Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
mephi666
üzenetére
pedig van abban igazság, hogy attól, hogy sci-fi, még nem kellene ellentmondásosnak lenni...
pl. vegyük a végső visszaszámlálást. az sci-fi, merthogy egy időviharban visszamennek a pearl harbor-i csata elé. az egyik legszebb jelenete, mikor két tomcat megkerget két zérót, majd meg is támadja és a végén lelövi.de mi lenne, ha olyan tomcat lőné le a zérót, amelyik ott volt a "csatában", nem pedig egy másik? konkrétan a sci-fi az, hogy visszamennek az időben, meg az, hogy két sugárhajtású vadászt ráküldenek két dugattyús ócskavasra, nem pedig az, hogy a 202-203-as oldalszámú tomcatek eltűnnek és odakerül helyette a 200-as, amelyikről indítják a rakétát.
de emlegethetném a dokit is, aki hét évadon keresztül nyögi egy hibás tettének súlyát, miközben időutazó.
-
Predator2
addikt
-
LOTR
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Wolverine (James "Logan" Howlett)
"Weight 195 lbs (89 kg) (without Adamantium skeleton); 300 lbs. (136.1 kg) (with Adamantium skeleton)." -
Huma
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
De. Ez így van. Csak semmi köze a vashoz, de a többi stimmel.
(#33987) bigdady:
Produkálja? Kiengedhető karma van. Nem látok összefüggést közte és a testszőrzete között. -
basaharc502
aktív tag
válasz
spammer
üzenetére
Törvény tiltotta, már már módosítottak rajta. A másik pedig, hogy nem lehet minden hajóra fegyveres testőrséget állítani, sajna ez van...a szállítási költség jóval több lenne, a különbözetet pedig úgyis a "feladóval" fizettetnék meg, ezért mindig lesznek társaságok, akik olcsóbban, de fegyveres őrség nélkül fognak szállítani, vállalva a veszélyt. A másik dolog pedig, hogy azóta komplett iparág épült arra, hogy lehet hatékony védelmi rendszert szerelni a szállító hajókra, bár azok sem olcsók...
-
Huma
addikt
Most nézem a The Wolverine-t. Azt mivel magyarázták meg a készítők, hogy amikor leég az összes haja és szakálla akkor újra azonnal kinő, ellenben ha levágja akkor nem? Az elméjével képes irányítani hogy mit regeneráljon és mit nem?
A másik a karmai. Hogy lehet hogy borotvaéles pengék lettek belőle? Hiszen csak bevonták adamantiummal. Ugyanolyan alakúnak kellett volna maradnia. -
james001
veterán

-
geckowize
őstag
válasz
bAtt001
üzenetére
American Hustle
Nekem sem tetszett, viszont én szeretem a korhű filmeket. Ami nem tetszett, hogy olyan lassan haladtunk előre, ráadásul unalmas jelenetekkel, hogy ezt a sok A listás színész sem tudta megmenteni... A wolf of the wall street nekem sokkal jobban pörgött a hosszabb játékidő ellenére, ott dinamika volt a jelenetek között, itt el lehetett veszni a sok felesleges, hosszú beszélgetésben és a kitartott jelenetekben... Igaz, hogy fáradt voltam, de nem hiszem, hogy bármikor is majd újranézném, mert szerintem életem legéberebb napján is el tudnék rajta álmosodni, annyira untam.
-
negyven2
nagyúr
-
Maximum1
őstag
-
brownus
veterán
-
negyven2
nagyúr

-
Huma
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Pl azért működhet úgy mert miért is ne? Nincs rá cáfolat, hogy ne működhetne. Simán felfedezhetnek olyan technológiát ami lehetővé teszi. Illetve akár olyasmi is kialakulhat egy idegen bolygón mint amit a filmben látni.
Ez a fiction része a dolognak. Ennek kell hitelesnek és hihetőnek maradnia.
A lényeg az hogy hihető és hiteles maradt, valamint nem kezdtek el lovagolni a technológiai megoldásán és nem próbálták megmagyarázni.(#33966) brownus:
Előbb szigorúan meg kell nézni a Firefly-t. Anélkül félkarú óriás a film. -
Pali1119
tag
Én, Frankenstein: 65 millióból készült, /a Lionsgate 10 millió-t tippelt/ 8 milliót hozott első hétvégén. Óriási bukta. ejj-ejj
Más:
Az új Dumb és Dumber film magyar címe Dumb és Dumber kettyó. Az eredeti cím Dumb ad Dumber To. Nem two, és nem 2.
Azért vicces, főleg, mert ez is ilyen nézői beküldős volt. -
atike
nagyúr
Lego The Movie Behind the Bricks

-
mephi666
nagyúr
na, de akkor reális magyarázatot is tudnál adni az avatarnál, hogy mi-miért működik és miért úgy működik? pl a legalapvetőbb dolog, ez a "rácsatlakozok a növényekre és utána a tudatommal irányítom az avatart" számomra nagyon hihetetlen
hogy működhet ilyen tudatátvitel? itt jön be, amiről beszélek: a "valamitől működik faktor" és ettől lesz fiction a film... ez olyan alapvetően elfogadandó dolog egy scifiben, mint fantasy-ben a különböző lények+mágia létezése (már amelyik világban van pl mágia) -
gzbotii
nagyúr
Koszonom az tippeket

A felsoroltakbol igazabol 2 van amelyiket nem lattam, a napa folyaman sort keritek rajuk -
Huma
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én igazából almákat és deres (fagyott víz) felületeket vizionáltam.
-
gzbotii
nagyúr
Akkor tudnatok mondani szep cgi-vel ellatott sci-fiket

-
brownus
veterán
They’re taking the hobbits to Isengard!

ennek van előzménye is de nem találom
-
Huma
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
A fiction a kitalált részre vonatkozik. De a kitalált résznek bele kell illeszkednie a tudományos részbe. Ha ellentmond neki akkor az már nem sci-fi, hanem valami modern jellegű fantasy.
A lényeg az hogy mindenre hihető tudományos magyarázattal kell szolgálnia a filmnek. Illetve ha nem tud magyarázattal szolgálni mert az emberiség még nem tart azon a szinten, hogy legyen rá tudományos magyarázata akkor ne találjanak ki mindenféle agyament hülyeséget amiről még az átlagember is tudja hogy marhaság.(#33945) atike:
Épp ez az, hogy ne legyen áltudományos mert az már nem sci-fi. Példaképp ott van az Inception ami nem sci-fi hanem egy látványos fantasy ami a közeljövőben játszódik.A sci-fi alapköve a hitelesség. Ha ez nincs meg akkor az már valami más műfaj.
(#33948) ígyvanferi:
Természetesen. Én ne lennék? Elég furcsa lenne mivel a szakmámba vág. Amúgy az almát nem szeretem annyira. -
atike
nagyúr
Nem feltétlenül jó a példa... Lehet teljesen elrugaszkodott is (fiction) úgy, hogy valami tudomány alapja van (még ha az csak áltudományos is)... Szerintem.
Almásderes mellé meg akkor tegyük oda, hogy édes-savanyú...
Elvileg össze nem illő ízek és mégis finom. Azaz simán lehet totál valótlan, ha attól még van valami (ál)tudományos magyarázat és jó is lesz... 
Úbazz. Ez az okfejtés... Mármint amit leírtam...
De remélem érthető mit akartam vele mondani... 
-
mephi666
nagyúr
na, de ha science lenne 100%-ig akkor már megint nem science-fiction lenne, ezért nem értem a hasonlatot... múltkor már előjött ez a téma, hogy a scifi sok helyen a valóságból merít és tudományos körítést jelent, de ott van mellette a fikció, ami szükségszerű... ez esetenként a "valamitől működik" faktort takarja

#33945: én értem és erről van szó... mellesleg a fantasy - scifi nagyon rokon műfajok, mert mindkettő a fikcióra épít... épp ezért nem is kell nagyon benne logikát keresni: az viszont zavaró lehet, hogy felépítenek 1 univerzumot a szabályrendszerével és később, másik író/rendező ezt totál áthágja
(pl ha az alien+predator filmeket összevetjük az avp-kkel, ott azonnal kijön ez a hiba) -
Huma
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Bárcsak úgy lenne. Akkor nem lenne akkora csalódás mint az első rész. És végre lenne egy logikai hibáktól mentes sci-fi is. Nem is tudom, hogy létezik e olyan film jelenleg amiben nem találtam hibát.
Azt nem értettem soha hogy miért nem uszítanak rá az ilyen filmekre egy rakás nerd/geek-et hogy szedjék darabokra és találják meg benne a hibákat. Sci-finél ez alap lenne. Mint ahogy az is, hogy megnézetném különböző tudósokkal is akiknek érinti a szakterületét az adott film. Ez szinte semmibe sem kerülne a filmeseknek mert a legtöbb ember ingyen, a maradék pedig egy jelképes összegért vállalná.
-
Huma
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ahogy elnézem hajbeültetés is játszik. Vagy esetleg egy photoshop kezelés.

-
zoltanz
nagyúr
Elkészült a Prometheus 2 forgatókönyve.

-
dokee78
félisten
Épp a Dallas Buyers Club filmet nézem.

Rendesen rosszul érzem magam annyira sovány Matthew.

Egészséges,hogy ennyire lefogynak egy szerep kedvéért?
Christian Bale is a gépész alatt.
-
mephi666
nagyúr
válasz
gzbotii
üzenetére
pedig de
a 3d az nálam, ami a legkevesebbet teszi hozzá egy film értékéhez#33928: ja, oké
gondolkozok egyébként valami ilyen, vagy hasonló kollekción, ami megint biztos, hogy szép és ezek többet is mutatnak ennél 
-
mephi666
nagyúr
válasz
Devid_81
üzenetére
napra pontosan 21évvel idősebb nálam
szeretnék hasonlóan kinézni 51 évesen, az biztos (meg gondolom sokan így vannak még ezzel)pár szó a tegnapi filmekről: (spoiler!)
damage
sablon sztori: steve austin jön, lát, győz... retro akciófilm hangulat azért megvolt... 1nek jódisturbia
eddig kimaradt, de a 6.9 rávett a megnézésre... alapsztori oké, a film végén viszont a gonoszt nagyon eltúlozták itt is (ha valakit fejbecsapnék bárszékkel, majd lelöknék 3perccel később az emeletről, az tuti nem ugrálna ennyire) ...meg ez a kötelező happy end is sok volt nekem... 1nek azért elmegybad grandpa
egyik pillanatban röhög rajta az ember, majd utána megbotránkozik saját magán, hogy hogy a fenébe volt képes ilyen dolgokon röhögni...
ajánlott!gravity
megnéztem, nem bánom, de valahogy többre számítottam... nagyobb volt szerintem ennek a füstje, mint a lángjaman of thai chi
ez meg hogy a fenében áll 6.1-en?
érthetetlen... a harckoreográfia a túlzások ellenére nagyon tetszett, a díszlet, fényképezés, zene és ezáltal az atmoszféra is nagyon el volt találva
keanu reeves-t viszont érdekes volt látni a gonosz, "finish him"-fetisiszta szerepben
ajánlom mindenkinek a filmet!escape plan
schwarzenegger+stallone miatt már megéri megnézni
ja meg 50cent, mint informatikus 
#33925: szövegesen ott van mindenhol
ajánlom, vagy 1szer nézős, stb... lényegében mind jó 1nek (talán a bad grandpa csak egy szűkebb rétegnek), de a man of thai chi az ezek közül, ami tutira elő fog kerülni még párszor -
Devid_81
félisten
Ha volt mar akkor sorry!

-
spammer
veterán
Hivatalos, szerződéses fegyveres szervek még kísérhették volna, vagy akkor néhány katona, már eleve. Ha sehogy sem engedi törvény, akkor meg módosítani kell, hogy engedje. Ha egyszer zűrös területen szállítanak, és már az elején tudták, hogy erősen esélyes, hogy rájuk fognak támadni, akkor előre tegyék meg az óvintézkedéseket, ne utólag kelljen emberéleteket kockáztatva kapálózni.
-
Deck
titán
Megnéztem a Pillangóhatás vágatlan verzióját. Durva, hogy fontos jeleneteket kivágtak a magyar verzióból és a végét is és megváltoztatták így a filmet szinte..
Nálam 10/10
-
spammer
veterán
Captain Phillips
talán pici spoiler, de szerintem nem
Izgalmas, leköti az embert a több, mint 2 órás játékidő, Tom Hanks szokás szerint jó... A történet meg... Az egész elkerülhető lett volna, ha a millió dolláros teherhajók esetében nem spórolnak néhány fegyveres kísérőn (köztük akár egy mesterlövész), amikor tudják, hogy amúgy is veszélyes vizeken szállítanak. Az a pár ostoba buckalakó a hajó közelébe sem tudott volna menni, de hát spórolni kell, amikor meg baj van, akkor küldjük a fél hadsereget.

[ Módosította: radi8tor ]
-
bigdady
nagyúr
Nem vagyok oda a forma 1-ért, félve kezdtem bele a Rush c. filmbe, de megérte
9/10
-
törölt tag
válasz
littlelion21
üzenetére
Juj, nem így képzeltem, de ez is jó lesz

-
atike
nagyúr
X-Men pár másodperc az új filmből...

-
dokee78
félisten
About Time 8/10
Tetszett és nem kötök bele az időutazós részbe,mert nem az a film lényege.
Rachel McAdams ezzel a kis frufruval olyan kis ártatlan volt.
Nekem igazán a barinője jött be,Joanna (Vanessa Kirby)Nálam romantikus filmek közt még mindig a Serendipity az etalon.
-
Pitterix
őstag
-
dokee78
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azért vicces, főleg, mert ez is ilyen nézői beküldős volt.