Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
ZewaDeluxe
tag
Besz@rok rajtatok
: ott a cikk, amiben minden világosan le van írva, de nem veszitek a fáradtságot, hogy belenézzetek. A TRIM működésének ellenőrzéséről a Prohardver-cikk a következőt írja, az 5. oldalon, az "SSD beüzemelése, a TRIM parancs beállítása" című, sokat sejtető résznél:"Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a beállítás még nem jelenti azt, hogy a TRIM valóban működik. A Windows egy TRIM-et nem támogató SSD-nek vagy HDD-nek is elküldheti a TRIM utasításokat."
-
cszn
őstag
Akkor mondjuk Crytaldiskmark. Teszteld le 1000MB-os mérettel 5X csinálja a tesztet, ez már viszonylag átlagosnak mondható értékeket ad. Aztán írd tele az SSD-t teljesen, töröld le amivel teleírtad és teszteld le ugyanúgy ahogy először. Ha kb ugyanaz jön ki akkor működik.
Szerk: Amit adorjant úr ír az csak csekkolja hogy a windows elküdi e a parancsot. Az még nem biztos hogy célba is ér.
-
szacsee
nagyúr
Vagy a giga vezérlőn van, vagy más okok.
Anno nálam Win7 béta teszt alatt csinált olyat.. igaz akkor még RC2 volt, hogy ha a floppy enabled volt és nem volt rádugva FDD meghajtó akkor el sem indult a telepítő.
A másik amikor behülyül, hogy a Power Management-ben a HPET mód rosszul van belőve.
Vagy tiltsd le, vagy ahány bites az OS arra állítsd. Nem olvasgattam sokat utána kb annyit jelent... pl, hogy filmnézés közben nem fog ugrálni a hang, vagy a kép... mert a HPET tolja neki az infót...
32-bitre volt állítva nálam és amikor a 64-es OS-t tettem fel malmoztam mellette olyan dög lassú volt a gép... na mondom kellett i7-et venni, de meglett a hiba. Lehet fordítva is így van, azaz 64-re állítva 32-es OS hülyül be. Ezt is meglesheted, ha van ilyen P35-nél már, de elvileg van, mert öcsém gépénél is rémlik, hogy láttam és nála rev2-es P35C-DS3R van.
-
szacsee
nagyúr
Mivel a manual a DS3 és a DS3R-re is vonatkozik, így nálad csak a Port0-1 lesz látható.
AHCI: enabled,
Native: enabled... ha nem jó, akkor disabled. XP és W2000-nél van szerepe manual szerint.
Viszont lehet még egy bibi, de akkor User error volt.
Nem véletlen a Giga vezérlőjére dugtad az SSD-t??
Sárga Intel, Lila Giga..
-
DV
senior tag
Ugy probaltad-e mar, hogy a CPU tuningot leveszed az install idejere? (Intel® Core™2 Quad 6600@3 GHz). Az alaplapon a megfelelo Sata csatlakozora kototted az SSD-t? Altalaban erdemes a Sata0 portra tenni az SSD-t. Esetleg a formazas/install idejere lehuzhatod a tobbi HDD-t a geprol. A manual 43-44. oldala az AHCI beallitasokrol ir. Gondolom nalad is igy van minden beallitva:
SATA RAID/AHCI Mode (Intel ICH9R Southbridge) - AHCI
SATA AHCI Mode (Intel ICH9 Southbridge) - AHCI
SATA Port0-3 Native Mode (Intel ICH9R Southbridge) - Enabled
SATA Port0-1 Native Mode (Intel ICH9 Southbridge) - Enabled -
Finwe
őstag
Szerintem mindent jól csináltál, várni kell még, esetleg ha van ide-s eszköz azt tutira lehúzni. Nekem is órákat vár(t) a telepítő..... Régebbi alaplapoknál, mint kiderült várni kell sajnos AHCI módban a detektálásra.
Nincs (még és már) SSD-m, csak olvasom a topikot.Finwe
Aktív témák
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Update 11.13. Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
: ott a cikk, amiben minden világosan le van írva, de nem veszitek a fáradtságot, hogy belenézzetek. A TRIM működésének ellenőrzéséről a Prohardver-cikk a következőt írja, az 5. oldalon, az "SSD beüzemelése, a TRIM parancs beállítása" című, sokat sejtető résznél: