Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cuci3
tag
-
bugizozi
őstag
Hali!
Lehet hogy láma kérdés, de a makró kódban lehet úgy kommentelni, hogy nem csak egy sort a ' karakterrel, hanem mint pl az egyik programozási nyelvben, hogy az egyik sor elejére írok egy /* -t aztán utána az 5. sor végére írok egy */ -t aztán az az öt sor ki van kommentezve?!

-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ, este megnézem a linkeket.
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Még korán van számomra(hétvégén ha 10-12 órát aludtam, az már túlzás, meg ma reggel is 5-kor feküdtem
), félreérthetően fogalmazok. Szóval az előbbit úgy értettem, hogy nem Te adhatod meg, hogy milyen gombok legyenek az InputBox-on, amik meg vannak, azoknak nincs olyan visszatérési értékük, mint MsgBox esetén.Persze le lehet kezelni több módon is az InputBox Cancel-t: [link] [link]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Inputbox-ra sehogy, mivel nincsenek rajta gombok. Ezért írtam a MsgBox-ot, mert ott lehetnek gombok.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt nem igazán értem. Próbáltam Inputboxra alkalmazni de nem ment.
Ide kellene valahogy beilleszteni:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim tech As String
start:
tech = InputBox("Add meg a technikus nevét!" + Chr(13) + Chr(13) + "A lista törléséhez nyomj < SPACE >-t!")
If InStr(tech, " ") = 1 Then tech = " " Else tech = tech
If tech = vbCancel Then Exit Sub
Select Case tech
' Case Is = vbCancel
' Exit Sub
Case Is = " "
GoTo clearcontent
Case Is = ""
MsgBox "Nem adtad meg a technikus nevét!", vbCritical, "Hiányzó adat!"
GoTo start
Case Is <> ""
GoTo paste_list
End Select -
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
MySelect = MsgBox("Valami", vbInformation + vbOKCancel, "Valami2")
If MySelect = vbCancel Then MsgBox ("Cancel") -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Közben megoldottam a problémát.
Az Inputbox után a Select Case elé betettem ezt a sort:If InStr(tech, " ") = 1 Then tech = " " Else tech = tech
Mivel az Inputboxba nem várunk olyan adatot ami szóközzel kezdődik ezért bármilyen bevitt adat ami szóközzel kezdődik az törölni fogja a listát.
Van viszont más kérdésem az Inputbox-szal kapcsolatban.
Hogyan kell lekezelni a Cancel gombot, hogy valóban Cancel-ként viselkedjen? Jelen formájában ugyanazt csinálja mint az OK gomb. -
Cuci3
tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Az elejére bedobnék egy Msgboxot:
a=Msgbox("Valami", vbinformation + vbYesNo, "Valami2")
Ezzel meg lehet kérdezni, hogy törlni akar-e vagy új értéket beilleszteni, ezzel a space-t kiváltod (ha a = True / Yes, vagy mi kell ide, stb.). Ha mondjuk nem-re nyom, akkor mehet az inputbox.
u.i.: most a kódot nem ellenőriztem, csak beírtam fejből, rem jó lesz.
-
m.zmrzlina
senior tag
Ötletre volna szükségem.
A következő kód egy ActiveX parancsgombhoz van rendelve és azt csinálja, (meg még sok minden mást de ez most nem érdekes) hogy a vágólapról megfelelő helyre beilleszt egy 1 oszlop széles változó hosszúságú tartományt, vagy ha a felhasználó <Szóköz>-t nyom akkor törli a meglévőt, vagy nem engedi elfelejteni a "névadást"(Select Case 2. ág)
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim tech As String
start:
tech = InputBox("Add meg a technikus nevét!" + Chr(13) + Chr(13) + "A lista törléséhez nyomj < SPACE >-t!")
Select Case tech
Case Is = " "
GoTo clearcontent
Case Is = ""
MsgBox "Nem adtad meg a technikus nevét!" + Chr(13) + Chr(13) + "Pótold a hiányosságot!", vbCritical, "Hiányzó adat!"
GoTo start
Case Is <> ""
GoTo paste_list
End Select
paste_list:
Application.ScreenUpdating = False
CommandButton1.Caption = tech
Cells(2, 2).Value = tech
Cells(4, 2).Select
On Error Resume Next
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll
If Err.Number <> 0 Then
MsgBox "Jelöld ki a panellistát!" & Chr(13) & "Hibakód:" & Err.Number, vbCritical, "Hiba!!!"
Cells(2, 2).Select
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlDown)).ClearContents
CommandButton1.Caption = "Tech_1"
Exit Sub
End If
'stb...stb...stb...Az a gondom, hogy ha a felhasználó izgalmában véletlenül több szóközt nyom egy helyett akkor nem a régi lista törlése történik hanem beilleszti a vágólapot úgy hogy a parancsgomb felirata " "(kvázi semmi) lesz ami kód szempontjából egy teljesen normális működés de nem ez a cél.
Ezt a felhasználói hibát kellene lekezelni a legegyszerűbben. Nem baj ha nem <Szóköz>-zel törlünk, lehet akár <Del> vagy <Backspace> is.
Hogyan lehet ezt megoldani?
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm, ez szuper. A *-ot csak példának írtam nem az a karakter szerepel benne
-
válasz
bozsozso
üzenetére
=SZUMHA(A1:A4;"#";B1:B4)
Csillagot nem használhatsz, mert az ún. asterix karakter (helyettesítő karakter, mint akár a kérdőjel)
karczt
Az a baj, hogy pl a scroll lock esetén amit leírsz, annak úgy is kell működni.
Alfanumerikus ill. numerikus padon beírva a számot, akkor ugyanaz a helyzet? -
bozsozso
őstag
sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék. egy adott oszlop értékeit szeretném ősszeadni de csak akkor ha az előtte lévő oszlopban egy adott karakter szerepelpl.:
A B
* 1
* 2
- 1
* 4tehát csak azokat a B oszlop tartalmakat szeretném összeadni ami előtt A oszlopban * szerepel. Ezt meg lehet oldani valamilyen függvénnyel? tehát:1+2+4=7
a segítséget előre is köszönöm
-
karczt
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
mindenhol máshol jól működik a bill. csak az excelbe vannak ezek a gondok
-
-
karczt
csendes tag
Sziasztok, A következő problémával küzdök. Kolléga nőm office 2007 telepítése után, nem tud a cellákba írna számokat csak akkor, ha előtte beírt már egy betűt illetve a nyilakra nem a cellák között tud lépkedni, hanem a gördítősávot mozgatja, függetlenül a SCROLL LOCK-tól. Ujra telepítés sem segített. Szeretnék segítséget kérni a probléma megoldására. Valaki találkozott már hasonlóval?
-
Delila_1
veterán
A lapfülek bal oldalán lévő nyilakon jobb klikkre függőlegesen megjelenik a lapok neve, onnan könnyebben kiválaszthatod a szükségeset.
Tehetsz ki gombokat is az első lapra, a gombokhoz tartozó makró ennyi:
sub ElsőLap()
sheets("ElsőLap").select
end subA makrók második sorában megadhatod a cellát, amelyikre szeretnéd, hogy ugorjon a kijelölés.
-
Swen_N
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
vagy esetleg a munkalapok méretét változtatni és akkor összehúznám őket

azért köszi... -
-
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Lehet e az EXCEL munkalap sávját kétsorosra állítani valahogy?
Annyi munkalapom van, hogy kényelmetlen a csúszkával "játszani" folyton, ha két soros lenne kényelmesen elférne minden munkalap.
Van rá mód?Köszönöm,
-
Delila_1
veterán
Sub Áthelyezés()
Dim usor As Integer, sor As Integer, sor_1 As Integer
usor = Range("A50000").End(xlUp).Row
sor_1 = 1
For sor = 1 To usor Step 5
Range(Cells(sor, 1), Cells(sor + 4, 1)).Copy
Cells(sor_1, 3).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
sor_1 = sor_1 + 1
Next
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi
üzenetére
A kérdésedből nem értettem úgy, hogy a mhely kódokat is ki kell gyűjtened.
Bár nem értem minek (persze lehet, hogy úgy kell, a feladatból alig ismerek részleteket). Akkor elvileg a második kép mhely kód oszlopa dinamikusan változó?
Szerintem túlbonyolítottad a kitűzött célt, de ilyenkor minimum újra kell gondolni az adatok elrendezését. -
bugizozi
őstag
ezt asszem értem, hogy mit akarsz, a végét én is valahogy így terveztem...csak az "összegző mhelykódot" ami a második képen van a mhely kód alatt oszlop (2 3 5 6 B), azt hogy hozom létre?
mert ugye vagy van ismétlődő elem, vagy nincs, ez változó, és nekem minden elem kell és csak egyszer..ui: amúgy 7 szumha, mert hétfő-vasárnap
-
perfag
aktív tag
Már a #9461-nél is gondoltam, hogy azt szeretnéd, ha csak néhány sor és oszlop lenne látható a munkalapodon.
A képnek megfelelő munkalapot így állítod elő: kijelölöd az 57-es sort, lenyomod a Shift-et, nyomva tartod! leütöd az End-et (ez a baj veletek újoncokkal, akik a Windows-zal ismeritek meg a táblázatkezelőket, hogy csak az egérrel akartok dolgozni, az End funkciókról nem is hallottatok), leütöd a lefelé kurzormozgató nyilat, ettől az összes sor az 57-tel kezdődően kijelölődik, felengeded a Shift-et, jobb egér gomb: Elrejtés.
Jobbról ugyanezt megcsinálod, az end után a jobbra mutató kurzormozgató nyílra bökj.Szín: Teljes táblázat kijelölése gomb, jobb egér gomb, Cellák formázása, Kitöltés lap, Háttérszín megadása.
-
lappy
őstag
Sziasztok!
azt hogy lehet megoldani mint a csatolt képen a munkalap területét és színét megváltoztatni?
http://mobilarena.hu/dl/upc/2011-02/15/93425_kyhaoiygumrnbptl_nevtelen1.jpg -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Nem túl elegáns megoldás, de műxik: öt SzumHa összege szerintem megteszi.
SZUMHA(tartomány; feltételek; [összegtartomány])
A feltételnél relatív hivatkozol az összegző mhelykódra, a tartománynál abszolút hivatkozol az első mhelykód oszlopra, az összegtartománynál abszolút hivatkozol a jobbról lévő értékoszlopra majd egy plusz és megcsinálod ezt a többi napra is.
Ha a 2-es gépre megcsinálod csak lehúzod az egészre. -
lappy
őstag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
És a színét hogyan lehet megváltoztatni?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget / tanácsot!

Van egy excel amiben vannak a hét napjai oszlopokban, és minden oszlop alatt van összeítő.A képen két nap összesítője van (minden nap alatt van egy mhely kódja és egy munkaszám).
A feladat az lenne, hogy ezeket összeítsem..itt pl az előző képen a két mhely kódja oszlopot összesítettem kézzel...na ezt kellene, hogy mind a hét napra megcsinlája, és kattintásra..
kérdés: hogyan?
Elsőre nem tűnt vészesnek, de akárhogy gondolkodom rajta, nem jut eszembe egyszerű megoldás
Optimálisnak az tűnt, hogy kimásolgatom egy oszlopba a kis oszlopokat egymás alá a napok alól, majd annak az oszlopnak az egyedi elemeit szűröm egy adott helyre, majd az elemek mellé valahogy szumha és fkeres fv-ekkel odamásolom az összesített értéket.. de ez nem tűnik valami szép megoldásnak, lehet van valami egyszerűbb... ehhez kérék egy kis segítséget... 
Köszi!
-
perfag
aktív tag
A problémát kicsit pontosabban kellene definiálnod. A táblázatod folytonos, vagy vannak benne üres cellák is? Nem mindegy!
Folytonos tábla esetén, feltételezve A oszlopot referenciaként, feltételezve, hogy 100-nál nem lehet több sor, feltételezve, hogy a referencia munkanap neve Munka1:
=INDIREKT("Munka1!A"&DARAB2(Munka1!A1:A100))Ha lehetnek üres sorok (A oszlopban üres cellák), akkor kell egy számláló cella a Munka1 nevű lapon, legyen ez pl. F6:
{=MAX(SOR(A1:A100)*(A1:A100<>""))}
Ez egy tömbképlet, a kapcsos zárójeleket Ctrl-Shift-Enter egyidejű lenyomásával lehet odavarázsolni (Fire tudott mást, egyszerűbbet itt a fórumban, de én elfelejtettem)
A hivatkozás ekkor így alakul:
=INDIREKT("Munka1!A" & Munka1!F6) -
Break
senior tag
Köszönöm a tippeket .... nemsokára jelentkezem.
+1x köszi Cuci3 & bugizozi
-
lappy
őstag
Sziasztok!
EGY olyan kérdésem lenne, hogyan lehet megoldani azt hogy csak egy A4 -es nagyságú területet lássanak egy munkalapon? -
Cuci3
tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Tegyük fel, hogy az adatokat folyamatosan írjuk, nincs benne üres sor, meg mindenhol ki van töltve. Ekkor kell két cella. Az első cellába rakjuk bele azt, hogy melyik az utolsó használt sor (Munka2-n állok):
=SZUM(HA(Munka1!A1:A505<>"";1;0))
Én itt A1:A505 tartományt jelöltem ki, de lehet ennél több vagy kevesebb. Meg ez után kell a cellán egy F2, majd egy ctrl+alt+enter gomblenyomás, hogy a tartomány hivatkozást jól megcsinálja.És innentől már mehet az indirekt - Nekem A1-ben van az előző képlet:
+INDIREKT("Munka1!A"&A1)
Ha nem tetszik, akkor marad a makró.
-
bugizozi
őstag
Hello! Én a következő kis makróval oldanám meg...
ucso = Sheets("Munka1").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Sheets("Munka2").Range("A1") = Sheets("Munka1").Range("B" & ucso)A Munka1 munkalapon lévő táblázat A oszlopának megvizsgálja az utolsó sorát (program első sora), majd a Munka2 munkalap A1 mezőjébe írja a B oszlop utolsó sorában lévő értéket, ami jelen esetben 5 (program második sora).
Remélem ez alapján el tudsz indulni!

ui: lehet makró nélkül is meg lehet oldani, de nekem ez juttott hirtelen eszembe

-
Break
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám ....

Van egy több sorból álló táblázat, ami folyamatosan bővül egy-egy újabb sor bemásolásával.
Melyik függvénnyel lehet elérni, hogy a másik munkafüzetlapba mindig az utolsó sor adatait emelje át pl. hivatkozásként?
Ugyanis mindig az utolsó sor adataiból kellene kitölteni egy űrlapot.Hogy lehetne ezt a legegyszerűbben megoldani?
Köszi ....

-
Cuci3
tag
válasz
Alfonzka77
üzenetére
Ez kevésbé Excel probléma, inkább statisztika, annak is az ökonometria ága. Elsőként ajánlanék egy kevésbé macerás programot (Eviews), de ha ragaszkodsz az Excelhez:
-ha elcsúsztatod, akkor J oszlopból is kevesebb értéket kell venned: A10:A333 mellé J1:J324 kell, mivel így meg lesz az azonos elemszám. És én valami indirektes szépséggel oldanám meg a K1 cellától kezdve kb így:
+LIN.ILL(INDIREKT("J1:J"&(333-SOR()+1));INDIREKT("A"&SOR()&":A333"))Viszont a statisztikának vannak egyéb szépségei meg feltételei (pl.: sztenderd normális eloszlás a maradéktagra, továbbá heteroszkedaszticitás), melyeket Excelben annyira nem lehet megfigyelni.
-
lappy
őstag
Egy olyan kérdésem lenne ha van egy lenyíló listám és be van állítva hogy az objektumot ne nyomtassa, de nem frissíti a benne lévő adatot. Hogyan lehet megoldani hogy frissítve nyomtassa, de ne látszódjon az objektum?
-
Azura
csendes tag
Sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy hogyan oldható meg, hogy egy excel sheet-en lévő táblázatot exportáljak egy meglévő word dokumentumba makro segítségével.
Előre is köszi a segítséget
Üdv
Azura -
Delila_1
veterán
Képletek:
H3 -> =D3
I3 -> =E3
J3 -> =F3Makró:
Sub mm()
Dim talál As Integer, sor As Integer
Dim usor As Integer, usor_1 As Integer
usor = Range("A1000").End(xlUp).Row
usor_1 = Range("H1000").End(xlUp).Row
For sor = 3 To usor_1
talál = 1
On Error Resume Next
talál = Range("A:A").Find(Cells(sor, 8)).Row
Cells(sor, 11) = Cells(talál, 2)
Next
For sor = 3 To usor
talál = 1
On Error Resume Next
talál = Range("H:H").Find(Cells(sor, 1)).Row
If Cells(sor, 11) = "" Then Cells(sor, 11) = Cells(talál, 2)
Next
End Sub -
agemate
addikt
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Köszönöm!
-
eeeasy
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
nagyon koszonom a segitseged!
bar a kodot nem futtattam, ellenben megneztem a tablazatot es lenyegesen tobb olyan eset van, amikor az elso tablaban nem elol szerepel a masodik tabla termekneve. persze van olyan eset is, amikor az elso tablaban kozepen van a masodik tabla termekneve. ha ezt most erthetoen irtam.
-
Delila_1
veterán
Úgy látszik, közben m.zmrzlinának más dolga akadt. Az ő példájából a templomi nagyharangot – ahol az első táblázatban csupán nagyharang szerepel – nem találja meg a lenti makró. Ahol az első táblában elől szerepel a második tábla termékneve (pl. első: lorem ipsum-dolor, második: lorem ipsum), ott rátalál.
Sub mm()
Dim talál As Integer, sor As Integer, usor As Integer
usor = Range("H1000").End(xlUp).Row
For sor = 3 To usor
talál = 1
On Error Resume Next
talál = Range("A:A").Find(Cells(sor, 8)).Row
Cells(sor, 11) = Cells(talál, 2)
Next
End SubAz adatokat úgy helyeztem el 1 lapon, ahogy m.zmrzlina.
-
Alfonzka77
csendes tag
Sziasztok!
Ismét van egy problémám, amire keresem a legjobb megoldást. Remélem valaki tud jó ötletet adni.
Szóval adott egy excell tábla. Hőmérsékleti adatok vannak benne. összesen 13 cellában (A-M), illetve mindegyik oszlopban 333 adattal. Ezek közül van egy oszlop a J, ami szignifikánsan eltér a többi értéktől. A célom az lenne, hogy vizsgáljam azt hogy a j oszlopban lévő változás hogyan érezhető a többi oszlopban. Ha minden igaz, akkor a változás kb ugyan olyan mindegyikben csak időben késleltetve van (esetleg lényegesen tompább).
Gondoltam, hogy azt vizsgálom, hogy a "J" oszlop és pl. az "A" értékeire ha illesztek egy egyenes, az hogyan változik, ha az "A" oszlop értékeit elcsúsztatom...Tehát pl. először a K1= lin.ill (A1:A333;J1:J333) aztán K2= linill(A10:A333;J1:J333)
Remélem érthetően írtam le mi a problémám

Ha van ötleted, azt előre is köszi! -
eeeasy
csendes tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Igen, pontosan ilyen táblára van szükségem.
"Ezekhez az elemekhez honnan fogunk árat rendelni? Üresen hagyjuk az ár helyét?"
Igen.
"Mindig a tábla1 terméknevei a bővebbek mint a te példádban vagy van olyan is mint az én példámban a nagyharang-templomi nagyharang ahol a tábla2 leírása bővebb?"
Elméletileg a tábla1 terméknevei tartalmazzák a felesleges szavakat, kicsi az esély arra, hogy a tábla2 bővebb.
-
m.zmrzlina
senior tag
Akkor valami ilyesmi lenne a feladat?
a tablazat1 kb 600 sor, a tablazat2 kb 650, tehat itt lesz olyan is, ami a tablazat1-ben nincs benne.
Ezekhez az elemekhez honnan fogunk árat rendelni? Üresen hagyjuk az ár helyét?
Mindig a tábla1 terméknevei a bővebbek mint a te példádban vagy van olyan is mint az én példámban a nagyharang-templomi nagyharang ahol a tábla2 leírása bővebb?
-
eeeasy
csendes tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
"Az első táblázat hibás elemeit mindig a második táblázat első termékoszlopában kell keresni"
Igen.
"mások kettőt változtatás nélkül hozzácsatolni"
Igen.
"Azonos sorban szereplő 3 terméknek azonos az ára is?"
Egy sorban egy fajta termék van, az oszlopok ('A', 'B', 'C') termékleírások/termékjellemzők.
Az volna a cél, hogy az ár átkerüljön a táblázat1-ből a táblázat2-be az azonos termékhez. A különböző táblázatokban a terméknevek ('A' oszlop)nem teljesen azonosak, csak részlegesen egyeznek, ez a fejtörő, asszem.
-
m.zmrzlina
senior tag
Ezzel nincs is gondom.
Azt nem értem, hogy az első táblázatban egy termék oszlop van a másodikban három. Az első táblázat hibás elemeit mindig a második táblázat első termékoszlopában kell keresni és a mások kettőt változtatás nélkül hozzácsatolni, vagy az első táblázat hibás eleme (a helyes névvel) előfordulhat-e a második táblázat bármely termékoszlopában?
Még egy kérdés. Azonos sorban szereplő 3 terméknek azonos az ára is?
-
eeeasy
csendes tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
lehet felreertheto volt, hogy egybe mehet a harom tablazat. pontositok, a ketto mehet egybe, a harmadik annak a semaja, amit szeretnek, tehat a vegeredmeny.
-
eeeasy
csendes tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
igen, mehetnek egy tablazatba
-
eeeasy
csendes tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
bal oldalon tablazat1, jobbra tablazat2, alul tablazat3.
http://mobilarena.hu/dl/upc/2011-02/13/16014_afsyrvpvrsq2ig7y_excel.jpg
-
eeeasy
csendes tag
sziasztok.
ket tablazat osszefuzeseben kernek segitseget. a ket tablazat abban ter el egymastol, hogy az egyikben termeknevek vannak arakkal, mig a masikban csak (a helyes) termeknevek. azt szeretnem, ha egy olyan tablazatom lenne, amiben a helyes termeknevek vannak az arakkal.
pelda:
tablazat1:
termeknev oszlop1: lorem ipsum - dolor
ar oszlop: 1500tablazat2:
termeknev oszlop1: lorem ipsum
termeknev oszlop2: macska cica
termeknev oszlop3: szalami tejilyen tablazatot szeretnek:
tablazat3:
termeknev oszlop1: lorem ipsum
termeknev oszlop2: macska cica
termeknev oszlop3: szalami tej
ar oszlop: 1500a tablazat1 kb 600 sor, a tablazat2 kb 650, tehat itt lesz olyan is, ami a tablazat1-ben nincs benne.
a problemam az, hogy a tablazat1 termeknev oszlop1 adatai nem teljesen egyeznek a tablazat2 termeknev oszlop1 adataival, csak reszlegesen.valakinek otlete van a megoldasra?
elore is koszonom -
m.zmrzlina
senior tag
Amit én a #9389-ből ill. a #9373-ból kiértettem, arra van szükséged, hogy két intervallumot (keretidő és tervezett idő) és két időpontot (kezdés és befejezés hete) különböző szinekkel kijelölni egy megfelelő táblázatban.
Az előző gondolatébresztő hsz-t a következőképpen pontosítottam és egészítettem ki:
I2-BH2-ig felvittem a hetek sorszámát, itt fogja keresni a WEEKNUM fv az adott dátumhoz tartozó hetet. Maga a fv úgy van paraméterezve, hogy hétfőt tekintse a hét első napjának és azért kell kivonni belőle 1-et, hogy a visszaadott érték illeszkedjen a 2011-es magyarországi hivatalos naptári hetekhez.
A négy képlet sorrendje fontos mert a kezdő és befejező hét formázása csak így írja felül a tervezett idő celláinak háttérszínét.
-
m.zmrzlina
senior tag
Nem tudom megoldódott-e már a problémád, ha nem itt egy lehetséges megoldás. Én feltételes formázással gondolom megoldani.
Ez egyelőre annyit tud, hogy egyetlen munkának "bejelöli" a keretidejét és a tervezett idejét a "naptárba".
Nézd meg, ha jó az irány akkor gondolkodunk tovább errefelé, ha nem akkor módosíthatunk.
C6-C7-ben lévő képleteket természetesen nem a táblázatba kell írni, hanem a szabálykezelőben az Új formázási szabály>A formázandó cellák kijelölése képlettel>Értékek formázása ha a képlet igaz mezőbe. A két képlet két különböző szabályt jelent.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
-
meroly
veterán
Sziasztok!
hogy tudok excelben feladatlistát időütemezésben grafikonon ábrázolni?
Így gondoltam:
feladat kezdete vége felelős
02.10. 02.11 Béla
02.10. 02.15 Gizi
02.16. 02.21 JózsiÉs ezt úgy hogy a vízszintes tengelyen dátum a csomag idejére vonatkozva (02.10-02.21), aztán szépen nevenként a kis sávok amíg van feladata az egyénnek.
microsoft projektben kéne, de azt nem lehet ....
-
Delila_1
veterán
Az a baj, hogy a két csatolt kép nem teljesen arról szól, amit kérdeztél.
Az elsőt felülírtad a másodikkal.
A másodikon színnel jelölöd a hiányzó feltételeket, és a leszámlázási időt, de nincs olyan oszlopod, ami ezeknek az időpontját megadná.Egyébként nagyon összetett feladat, ezt Fire is írta, pedig a 2007-es verzió az ő reszortja.
-
lappy
őstag
Sziasztok!
Még mindig várok ötleteket a 9373 ill 9387, 9389 hsz-ra. -
Robb202
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi a segítségedet.
Közben elakadtam újra. A helyzet az, hogy a B3-cellában lévő lista árból ki szeretném számolni az akciós árat. Ehhez alkalmaztam ezt a képletet:
=(B3/1,35)
Vettem a 35% százalékát.
Na most ezt az értéket amit megkaptam ez nem 5-re vagy 0-ra végződik.
Ezért az általad gyártott képletet alkalmaztam így:
=(B3/1,35)+KEREKÍTÉS(B4/5;0)*5
Erre semmi nem jön ki. Próbáltam függvényt máshogy is illeszteni hozzá de semmi.
A B4 cellába van a képlet beírva. A B3-asban van a lista ár, az akciós árat a B4 cellába szeretném megkapni és még ugyanabban a cellában kerekíteném is. De nem működik
-
Robb202
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet azt megoldani Excelben hogy a az 1-2 közötti értékeket a szám végén 0-ra 3-4-et 5-re míg a 6-7-et is 5-re a 8-9-et pedig 10-re kerekítse?
Lényegében a magyar forint helyzet miatt kellene ez. A kerek.fel képlet csak tizedesek esetében működik, vagy én szúrok el valamit? Meg lehet azt oldani hogy az egész vizsgálat egy képletben legyen?
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze, azt láttam. Tudom mi az a normál alak, csak azt hittem, hogy ez egy primitívebb feladat amit meg lehet oldani egyszerű cellaformázással. Ezek szerint megint találtam valamit ami nem kézenfekvő annyira

Még egyszer köszi!
-
Arra ügyelj, hogy ez egy célirányos kód, mivel láttam mekkora számokról van szó, így azokat kezeli csak le, de a 10 vagy annál kisebb értékekkel hibásan dolgozik!!!
UI: Azért nem lehet ezt úgy formázni, ahogy szeretnéd, mert a normál alaknak megvannak a matematikai definíciói, azaz (ez most nagyon puritán megfogalmazás lesz) 1 és a számrendszer alapja(10) közé eső szám, szorozva a számrendszer alapjának valahányadik hatványával. Ezt veszi alapul az Excel is és ugye a 10 kitevője mindig változik, így fixen nem lehet 2 tizedesjegyet formázni... Aztán lehet lesz valaki, aki megcáfol és egy laza cellaformázással ezt kivitelezi, arra viszont én is kíváncsi lennék, mert ilyenről nem tudok...
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen!
Azt hittem erre is van valami egyszerű formázási lehetőség, de ha nem akkor jó lesz ez is.
Nem nagyon ástam bele magam a makró írásba, de gondolom ezt is meg lehetne oldani, valamilyen úton módon?!Majd fényt derítek rá.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Ez most nem makró, csak úgy "hirtelen képlettel megoldás", tehát kell egy segédoszlop. A oszlopban a számaid, B1-be az alábbi képlet és lemásol, ameddig kell
=HA(MARADÉK(MARADÉK(A1;100);10);CSONK(A1/100)&","&MARADÉK(A1;100)&"E+2";CSONK(A1/100)&","&MARADÉK(A1;100)/10&"E+3")
(Ezzel utána számolhatsz is)
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1142670=1142,67*10^3
159690=159,69*10^3
1031790=1031,79*10^3pl
-
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Végül is igen, az jó eredményt adhat.
Noh de azt hogyan? 2456240=2456,24*10^3 legyen a végeredmény, az a lényeg.perfag:megoldottam úgy, hogy pdf-et tudok méretarányosan kimenteni ugye, de ha pdf-et importálok vagy illesztek be word-be 2 pixel lesz kb az egész. Letöltöttem egy free pdf to jpg konvertert, és a méretarányos (A4-es) pdf-et átkonvertáltam jpg-be így jó lett a minősége,ezt beillesztve meg A4 méreteket beállítva a jpg-nek méretarányos lett a rajz is. De most kipróbáltam a tiff-et is sokkal nem lett szebb, de szebb lett

-
-
perfag
aktív tag
CAD-ben van némi tapasztalatom (~20 év), igazi CAD, nem AutoCAD

Ajánlom figyelmedbe a Camtasiától a SnagIt-et.
Képlopóként, de virtuális nyomtatóként is használhatod. Nyomtatásnál beállítod 300 dpi-re és kimenetnek TIFF-et (a jpeg a tömörítő algoritmusa miatt szőrös képet ad!). Gyönyörű, méretarányos képet kapsz, tökéletes vonalvastagságokkal, amit ráadásul a SnagIT Editorban még faraghatsz is (szélek levágása). Viszont nem tudom a Wordbe beillesztve hogy lehet rávenni, hogy méretarányos legyen.
-
polarx
tag
Ez egy elég összetett feladat, csak formaiság lett volna, a végeredmény szempontjából mindegy, hogy milyen formátumban van, csak a jobb átláthatóság kedvéért akartam beállítani.
A feladat végül word-ben készül, most már csak az autocad rajzok méretarányos beillesztésével szívok...( pdfbe konvertálva majd beillesztve szar a minőség, jpg-nek nem lehet állítani a méretét cm-ben...agyrém)Szóval nem fontos annyira, de ha valaki rájön a megoldásra megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Akciókamerák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 3D nyomtatás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
köszi a gyors választ 

), félreérthetően fogalmazok. Szóval az előbbit úgy értettem, hogy nem Te adhatod meg, hogy milyen gombok legyenek az InputBox-on, amik meg vannak, azoknak nincs olyan visszatérési értékük, mint MsgBox esetén.

mert ugye vagy van ismétlődő elem, vagy nincs, ez változó, és nekem minden elem kell és csak egyszer..

Fferi50