Hirdetés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
Aktív témák
-
kovecses
aktív tag
-
kovecses
aktív tag
-
kovecses
aktív tag
Performance 3-as SSD meghajtók, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel
A Corsair még ebben a hónapban hódító útjára indítja legújabb SSD meghajtóit, amelyek a Performace 3-as sorozatban kapnak helyet. A 2,5 hüvelykes formátummal érkező adattárolók a Marvell 9174-es SSD vezérlőjét alkalmazzák majd. A 128 MB-os gyorsítótárral, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel és TrIm támogatással ellátott újdonságok a gyártó állítása szerint nem kevesebb, mint 1,5 millió üzemórán át lesznek képesek meghibásodás nélkül helytállni. Az új SSD-khez jár majd egy 3,5”->2,5” átalakító keret is, amelynek segítségével normál asztali gépbe is könnyedén beszerelhetjük az adott SSD meghajtót.
Az írási- és olvasási sebességek az adattároló kapacitás függvényében változnak. A pontos értékeket az alábbi felsorolás tartalmazza:
Corsair P3 64GB – olvasás: 365 MB/s | írás: 110 MB/s.
Corsair P3 128GB – olvasás: 410 MB/s | írás: 210 MB/s.
Corsair P3 256GB – olvasás: 480 MB/s | írás: 320 MB/s. -
kovecses
aktív tag
válasz
bluobluo
üzenetére
Nem tudsz te semmit gyorsabbá tenni, ne légy már hülye!
A HDD-nek megvannak a fizikai paraméterei, annyival ír és kész.
Hogy te mivel takarítottad a szemetet róla, az senkit nem érdekel.
A töredezetségmentesítés javított az olvasási és írási sebességen valamennyit, de ha a vinyó paramétere x akkor te nem tudtál neki x+1-et csinálni... -
kovecses
aktív tag
válasz
hemaka
üzenetére
Igen, kell valami program, ami képes a memóriád egy részét mint meghajtót kezelni.
Ez praktikus viszont ügyelned kell arra, hogyha valami olyat raksz erre a meghajtóra amit szeretnél, hogy maradandó legyen, akkor be kell állítani a programmal, hogy mielőtt leállítod a gépet kiírja a ramdrive tartalmát a vinyóra, mert a memória tartalma a gép kikapcsolásakor elvész... -
kovecses
aktív tag
válasz
hemaka
üzenetére
Egy paramétert kell a parancsikonnál az exe után illeszteni!
Ezt a paramétert:
--user-data-dir="x:\chrome_cache" (az "x" annak a meghajtónak a betűjele, ahova szeretnéd áthelyezni a cache-t).Tehát példa (nálam Windows 7 van fent):
C:\Users\kovecses\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --user-data-dir="x:\chrome_cache"
Én is így használom...
-
kovecses
aktív tag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Na akkor segítsetek nekem is, ha már így belejöttetek!
Nekem Gigabyte alaplapom van X48 chipkészlettel.
A biosban be van kapcsolva az AHCI (ki sem szoktam kapcsolni soha), már a windows 7 is így lett telepítve. Nálam továbbra is hiányzik az eltávolítási házirend menürészlet és továbbra is zavar hogy az usb-s eszközök között eltávolíthatóak a sata eszközeim (hot swap).
Valaki tudna segíteni?
-
kovecses
aktív tag
Ennek sem lesz sosem vége, amint látom a Sandforce is dolgozik a jövőjén:
Intel G3:
Sequential Read: 250MB/s
Sequential Write:170MB/s
read IOPS: 50K
write IOPS:40K
Security: AES-128Sandforce 2000:
Sequential Read: 500MB/s
Sequential Write:500MB/s
read IOPS: 60K
write IOPS:60K
Security: AES-256 -
kovecses
aktív tag
Lenne egy kicsit off topic jellegű kérdésem, hátha valaki tud válaszolni rá.
Mióta feltettem az Intel legújabb chipset driverét, azóta nem csak az usb-s eszközök távolíthatóak el, hanem az összes vinyóm és az ssd-m is.
Lehet ezt a listát valahogy szerkeszteni, nehogy véletlenül mást távolítsak el mint amit kellene? -
-
kovecses
aktív tag
válasz
kovecses
üzenetére
Az Intelt és a Sandforce-ot csak úgy illik összehasonlítani, ha tömörített állománnyal teszteld. Ilyenkor kiderül hogy az Intel valójában gyorsabban ír mint a Sandforce! Az olvasásuk meg gyakorlatilag ugyan annyi.
Vegyétek legközelebb a fáradtságot, hogy elolvastok valamit, sőt az értelmezitek is és nem rögtön valamit lenéztek csak azért mert nektek nem olyan van és nem értitek miért drágább mint a másik!
Nem fogom eldönteni hogy melyik a jobb, de láthatjátok, meg van az oka annak hogy sokan inkább az Intelt választják...
-
kovecses
aktív tag
Hülyeséget beszéltek, olvassátok már el a tesztet légyszives!
"A vezérlő mellé nem társítottak nagy gyorsítótárat, ehelyett egy DuraWrite névre keresztelt technológiai "csomag" biztosítja az SSD magas sebességét. Ennek legsarkalatosabb pontja a felírt adatok tömörítése...tömörített adatokat gyorsabban lehet olvasni és gyorsabban lehet írni. Legalábbis ez az elmélet. A gyakorlatban azonban vannak a módszernek hátulütői is. Elég csak a tömörített adatokra gondolni, ezek mind már eleve tömörítettek, így a Sandforce vezérlője nem képes tovább tömöríteni. Ilyenkor a sebesség lecsökken!!! A technika másik hátulütője, hogy a vezérlőnek bombabiztosnak kell lennie, ezért különböző hibajavító algoritmusokat és redundanciát kell alkalmaznia, mert itt, ha elvész egy kis adat, az valójában elvileg jóval többet jelent a tömörítéstől függően, és akárhogy is nézzük, az SSD-ket adatok tárolására használjuk, tehát az adatok biztonsága elsődleges kell, hogy legyen.
Ebből következik egy újabb probléma, a helyigény. A Sandforce alapú SSD-knek nem csak az általunk felírt adatokat kell tárolnia, hanem az adatok esetleg visszaállításához szükséges redundáns adatokat is, ezt a gyártók az úgynevezett "spare area", azaz tartalékterület megnövelésével érik el.És hadd ne soroljam tovább...
-
kovecses
aktív tag

-
kovecses
aktív tag

-
kovecses
aktív tag
válasz
truebaba8
üzenetére
Főleg ez a rész érdekes:
Egyetlen fontosabb funkció bekapcsolását érdemes még megemlíteni, ez pedig az Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása; ez az írási műveleteket hivatott felgyorsítani. -
kovecses
aktív tag
válasz
audi100td
üzenetére
A notimban ilyen van.
Én nekem Ubuntu linux fut rajta.Meg vagyok vele elégedve, lényegesen gyorsabb mint az 5400 fordulatos vinyó ami benne volt elötte. Nagyon tetszik mikor egy kis fájlt törlök az mennyire gyorsan megtörténik.
Furcsa volt először megszokni hogy zajtalanul indul a noti, sőt nagyon sokáig (még a wifi fel nem fűti a notit) az is marad...
Túldícsérni nem fogom, mert olcsó húsnak mindig valamiért híg a leve, de én személy szerint meg vagyok vele elégedve főleg, hogy itt a hardveraprón sikerült olcsón beszereznem...
Aki hosszútávon gondolkozik, annak nem ajánlom 30 Gb-os vásárlását, mert hamar kicsi lesz, és inkább valami "komolyabb"-at ajánlanék.
-
kovecses
aktív tag
válasz
truebaba8
üzenetére
Biztos igazad van.
De valahogy fizikai képtelenség az hogy idáig valamit vinyórol töltöttél be ami tudott olvasni mondjuk max 100-al és most van egy ssd-d ami olvas 200-al és mégis egyforma a betöltési idő.
Nem tudom, hogy konkrétan mire használod, én csak azt tudom mondani, hogy egy ssd-k között tetü lassúnak kikiáltott kingstont tettem be a notimba és az ubuntu linux érezhetően gyorsabb volt rajta mint a vinyón és ez csak az érzés. utána le is mértem és ha csak a bootidőt nézem, már ott is nyertem 4-5 másodpercet. És az csak egy lassú kingston volt...
Egy Intelnek messze gyorsabbnak kell lennie és simán érezned kellene a különbséget.
-
kovecses
aktív tag
válasz
truebaba8
üzenetére
Miért mivel nem vagy megelégedve?
Melyik vinyód olvasna 200 felett mond már el?
Az írást meg megmondták, hogy minél nagyobb Intelest veszel annál gyorsabban fog írni...Az általad megadott értékek tökéletesek, nem értem a felháborodásodat.
Ha kevesled az írást nagyobbat kellett volna venned.Én is ezért vettem 120ast.
Arról nem is beszélve hogy xp alatt (trim nélkül) használni nem illik egy ssd-t, bár ez most még nem befolyásolja a sebességét, most...
Tegyél fel win7-et abban van trim funkció és akkor nem fog visszalassulni a kütyüd idővel...
-
kovecses
aktív tag
Na szóval. Az Intelhez is adtak 2,5"-ról 3,5"-ra alakító lemezt, meg csavarokat.
Egész korrekt a csomag, van benne egy lemez is ami tartalmazza a drivereket, használati útmutatót... -
kovecses
aktív tag
Egy Intel 120 GB SSD boldog tulajdonosa lettem!

-
kovecses
aktív tag
-
kovecses
aktív tag
Vajon ezeken milyen vezérlő lehet?
Dell Mobility Solid State Drive
-
kovecses
aktív tag
Nem tudom, hogy ti hogyan bírjátok az újra és újra felbukkanó kérdéseket...
-
kovecses
aktív tag
Ez alapján gyorsabb!
Szerintem azért létezik olyan helyzet ahol az Intel a gyorsabb.
Amúgy meg teljesen lényegtelen, a kettő szinte ugyan azt produkálja.
Akármelyik jó választás lenne!
A Crucial főleg akkor ha van sata3, vagy ha a jövőben tervezel venni ilyen alaplapot esetleg notit.A Crucial kicsit jobbnak tűnik és engem is csábított, viszont nehezebben lehet beszerezni és már megrendeltem az Intelt...

-
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
Mivel a megadott adatai a Crucialnak sata3-al értendők, ezért halvány lila gőzöm sincs arról, hogy mennyit produkálna sata2-vel. Az biztos hogy kevesebbet. Lehet, hogy még így is gyorsabb mint az Intel, lehet hogy nem.
Döntsd el melyiket veszed és ennyi.
Vertex2-őt szerettem volna először venni, de ez sandforce chippes (na most akkor megint nézheted a tesztet
). -
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
Működne a Crucial, csak nem tudnád kihasználni, ezért ajánlottam inkáb az INtelt.
Mert a Crucial ugye gyorsabb a Marvell vezérlővel, ha van sata 3-ad, ha nincs akkor nem tudom gyorsabb e az Intelnél.
Egy biztos a két legjobb vezérlő szerintem a Marvell meg az Intel.
Amúgy van Marvellből is : [128GB] -
kovecses
aktív tag
válasz
kovecses
üzenetére
Egy biztos:
HDD és SSD között rohadt nagy a különbség, de
SSD és SSD között már szinte elhanyagolható!Nem érdemes kínlódnod azon, hogy mit szeretnél.
Döntsd el melyik tetszik, melyik lenne számodra a legpraktikusabb és melyiket tudod megfizetni. Akár melyiket is veszed meg, úgy is lesz nála jobb, már lehet másnap. A lényeg, hogy ne bánd meg a vásárlást, a lényeg, hogy a te igényeidet kielégítse az adott termék. -
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
Sorrend szerintem (ez teljesen egyéni vélemény, ezer meg ezer dolog alapján lehetne őket tesztelni és sorrendbe állítani, de ott a "Nagy SSD teszt, ott sorba vannak állítva):
1. Intel X25-M 120GB SATA2 2.5"
2. Corsair 128GB 2.5" SATAII Nova series
3. A-Data 128GB 2.5" SATA2 S599 Series
4. Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+100 Upgrade Bundle Kit
5. Ocz 120GB SATA2 2.5" Vertex Series OCZSSD2-1VTXE120G
6. Kingston 128GB SSDNow V100 SATA2 2.5" SSD meghajtó Notebook Bundle
7. Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series V+ Upgrade Bundle Kit
8. Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series, Notebook KitMég mielött bárki kővel dobálni, ez a lista az egyéni szerény véleményem szüleménye.
Aki konkrét válaszokat keres és pontos adatok és eredmények alapján szeretne dönteni, az olvassa el a ph! "Nagy SSD" tesztet! -
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
Ocz 120GB SATA2 2.5" Vertex Series OCZSSD2-1VTXE120G
Ha ez vertex 1 és nem 2 akkor azért nem jöhet szóba...Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+100 Upgrade Bundle Kit
Toshiba vezérlős, engem ezért nem érdekelne...Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series, Notebook Kit
JMicron vezérlős, engem ezért nem érdekel...Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series V+ Upgrade Bundle Kit
Toshiba (JMicron) vezérlős, engem ezért nem érdekel...A-Data 128GB 2.5" SATA2 S599 Series
Sandforce vezérlős, nálam ezért nem jöhet szóba...Corsair 128GB 2.5" SATAII Nova series
Sandforce vezérlős, nálam ezért nem jöhet szóba...Intel X25-M 120GB SATA2 2.5"
Intel vezérlős, nálam ez a nyerő...Kingston 128GB SSDNow V100 SATA2 2.5" SSD meghajtó Notebook Bundle
Toshiba (JMicron) vezérlős, engem ezért nem érdekel... -
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
Már elmondtam a véleményemet és ha elolvastad az SSD_s cikekt akkor Flass is.
"ha ssd-t akarsz venni akkor vagy Intel vezérlős (tehát Intel SSD) vagy Marvell vezérlős (tehát Crucial SSD)!!!!!!!!!!!!!"
A pénztárcád dönti el mit vegyél.
Ha nincsen pénzügyi akadálya vegyél Intelt vagy Crucialt! -
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
1750 vagy 2000 magyar forintért lehet venni (pl. [hardverker.hu] usb-s külső vinyó tárolót...
Nem értem miért szenvedsz már ezen ennyit, bocs.
Én a 2000 forintost vásároltam meg, mert mikor a notimba vettem egy Kingston-t itt a hardveraprón nagyon olcsón, akkor kikerült belőle a 160 GB-os WD Scorpio Blue és azt raktam bele, azóta el is adtam vele együtt...
Egyéb kérdés?

-
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
A Kingston nem igazán a legjobb, de ár érték arányban nem rossz, magyarul az olcsóbbak közt, talán a legjobb választás. (Notimban nekem is Kingston van.)
Ha nem az ár az elsődleges szempont, hanem inkább a gyorsaság és emellett a megbízhatóság akkor én az Intelre szavazok.
Jó lenne ha elolvasnád a prohardver nagy SSD tesztjét, vagy legalább az [értékelést] ahol engem is jobb belátásra bírtak, mert addig sandforce vezérlő párti voltam.
Azóta az a véleményem, hogy ha ssd-t akarsz venni akkor vagy Intel vezérlős (tehát Intel SSD) vagy Marvell vezérlős (tehát Crucial SSD)!!!!!!!!!!!!!
Kettő közül az Intel a könnyebben beszerezhető és van még pár előnye amit a tesztben le is írnak (olvasd már el legalább az értékelés oldalt).
-
kovecses
aktív tag
válasz
Medical
üzenetére
Lényeg: olvasás/írás legjobb, elérési idő minimális legyen. - szerintem ebben jó
Nagy könnyebbség lenne, ha lenne hozzá tok, CD (adat átmentés céljából) és csatlakozó kábel. - az Intel dobozos verzióhoz adnak 3,5"-os bővítőkeretet meg csavarokat és egy CD-t ami tartalmazza az inteles progikat, de semmi mást...
Szeretném, ha le írnátok mire kell vásárlásnál odafigyelnem, továbbá a gyártók közül, melyek azok, akik megbízható SSD -t, állítanak elő. - Intel megbízható, tudja a trimet és elég gyors
Örülnék, ha konkrétumokat, ajánlanátok. - Intel X25-M 120 GB
Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Revolut
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Interactive Brokers társalgó
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- BMW topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, i5-6500,8GB DDR4,128GB SSD, DVD, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest