- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Colos1 #13353 üzenetére
Köszi az infót! Próbáltam másik SATA kábellel, másik SATA csatlakozóba, másik tápkábellel, de nem változott a helyzet.
Úgy sikerült megoldani a problémát, hogy feltettem IDE módban a Wint, majd sikeres telepítés után a gépet leállítottam. Visszavettem BIOSban AHCIre a beállítást, láss csodát azóta is tökéletesen működik.
Nem értem én ezt.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Colos1 #13353 üzenetére
Köszi az infót! Próbáltam másik SATA kábellel, másik SATA csatlakozóba, másik tápkábellel, de nem változott a helyzet.
Úgy sikerült megoldani a problémát, hogy feltettem IDE módban a Wint, majd sikeres telepítés után a gépet leállítottam. Visszavettem BIOSban AHCIre a beállítást, láss csodát azóta is tökéletesen működik.
Nem értem én ezt.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Colos1 #13313 üzenetére
Nos, telepítés közben a rendszer újraindította magát. Ezután már az AHCI bios nem ismerte fel az ssd-t!
Még bios szinten detektálnia kell, hogy milyen eszközöket lát. Ekkor eljut a hagyományos vinyóig, mikor az ssd-re kerülne a sor, megáll. A gép nem fagy le (a numlock-ra reagál).
Ha visszateszem a biosban az IDE módot, akkor bios szinten tökéletesen felismeri, majd települ a Win 7. Amint visszateszem AHCI-ra, nem látja.
Érdekes, hogy IDE módnál a CrystalDiskInfo kiírja, hogy a TRIM működik!
BIOS a legfrissebb, P45-ös a lap. Eddig tökéletes volt, délután ledöglött le a rendszer.
(Áramtalanítottam a gépet 15 percre, de nem segít. Ha nem lesz jó, marad IDE módban, oszt roh@djon meg!)
-
fagy53
nagyúr
válasz
Colos1 #13307 üzenetére
Az első pontot megírtad helyettem
, kimaradt a korábbi megnyilvánulásaimból, mert való igaz, hogy a különböző alkalmazásoknál vagy éppen a boot-nál nem csak az SSD-tól függ a sebesség, sőt! Látható, hogy egy normális / nem a youtube számára készült bench boot / esetén mennyire egy értékhez közelítenek az SSD-s rendszerbetöltődések ideje és igazi időkülönbség csak a HDD-s boot-hoz képest van.
"Ezért felesleges nézegetni asztali gép esetében a QD32 és/vagy QD64 értékeket" - nekem és sokaknak igen, de azoknak az elvetemült pénzeszsákoknak akik SSD-ből dobnak össze szervert, nem árt nézegetni.
Cadal: hidd el még ennyiért is megéri!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Colos1 #12039 üzenetére
Az SSD-nél valóban nem kalibráltam, mert jó volt. Rögtön bekapcsolás után le szoktam ellenőrizni a hőmérsékleteket, összehasonlítom a szobahőmérséklettel.
Nem fújja rá, mert távol tőle a gép elején a DVD író felett van, a ház teljes eleje szita.
Rakosgattam különböző helyekre, még a gép mellé is, de melegszik a szerencsétlen rendesen.
Azt hittem először, hogy csak az enyém ilyen, de nem, más is írt hasonló hőfokokról. Azóta óvok mindenkit a mobil PC-ben való használattól. -
fagy53
nagyúr
válasz
Colos1 #12036 üzenetére
Így igaz, és ez elég sok a notiba, amikor van jóval kevesebbet fogyasztó SSD is!
Most 37°C-os az enyém, az F4 meg 31°C. A szoba 19,5°C
Ezért nem tenném hordozható PC-be! -
fLeSs
nagyúr
válasz
Colos1 #11834 üzenetére
na mind1, én simán telepítettem és így teszteltem vele.
igazából csak a crucial miatt kellett, mert az intel vezérlője csak sata 3gbps-es.
a magyarul írt AMD AHCI 1.0 meghajtót kicserélte AMD AHCI Controllerre, szal jó ez.
a trimet nemtom hogy támogatja-e de ezzel a driverrel az SB850 random io-ban nagyjából felnőtt az intelhez. -
Bodor
veterán
válasz
Colos1 #11616 üzenetére
Feltettem a 3.40-es változatot, de a véleményem nem változott. Az a hdd, aminek egy hónapja is 11 napja volt hátra az ugyanúgy áll, most is 11 napja van hátra
az ssd-re meg azt írja, hogy 80 fokos...
Azért örülök, ha valakinek segített, nekem sajnos nem.
Igen, nálam is Aida 64 bit fut, de csak ennyi látható az érzékelőnél, magyarán ssd-t még nem lát, nemhogy ssd raid tömböt. -
-Solt-
veterán
válasz
Colos1 #11406 üzenetére
Főleg komolyabb szimulátoroknál van jelentős különbség, ahol nagy a látótáv, és sok a betöltendő textúra... ( ArmA2, FSX, RoF )
ArmA2 esetén nálam például teljesen megszűntek a belassulások, amik vinyó alatt sokszor gondot okoztak... a minimum fps is jóval jobb emiatt... az egész játék folyamatosabb.
-
-
Kissjeno
tag
válasz
Colos1 #11267 üzenetére
Hát nekem ez a mappa áthelyezgetés nem jött össze. Csináltam egy könyvtárat egy másik meghajtón és abba próbátam belehelyezni a könyvtárakat. Az első áthelyezésénél (pl. képek) átírta annak a könytárnak a nevét ahová áthelyezni akartam, utánna az is képek könyvtár lett. Következő áthelyezésnél pedig ugyanabba a könyvtárba nem engedett áthelyezni semmit vagy kiírta hogy a mappák összekeveredhetnek és utánna mér nem lehet szátválasztani őket.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Colos1 #11260 üzenetére
Megcsináltam csak kicsit gondolkozni kellett.. beírtam a Win7 topikba és 5 perc múlva már meg is csináltam.
Más:Te multizol a MOHA-val?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Colos1 #11218 üzenetére
Átnevezném,de nálam a Sata3 ba van dugva a DVD író és azt látja D meghajtónak.A felállás az SSD előtt, 1 Sata a lapon HDD, 2 Sta Felső DVD rom, 3 Sata 2. DVD rom, 4 Sata Mobil Rack, 5 Sata a Háznak a cucca.
Most. 1 Sata SSD, 2 Sata HDD, 3 Sata alső DVD rom, 4 Sata üres,Sata kábel hiány miatt a feső DVD rom, 5 Sata Mobil Rack, 6 Sata a házé.
Cseréljem fel a DVD romot a HDD vel?
Lehet igaza lesz DV-nek a HDD-n volt a rendszerem régebben és ott volt két külömbözö particiózás
-
Kroni1
veterán
válasz
Colos1 #11050 üzenetére
Nahát, most akkor már nem is tudom, hogy bekapcsoljam-e.. Pont egy Vertex2 60GB lesz a gépemben, ami ezek szerint elvan TRIM nélkül is. Ha már bennevan a funkció akkor az MS driverrel fogom inkább használni TRIM mellett, mert nem érdekel ha kicsit lassabb, ugyse veszem észre szerintem.
Ja, ez a Microsoft AHCI driver gyárilag benne van a Win7-ben igaz?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Colos1 #11012 üzenetére
Először is kérdezném hogy mi az írás?Mert nekem 1 napos az ssd-m és az átlagos napi olvasás 1MB-t az írás pedig 3MB-t.Ez lehet azért mert sok dolgot telepítek,vagy mert letöltöttem az SSd figyelő progikat.Amit ledőltök,mondjuk leszedek azt ne az SSD-re szedjem?
Én nem értek ehhez (még),de szerintem ez jónak tűnik.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Colos1 #11006 üzenetére
Lehet megvan a baj,az a 100 mb-os a HDD-é volt most egyesítettem meg formáztam és most lassan jó lesz,csak nem tudom 750 Gb-os a hdd-é és hogy melyit kellene látnia ha jó lenne mert az tudom hogy az sem volt 750-s.(Most 700 gb van meg )
Még valami ebben tudsz segíteni a betűk elég rosszul vannak,szerintem.
-
ttt1
őstag
válasz
Colos1 #10942 üzenetére
Du megnézem registry-ben milyen beállítás van, de sztem se hiszem hogy sokat dob rajta szal na nem sokat gyorsít akor inkább kikapcs
így is sokkal gyorsabb mint a hdd(fölegh ami elözöleg benne volt). Btw ha prefecht MS nem "kapcsolta" ki míg defragot és superf.-t igen akkor ..Persze MS sem mindenható,de gondolom saját ssd-jénél is "hasonló" beállítással dolgozik ero ha intel ssd-nek jó a többinek is annak kéne lennie
-
ttt1
őstag
válasz
Colos1 #10928 üzenetére
Regeditbe prefetch-t keleltt kikapcsolnom (megmondom öszintén másikat nem néztem ami alatta van) ,de a SuperFetch a services menüben alapból le volt tiltva (szal sztem ha a regeditbe engedélyezve is van maga a win nem indítja el,mert disableden van a funkció).Szal uj instalnáé defrag és superfech volt kikapcsolva win7 által...Ebböl kifolyólag lehet prefect érdemes visszakapcsolni, de ki tudja.Én win7el formáztam is az ssd-t csinált 1 100 megás boot partíciót ahogy láttam majd a maradékot...
Viszont érdekes,mert samsung oldalán nem létezik az ssd-m (64-estöl 128-asig vannak infok) söt az oldalukról letölthetö magician tools nevü progi is azt irja,hogy nincs samsung hardver a gépembe ..Szal gyakorlatilag nem létezö az ssdm
Írtam samsungnak kiváncsi vagyok mit válaszolnak vissza
-
cszn
őstag
válasz
Colos1 #10928 üzenetére
Sztem nem kapcsolja ki magától a win7. Legalábbis én csak itt hallottam valakitől, hogy megcsinálja, de előtte sehol se hallottam még róla.
De azért kíváncsi vagyok én is.
(#10910) zack Na látom visszamondtad. Jól döntöttél, ráér még a csere.
Én azt mondom ameddig nincs elérhető áron (25-30k) egy 128-256-os SSD, addig akiknek már van azoknak felesleges váltani. Az is csak egy helybiztosítás, hogy bármit pakolhass rá. -
szki
őstag
válasz
Colos1 #10863 üzenetére
"Ez a neve: 10-9_vista64_win7_64_dd"
Ez display driver neve. Abban nincs ahci driver.Az ahci 10.09.-et én 09.15.-én telepítettem. Most leszedtem újra, és 09.28.-i fájl is van benne, tehát frissítette az AMD a telepítőkészletet 09.15. után. Szóvval mindkettőnknek igaza volt, mert kétféle 10.09.-i ahci driver került forgalomba
-
szki
őstag
válasz
Colos1 #10846 üzenetére
Én is megnéztem Win7x64-hez a friss ahci drivert, mert 2010.05.14.-i verzió (1.2.1.210) volt fenn nekem 10.09-es cataval. Most a 10.10.-el ez nem változott, mert a telepítő driver fájlok 2010. májusiak (C:\ATI\Support\10-10_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\W764A könyvtárban).
Szóval Win7x64-hez szerintem nem volt 1.2.1.263 verzió eddig sem -
válasz
Colos1 #10507 üzenetére
Mindkettőnél.
A T6UG1XBG nem kell TRIM, mert elég erős ITGC van beépítve.
"Other drives, like those based on Toshiba’s T6UG1XBG controller, don’t show an immediate performance benefit when TRIMed.On the upside it has an aggressive ITGC which makes it VERY difficult to get into a degraded state if you don't have the ability to use TRIM (which is also supported)." -
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Colos1 #10492 üzenetére
Az a gond hogy a C1E a C2 steppinges prociknál még a chipestből ment ami miatt lassabban működik az egész. C3-tól már bekerült a CPU-ba a hardveres támogatás. Mondjuk alapvetően nem sokat hoz a konyhára a használata tehát nem veszítesz vele sokat ha kikapcsolod.
"Az Everest féle random read tesztnél a CPU kihasználtság maximuma C1E -nél 5% volt, míg C1E nélkül 15% "
Teljesen megbízhatatlanok ezek a CPU terheléses mérések. Valószínűleg a háttérben valami más tevékenykedett amikor a tesztet futtattad és az kavart be. Indítsd egy Prime-ot vagy bármi mást ami 100%osan terheli a procit és akkor 100%os CPU terhelést fog mutatni az Everest az ilyen teszteknél.
-
-
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10392 üzenetére
Azt a beírt sort megleltem a regisztrimben is, erre hirtelen felindulásból átállítottam erre a driverre, telemásoltam filmekkel az SSD-t, majd töröltem.
AS-SSD:
Előtte (Read/Write)
Sec: 219,47/155,97
4K: 10,82/8,02
4K-64: 11,2/6,23
Acc. Time: 0,286/0,449Utána
Sec: 220,2/161,2
4K: 10,65/6,26
4K-64: 11,36/6,18
Acc time: 0,28/0,413Asszem 200-300 mega üresen maradt...ez nagyon befolyásolhatja? ATTO szerint sem esett vissza nagyon az olvasás. Crystaldisk szerint a szekvenciális igen, de a 4k nőtt, viszont itt efelejtettem mérni akkor, amikor átálltam az AMD driverre...
-
Gorneck
legenda
válasz
Colos1 #10125 üzenetére
Nem a legjobb, de ekkore különbség nincs...érzetre nálam sokkal jobban kezeli az SSDm az AMDs lap, mint a volt intelesem...de kb ennyi.
Látom az update megtette a hatását...volt már nálam is ilyesmi, de akkor még egy lassú Raptorral nyomultam...(#10127) Rubbi: Gondolom egész nap tömörítesz...
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10125 üzenetére
Röhej....
Leszedtem a Windows Update -ről a frissítéseket...
ATTO szerint:
4 K - 46,6/50,9 Write/Read
Szekvenciális: 182/210 Write/Read
Azt meg tudná-e valaki mondani, hogy ez a hülye win7 mi a francért cserélgeti fel minden indításnál az 1. -es és 2. -es HDD -ket? A múltkor is csinálta, de akkor azt hittem hogy az utólagos AMD AHCI driver telepítése miatt, de most már előtte is csinálta az MSAHCI -val
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux Mint
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Eladó SanDisk Portable SSD 480 GB!
- Toshiba KIOXIA XG8 4TB M.2 Gen4 SSD (7,000 MB/s and 5,800 MB/s)
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- FÓLIÁS, szinteÚJ SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 512GB 1 év gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest