- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1 #9897 üzenetére
Lehet nem láttad az előző hozzászólásom azért teszem fel mégegyszer a kérdést hátha tudsz segíteni ebben: [link]
Ez az egész makrónak már csak a vége lenne úgyhogy ha tudsz légyszíves segíts. Remélem tudsz segíteni.
Előre is köszönöm. Ha nem az sem baj akkor is köszönöm az eddigieket.
-
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9896 üzenetére
Köszi. Ennyire bamba vagyok!
Hiába, április elseje van.
¡ǝɾǝslǝ sılıɹdɐ uǝɾlǝ
-
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9894 üzenetére
Akkor írd le, mi módon jött össze!
Nehogy mind a 90-et, elég 1. -
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9890 üzenetére
Tudtommal az élőfejbe nem lehet képfájlt bevinni, csak a Wordben.
-
atiska007
senior tag
sziasztok!
Nem tud valaki olyan oldalt , ahol megoldott VB excel feladatok vannak?
Google nem segített
köszi! -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #9883 üzenetére
Egy kicsit módosítottam és ez is működik.
Hatalmas köszönet. -
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #9881 üzenetére
A1-ben legördülő listában (érvényesítés) választható a,b,c értékek.
C1 cellában, a,b,c értékekhez rendre 1,2,3 értékek tartoznak, de nincsenek megjelenítve alapesetben.
Ha B1-be beírom hogy 10, akkor attól függően, hogy A1-ben mi lett kiválasztva, C1-ben képez egy szorzatot.
Pl. A1=a, B1=10 akkor C1=10, ha A1=b, B1=10 akkor C1=20, stb. -
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #9878 üzenetére
Szuper, neked is köszönöm!
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #9876 üzenetére
Persze hogy elszúrtam
Természetesen J3-ba tedd a képletet!
-
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #9875 üzenetére
Ha J3 cella "-", akkor G3=0. Ez világos remélem.
Ha J3 cella "+", akkor G3 cella értékét aszerint adja meg (megfelelő S cellát kiválasztva), hogy F3-ban mekkora érték szerepel, és ez az adott R cellákhoz miként viszonyul.#9874
Köszi! -
m.zmrzlina
senior tag
Ha ez a képlet a G3 cellában van akkor így írnám át:
Nem tudom mit kell csinálnia de ha azt, hogy ha J3="-" akkor G3=0 ha J3="+" akkor meg megvizsgálja, hogy milyen érték van benne és ahhoz képest ad értéket a cellának akkor talán jó lesz. Az utolsó HA() hamis ága kezeli azt az esetet ha a bevitt szám az R9-nél is nagyobb.
-
bozsozso
őstag
Delila_1
Ebben nem tudnál esetleg segíteni:[link] , mert sajnos azóta nem boldogulok vele.
-
nagyúr
válasz
fi:zi'k #9871 üzenetére
Amíg válasz jön, addig beírom a többi kérdésem is, mert a táblával nem jutok előrébb.
Igen, használtam a súgót, de úgy tűnik bénán keresek, mert nem találtam megoldást.1. Hogyan tudok egy cellát rögzíteni képletben?
Pl.
A képlet =A1+B1. Ugye ha ezt cella sarkánál fogva lehúzom, akkor =A2+B2 lesz.
Mit kell ahhoz tennem, hogy mondjuk a B1 cellát mindig megtartsa, magyarán =A*+B1 maradjon a képlet bármeddig folytatom.2. Hogyan tudom függővé tenni egy cella értéké egy másiktól és előbbivel műveletet végezni, ha legördülős, választós a cella?
Pl.
A1 cella lehet: a,b,c. "a"-hoz "1" tartozik, "b"-hez "2" és "c"-hez "3". A számértékeknek C1 cellában kell megjelenniük.
Ha kiválasztom "a"-t és B1 cellába beírom, hogy 10, akkor C1 cellában 20-at kellene kapnom.3. Az előző hsz-ben lévő problémához konkrétan kapcsolódóan: hogyan tudom megoldani, hogy J3 értéke "-" legyen, ha B3 üres, és J3 értéke "+" legyen, ha B3-ban bármi szerepel? Ugyanezen esetben elérhető-e, hogy J3 cellát az értékének megfelelően kitöltse a vagy b színre?
Köszi!
-
nagyúr
Sziasztok,
Nem is tudtam, hogy van ilyen topik, de most remélem nagy segítséget fog nyújtani.
Csinálni kezdtem egy számomra bonyolult táblát, de elakadtam több helyen is, így mindig módosítgattam és egyszerűbbé tettem.Először a legegyszerűbb verzió problémáját vetném fel:
A lényeg, hogy egy cella értékét attól tenném függővé, hogy egy másik cellában "+" vagy "-" van-e. Valójában kicsit bonyolultabb a képlet ennél, de csak ez a része nem működik megfelelően.
A képlet:
=HA(J3="-";G3=0;HA(J3="+";G3=HA(F3<R3;S3;HA(F3<R4;S4;HA(F3<R5;S5;HA(F3<R6;S6;HA(F3<R7;S7;HA(F3<R8;S8;HA(F3<R9;S9)))))))))
A vastagon kiemelt része nem tiszta. Az utána lévő rész jól működik külön.
Az a hiba, hogy hiába változtatom J3 cella értékét "+"-ra vagy "-"-ra, mindig 0-át kapok, holott csak "-" esetén kellene.A segítséget előre is köszönöm!
Ha ez sikerülne, akkor lehet jönnék a többi dologgal is.
-
Delila_1
veterán
Azt hittem, bevitted a sokkal egyszerűbb óra:perc formátumot.
Még mindig jobban járnál vele.Egy üres oszlopban összehozhatnád az A és B, valamint a C és D oszlopok értékeit.
=A1&":"&B1
=C1&":"&D1Ezeket már időértéknek értelmezi az Excel. Értékként beilleszted az új oszlopokat az A-ba és B-be, és már mehet is az egyszerű kivonási képlet ezekre hivatkozva.
-
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9866 üzenetére
A képet a beillesztés előtt szabd méretre!
Sub Logo()
utvonal = "F:\Temp\"
FN = "filename.gif"
For lap = 1 To Worksheets.Count
Sheets(lap).Select
Cells(3, 1).Select 'Ez az A3-ba teszi, átírhatod
ActiveSheet.Pictures.Insert (utvonal & FN)
Next
End Sub -
Tosee
őstag
-
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9862 üzenetére
Próbáltam együttesen kijelölt lapokra bevinni egy képet, de nem tudja.
Marad a Ctrl+c, Ctrl+v az elsőről a másodikra, a többi lapon már elég az F4 billentyű a művelet ismétlésére. -
Tosee
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9846 üzenetére
Köszönöm a segítséget (Pá fórumtársnak is)!
Valóban gyönyörűséges képlet... de lényeg, hogy működik!
Viszont annyi problémám még lenne, hogy az E1 es cellába úgy kéne kiíratnom az eredményt, hogy ha például 8 és fél órát dolgozik valaki, akkor 8,5 legyen az eredmény!Próbáltam egyéni számformátumot adni neki, de sajnos így sem sikerült ebben a formában megjeleníteni!
-
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9860 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9858 üzenetére
Na, ennek örülök. Nem a hibáknak, hanem az eredménynek.
Kicsit sok lett volna 50 lapra mindent átmásolni. -
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9856 üzenetére
Szívesen.
Mi volt a 3 debug? -
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9854 üzenetére
Van most a füzetedben 1 lap, amiben jó az élőfej.
Indítasz egy makrórögzítést.
A jó lapon állva átkapcsolsz a nyomtatási képbe, ott is a beállításokba, az élőfejbe.
OK. Belépsz (ha van) az élőlábba, OK. Rögzítés vége.Szép hosszú makrót kapsz, amiből csak néhány sort hagysz meg:
With ActiveSheet.PageSetup
.LeftHeader = "Valami1"
.CenterHeader = "Valami2"
.RightHeader = "Valami3"
.LeftFooter = "Valami4"
.CenterFooter = "Valami5"
.RightFooter = "Valami6"
End WithTermészetesen a Valamik helyett a saját adataid lesznek az egyenlőségjel után.
Ha élőláb nincs, a Footer-es sorokat is kihagyhatod.
Most beviszel egy új makrót:Sub Élőfejek()
For lap = 1 To Worksheets.Count
Sheets(lap).Select
'***ide másolod be az előbb rögzített sorokat ***
With ActiveSheet.PageSetup
.LeftHeader = "Valami1"
.CenterHeader = "Valami2"
.RightHeader = "Valami3"
.LeftFooter = "Valami4"
.CenterFooter = "Valami5"
.RightFooter = "Valami6"
End With
'*******************************************************
Next
End SubAhol jelöltem, beviszed a rögzített makró rövidített részét, és futtatod az újat. Minden lapra bemásolja az élőfejet, és ha van, az élőlábat is.
-
Delila_1
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9852 üzenetére
Másold át a mostani füzetbe a régi lapot, ami az élőfejet tartalmazza, majd erre a lapra az előző tartalom helyett másold be a mostanit.
-
Mr.Csizmás
titán
helllpppp
már egy hete gyurmázok egy excelt....
most azt kellene, hogy egy régebbi, másik táblázatból az élőfejet átemelni. hogy lehetne megoldani? elég összetett, úgyhogy macerás lenne átírogatni...
köszönöm.
-
-
Sixkiller6
őstag
rájöttem közben
-
bugizozi
őstag
-
Vazallus
tag
Üdv,
Valaki tudja esetleg nagyvonalakban hogy kell doboz-ábrát készíteni,akár excelben akár máshol? -
Hát ha mindenáron külön cellákban vannak az órák/percek, akkor ilyen gyönyörűséges lesz az E1 képlete.
=HA(IDŐ(C1;D1;0)>IDŐ(A1;B1;0);IDŐ(C1;D1;0)-IDŐ(A1;B1;0);24-IDŐ(A1;B1;0)+IDŐ(C1;D1;0))
Pá
A műszak lehet 22:00-tól 6:00-ig (másnap), ezért az az egyszerű képlet úgy nem lesz jó...
Így kellene módosítani: =HA(B1>A1;B1-A1;24-A1+B1) -
Tosee
őstag
Sziasztok!
Kicsit belekeveredtem egy képletbe! Segítsen valaki!
Tehát adott egy táblázat, amiben munkaidőt tartok nyilván...
Pl.: külön cellában az óra és a perc. Egy harmadikban pedig ki kellene számolni, hogy mennyi a ledolgozott óra az adott napon!
A1 (munkaidő kezdete / óra): 05
B1 (munkaidő kezdete / perc): 30
C1 (munkaidő vége / óra): 13
D1 (munkaidő vége / perc): 30
E1 (ledolgozott óra): 8,0 de ha mondjuk 14.00 ig dolgozott valaki, akkor 9,5 legyen az eredmény!Az E1 be kellene nekem egy képlet, ami ezt jól kiszámolja!
3 műszakban, 8 órás munkaidő van általában (túlóra előfordulhat)... -
bozsozso
őstag
Bár még az előbbire sem találtam megoldást, de újabb problémába ütköztem
Így szeretnék másolni adott munkalapról másik munkalapra cellákat, de így az oszlopszélességek és sormagasságok nem másolódnak:Worksheets("adatlap_üres").Range("a1:I40").Copy
Cells(1, 1).PasteSpecial Paste:=xlAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=FalseTudnnátok segíteni mit csináljak másként?
-
Sir Pocok
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget mindkét megoldást jól tudtam hasznosítani.
-
bozsozso
őstag
-
föccer
nagyúr
Tisztelt Macro Mágusok!
Sajnos a hét végén temérdek rabszolga melót kellene elvégeznem a hőn szeretett MS excellel. Tudom, hogy a feladat viszonylag "egyszerűen" lekódolható lenne makróba, viszont az ez irányú ismereteim meglehetősen csekélyek (ami itt, ebben a fórumban rám ragadt), és ráadásul az is rég volt.
Ha megtennétek értem, hogy egy kód részlettel kisegítenétek, amiből kiindulva végig tudnám kódolni az egész feladatot, azt hálásan megköszönném
Persze a feladat nagyságára való tekintettel némi jutányos sörmennyiséget/kp-t, túró rudit, szilvalekvárt (vagy pálinkát). tudok felajánlani. Sajnos a cég erre nem tud jelentősebb pénzt fordítani, mert van nekik egy jó rabszolgájuk
Így a fizetség, csak amit a fizetésem-lakáshitelem elbír
No lássuk:
A környezet:
MS excel 2003. 3 munkalap.Munkalapok:
Az elsőn van a vezérlő, és a paraméterezést tartalmazó cellák (paraméterek: kezdő sorszám(integer); utolsó sorszám(integer); nyomtatás(boolean). Vezérlők: Összes sor nyomtatása, kijelölt sorok nyomtatása, sorszám közötti sorok nyomtatása.A másodikon vannak az alap adatok. Az adatok soronként össze tartoznak, és ~20-25 oszlopot tartalmaznak és sorszámmal vannak ellátva. 1-1 checkbox a sorok elején. A sorok száma:5749 (innen jön a feladat rabszolga része)
A harmadikban pedig egy formanyomtatvány sablonja, formázással, szegélyekkel, minden féle jóval.
A feladat, hogy a 2. munkalapon lévő adatokkal, soronként haladva, feltölteni a 3. munkalapon lévő sablont, és a paramétereknek megfelelően elindítani a nyomtatást.
Azaz, sort beolvas, sablon kitölt, nyomtat. Következő sor, adatok beolvas, nyomtat...
A paramétereknek a nevének hűen kellene működnie. Tehát:
nyomtatás: Ha ki van pipálva, akkor elvégzi a nyomtatás. Ha nincs kipipálva, akkor nem nyomtat. (logikája csak annyi, hogy 1: véletlenül ne küldjek el ~6000 oldalt a nyomtatóba, másrészt ha tesztelem a makró futását, akkor ne balhézzon nekem...)
Összes nyomtatása: szó nélkül beküldi az összes sort a nyomtatóba (na, erre felkészült a konica?
)
Kijelölt sorok nyomtatása: Ahol checkbox ki van pipálva a sor elején, azt átrakja a formanyomtatványra, és kinyomtatja. Ahol nincs kipipálva, az kimarad.
Sorszámok közötti sorok nyomtatása: Értelem szerű. 1123-5433 közötti sorokat kitölt, nyomtat.
Ezen felül, csak hogy finomabb legyen, van néhány feltétel ami megszabja, hogy a sablon bizonyos celláiba, pontosan melyik adatokat lehet beírni. Ezt a feltételt minden esetben a 2. munkalapról kiolvasott adatokból el lehet dönteni.
Szóval egy jó kis házi feladat a főnökömtől hét végére. Persze nekem megér egy tálca sőrt, hogy csak az egyik napom menjen rá
Szóval várnám a szíves jelentkezőket a feladat megoldására. Ha szükséges, akkor lebutítom a jelenlegi xls táblát, és elküldöm a vállalkozó szelleműeknek. Sajnos közvetlenül publik-ba nem rakhatom ki, mert az kimerítené az ipari kémkedés fogalmát, de egy butított verziót gond nélkül kitehetek.
Előre is köszi a segítséget. A sörök/csokik várják leendő gazdájukat
üdv, föccer
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1 #9830 üzenetére
Tudom sok a bajom, de azt meg tudtam oldani, hogy ezekhez nevekhez vigye "magával" a hozzá tartozó sorban a közvetlen mellette levő oszlop tartalmát is, de az nem sikerül sehogyan sem, hogy pl.:az "I" vagy "K" oszlop tartalmát is
Valamint nem sikerül egy meghatározott cella tartalmával létrehoznom egy munkalapot
Ezzel próbálokoztam:
Worksheets.Add =(Range("B1")
-
perfag
aktív tag
Bé vagyok havazva, nincs időm 2007-ben megnézni ... Excel 2010: kijelölöd a diagramodat. Ugyanúgy, mint a képeknél itt is megjelenik egy (itt több!) menücsoport, Diagrameszközök névvel. 2010-ben van egy Elrendezés fül, Tengelyek csoport, ... innen már egyszerű.
Van úgy, hogy ott van az orrunk előtt ... -
Jarod1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9789 üzenetére
megvan mi okozta problémát, a pénznem így szerepelt -1200.00 Ft a .00 át nem tudta értelmezni és nem számolta... kössz mindenkinek a segítséget
-
mephi666
nagyúr
lenne egy kérdésem excel témában:
csináltam egy kb. 24x6-os táblázatot, amit elejétől-végéig beképleteztem... lényegében, ha bizonyos helyeken megadok szűrőfeltételeket a munkalapon, akkor ezek megfelelően módosulnak... most csináltam egy egész diagramot ebből a táblázatból, de sehogy nem tudom megoldani, hogy a görbét ne törje 0-ig azokon a helyeken, ahol nincs érték... már módosítottam a képleteket "HA" függvénnyel, hogy ezeken a pontokon maradjon üres a cella, ha 0 érték kerülne bele, de így sem jó... így is törik a görbe... viszont, ha kitörlöm a képletet a cellából, akkor normális a diagram... átnéztem magának a diagramnak is a beállításait, de erre vonatkozóan semmit nem találtam... rémlik régről, hogy valahogy meg lehet oldani, hogy ezeken a pontokon szakadás legyen a görbében, vagy a hiányzó értéknél egy egyenessel húzza össze az előző és a következő tényleges értéket, de már elfelejtettem
(excel 2007 van fent)
-
Delila_1
veterán
válasz
bozsozso #9825 üzenetére
Igazad van, elfelejtettem, hogy a képletek beírásához nem jelöltem ki a B oszlop tartományát. Bemásolom a teljes makrót.
Sub Összegzés()
Dim usorA As Long, usorG As Long, usor2A As Long
Sheets("Munka1").Select
usorA = Range("A1").End(xlDown).Row 'Alsó sor a Munka1 lapon
'Irányított szűrés egyedi ('A' oszlop) értékekre a G1-be
Range("A1:A" & usorA).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=Range("G1"), Unique:=True
'Alsó sor a G oszlopban
usorG = Range("G1").End(xlDown).Row
'Első üres sor a Munka2 lap A oszlopában
usor2A = Sheets("Munka2").Range("A5000").End(xlUp).Row + 1
'Munka1 G oszlopának másolása a Munka2 A oszlopába
Range("G2:G" & usorG).Copy Sheets("Munka2").Range("A" & usor2A)
Sheets("Munka2").Select
'Szumha képlet a Munka2!B-be
Range("B2:B" & Range("A5000").End(xlUp).Row).Select
Selection = "=SUMIF(Munka1!A:A,Munka2!A2,Munka1!B:B)"
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Cells(2, 1).Select
'Munka1!G törlése
Sheets("Munka1").Columns(7).Delete
End Sub -
Delila_1
veterán
Sub SortWorksheets()
Dim sCount As Integer, i As Integer, j As Integer
Application.ScreenUpdating = False
sCount = Worksheets.Count
If sCount = 1 Then Exit Sub
For i = 1 To sCount - 1
For j = i To sCount
If Worksheets(j).Name < Worksheets(i).Name Then
Worksheets(j).Move Before:=Worksheets(i)
End If
Next j
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
radam
csendes tag
Egy gyors kérdés: Excel 2007-ben hogyan lehet a munkalapok füleit (lent) mondjuk abc-sorrendbe rendezni.
Ha nincs rá beépített megoldás, akkor milyen makró tudná ezt?
Köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz
bugizozi #9813 üzenetére
Valóban, a Te füzeted jó eredményt ad.
Érthetetlen számomra, mert a kódodat bemásoltam egy üres füzetbe, és úgy futtatva kaptam azt az eredményt, aminek a képét az előzőben közöltem. Másik füzetben is kipróbáltam, az eredmény ugyanaz a rossz összegzés.
Előfordul, hogy 1-1 lap hibás az Excelben (pont most volt egy ilyen esetem, hogy hibás volt egy szorzás eredménye), de hogy 2× egymás után 2 különböző füzetben?!
A képlet beírását azért nézd meg a makrómban, nem kell hozzá ciklus, egy lépésben meg lehet oldani, mint ahogy a G oszlop másolását is.
-
Delila_1
veterán
válasz
bozsozso #9806 üzenetére
Nálam nem a kívánt eredmény jött ki Bugizozi makrójával. Egy kicsit módosítottam rajta, és megjegyzéseket tettem bele.
Sub Összegzés()
Dim usorA As Long, usorG As Long, usor2A As Long
Sheets("Munka1").Select
usorA = Range("A1").End(xlDown).Row 'Alsó sor a Munka1 lapon
'Irányított szűrés egyedi ('A' oszlop) értékekre a G1-be
Range("A1:A" & usorA).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=Range("G1"), Unique:=True
'Alsó sor a G oszlopban
usorG = Range("G1").End(xlDown).Row
'Első üres sor a Munka2 lap A oszlopában
usor2A = Sheets("Munka2").Range("A5000").End(xlUp).Row + 1
'Munka1 G oszlopának másolása a Munka2 A oszlopába
Range("G2:G" & usorG).Copy Sheets("Munka2").Range("A" & usor2A)
Sheets("Munka2").Select
'Szumha képlet a Munka2!B-be
Range("B2:B" & Range("A5000").End(xlUp).Row) = _
"=SUMIF(Munka1!A:A,Munka2!A2,Munka1!B:B)"
Cells(2, 1).Select
'Munka1!G törlése
Sheets("Munka1").Columns(7).Delete
End Sub -
bugizozi
őstag
válasz
bozsozso #9806 üzenetére
Helló!
Sub valami()
ucsoB = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Sheets("Munka1").Range("B1:B" & ucsoB).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Sheets("Munka1").Range("G1"), Unique:=True
ucsoG = Cells(Rows.Count, "G").End(xlUp).Row
Sheets("Munka1").Range("G1:G" & ucsoG).Select
Selection.Copy
Sheets("Munka2").Select
Range("B4").Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Munka1").Select
Sheets("Munka1").Range("G1:G" & ucsoG).ClearContents
Sheets("Munka2").Select
ucsoB2 = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Range("B5:B" & ucsoB2).Select
Selection.Sort Key1:=Range("B5"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
For i = 5 To ucsoB2
Sheets("Munka2").Range("C" & i).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=SUMIF(Munka1!R2C2:R" & ucsoB & "C2,RC[-1],Munka1!R2C3:R" & ucsoB & "C3)"
Next i
End SubA kódot lefuttatva a Munka1 lapon lévő adatokból:
Ezt kreálja a Munka2 lapra:
Remélem jól értettem és rendben műxik
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan makrót ami a "Munka1" munkalap "B2" cellától lefelé amíg adatot talál a különböző megnevezéseket másolja át "Munka2" munkalap "B4" cellájától lefelé, de úgy hogy közben a "Munka1" munkalap C oszlopában található mennyiségeket összesítse a "Munka2" munkalap C oszlopában
Pl.:nem biztos, hogy sorrendben vannak a megnevezések, de ha szükséges akkor rendezem
Munka1
A 1
A 1
B 2
B 1Eredmény:
Munka2A 2
B 3Előre is köszönöm.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
m.zmrzlina #9803 üzenetére
Nagyon köszi!!
Este megnézem.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Sir Pocok #9801 üzenetére
Nem állítom, hogy hibátlan de kiindulásnak jó lesz aztán majd pontosítasz, hogy mit szeretnél:
Sub kerescserel()
Dim amitkeres As String, amirecserel As String
Cells(1, 1).Select
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt számot!", "Keresés")
amirecserel = InputBox("Mire szeretnéd cserélni?", "Keresés")
Do Until IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) = True
On Error GoTo nincstobb
Cells.Find(What:=amitkeres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Select
If ActiveCell.Value = amitkeres Then ActiveCell.Value = amirecserel
Loop
nincstobb:
MsgBox ("A számok cseréje megtörtént.")
End SubAz A1 cellától keres lefelé a legutolsóig és ha megtalálta az első inputboxban bevitt karaktersorozatot akkor kicseréli arra amit a második inputboxban bevittél. Ez kicsit gyorsabb mint a beépített (Ctrl+H) módszer.
-
Delila_1
veterán
Rögzíts egy makrót a solver beállításaival, amibe minden feltételt vegyél be.
Legyen annyi üres lapod, ahány változatot szeretnél látni. Az első lapon van a kiinduló táblázat, nálam ez az A1:D5 terület, a célcella D6.Sub solver()
Dim lap As Long, max As Single, változat As Integer
max = 0
változat = 30 'Itt add meg a kért változatok számát
For lap = 1 To változat
Sheets(lap).Select
'Kiinduló változat másolása a következő lapra
If lap < 20 Then
Range("A1:D6").Select 'A saját területedet add meg itt
Selection.Copy Sheets(lap + 1).Cells(1)
End If
'Ide jön a rögzített makró
If Range("D6") > max Then max = Range("D6")
Next
MsgBox max
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged