Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehér Mancs
tag
Megpróbálom megfejteni én is+beképletezni A4:AH103-as táblát alakítom át A1 : C1134-essé.
A problémát ketté lehet bontani:
1: Meg kell találni az összes célhoz, hgoy melyik cella tartozik, ezt sorszámmal el lehet érni (0- 3399). Ez a sorszám: oszloponként 3-mal nő ((COLUMN(A1)-1)*3), soronként 1-gyel nő (ROW(A1)-1) és ezen felül 3 soronként 6-tal (INT((ROW(A1)-1)/3)*6), így a sroszám:=INT((ROW(A1)-1)/3)*6+(ROW(A1)-1)+(COLUMN(A1)-1)*3
(ha a A1 : C1134-be kirakod, akkor lehet is látni, hogy 0-3399-ig besorszámozza a cellákat).
2: ez alapján kikeresni az értéket a táblából:
=INDEX(Tabla;INT(Sorszám/34)+1;MOD(Sorszám;34)+1)
(34 soronként vált új sorra)
A végeredmény:
=INDEX(Tabla;INT((INT((ROW(A1)-1)/3)*6+(ROW(A1)-1)+(COLUMN(A1)-1)*3)/34)+1;MOD(INT((ROW(A1)-1)/3)*6+(ROW(A1)-1)+(COLUMN(A1)-1)*3;34)+1)
(A4:AH103-t el kell nevezni Tabla-nak)
Remélem azt oldottam meg, amit szerettél volna, nekem sem volt teljesen világos a kérés
[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
hopp nem frissítettem a topikot, nah megnézem...
aham, hasonló, azért elteszem.
én a HÓNAP függvényt is alkalmaztam, hogy a dátum melletti oszlopba kiírja a hónap számát és úgy használtam azokat amiket megadtál.
köszönöm még1x
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Delila_1
veterán
A számok szétszedése külön cellákba egyszerűbb az Adatok/Szövegből oszlopok (tagolt, szóköz elválasztó) menüvel. Ez az A: G tartományba dobálja szét a számokat.
A kimutatásban a példád szerint az F oszlopba állva a rendező ikon segítségével emelkedő-, vagy csökkenő sorrendbe lehet tenni az adatokat.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Nagyon jó lenne, ha feltöltenéd.
Tévedés, hogy nem tud sok újdonságot mondani a könyv, alig kezdtem olvasni, máris sok érdekes dolgot találtam benne.
A súgóhoz nem tudok hozzászólniProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Cuci3
tag
Mivel ez a hülyeség még mindig nem múlt el, ezért ez lett a kódból (érdekességképpen kiteszem ):
Sub ell2()
Const utvonal = "\\Dbinfo\strategia\faktoring elemzés\dfakto - pénzügyi kimutatás\"
Dim FN, alap, valtozo As String
Dim i, j As Integer
Application.ScreenUpdating = False
FN = Dir(utvonal)
Do While FN <> ""
If FN Like "*.xls" Then
Workbooks.Open utvonal & FN
Debug.Print FN
ActiveWorkbook.Close False
End If
FN = Dir
Loop
Application.ScreenUpdating = True
End SubA kérdésre azonban továbbra is várom a válaszokat.
-
ArchElf
addikt
Egy ilyen hibát találtam:
http://support.microsoft.com/kb/210684Ez alapján úgy néz ki, hogy valami objektum-felszabadítási hiba lehet mögötte. Úgy néz ki, hogy belsőleg nem igazán takarít ki maga után az Excel és megtelik memória felszabadítatlan objektumokkal.
A probléma itt az, hogy a gond nem a megnyitott dokumentumokkal van, hanem azzal, amelyikben épp fut a script. Célszerű lenne szerintem a futás végeztével bezáratni, majd újraindíttatni magát.
Ha egyáltalán nem fut végig a script:
1) generálni kellene egy listát a fájlokról a könyvtárban (ha a lista fájl üres)
2) ha a lista nem üres, arról feldolgozni 1-2-5 elemet, azokat kitörölni a listáról (míg a lista ki nem ürül), ezután újraindítani a megnyitó excelt.AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Az a baj ezzel, hogy létre kell hozni mégegy oszlopot mindkét sheet-en.
Ezzel a megoldással nem kell:
=INDIRECT("Sheet1!$C"&SUMPRODUCT((Sheet1!$A$1:$A$9999=A1)*(Sheet1!$B$1:$B$9999=B1)*ROW(Sheet1!$C$1:$C$9999)))
Sajnos a függvények magyar megfelelőit nem tudom, így angol excelben működik.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Delila_1
veterán
Mit nem értesz az ABS függvényen?
A csatolt képhez betettem Gabcsika eredeti kérdését is.
Jobban utána gondolva a kérdés nem egyértelmű. Az én értelmezésemben az 1770-et az 1200-zal és az 1400-zal kell összehasonlítani, az 1866-ot az 1400-zal és az 1500-zal. Amelyikhez közelebb áll, annak a sorában lévő betűjelet kell kapni az E oszlopban.A Te értelmezésed szerint az 1770-et a teljes A oszlopban lévő értékekhez kell hasonlítani, és amelyikhez legközelebb áll, annak a betűjele jön mellé az E oszlopba. Ezzel viszont a 9 tételnél 5 hamis eredményt ad az FKERES függvény.
Az ABS-t is tartalmazó képletet az E oszlopba írtam, az FKERES-t a G-be. Kékkel írtam a hamis eredményeket, a megfelelő értékeket a H oszlopba tettem. A D8 cella eredménye egyaránt lehet C, és D.
A H5-be nem írtam be a helyes értéket a kép betöltése előtt, az G lenne.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Amennyiben a teljes A oszlopban kell keresni a D oszlop értékeit, sikerült összehozni egy néhány méteres képletet hozzá.
=HA(ABS(D1-INDIREKT("A"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A)))<ABS(D1-INDIREKT("A"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A)+1));INDIREKT("B"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A);HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A));INDIREKT("B"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A)+1))Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
EmberXY
veterán
Köszönöm az elismerő besorolást a "lusta, munkaidőben csak makrók futtatásában unatkozó" kategóriába.
Én csak azt nem értem, hogy miután ez a fórum az Excellel kapcsolatos, és én e témában kérdeztem, erre volt egy segítőkész fórumozó, aki segített (mellesleg neked is), kvázi kibeszéltük a témát-------->mindezt együttvéve mi a franc közöd van ahhoz, hogy én mit írok, milyen választ kapok?
Rajtam legalább látszik, hogy nem értek 100 %-ig az Excelhez, ezért kérdezek, te meg csak süketelsz itt.
Mi a gondod?"fogalamzzatok pontosan.. "
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Azt látom, hogy miről beszéltetek, de a makró kapcsán egyértelműen magamra ismertem, és mivel nem is gondoltam volna, hogy valaki ezen akar majd lovagolni, kicsit meglepődtem.
Ha félreértés, akkor félreértés, de akkor részemről nincs harag.
Bár továbbra sem értem, hogy a kettőtök beszélgetéséből kiszűrt konzekvencia hogyan jutott arra a szellemi szintre, hogy a makróval kapcsolatos kérdés képezze a hozzászólásod tárgyát...
Na ez a kacifántos mondat.Up the Irons!
-
Delila_1
veterán
Nem egyforma eredményre jutottunk.
Nálad a két FKERES-nél hol az egyik. hol a másik oszlop értéke felel meg, amiből gyakorlatilag nem lehet tudni, mikor melyik igaz.
A hosszú képletem mindig az igazi értéket adja.
Csak a rend kedvéért írtam le ezt.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Geby
senior tag
-
Geby
senior tag
Félig rájöttem, a formátumát számra változtatva növeli az értéket, de elég furcsán.
Ha rámegyek a fájl menü nyomtatás menüre, akkor már nyomtat is, és ha mondjuk beírom hogy 3 példány, akkor az első lap amit még azelőtt nyomtatott ki hogy ténylegesen akartam volna nyomtatni az kijön egy számmal, a másik 3 példány meg eggyel nagyobb számmal. -
Cuci3
tag
Kicsit másabb progi, de lényegében ugyanaz. Sajnos a Nyomtatás menü Mégse gombja valahogy nincs nevesítve, VBA rögzítő sem érzékeli, neten sem találtam meg. Ezért nyomtatás előtt felugrik egy aranyos kis kérdés, hogy tényleg ki akarod-e nyomtatni. Egy idő után idegesítő lehet, dehát ez is csak egy félmegoldás (a kérdésem után még simán kattinthat az ember a mégsére a nyomtatási ablakban).
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Dim kerdes As Integer
kerdes = MsgBox("Valóban ki akarod nyomtatni?", vbQuestion + vbYesNo)
If kerdes = 6 Then
If ActiveSheet.Name = "Munka1" Then
ActiveSheet.Range("A3") = ActiveSheet.Range("A3") + 1
End If
ElseIf kerdes = 7 Then
Cancel = True
End If
End Sub -
Delila_1
veterán
Mit szólsz a 3. pontra az irányított szűrős megoldáshoz? Szűrőfeltételként lehetne megadni az autoszűrő kritériumát. A végrehajtáshoz viszont meg kellene szüntetni az autoszűrést.
-
félisten
Hali!
Mr. Nagy feladata elég egyértelmű, amit korábban írtam, szerintem az is...De sebaj, akkor kérdésekkel válaszolok.
"Én változáskor az autofilterből..."
Mi változik? Milyen esemény(Event) fut le, amikor valaki lenyitja az autofiltert, kijelöl egy vagy több elemet, majd leokézza?
(mert hogy a Worksheet_Change esemény biztosan nem fut le például)Fire.
UI: az irányított szürés meg kizárja az autofilter-t mellesleg...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
kp78
addikt
Valami ilyesmi, de ez a függvény nekem elsőre kínai
Próbálom bogozni...
Ha elküldöm emailben a táblámat, nem tennéd meg, hogy ott is megcsinálod egyszer, mert ott már két fül is van, abból utána könnyebben kibogozom a logikáját„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Delila_1
veterán
Egy – bosszantó – érdekesség:
Ha előre beírom a dátumot (eredmény 25.okt), és utána adom meg a 2009.10.25 formátumot, a kimutatásban nem engedélyezi a csoportosítást. Ha viszont előre megadom a formátumot a teljes oszlopra, és azután írok bele értékeket, egy rossz szava nincs a csoportosítással szemben, simán végrehajtja.
A súgóban a csoportosítással kapcsolatban van egy ilyen mondat: Numerikus tételek, dátumok és időpontok csoportosítása bizonyos típusú forrásadatoknál nem lehetséges.A bizonyos típus mibenlétéről nem esik szó.
Ez is az Excel egyik rejtelme...Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
gsc73
aktív tag
Igen, az kellene, ha Importálni akarnék, és ott pontosan meg lehet adni az elválasztó karaktereket, de nem az a cél. Egyébként ez 2007-ben is pontosan ott van. A cél hogy automatikusan legyen rendezve megnyitás után.
Üdv: g.
u.i.: én is úgy tudtam hogy Te, de a valóság néha más....
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
gsc73
aktív tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, elnéztem, most gyorsan ki is próbáltam, ez működhet!!!!!!!!!!!!!!!!
Most má' vége van a munkaidőnek, úgyhogy otthon, vagy holnap folytatom, de ez tetszik eslő felindulásomban!
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
félisten
Hali!
Sajnos a Pascal vagy C/CPP-ban megszokott Continue utasítás itt nem létezik, helyette a Goto utasítást kell bevetni.
(az Exit For/Exit Do egyenértékű a Break Pascal vagy C/CPP utasítással, az Exit For kilép a For ciklusból, míg az Exit Do, a Do-Loop ciklust szakítja meg.)Példaprogi
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
j = 0
For i = 1 To ThisWorkbook.Worksheets.Count
If ThisWorkbook.Worksheets(i).Name = "Munka5" Then GoTo label001
j = j + 1
label001:
Next
MsgBox (j)
End SubFire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ford topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.