- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robb202
tag
válasz Delila_1 #9421 üzenetére
Köszi a segítségedet.
Közben elakadtam újra. A helyzet az, hogy a B3-cellában lévő lista árból ki szeretném számolni az akciós árat. Ehhez alkalmaztam ezt a képletet:
=(B3/1,35)
Vettem a 35% százalékát.
Na most ezt az értéket amit megkaptam ez nem 5-re vagy 0-ra végződik.
Ezért az általad gyártott képletet alkalmaztam így:
=(B3/1,35)+KEREKÍTÉS(B4/5;0)*5
Erre semmi nem jön ki. Próbáltam függvényt máshogy is illeszteni hozzá de semmi.
A B4 cellába van a képlet beírva. A B3-asban van a lista ár, az akciós árat a B4 cellába szeretném megkapni és még ugyanabban a cellában kerekíteném is. De nem működik[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet azt megoldani Excelben hogy a az 1-2 közötti értékeket a szám végén 0-ra 3-4-et 5-re míg a 6-7-et is 5-re a 8-9-et pedig 10-re kerekítse?
Lényegében a magyar forint helyzet miatt kellene ez. A kerek.fel képlet csak tizedesek esetében működik, vagy én szúrok el valamit? Meg lehet azt oldani hogy az egész vizsgálat egy képletben legyen?
-
Robb202
tag
Hi!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom megcsinálni Excel 2010-ben azt hogyha például legördülő menüből választok (igen, nem) akkor a nemnél piros legyen a háttér az igennél pedig zöld legyen a cella háttere.
Ugyanez a kérdésem lenne függvény szempontból.
Van egy függvényem ami az "eladva, raktáron, szállítás" elemeket írja ki dátumtól függően. De én azt szeretném hogy a szállítás piros legyen, a raktáron sárga, az eladva pedig zöld? Ezt hogyan?
A következő kérdésem pedig az lenne, hogy legördülő lista tartalmát csak előre beírt cella adatokból lehet létrehozni, vagy van más mód rá? Például ne kelljen már az "igen,nem"-eket cellába beírni hogy onnan vegye az infokat a legördülő lista.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Robb202
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6309 üzenetére
Köszönöm a segítséget, így már működik.
Cuci3-nak is köszönöm az észrevételeket.
-
Robb202
tag
Bocsánat, hogy megint idepofátlankodok.
OO-ban a következő képlet működik:
=IF(B6<>"";VLOOKUP($B6;$Munka.$A6:$D$100;3;0);"")
Tehát egy másik munkalapról vegye be az információkat ha a B cellában ez és ez van
Szerettem volna ezt Excelbe átültetni de sajnos nem működött.
Mi a megfelelő képlet Excelre, mert ez így sem jó:
=IF(B6<>"";VLOOKUP($B6;$Munka!$A6:$D$100;3;0);"")
Illetve az mondja az Excel még, hogy a képlet végén a 0 már sok? Próbáltam magyar függvényelnevezéseket is használni de nem sikerült.
Mi lehet a hiba?
-
Robb202
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6278 üzenetére
köszönöm a segítségedet. Elnevezéssel sikerült hivatkozni rá. Úgy látszik, hogy a frissebb Excelek ismerik az eljárást.
Még annyit szeretnék kérdezni, bár tudom szőrszálhasogatás de hátha ez is megoldható.
A másik munkalapon amire hivatkoztam ott az adott cellákhoz megjegyzések vannak fűzve. A megjegyzés színéhez pedig betallóztam egy képet, mert csak így tudtam cellához képet rendelni.
Azon a munkalapon ahol a legördülő menüt létrehoztam sikeresen választhatok is a listából, de sajnos a megjegyzéseket nem viszi át. Ezeket akkor nem lehet áthozni sehogy sem ugye?
Még annyi, hogy Excel 2007 / 2010-ben esetleg van arra natívban mód, hogy egy cellába képet tudjál tenni és azt az Excel olyan kicsire méretezze amekkorára a cellát felnagyítod?
Ezt már régóta hiányolom. Remélem a 2010-ben van már ilyen funkció?Ha igen megmutatnátok egy screenshottal?
előre is köszönöm
-
Robb202
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy legördülő listát szeretnék létrehozni Excel 2003-ban de az adatokat egy másik munkalapról szeretném bekérni de a következő hibába ütközök:
adatok - érvénynesítés itt kiválasztom a listát (de tökmindegy mert az egyéni-re sem jó:
=raktár!$D$2:$D$5
Azt írja hogy nem lehet más munkalapra hivatkozni. Ezen meglepődtem mert az OO ezt simán tudja. Vagy csak az MS office-ban kell másképp csinálni?
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Nagy help kéne. Szerintem roppant egyszerű amit kérek segítségképpen tőletek, de én valahogy nem tudtam megoldani. Pedig érzem az erőt :d
Szóval szeretném megcsinálni azt, hogy egy cellába be tudjak helyezni háttérként egy képet.
Szinekkel lehet hátteret adni, de képeket nem lehet? Excel 2003-ban vagyok.Egy filmkatalógust készítek és egy-egy cellába szeretném mindig behelyezni a film poszterét kicsiben. Persze az lenne a jó, ha fixen benne lenne, és a cellákat se lehetne később ott húzogatni.
Olyat esetleg meg lehet csinálni, hogy a kis képre helyezvén az egeret nagyobban is mutassa a képet?
Segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
válasz Fehér Mancs #4622 üzenetére
Pont ellenkezőleg:
Vannak a szavak és a számok:
példa: xyxyxyxy (13456789)
Minden szó után van egy zárójel és benne számok. Én a szavak utáni zárójelet és a benne lévő számokat szeretném kiszedni. Ha ebben segítenél ezer hála.
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, ami szerintem nem túl nehéz.
Valszeg egy makró kellene.a gond az hogy egy csomó szó van ami után van egy ilyesmi: (123456)
A számok nem mindig így jönnek, de a lényeg hogy a zárójelet és a benne lévő számokat a szavak után le kellene törölni. A szavak egy oszlopban egymás alatt vannak.
Rengeteg rekord van így kézzel sokáig tartana.
Tudnátok benne segíteni?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fujifilm X
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vodafone mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest