kuldeni egy "hires" jMicronos SSD-t ajandekba (es nem is kernem vissza sose - OCZ Core v2 30GB), csak legyen benne a tesztben "elrettento" peldanak.
Amugy egyetertek NOD hozzaszolasaval.Scholes9
Hagyd futni a programot, majd a 6. naptol kezdi el kiirni, hogy mennyi az SSD becsult elettartama.
-
cszn
őstag
-
NOD
senior tag
Intel X25-M (összehasonlítás illetve egy ind. vezérlös mindenképp kell bele)
KingstonV+ SNVP325
Crucial c300 (ez meg Marvell vezérlös, ahogy tudom egyeduliként igy ezért lehetne érdekes bár lehet nehéz beszerezni)
Sandforceból meg tök 8 mit teszel be mert 10%-os határral mindegyik ugyanolyan gyors (persze akad egy két gyártó akinek sikerul azt is elbaszni
)
Mondjuk itt a fórum alapján ami sok embernek van az kb ezek : Mushkin Callisto, Corsair Force, A-Data s599, Ocz Vertex 2/Agility 2, G.Skill Phoenix.VelociRaptor
(#10103) Khelben : Az csak a sandforce vezérlönél van mert csak akkor tudja a max sebességet ha tömöríthetö az adat, ezért ha randomra teszed a test data-t akkor behal.
Meg a legtöbb tesztben nem is ezt szokták használni. -
fLeSs
nagyúr
Na ha minden jól megy akkor még karácsony előtt összehozok egy nagy SSD-tesztet.
Össze kéne írni, hogy mi legyen benne.
Sajna 99,9%, hogy nem fogunk tudni mindent szerezni ezért a fórumozókra is számítok!
Alapvetően én a 30/40/60/64 GB-osakat akarom megnézni, mert ezeket veszik most nagyon, már elég sok normális áron van (a hónapokkal ezelőtti árakhoz képest).
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

3 opció van: IDE, AHCI, RAID)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)?